91390

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Germán volt a pk akkor. Felfuvalkodott hólyag volt, ráadásul rosszindulatú is. Szalai meg egy idióta volt. Halmozottan kisebbrendűségi komplexusa volt, ilyen hullámai voltak, hol haverkodni próbált velünk (táposokkal), hol meg szivatni bennünket. Ennek következtében sem velünk, sem a teljes idősökkel nem került soha jó viszonyba, viszont mindenki hülyének nézte.

A zászlóaljban meg mindenki a 6. századot irigyelte. Asszem Balogh volt a pk ott? Hozzájuk jártunk fel (ha tudtunk) a klubszobába, meg egy részükkel néhányunk meghosszabbított mg. melón maradt Dánszentmiklóson, vagy hol. A legnyugisabb idők voltak.

Egyébként lehet, hogy éjszaka volt. Mert a baleset után minket (asszem négyen voltunk), akik korábban már lőttek, ott tartottak "tanúskodni". Persze végül nem hallgattak meg bennünket, viszont órákig kellett ácsorognunk a qrva hidegben a szabad ég alatt. Mintha rémlene, hogy sötét volt, de már nem tudom. De ennek lehet, hogy az az oka, hogy órákig a hidegben a szabad ég alatt teljesen eltompul az ember.
  • artivizsla #70051
    Mikor volt, mert ugye Bazdmeg Palit felfüggesztették ( 1985 ), amikor mi voltunk kopaszok, mivel egy ütéssel lecsapta a szökött kopasz katonát a lőtéren, ahol megtalálták a szökés után kb. egy héttel.

Mikor az eskü napján leficcent a kopasz, mert berúgva jött vissza este, egy másik gyerek meg felvágta az ereit a wc-ben, mivel ő is tartott a B. Pali retorziójától, ugyanis egy jó kis verést ígért be annak, akit este az ÜTI megfog a kapuban taj részegen. Mondjuk elég mozgalmas egy este volt aznap.
  • Indi69
    hello. az elejétől a végéig lőtte. ez jól látható, na a 20 mili az 20 mili tökmindegy, hogy robban vagy nem. egyébként a motornak elég egy amd. szerintem
  • Lysandus
    Ugyanarról van szó szerintem is.
  • LeonSilver
    Neem, szerintem ugyan arról van szó.
    Bár van egy-két dolog amire másként emlékszünk :)

Ami ziher az az, hogy este volt, éjszakai lövészeten voltunk.
    Aztán az egervölgyi lőtéren csak egy irányba lehet lőni (szóval mit tudom én, oldalra nem, csak előre). A BMP úgy volt beállítva, hogy a jobb oldali deszantból volt a lövészet.
  • Her Laca
    Lehet teljesen másról beszéltek:) Meglehet minden lövészetnél magába lőtt valaki:))
  • LeonSilver
    Én a 6.-nál voltam
  • LeonSilver
    Akkor még a Bazdmeg Pali volt a század pk?
  • Her Laca
    Azért a levegőn kívül volt a törzs hátsó traktusában más is,némi vezeték,kábel,törzskeretek,oxigén tartály,aksi,ez meg az ,amiknek a hirtelen fellépő hiánya a repképességet negatívan befolyásolná gondolom én. Nem úgy van az ,hogy csak átszalad az a 20 as. Szerintem:)
  • Johann Wind
    Szted mikor nagyobb a rombolás ereje? Ha a Hurri v. a Spit szárnyán v. törzsén átszalad a sima 20 milis vagy pedig a törzsben v. a szárnyban robban az aknahatású 20 mm-es? Főleg Hurrinál, ahol vászon borítású a törzs, ott ha a 20mm-es átszalad, akkor csak hívják Mary nénit és befoltozza, viszont, ha a törzsben robban a minen, akkor az kicsit több munkát ad a szerelőknek.
  • GálTomi
    Egy lövészet alkalmával én voltam döntnök ha jól emlékszem a titulusra. Én csücsültem a irányzó mellett előtt. Hallgattam a rádiót mert a kopaszok azt se tudták szerencsétlenek mikor szónak hozzájuk. (én se mikor kopasz voltam)A lényeg.. Benn csücsülök a torony koszorú előtt a pótülésen. Hátulról a deszanttérből kiabálnak hogy tűz tűz harcjárműből!!!! Csapódtak a búvónyílások a desszant ajtók minden ki kinn volt pár pillanat alatt. Csak én csücsültem ott nagy magányban és némi füstben mert az én közlekedési útvonalamat elzárta a toronykoszorú alján a géppuska és gépágyú rakaszai. Kénytelen voltam előre mászni a sofőr ülését teljesen leengedni háttámla lefektet és az ő búvónyílásán nagy nehezen kimászni. Derékig kinn voltam amikor láttam hogy mindenki ott áll vagy 50 méterre a géptől én meg ott kínlódok hogy kijussak. Faszák vagytok meg is jegyeztem nekik :)
  • Lysandus
    4.
  • LeonSilver
    Pedig iccaka volt, ez tuti. Illetve ... setét volt :D
    Melyik századnál voltál?
  • Lysandus
    Nézd különösebben nem akarom védeni a gyereket ("tápost"), mert szerintem is azok - egyébként nagyon kevesek - közé tartozott, akiknek soha nem szabadott volna fegyvert adni a kezébe.

