91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • LeonSilver
    Gyerekek. Repked valaki a War Thunderrel? Hogy a bánatos libafosban lehet "eladni" olyan gépet, amit nme használok??
  • Kurfürst
    Nyugi nyugi, azért nagyjából normálisan van cserélve. Városi ficsúr a lelkem, úgyhogy nem jár túl sokat amióta beljebb költöztem, kilométerre megvan a csere, az éves ciklus betartása lehetett inkább necces, szánom-bánom. Ellenben amikor megvan csinálva akkor rendesen, márka szervizben olyan szakik által, akikben teljesen megbízok. A légszűrőt persze kicserélem én is.

Bezzeg az új kocsik már annyira fejlettek, hogy egyes gyártók szerint akár 30 000-et is mennek olajcsere nélkül. Vagy legalábbis kiszámolták, hogy így 99%-ban csak a garanciális időszak lejárta után fekszik ki a motor a user nagy örömére.. :/
  • VO101 tvr
    Ugyanakkor Ugyanott Ungváry Krisztián is tartott előadást némileg hasonló témában
  • bucsher
    mazda - honda témához :)

• Zpogi
    A nyilas terror elkövetői jórészt nem nyilasok voltak
    (Kuruc)
  • Willenbrock
    Ez elég poénos,de ha nem evett volna babot,akkor nem bukott volna le az utolsó,ez kicsit öngól.Múltkor egy babkonzervet láttam valamelyik boltban, egy kalózkapitány volt a címkéjén,alá volt írva,hogy "Jó szelet kapitány!" azon is szakadtam a röhögéstől :)
  • GálTomi
    Ismerős! :) Nálunk is lövészeten fordult elő hasonló. Csak azt vettük észre hogy nem forgott a torony a lő irányba miközben jön vissza a járgány. legalább annyi esze volt hogy kopra feltekerte a csövet az égig. Amikor megálltak és benéztem mi a túró van akkor láttam hogy Oláh Dzsennárónak a nadrágszára beakadt ő meg félig az irányzószékben félig alatta kitekeredve a toronyban mint egy kígyó. A toronyféket már nem tudta behúzni a szerencsétlen.Baja nem lett csak meghúzta a hátát. Egyszer meg úgy jött vissza éjszakai lövészetről egy btr hogy a kpvt kiszerelése közben vettük észre hogy a jóember nem ürített és a utolsó el nem csattant lőszer benn volt a töltényűrben.
  • Indi69
    nem veszem :) a nevére már nem emlékszem, pszh torony lövész voltam egy ideig Nagykanizsán. akkoriban nagy darab voltam, 49kg. ( nem röhög ) ez a szar meg 50+. egyedül kellet kivennem szombaton 35 fokos melegben mert karbantartás volt. nekem az ágyú volt :) egyszer bemutatót tartottunk valami nagyon magas rangú tiszteknek. a torony elakadt mert a kopasz rossz helyre rakta a szimatszatyrot. nem arra fordult amerre kellet volna, megfektettem az egész bagázst:) erősen kellet magyarázkodnom
  • GálTomi
    Ó a BMP az nekem maradt ki az életemből sajnos! Egyszer elakadtunk csorna pusztán a sárban btr el... Hasa felfeküdt kerekek forogtak..... elkötöttük még egyet semmi az is felfeküdt. Hoztak egy BMP-t az húzott ki mindkettőnket!
  • LeonSilver
    Azzal én még nem találkoztam annak idején.
    A suliban még PSZH-k voltak, onnan a nagypuska ismeretség, kint csapatnál meg már BMP-1.
    Életem egyik legnagyobb élménye közé tartozott azt vezetni. Azért van annak egy fílingje, amikor az ember terepen 50-60Km/h-val száguldozik és leszarja a lövészárkot :)
    Istenem! Hátul a deszantban hány de hány katonám okádta tele a rohambilit... :D
    Annyi sztorim" van basszus... kezdve attól, hogy a géppuskás helikopter célra a paraszt rádurrantott ágyúval - egészen addig, amikor a tápos a PKM-el keresztüllőtte a saját combját :)

