91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Anno a Mezei Ricsi (válogatott kézilabdás volt, gondolom mindenki ismeri) nálunk volt katona.
    Hónapokig nem találtak surranót a lábára...
  • Lacusch69
    Ugyan már, Kaszának Szegeden elment a DAC féke, 110-zel előzte a Szabadkai úton a rendőrkocsit, aztán úgy-ahogy motorfékkel lassított, majd bejött a zárt MEA kapun.
    Láttam a körletből...
  • LeonSilver
    A szakaszomban volt olyan rpg-s, aki elképesztően kancsal volt. De annyira, hogy olynt én még nem is láttam baszki!
    Raj meg szakasz élesen ki sem engedtük mászni az autóból (BMP)...

Na meg a P*** Pál honvéd... Apukáááám!!!! A manus lehetett vagy 1méter 60 centi... 50-es lábbal!!!!!! Nem lehetett hanyattlökni bakker!
  • Lacusch69
    Haverom prérikutya volt, mesélte... Nekünk halvány türkiz zöldes-kékes csodánk volt, de legalább pizsama...
  • Her Laca
    Persze ,hogy szart se ért.
    Lövöldöztünk szerencsétlen menekültekre akik jöttek minden felől ,és próbáltak a jobb élet reményében nyugatra jutni,hátrahagyva az eddigi életüket. Ha meg nem lőtted le (azért azt tisztázzuk,hogy az meg volt mondva,hogy már nem beszélhet ha egyszer elsül valami) akkor kőkemény futkosó.
    Egyik haver 2 évet kapott. 6 tárat lőtt egy ficakra de nem bírta (ez tipikus volt ) eltalálni.Na most ,hogy végig ülte e azt nem tudom.
  • Her Laca
    Ó és varázsszem a sofőr.Volt valami retkes nagy csókja,és autóra rakták.
    Srác olyan kancsal volt,hogy nem tudtad rád néz e. Úgy vezetett ,hogy ide oda az úton:) Azért amikor egy erdőben egy ösvényen kell száguldozni ez nem a legjobb ómen:) Nem mertünk mellé ülni:)
  • Indi69
    szart se ért az egész,de az arcomból faragtak egy kicsit:)
  • Indi69
    nem hálisten. de vizuális típus vagyok:DDDDD
  • Indi69
    volt egy srác, fogyatékos volt szegény. mikor kérdezték a nevét csak azt mondta, tanyika. 3 hónap konyha után ruhástul basztuk a zuhany alá. úgy aludt, hogy az usánka a fején volt és nem esett le, hozzá mikádó, bakancs. reggel felkelt ment a konyhára, este vissza, alvás ruhában. 3 hónap, vazze embernek ilyen szaga nem lehet. ja, ez télen volt
  • Her Laca
    Fogadjunk nem tudod milyen a buzipendely?
    Nem találok képet róla bakker.
    Rózsaszín térd fölött érő hálóing,kissé erősebb anyagból,mint azt maga a hálóing igényelné.
  • Indi69
    a család nem érti miért röhögök üvöltve :D
  • Her Laca
    Ja és a buzipendely!!!! Alsógatya nélkül természetesen!! Mert úgy egészséges az alvás! Ez kiképzésre vonatkozik. Vicces volt ahogy másztunk fel a felső ágyakra :)))
  • Her Laca
    Horkolás!!!!
    Már öreg voltam. Jön uaz,hozza az utánpótlást. Ember kiszáll,bemutatkozik.
    Aszongya Fáreó. Nézünk ki a fejünkből,rákérdezünk. Mondja Fáreó.
    Na ide a könyvedet. Kiderült Fúró a neve de nem értjük a beszédét.
    Be a szobánkba. Mi egy 3 ágyas szobában voltunk.Első közös éjszakánk .
    Ember lába olyan büdös,hogy könnyeztünk. Nem horkolt ,hanem mint egy tu 154 es de non stop. A vége az lett ,hogy kibaxtuk ágyastul a folyosóra,de mert sehol nem fogadták be,így egy nem használt épületben csináltunk neki egy korrekt saját házikót. :)
  • Indi69
    1989 február x. hajnal 6h mom, 13h déli pu, 20h Nagykanizsa, azt sem tudtam hol van ( nem röhög ) 21h laktanya, sorakozó, orvosi, ruha osztás ( én voltam 49kg, erre kaptam ruhát olyan 90kg emberre valót ) aztán körlet 23h környéke, bemegyek jön valami tizedescsóka mondom hello:) hááááát nem üvölt az isten barma. aztán egész éjjel világított egy kurva 30wattos körte. az ablak párás volt és mindenki horkolt rajtam kívül. kínomban már röhögtem.
  • Her Laca
    Viszont amire büszke vagyok!
    Körmenden a laktanya parancsnoknak csempézni kellett a konyháját.
    Isten tudja hogy de közel távol nem volt arra senki aki meg tudta volna csinálni.Valahogy kiderítették,hogy nekem ez a szakmám.
    Elég az hozzá,hogy éppen egy 4 napos kiruccanásról értünk vissza az őrsre,szutykosan ,koszosan,borotválatlanul ,fáradtan,engem azonnal beültettek úgy ahogy voltam egy UAZ ba és vittek. A kapu előtt a sofőr kirakott és visszament. Se papirjaim se semmim,ott álltam talpig álcaruhába,kb egy hetes szakállal .Megyek a kapuhoz ,mondom bemennék. Ember néz néz ,kérdi ki vagyok. Mondom ki és hogy ide hoztak fingom sincs miért de majd itt közlik. Koma elrohan,jön egy hadnagy,meglát ,aszongya ide én be nem teszem a lábam. Ok mondom de akkor mi legyen? Mennyek haza? Na nagy nehezen beengedtek hosszas huzavona után.
    Ballagok a laktanyában,és ugye Körmend kipépző laktanya volt a sok kopasz csak pislogott ahogy megláttak:)
    Nem nyújtom nagyon tovább,de felfűtötték a kazánokat (nem minden nap volt meleg víz akkor ott) ,kaptam borotvát ,zsír új rucikat:XD hívtak hozzám borbélyt ,mert mint mondták ilyen példát nem lehet mutatni az újoncoknak. Sőt este kaptam pénzt és kizavartak az éjszakába szórakozni,hogy bent se legyek:)
  • LeonSilver
    Ment fel a századszintre a Peli, de már a földszinten üvöltött a szolgálatvezetőnek, hogy - mondtam bazdmeg, hogy szóljál bazdmeg, nem szóltál bazdmeg lebasztak bazdmeg :D
  • LeonSilver
    Jaaa, a germán Ervin ...

