91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sanyix
    kancsó?? A létrát azt rögtön tudtam mire vonatkozik, meg a póni is, de kancsóra egyik gép se emlékeztet. Az melyik?
  • Richtofen
    Lényeg a lényegben: a spitet meg a pónit messziről kiszúrom, kancsót meg csak kevesen tudnak úgy repülni, hogy veszélyes legyen :)
  • Richtofen
    Ahol én repülök ott nincsenek Navy gépek, szóval hellcat wildcat nem pálya :)

A messzerhangra úgy emlékeztem, hogy más mint a fóka, de ahol én repülök ott csak ritkán vannak messzerek, ha Lacusch bejön :)
  • Sanyix
    - messzerhang=barát

Az a gáz hogy a messzerhang ugyan az mint az f4u, f6f, a-20 hang, most csak ennyi jut eszembe :)

ja meg a messzerhang is ugyan az mint a fókahang, ergo a p47 is :)
    aminek más hangja és messziről meg lehet külömböztetni az a p38, p51, p39, shit, meg a többi angol gép, ja és persze a komcsi gépek traktorhangja is jól elkülöníthető. De amúgy simán lehetnek meglepetések.
  • Richtofen
    Ez nekem is van a régebbi USB-s fülesemmel (ami külön hangkártyaként működik).
    Az alaplapi hangkáryával nem annyira hallhatók.
  • Richtofen
    Amúgy az az 50 nem annyi, hanem 256 :)
  • Richtofen
    :)
    Fókával repülök:
    - fókahang=barát, kivéve ha ha p47 ami fókahanggal álcázott:)
    - messzerhang=barát
    - minden mmás hang ELLENSÉG!
    :P
  • Lacusch69
    Nekem pl. külön hangkártyám van, és a játékban még mindig benne van az a bug (SM-ban is), hogy a látótávolságba kerülő gépek hangját hallom.
    Ha egyedül vadászgatok, nagyon jól szokott jönni: amikor meghallom a zajt, már nézek is körbe, hogy mi újság.
    De azt is hallom, hogy mikor indul be a légósziréna az ellenséges reptéren, ha arrafelé bóklászok.
  • Sanyix
    miért soundmod nélkül hogy lehet hang szerint azonosítani? Van kb 4 féle hang az 50 gépre :D
  • Vogel
    Igaz :)
  • Richtofen
    Én is utálok külső zajban repülni. Se az gépek hang alapján észlelése/azonosítása nem megy, meg koncentrálni se tudok.
  • Richtofen
    Állítólag a tracken is hallatszik a gép hangján a turpiszság
  • Vogel
    Hogy bizonyítod a csalást? :)
  • Richtofen
    Én csak fókán repülök online, ott azért szerintem nem fölösleges, jócskán hoz a konyhára a kézi PP.
  • Richtofen
    Ja értem, én csak a 4.04 patch óta használom manuálisan, de messzeren most sem, csak fókán, ezért nem tudtam hogy előtte hatékonyabb volt a pitch-tuning :)

Azt hiszem a tempest-eken még ma is lehet a pitch-kezelés hibájának(?) kihasználásával irreálisan nagy teljesítményt nyerni, ezt egyes helyeken csalásnak minősítik.
  • Vogel
    VO101_Yosser komára emlékszem mikor jetfly-on leüvöltötte a szervezők fejét, mert kitették hangfalra a lockonosok mig29 hangját, jó hangosra. Ő meg ledobta mérgében a fülest és egy jó hangos "basszameg"-el dúsított anyázást intézett feléjük, hogy kapcsolják ki, mert nem hallotta a motorfordulatot és elfüstölte a messzert :)
  • Sanyix
    gondolom azt, amikor fölöslegessé vált a használata.
  • Vogel
    Azt hogy a "nagyok" manuálisan állították a propeller állásszöget messzeren, tehát nem auto-n volt. Magas volt a motor elfüstölések aránya, de szuper-powert lehetett kihozni belőle. Képzeld el hogy a gázkar az fix 95%on van és az állászöggel állítottuk a fordulatszámot. Feltoltuk néha 3000-re is, a biztonságos 2700 fölé. Így iszonyatos kapaszkodási mutatót hoztunk ki a gépből, szinte helikopterszerű függeszkedés volt. Még üzemanyag takarékosságot is állíthattunk vele. Olyan mint az automata váltó vs kézi. Addig huzathattad a motort amíg bírta. Jelentős plusszteljesítményt adott. Aztán Olegéknek jelezték az oroszok hogy ez így nem jó (mondjuk nem is reális, mert hivatalosan csak akkor piszkálták meg ha gebasz volt, kül mindig auton volt) és kivették. Én mind a mai napig használom; messzernél 100% pitch ha motorfék kell, fókához meg makróból 100%ra teszem (ez nem füstöl el csak zuhanásnál kell visszavenni) így nyerek +100-150 rpm-et és az ebből adódó többletteljesítményt. Jetfly légiharc kupán aki nem ismerte a használatát az nem lehetett az első 5 között. Emlékszem, üveghangig feltöltük az rpm-et (ami motorfüstöléssel járt) egy-egy jól elhelyezett lővés érdekében. Akkoriban tudást igényelt a használata. Az hogy kivették azon mutatkozik meg, hogy ha átváltasz manual-ra, nagyon lustán állítja az állászöget, ezzel elveszítesz minden előnyt.
  • Richtofen
    Mit értesz prop. pitch kivétele alatt?
  • Richtofen
    Este nem volt alkalmam, ma reggel röptében kipróbáltam 1-1 QMB mission-ben.