De mondjuk a hadnagy se volt kutya. Jó, kopasz volt, tehát első éves csapatszolgálatos, de nagyon el volt tévedve. Két összeillő ember volt egy jó kis balesethez.

Azért mondtam, hogy én csak lőttem volna, mert amikor kikanyargott a gép a lőállásba nem láttam semmit. Erre ordított, hogy lőjek már. Jelentettem, hogy nem látom a célt. Erre ő még jobban ordított, hogy lőjek. Megint mondtam, hogy nem látom a célt. Erre ő: de ott van, mire én: ott nincs. Erre ő: nem érdekli, csak lőjek. Mondom: nem lövök. Erre ő átnyúlt mellettem, és elkezdett lőni, mint a bolond. Én csak imádkozni tudtam, hogy legalább a lőirányt találja el, ne visszafelé tüzeljen, mert ha lelő valakit sose bizonyítom be, hogy nem én voltam...

Én nem éjszakai lövészetr emlékszem, de mindegy.
  • sakkay
    Köszi.
  • Her Laca
    Na jó ismertem őrnagyot meg egy századost is akik karakán egy faszik voltak! Ezt hozzá kell tennem
  • Her Laca
    Én egyet tudok:)
    Hadnagyokkal,meg hasonlókkal sose menjen az ember éles lőszarral sehova. És legfőképp ne hallgasson rájuk!
    Főtörzs a legmagasabb fokozat akik értenek is valamit a fegyverekhez:)és még használni is tudják!
    Tapasztalat.
  • LeonSilver
    Én úgy emlékszem, hogy csak a jobb oldali deszantból lőttek és csak a tápos volt a deszantban meg a lőgyakorlat vezető. Igaz, én csak később értem oda.
    A hadnagy ha jól emlékszem a Szalai József volt talán, de ez sem biztos. Éjszakai lőgyakorlat volt, erre emlékszem.
    Ami biztos, hogy a hátát nem ütötte senki és az is, hogy elég balfasz tápos volt egyébként is.
  • Lysandus
    Úgy hogy abban a sorozatban lőttem én is. Talán kettővel korábban. Két géppuskás ült be a desszantba (a BMP-1-ben hátra), mindegyik oldalra egy-egy, melléjük pedig egy-egy tiszt. Asszem én a menetirány szerinti jobb oldalról lőttem (azaz csak lőttem volna), onnan lőtt a srác is később, ha jól emlékszem.

Velem folyamatosan üvöltözött az a balfék kopasz hadnagy aki mellettem ült. Azt, hogy őt ütötték is, azt meg a srác mondta később, amikor felépült. A kopasz hadnagy ordibálását annak tudtam be, hogy jobban be van csinálva, mint én. (Csak hogy mindenki értse: a gyakorlat lényege az volt, hogy abban az esetben úgy kellett lőnie az egyszeri gyalogosnak, hogy nem száll ki a gépből. A BMP-1-ben is voltak lövésznyilások, ahol az ember kidughatta a géppisztoly vagy jelen esetben a géppuska csövét, és oldalra tudott bentről lőni.)