Igen, a Balogh Tamás volt akkor a szdpk. Aztán elvette az Obri lányát és meindult felfelé :)
  • LeonSilver
    Maradjunk annyiba, hogy "felfelé" bukott... :D
  • Her Laca
    Első éjszakát végigaludtam.Csak korán felrugdaltak bennünket,mert fő az egészség ,és a testmozgást hajnal 4 kor a legjobb elkezdeni .
    De a megérkezés is kalandos volt. Adin reggel felöltöztünk szépen aztán Ifára oszt irány a déli. Sopronba le,ott nagyon kedves emberek vártak ,az édesanyánk volt minden csak szép életű nem ,és mi meg valami isten tudja honnan szalasztott ványadt szarháziak. Osztán gyalog elindultunk a laktanya felé,de a zoknim (lévén kissé hiányos volt a szárán a gumírozás) lecsúszott a surciba a talpam alá,én megálltam,hogy orvosoljam,erre egy nyájas tizedes picsán billentett és nagyon kedvesen leordította a fejemet,hogy mégis mit képzelek én ,mikor említettem a problémámat ,még kedvesebben és lehetőleg úgy ,hogy az egész város hallja közölte,hogy ez őt cseppet sem érdekli ,de ha azonnal nem állok vissza a sorba megígéri,hogy a laktanyáig rugdosni fog. No megérkeztünk cirka 3 km volt de lehet 4 is,addigra a surci véresre törte a meztelen sarkam, szóval felsorakoztunk a gyakorló téren szépen felállítottak minket és kerek 4 órán keresztül kellett állnunk néha jött egy egy tiszt ,rövid üdvözlő beszédet mondva,aztán jöttek tisztesek akik ha mozdultál akkor az arcodba üvöltöttek (némi nyál is csurrant cseppent) ,szóval elég az hozzá,hogy estére úgy meg voltunk rettenve,hogy még Farki a nagy kőbányai csibész gyerek sem mert egy szót sem szólni,pedig a vonaton igen nagy volt a szája.
    Ez volt az első napom. És utána voltak sokkal rosszabbak is:)
  • GálTomi
    A BMP 1 és BTR 60,80,80A stb nem egy súlycsoport semmilyen tekintetben sem. Nem is ugyan arra a feladatra tervezték az oroszok! Az hogy nálunk majdnem ugyan arra a feladatra használták az minket minősít.
  • artivizsla #70071
    Az orosz államadósságért cserébe kaptunk egy halom BTR-t, ami nem kellett már semmire. Nem azok miatt szanálták a BMP-ket? Mondjuk nem voltak egy súlycsoportban, de szerintem a BMP javára.
  • Willenbrock
    Talán az összes környező volt kgst országban megvannak még.A szlovákoknál biztos vannak.
  • artivizsla #70069
    Én előtte 4 évig már koleszos voltam Csepelen. Onnan nem volt olyan nagy ugrás már a katonaság.

