91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Willenbrock
    Csináltam felvételt egy online bevetésemről de mikor visszanéztem a gép teljesen másképpen mozgott mint a játék alatt pl:kúszott a talajon meg háttal előre repült szóval nem tudom hogy mi lehet a probléma?Hogy kellene úgy felvenni hogy azt lássam vissza ami történt valójában?
  • tothgyorgy
    "KŐR ÁSZ" Egy vadászrepűlő század története 1936-1941
    Író : Becze Csaba
    Puedlo Kiadó
    165 a4 oldal, a fele fotó. kb 1500 huf.
  • Lacusch69
    Meglepő módon: "Kőr Ász"...
  • Szepy2884
    Címe?
  • tothgyorgy
    Most kaptam egy könyvet a kőr ász vadászszázadról. Akit érdekel megadom az adatait.
  • tothgyorgy
    Köszi. Minden segítséget megszívlelek. Menjen a messzer !
  • Mark007
    Egy tipp: Ha Kettő, vagy több gépet látsz, és az egyik lövi a másikat, akkor a nyomjelző színéből is meg lehet állapítani, kihez tatozik a gép.
    Piros/sárga: általában szövi
    Kék/sárga, de csak ritkábban villan fel(gondolok itt mk-108-ra): német
    Nekem ez gyakran beválik, ha nem tudom ki üldöz kicsodát.
  • Her Laca
    Ha sok gép kering ,dogol egy helyen és te még messze vagy akkor kb így lehet eldönteni ki a barát. Kicsi pötty szövi ,nagyobb pötty német.
  • tothgyorgy
    Kösz Vogel ki fogom próbálni.
    Egy érdekességet láttam még. Kiírja hogy nincs kód, és mégis van néha. Néha meg elég komoly szöveg a leírásban, kitiltási fenyegetésekkel. Ezekkel nem is próbálkoztam, nehogy félreértés miatt bannoljanak. Nem vagyok jó angolos, a német még úgy ahogy.
  • Vogel
    Nyomd meg a "0"-t a TAB fölött. Onnantól rájösz.
  • Vogel
    Egyesek pixel alapján is megmondják hova tartozik a gép:) Nem is tudom kik lehetnek :D
  • Lacusch69
    Ne aggódj, előfordul... Nemrég a Spit vs. 109-en simán elkaptam Willenbrock kolléga Macchiját. (Eszembe sem jutott, hogy valaki nem Messzerrel repül...)

Egyébként ne felségjelzés, hanem tipus alapján azonosíts! A felségjelzés csak közelről látszik, de az ellenfél a gép alapján hamarabb beazonosít, és az első találkozásnál lőni fog. Miközben Te még a csillagot, keresztet, kokárdát stb... skubizod.
    Magyarul: már itt vesztettél...
  • tothgyorgy
    Tegnap meg volt az első online. Nem sok sikerrel, de nem anyira rossz mint vártam. 4x lőttek le kb, én meg lőttem egy friendlit. Utólag is bocs, de nem láttam a felségjelet. Herr Laca, 102-esek és 77-esek voltak még bent. Mégegyszer bocs. Majd jobban figyelek.
    Üdv : togyo
    Ui.: ma is próbálkozom majd
    Ui2.:láttam üzengettetek egymásnak. Azt hogy kell ?
  • Vogel
    Biztos meglehet, nekem is a hangok tompasága miatt nem tettszett. A fülkék szépek. A lángmod meg elég gagyi sztem. Tiszta lángszóró lesz. Pedig csak kicsit kéne kicsapnia, pártized másodpercre, nem 2 mp-ig égnie mint a napalmnak.
  • nalyib
    Nekem legelsőre nem volt Annyira meggyőző (bár nagyobb részt akkor is jobb volt az eredetieknél), de "éles" játék közben eszméletlen jó az egész.
    Az előbb voltam vele először online, és már értem miért mondták az első soundmodoknál, hogy mintha egész más játék lenne.