A 4.00 és a 4.01 között olyan elsőre szembetűnő nagy differenciát nem érzek, de csak 1-1 rövid reppenés volt. Este még alaposan letesztelem többféle géppel :)
  • Scottt
    Na srácok?
  • Richtofen
    Igen, de a 4.01 előtt kiszivárgott egy 4.0 release candidate
  • Vogel
    Nagyobb törés volt a prop pitch kivétele mint az uj repmodell. emlékszem, az újat valahogy így fogadtuk: ááá, lusta a gép, úgy süllyed felhuzással, mint az űrsikló amikor belép a légkörbe, lehúz a fara.
  • PhantomAss
    úgy emlékszem, hogy a 3.04 után megjeéent 4.01 hozta az új repmodellt, és garfikát, pl felhők
    vagy nem
    de inkább igen
  • Scottt
    Na várjuk a tapasztalatokat^^
  • Sanyix
    ugyan ki emléxik arra hogy akkor mi volt :)
    omg majdnem 4 év...
  • Richtofen
    Na vazze ez lesz az.

Most olvasom a másik forumon (850.hsz körül), hogy a 4.0 volt a nagy ugrás, aztán a hivatalos 4.01 gyenge lett.

Sanyix és Bucser kollégák is ott tárgyalgatták ezt, most meg nem szólnak semmit, haygják ki egyedül "kiolvassam az internetet"
  • Richtofen
    Nagy nehezen találtam egy 4.0-át (lehet hogy 4.0b?). Azt írták kiszivárgott verzió (a 4.01 volt az első hivatalos 4-es).
    Este kipróbálom

PF 4.0m
  • repvez
    Ha jol tudom akkor akkor ont a 4.0b vagy a 4.01b volt a nehezebb repmodelles ami végsö stádiumba visszavettek belöle
  • nalyib
    hm.. akkor én mondtam hülyeséget, ez alapján 4.0 környékén kell keresnünk. Lényeg, hogy az új modell nem-játékként-kiadott verziója lesz a nyerő.

FB-ben arra emlékszem, hogy leültem egyszer megnézni, kell-e egyáltalán oldalkormány a Szabályos repüléshez. Összevissza manővereztem, de a golyó (ami szerintem korrektül "mért") csak ilyen pillanatnyi "látvány-kilengéseket" mutatott. Csak direkt csúsztatáshoz kellett belépni, meg felszállás közben.

Pedig még az FSX-nek is abban van a titka, ha reális modellt akarsz, hogy le kell tiltani az autoruddert. (ha bekapcsolva hagyod, ilyen "könnyített il-2" az egész.
  • Richtofen
    Mondjuk ami trükk lehet benne, ha a 3 játék felpatchelt, össze-mergelt változatát tartalmazza :)
  • Richtofen
    Pontosan! Szerintem ennek a csomagnak van értéke azért a 46-on felül: A 46-ban igaz, hogy benne van minden gép, térkép, lehet, hogy küldetés,kampány is, dez az FB, AEP, PF 3 külön játék, különböző modellezéssel. Én játszom a régiekkel is.
  • repvez
    csak ennek igy már nem sok értelme van, hogy meg lehet egybe venni az 1946-ot, max a gyüjtöknek jó akik eddig nem tudták az AEP-et megvenni dobozosan
  • Richtofen
    Az már köcsögség volt ;)
  • nalyib
    szerintem sokkal jobb húzás volt, mikor a '46 kiadása után 6-8 ezerért adták a PF-et:)
  • Richtofen
    FB, AEP, PF

Amikor antológiát adnak ki, az már a vég :)
  • Willenbrock
    Alap FB-ra(magyar nyelvű)rátelepítettem a soundmodot de ami a soundmodhoz van az az exe úgy néz ki mint a PF exéje csak fb a neve.Ezzel nem indult el a FB.Megnéztem milyen patcheket adtak a csehek az alap IL-2höz:104,103a-2,104b-2,1.1,1.2
  • Richtofen
    "Soundmodot és 4.09b-t csak 1946-ra vagy korábbiakra is lehet telepíteni?"

Azt hiszem a 4.09b1m csak 4.08-ra lehet tenni (azaz csak a '46-ra).

A Soundmodban nem vagyok biztos, de mivel a 4.08-at törték fel, és annak a ruszki il2fb.exe-je kell hozzá, gondolom a régebbiekkel nem fog menni.
  • Richtofen
    Köszi.

Az én alap il-2-őm verziója 1.01g (ezt még nem írja ki a start képernyő, de a későbbi patchek readme-je szerint ez a dobozos verzió).

Erre jönnek 1.02b, 1.03a, 1.04, 1.04b, 1.1, 1.2 patchek ilyen sorrendben
  • Richtofen
    "A verziószámról fogalmam sincs, de amiről én hallottam az az új repmodell volt (tehát egy PF béta), azaz 3.0 körül.
    (Valaki mintha mondott volna 3.0b-t vagy 3.1b-t)."

Van egy 3.02B patch, amit nemrég találtam, de nem működik, bárhogy rakom bármire nem indul el, és nincs benne readme, szóval semmi infó arról mit tartalmaz.

"Tényleg nincs különbség 3.0-tól? Mikor egy év FB-zés után megnéztem a 4.08-at, egészen más stílusnak tűnt a fizika, a mozgás."
    Én FB 1.0-tól 1.22-ig kerestem, mert FB bétát említettetek. A PF-ben 3.04-ről 4.01-re van egy ugrás, ott kompletten átírták a repmodell-t, a 4.01 már a BOB elő-tesztjei voltak a readme szerint. Itt jönnek elő újra érezhetően a "félrehúzós hatások", meg a repülés közben nagyobb oldalcsúszás (FB óta szinte nem is kellett használni az oldalkormányt a repüléshez)