• GálTomi
    Mostanában vagyok kinn többet. Nagyon fontos de más számára nem annyira látványos munkákkal halad a Levente II építése. Hamarosan elkezdődik a szárnyépítő asztal/sablon készítése. Az után pedig jöhet a főtartók közé a szárnybordák beillesztése.
  • GálTomi
    Igen igen az elég izmos rugó :) Engem is mellbe vágott elsőre Sőt elsőre sikerült fordítva berakni az adagolót így megfordult a lőszeradagolás iránya is.Ugye össze lehet rakni jobbosra és balosra is igény szerint. Érdekes egy szerkezet az biztos. A 2A72 viszont számomra a "gépágyú" Nagyon tetszett hogy két külön hevederből kaphatja a lőszert és a bal combomnál lévő váltókarral tudtam egy mozdulattal váltani melyik legyen használva.
  • Her Laca
    Nézzetek rá a Puma fórumra Tomcsi rengeteg képet tett fel a Levente II készítéséről.
    Mestermunka folyik ott kérem szépen!
  • Her Laca
    Fiam küldte.
    Az év faterja:)
  • LeonSilver
    Ha az ember nem vigyázott, akkor jól gyomron tudta b***ni a tizennégyésfeles helyretoló rugója, hogy öröm volt nézni :D
    Volt, akit úgy kellett kivonszolni a toronyból (pszh).
  • GálTomi
    Húhhhhh ez nagyon magas labda nekem. A 14.5 KPVT-re gondolsz? Az bizony nehéz géppuska nem gépágyú.Volt hozzá szerencsém és a 2A72-höz is (30mm) na az gépágyú. Ne vedd tőlem szándékos kötekedésnek inkább csak helyreigazításnak!
  • Szepy2884
    de az olaj csere nem az olajfogyasztás függvénye azt ugye tudja kedves kolléga? Tudom én, hogy tudod nem kell itt az észosztás

10.000 km-erenként érdemes legkésőbb, de ha csak a garázsban áll, akkor is legalább évente. Hidd el meghálálja a motor és szinte újéletre kell. De az olaj mellett a szűrőt és a légszűrőt sem szabad kihagyni
  • Kurfürst
    Az enyém különösebben nem rothadt, a hátsó dobok felett leszámítva úgy tizenvalahány év után, de meg kb. minden autó rohad, ezt nem róhatom fel. Lehet mert angol gyártású Accord, mindenesetre évekig tojtunk rá sajna, ennek következtében elrohadt a küszöb kb. 2/3-a is lassan. Karosszériázás, ami nem volt olcsó, de megnyugtatásként azt mondták a szakik hogy egyébként kutya baja a kaszninak.

Gondolom az is bejátszik erősen hogy jó ideig garázsban volt, az hihetetlen sokat számít, a motor pedig nincs túlbonyolítva, sima szívómotor, az olajat most sem eszi. Küzdök ellene, de nem tudom megállni, hogy bele ne rúgjak a prémiumwagenekbe e téren, onnan csak szart hallok, eszi az olajat, emlékszem ahogy Papi kecsóra lemenet töltötte bele félúton, nem is értettem. Most vettem rá magam olajcserére, kb. 4-5 éve lehetett ilyen utoljára, hát mit csináljak, ha egyszer nem eszi. Kicsit ki is alakult bennem, hogy a 90-es években csináltak utoljára jó kocsikat - mert addigra már megtanulták, hogy hogy kell, a fogyasztói szemlélet pedig még nem kurvította el az autógyártókat.

Na, ennyit az autóbuzulásról, lezárásként íme ez a gyöngysem. :D

• Her Laca
    Ráadásul ha megnézzük a sebesség mérőt kb 650 et mutat,egyszerűen irányíthatatlan a vas. Nagyon kell koncentrálni és csak nagyon finom mozdulatokat tenni. Ha meg 400 al megyek akkor a spit utánam emel :)))
    Van bennük valami plusz hajtómű szvsz:)
  • Indi69
    én a seregben lőttem 14.5-ös gépágyúval, ha az átment valamin az megszűnt létezni
  • Her Laca
    Tudja a tököm,de ennyi találattól minimum szivárogjon belőle valami ,,de inkább essen szét,ne repkedjen negyed órát és még le is száll vele.
    A másik az mondjuk leesett , de ahogy néztem azért mert bedugózott. Ha ügyesebb még utánam jön és megizzaszt:))
  • Johann Wind
    Az nem lehet, hogy tiltva van az MGFF/M és ezért nincs aknahatású lövedék?
    Nekem legalábbis ez ugrott be rögtön, mert a sima 20 mm-essel is az volt a gond, hogy csak simán átment a gépen és komoly kárt nem okozott.
  • Her Laca
    Legelső accordomat amikor megbontották a lakatosok,megkérdezték,hogy akváriumban tartom e:))) Mondjuk az rég vót:)
  • Szepy2884
    most?

• Szepy2884
    na akkor így

• Szepy2884
    Na Ő az itt kérem! Hát megmondja róla bárki is, hogy már 20 éves?