Most további plusz, hogy mikor kezdeném elunni az üres repkedést (sajnos nálam nem épp ritka ebben a játékban), bekapcsolom a 3d-t és elvagyok vele egy darabig:)

Ezerszer élménydúsabb volt a B-239 csattogó géppuskáival lealázni egy pörgőforgó dugózó P40-est, aztán 3d-ben nézni a lángoló roncsot:D
    Most már a körülöttem repkedő spit sem olyan idegesítő, miután nagyon szép hangja van. Nem is értem miért olyan jellegtelen az eredetiben..

A fülke-motorhangokról pedig, bár csak egy Zlinben repültem még egymotorosok közül (pont 14 éve), de a mod hangjai (főleg német gépben) eléggé megközelítik azt nagyon durva, mégsem igazán fülsértő zajt.

Egy dolog zavaró (bár erről olegék tehetnek, a modban gondolom csak a mintákat lehet cserélni), ahogy elszáll egy gép a kamera előtt, a hangmagasság változása valahogy el van túlozva, túl gyors.. nagyobb távról és lassabban kéne szólnia. FS2004-ben jó hangokkal (pl a már említett Wings of Power spitje) igen jól hangzik.
  • Valka
    az nem tetszik benne nagyon, hogy a nagykaliberű gá.-k hangja egyforma. így egyforma rossz. idegesítően csattogó. a kiskaliberű gp.-k viszont tetszenek. a messzer motorja igen lustának tűnik most, ez elég zavaró, sose tudom milyen fordulaton megy, mindíg az az érzésem, hogy elromlott. nem lehet ezt a soundmodot úgy megbuherálni, hogy csak a tetszetős változások legyenek? a fülkék mondjuk jók, nem árt a változatosság :)
  • Her Laca
    Hát ezért oly sok színű a világ:) Nem vagyunk egyformák:D
  • Vogel
    Hát sajnos nem nyerte el a tetszésemet se a fóka se a láng mod :(
  • Trucker39
    Nem egészen.

Olvastad a telepitési utmutatót ??

Sound mod for il2 4.08
    Version 0.92
    1. Make reserve copy you files.sfs and il2fb.exe.
    2. Unpack this archive to x:\Program Files\...\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles\
    3. Run il2fb.exe
  • Supersix
    Ennek a soundmodnak csak annyi a lényege hogy a mappa tartalmát simán bemásolom a játék könyvtárába?Mert én így csináltam de 5% töltés után folyton kilép utána a géjm!
  • Vogel
    Elvileg de nem kötelező. Magyar szerverek általában zártkörüek, az illetékesek majd adnak hozzáférést.
  • tothgyorgy
    Beregisztráltam a lobbira. Ha a család hagyja, holnap megpróbálom életem első online repülését. Kéretik togyo -t nem azonnal seggbelőni ! Feltettem a teamspek-et is. Lehet h valamit elszúrtam mert nem jön be semmi. Elvileg látni kellene neki a szervereket nem ? Azt írja nincs kapcsolat.
  • Kferro
    Alaplapi hangkártya van a gépemben, de majd megnézem a beállításokat, hátha találok valamit.
    Mivel leggyakrabban dofgight szervereken szoktam repülni, így elég zavaró lehet a dolog, bár nagyon nem merültem még bele.
  • Lacusch69
    Néha azt is hallom, amikor gellert kap a golyó. És nincs is senki a közelemben...
    Előnyös a WarCloudson, ahol magányosan portyázok, de egy fordulóharcos szerveren (pl. Skies of Valor, vagy BGszerver) néha zavaró a rengeteg hang)
    Amióta (az előző joyom) a MS joy gameportja miatt betettem egy Genius hangkártyát, azóta van ez a jelenség.
  • Vogel
    Ez a bug még van? Azt tudom hogy egyesek 20 km-ről is meghallják a szirénát de az hogy a messzi lövéseket hallani :O Régen nekem is volt, randomra bedobott egy-egy ilyen kósza hangot a világ másik végéről, de ez még a 2.x- verziókban. Azóta kihallt nálam.
  • Lacusch69
    Némileg hasonló a helyzet nálam is, de az a soundmodtól független, a hangkártya miatt van. Gyakorlatilag szinte mindent hallok, ami a játékban történik. Először nagyon zavaró volt, de most inkább jónak tartom. Például hallom, hogy mikor indulnak be a légószirénák, mikor ér látótávolságba egy repülő, mikor indul be egy repülőnek a motorja, mikor lőnek, stb...
    Ha külön hangkártyád van, azt nézd meg, hogy a játék hangmenüjében az "Extension" ki van-e kapcsolva.
  • Her Laca
    Nem tudom én nem tapasztaltam efféléket. Hangkártya beállítás esetleg?
  • Vogel
    Köszönöm nektek.
  • Kferro
    Felraktam a soundmodot, meg hozzá a mindenfélét. Szép és jó, nagyon tetszik.
    Viszont: repülök nyugisan, egyszercsak meghallom, hogy valaki lead egy sorozatot. Kitérek, s visszanézve nem látok senkit. Repülök tovább, s ugyanúgy elkezd valaki lőni. Legalábbis hallom a hangját, de senkit nem látok a közelben. Ez egy idő után igen zavaró.
    A korábban kipróbált soundmodokkal is hasonló problémám volt. Van valakinek ötlete, hogy ez mi miatt van, s esetleg hogy lehet kiküszöbölni?
  • Her Laca
    Elküldtem.
  • Vogel
    Nagyon hálás lennék ennek a tuningnak az eléréséért :) Priviben. Thx
  • nalyib
    Laca, Trucker, köszönöm a linket:) Most tettem fel, nagyon tetszik bár a füst láng és felhők még nem látszanak de nem is állítottam még be.