A mai 20-on éveseknek zokszó nélkül megszavaznám egyből a szakközép után, ahogy nekem is menni kellett, utána már jöhet a meló is.
  • GálTomi
    Az első éjszaka....hmmmm Ja az érdekes volt. Azt hittem ez csak valami vicc.. de reggel rájöttem hogy nem mert nem a vekker csengetett hogy menjek dolgozni hanem a JÓ REGGELT HONVÉDEK ÉBRESZTŐ FEL!:) Nem volt jó és nem volt őszinte a mosolyom.. De most már az. :)
  • Indi69
    üdv a klubban. az első éjszakát még élek nem felejtem. azt hittem csak én vagyok így:) viszont basszus az nem gáz, hogy a mai kölkök nem tesznek esküt, hogy megvédik a hazájukat?
  • Her Laca
    Mennyen vissza az akinek két anyja van:))
    Én is álmodok róla de az qrvára nem kedvcsináló. Utána megyek zuhanyozni.
  • Her Laca
    Egyik koma kicsit begolyózott oszt a szájába vette a csövet.
    groteszk volt,ahogy ült egy fának támaszkodva és csak az alsó állkapcsa volt ,utána semmi.
  • artivizsla #70064
    Ez volt az elmélet :

• artivizsla #70063
    Vessetek meg, de mikor néztem tegnap ezt a videót, kedvem lett volna egy kicsit megint visszamenni. Tudom, hogy az öregedéssel sok minden változik az ember esetében, pl. pusztul az agysejt, de akkor is.

• Her Laca
    Nekem volt egy őrnagyom a Nózi aki az első hónapban szó szerint felrugdosta azokat akik összeestek mert nem bírták a futkorászást . Akinek ez a gyógymód nem használt (általában bevált) azt nemes egyszerűséggel (megint csak szó szerint ) felbaxták egy teherautó platójára ,oszt ha ez még egyszer előfordult vele akkor még azt is megbánta ,hogy megszületett.
    Nózit bármikor tudnám ajánlani erőnléti edzőnek bárhová ,nagyon hatékony volt és nagyon "kedves" is. A mosolya is őszinte volt ,olyan volt mintha vicsorogna.
    Nagyon féltünk tőle:) De ! Soha nem engedte ,hogy baxogassanak minket!
    A lőkiképzőm az volt a másik fele. Főtörzs. Azt a nyegle egy faszit:)
    de az úgy lőtt mindennel amit a kezébe adtak,hogy hihetetlen.
    Állandóan lefokozták (szerette az A betűseket na) ,márt volt vagy 40 vagy fölötte de még mindig csak idáig jutott:)Sose felejtem el,ült a lőszeres ládákon oszt aki kopasz arra jött ,annak odadobott egy nyelest ,hogy kapja el.Senkinek sem volt őszinte a mosolya:))lévén sose láttunk még ilyet. Mondjuk a végére már elérte evvel azt,hogy semmitől nem idegenkedett senki,legyen az bármiféle fegyver lőszer ,robbanóanyag.
  • Indi69
    áááá jó móka volt:) ISTENEM, hogy utáltam. szoktam álmodni, hogy újra kopasz vagyok és ezerrel bizonygatom, hogy én már lehúztam a 18-at de lese szarnak. izzadva ébredek:)
  • artivizsla #70060
    Fiatalon megélve nem okozott ez akkora traumát, idősebb korban meg legalább van miről mesélni. :)
  • artivizsla #70059
    Lövéssel kapcsolatban nálunk csak a szokásos balesetek voltak. Az őrség utáni kitárazásnal a beton fedezékben néha elsült egy-egy fegyver, mivel mindenki játszott az őrség alatt a géppityuval, oszt néha bentmaradt egy lőszer.