A meglőtt srácnak beragadt a géppuskája, erre a faszi azt az elmés parancsot adta neki, hogy vegye ki a lövésznyílásból, és húzza be a BMP-be. Csakhogy a PKM olyan, hogy biztosításnál hátsó helyzetben rögzül a gázdugattyú által mozgatott mechanizmus. Lövésnél onnan indul meg előre az egész hóbelevanc, tolja be a lőszert a töltényűrbe, stb. Igen ám, de ebben az esetben a mechanizmus ezen a ponton már túljutva akadt meg, tehát ütés, rázkódás hatására semmi nem állíthatta meg a lövést. Ami be is következett, de már a harcjárművön belül.
  • Hecker007
    Lesz majd ilyen, ha kész lesz a game, addig meg csak az erly access elérhető ami a későbbi prémiumnak felel meg és benne van a La5, meg a Fw190A3.
  • Zpogi
    Ezt kifejtenéd bővebben?
  • sakkay
    Akkor mi ez a standard, meg prémium dolog?! Úgy tudom a prémium több gépet tartalmaz. Na nekem elég lenne az alap..csak arról nem találok semmit.
  • sakkay
    Bízom bennük a ROF-után, meg úgy látom-ha nem hülyék-ilyen nyílt teszt mellett nem merik elbaszni. Persze 20 ezret nem adok érte.
  • LeonSilver
    Miből gondolod, hogy:
    a) ütve volt a háta rohambilivel
    b) bárki más is tartózkodott a deszanban
    ?
  • Hecker007
    Tudtommal csak egy verziót vehetsz egyelőre amiből később fullos lesz, az alapot majd megjelenés után teszik ki.
  • Indi69
    ja. kb, ha be nézel a fórumukra, most is ez a téma. annyi jó benne, hogy sokan vannak játékban
  • Willenbrock
    De nem abban a játékben lehetséges,hogy pl Mig-15-tel harcolhass Bf 109 ellen,a fejlettségi szint függvényében? Mert ha ez az,akkor lényegtelen is,hogy melyik gépnek milyen karakterisztikája van.
  • Amaymon
    "de az anyukba elmennek mikor az összes német gépet lehúzzák fm terén"

Jah ellopták az ötletet az atag-ról. :)
  • Indi69
    most jut eszembe, ez off
  • Indi69
    az, hogy arkad még valamennyire emészthető, de az anyukba elmennek mikor az összes német gépet lehúzzák fm terén. a fóka is meg a messa is egy tégla. de persze az orosz meg szövi szarok vígan karcolják az eget
  • Her Laca
    Minek az neked? Kb 30-40% os készültségben van. Ezért pénzt adnál?
    Bár végül is nekem tök mind1:)
    Te nem kapsz hírleveleket tőlük? Ottan van ,hogy hogyan köll megvenni vagy mi.
  • sakkay
    "A very important and pleasant part of today's announcement is that customers who chose the Standard Edition are joining the Early Access. Welcome everybody and thanks for you trust and support! We truly hope you're going to like it here in IL2:BOS. Starting this session you'll be able take part in every bit of the early access program. You'll finally get to experience it for yourselves, not by judging comments of those who's already in. "
    Na ezt találtam, de nincsen olyan opció, hogy standard edition game buy...
    vagy én értettem félre valamit?
  • sakkay
    Srácok a BOS-al kapcsolatban lenne kérdésem. Meg akarom venni az alap' verziót. Na most az árat sehol nem találom, mellesleg a kiadás idejét sem. Tud erről valaki valami infót? Az emlékeim szerint decemberre ígérték, hát lassan vége.
  • Willenbrock
    Csináltak volna normális szimulátort,a grafika,gépválaszték,hadszínterek jók meg szépek,amúgy meg egy full árkád vacak,még a Warbirds I is inkább szimulátor mint ez.Tudom,hogy nem is azt akartak csinálni,csak bosszant,hogy azt a sok szép 3d-s modellt,meg tájat árkádhoz használták fel,mikor lehetett volna végre egy normális szimulátor is.Persze,akkor nem lett volna bevételük,mert az "rétegjáték".(A Gameszar cikke óta tudjuk,hogy a csendes őrültek játéka ugyebár.)
  • Her Laca
    Ettől?:)
    Majd ha leesik a spit ha rommá lövöm és nem töpreng fél órát még,hogy leszálljak vagy sem,esetleg utána iramodjak a messzernek:) Na majd akkor. Addig csak hébe hóba.
  • acidrain

• Her Laca
    Nocsak:) Csak nem mindenki ott volt:)))
  • Lysandus
    "amikor a tápos a PKM-el keresztüllőtte a saját combját"

Nem kellett volna ordítva a rohamsisakkal püfölni a hátát, amikor elakadt a géppuska, és kivetetni vele az elakadt fegyvert a kilövőnyílásból... Ugyanis hiába biztosított a szerencsétlen, a fegyver úgy akadt el, hogy a lőszer már elindult előre a töltényűr felé, és amikor visszahúzta a géppuskát a desszanttérbe, akkor sült el fegyver. Még szerencse, hogy a másik három embernek nem lett baja hátul.
  • Hecker007
    Nem lehet, amit egyszer megvettél az megvan véve.
  • Indi69
    szerintem nem lehet. különben ha nem akarsz ideg összeomlást ne repülj vele, ultra fos. szép nagyon, de a gépek fm-je egy rakás szar, hogy rohadna meg az összes készítöje