A stereot-t nekem eddig vagy rendesen működtették a játékok, vagy egyáltalán meg sem jelent. Illetve volt egy ahol csak egyik-másik szemen jelentek meg, vagy szétcsúsztak egymástól az objektumok.

Elvileg létezik a technológia amit keresel, láttam neten 3d TFT monitorokat, nem tudom magukban működnek vagy esetleg polárszemüveggel, de ez szerintem lényegtelen. Majd szólok ha sikerül megint megtalálni.
  • Valka
    ok, rájöttem; először a soundmodot kell feltenni és abban vannak a mappák
  • Valka
    ezek az eredeti il2 sturmovikhoz vannak? csak mert a telepítési útvonal a '46-ban (nálam legalábbis ) nem létező könyvtárakat emleget.
  • bucsher
    én is én is :)
  • Trucker39
    Igen, próbálkoztam. A Stereo driver profiljaiban is jónéhány program található, de ettöl függetlenül ami a gépen fenn van, azokkal tettem egy próbát. Volt amelyik szerette, volt amelyik nem annyira. Az alapvetö gond továbbra is az, hogy használni, huzamosabb ideig nem célszerü. Például szereti néhány FPS játék is. Itt is a szinek intenzitásának csökkenése a fő gond. A megoldást abban látom, ha volna LCD monitorhoz megfelelö szemüveg, ami nem ezen az elven müködik. Sajnos ezen a téren eléggé tájékozatlan vagyok. A nagy dolog az lenne, ha a szinek is és a térhatás is megmaradna.

Amugy privát üzeneted érkezett. :)
  • nalyib
    Najó ezek a képek nem lehetnek az IL2-ből..! valaki szánjon meg vele engem is:))

Egyébként kösz, a stereo verziószámoknak majd utánanézek. Nálam az volt a baj, hogy amivel működött, abban már nem volt klasszik menü..:) A registryben meg első dolgom volt átírni (illetve megnézni, mert eleve úgy volt).

Próbáltad más programokkal? Ha valahol nem működik (FS2004, Op.Flashpoint) akkor lehet valamivel próbálkozni vagy reménytelen?
  • Trucker39
    Ezeket nem én csináltam, de hirtelen ez jutott az eszembe.

Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
  • Her Laca
    Valaki csináljon mán képeket nekem nincs semmilyen progim hozzá és kiba..ot lusta vagyok keresgélni:))
  • Scottt
    Képeket