• Szepy2884
    A rohadásra valóban hajlamosak voltak a japánok de már ezt is megoldották. A rohadásra hajlamos alkatrészeket lecserélték műanyagra

• Szepy2884
    Az Accord mindig is AUTÓ volt :) 2004-ben jött ki az egyenes hátsó lámpás hegyes orrú. A bokámat majd lepisiltem amikor megláttam :D De aztán jött a 2007-es facelift. Eldöntöttem, hogy nekem olyan lesz. De sajnos ami elfogadható teljesítményű, abba érthetetlen módon automatát raknak. Kivétel persze a Type-S, de az meg sajnos már nem olyan mint a pörgős Type-R :(

De tudjátok mit? Emlékszik még valaki a Mazda Xedos-ra? '93-ban jött ki V6-os motorral. Ámberek! Hát én azért a fél karomat odaadtam volna! :D Még ma is gyönyörű, de aztán az is átment egy faceliften ami meg iszonyat bűn ronda lett! De annyira, hogy a japánok megérdemeltek volna még egy atomot

Végül is lett egy 6-os Mazdám. Már csöpögtem róla itt nektek szóval nem részletezem, de egy biztos. A következő is japán lesz. De sajnos biztos hogy nem Accord, mert a mostani 2013-as facelift majdnem olyan szar lett, mint annó a Xedosé De avensis sem, mert az valami dögunalom dizájn hiába jó kocsi.
  • VO101 tvr
    A régi Accord köztudottan egy sokak kedvence autó. Abból nehéz átülni egy újabb modellbe, illetve komoly anyagi ráfordítás kell hozzá.
    Sajnos a téli sós latyak kivégzi a karosszériát előbb-utóbb és gazdasági totálkárként lesz vége az autónak... A korrekt lakatosmunka az autó olyan mértékű megbontásával jár(na), hogy vagy nagyon drágára jönne ki és ezért nem kéri a tulaj vagy csak olcsón megoldják úgy tessék-lássék magyarosan.
  • artivizsla #69982
    Jó az még az olyan Vér Pistáknak, mint a többség, köztük én is persze.
  • Indi69
    off. vissza raktam a 46-ot:) jó még ez nagyon,nem olyan szép mint a clod de legalább leesik az enemi:)
  • artivizsla #69980
  • Her Laca
    Ja a leírást is olvassátok el,ide nem akarom bemásolni.
  • Her Laca
    Nekem ne mondja senki,hogy ez így korrekt. Már nagyon kezd tele lenni a hócipőm ezzel.
  • Kurfürst
    Jaja, lassan 20 éves benzines Accordom van, pöccre indul. A beálló szar kivitelezése és persze a saját hülyeségem miatt sikerült leszakítani a teljes kipufogórendszert, de alig drágábban mint aminnyiért a x5 bömösnek izzót kompletten ki lett cserélve Egyébként a középső dob még eredeti gyári volt benne. Tavasszal rendberaktam egy kicsit a kocsit, hátul rohadt, elöl kétoldalt megtörtem, most teljesen rendben van, és úgy nézem hogy 5, de akár 10 év még simán van benne. Elnyűhetetlen, megbízható, a futóműve pedig egyenesen zseniális (elől kettős kereszt lengőkaros, hátul mulitlink, nem ám McPherson..). A klímában amióta beépítették nem kellett gázt cserélni..

Hogy belül puritán a bömikhez stb. képest, háát nem tudom, ez részben ízlés kérdése, nekem pl. ezek a német indusztriális design belsők nem jönnek be alapwagenekbe, a többmilliós extrákkal már más kérdés lehet.
    Ellenben az tény, hogy a a németek most kezdenek kb. annyit adni az alapkocsiba, mint 20 éve az enyémbe (ami legalapabb verzió, de szervós, ABS-es, klímás, bársony ülésekkel, elektromos ablakkal és napfénytetővel - jobb változatba már akkor is volt légzsák, bőrbelső, fűthető ülés..) japánok.

Speciel nem is akarok mást venni mostantól, csak Hondát de legalábbis japánt. 3 volt eddig a családban, egyikkel sem volt soha semmi nagy gebasz, az első 10-12 évben biztos nem. A mostaniak designja nem tetszik már annyira, kicsit uncsi lett, ahogy az sem tetszik hogy McPherson lesz a 2014-es Accordban. Az új Mazda 3 viszont telitalálat.
  • Indi69
    jesszusom, nagyon beteg:)
  • Her Laca
  • Her Laca
    Ugyan:) Nem is én írtam,no meg én későn lettebb bölcsebb (most mondjam ,hogy sajnos? :XD) , így már ifjúkorom elején igába hajtottam a fejem.
    No meg a koma ugyan érzékletesen leírta a dolgot,de csak egy szemszögből.
    Mert ugye a megismerést nem gátolja az a kócmadzag,már ha valaki erre vágyik ugye .
    Szerintem a mostani fejével ő is azt mondaná erre,hogy ráértünk volna még,viszont akkor hol lenne a 26 éves fiunk,meg az égetnivaló boszorka lányunk? Konkrétan a fiammal együtt nőttem fel ha lehet így fogalmazni,és azokat az élményeket nem adnám oda semmiért.
  • artivizsla #69973
    Laca, veszélyes vizekre tévedsz ! Az asszonykád most lehet a változó korban, oszt ha éppen elkezdene érdeklődni a repülés iránt és kedve támadna beleolvasni a fórumba nem csak a pipa szívása várna rád ! :))
  • Solt
    Hát van benne valami, de ezt csak ilyen kicsiben merem írni, mert az asszonynak rossz a szeme, és így talán megúszom. :)