Mondjuk az is jó volt, amikor a sittesekkel szedett a két őr az ebédlő előtti platzon a szemetet és az egyik sittes odaugrott az őr hátához, majd felhúzta az őr hátán levő fegyvert és el is sütötte. Mindjárt egyel kevesebb őr lett és egyel több sittes. Mondjuk mindegyik sittes becsinált. Az egyik a lövéstől a többi meg a röhögéstől.
  • Indi69
    a románok talán még repülik a mig 21-est, a lengyelek repülik a mig 29-est. ezek mind korszerűsítve. Magyarország én így szeretlek:(
  • Kurfürst
    Hát a sereges beszámolókat olvasgatva ismét csak örülni tudok neki, hogy én ebből kimaradtam (mármint az ön- és közveszélyes, lelki sérült fegyveres személyekkel fennálló alá/mellérendeltségi viszonynak)..
  • artivizsla #70056
    Teljesen korrekt volt egyébként, csak mivel ő volt a kiképzőnk és még egy nap volt hátra, hogy teljesítse a neki kirótt feladatot, hogy a kiképzett kopaszokat kiközvetítsék a századaikhoz, gondolta utolsó nap még figyelmeztet mindenkit arra, hogy ne okozzon neki csalódást senki, ha mégis, akkor annak nyomós következményei lesznek. Hát voltak.
  • Lysandus
    Én annó kérdeztem, hogy miért dobták ki őket. Mondtak mindenféle hülyeséget (nem volt hozzá önmegsemmítős lőszer vagy éppen gumírozott lánctalp, stb.). Oszt most látom, hogy a lengyeleknél még megvannak...
  • artivizsla #70054
    Tegnap este valamiért én is pont a BMP-ket mutogattam a fiamnak képeken, videókon, meg azt magyaráztam, hogy mit lehetett vele csinálni, hogy nézett ki belül, mire délelőtt a cégnél olvasom a fórumot, hogy másnak is eszébe jutott ez a kis frankó gépecske. Mondjuk, most, hogy jön majd megint a hóhelyzet, gondolom sok talán majd eszébe fog jutni, hogy nem kellett volna kidobni őket, mert ez az egyetlen gép, ami tud közlekedni az ítéletidőben is.
  • Her Laca
    Bazdmeg Pali!:))) Micsoda egy korrekt faszi volt :) Nekem szimpi a krapek:)
    Gondolom volt respektje. Vagyis ahogy olvasom ,biztosan:)
  • Lysandus
    Germán volt a pk akkor. Felfuvalkodott hólyag volt, ráadásul rosszindulatú is. Szalai meg egy idióta volt. Halmozottan kisebbrendűségi komplexusa volt, ilyen hullámai voltak, hol haverkodni próbált velünk (táposokkal), hol meg szivatni bennünket. Ennek következtében sem velünk, sem a teljes idősökkel nem került soha jó viszonyba, viszont mindenki hülyének nézte.

A zászlóaljban meg mindenki a 6. századot irigyelte. Asszem Balogh volt a pk ott? Hozzájuk jártunk fel (ha tudtunk) a klubszobába, meg egy részükkel néhányunk meghosszabbított mg. melón maradt Dánszentmiklóson, vagy hol. A legnyugisabb idők voltak.

Egyébként lehet, hogy éjszaka volt. Mert a baleset után minket (asszem négyen voltunk), akik korábban már lőttek, ott tartottak "tanúskodni". Persze végül nem hallgattak meg bennünket, viszont órákig kellett ácsorognunk a qrva hidegben a szabad ég alatt. Mintha rémlene, hogy sötét volt, de már nem tudom. De ennek lehet, hogy az az oka, hogy órákig a hidegben a szabad ég alatt teljesen eltompul az ember.