91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #17755 "Extract here", aztán telepítés. -
Köszönöm,pont erre gondoltam.
Letöltöttem,de a megnyitás...b+ nem tudom,mi a fenét csináljak vele.rar fájl -
Lacusch69 #17753 ITT VAN.
Egyébként nem sokat ér... -
Múltkor szörfölgettem a témában(IL-2),és olvastam valamelyik fórumon,hogy a gépek játékbeli jellemzői(emelkedés,sebesség stb.)grafikonok,táblázatok valahol össze vannak gyűjtve,link is volt hozzá, akkor átsiklottam a dolgon,de most érdekelne.Valaki tud erről valamit,hol találhatnám ezt meg? -
A kérdésedre válaszolva,igen szoktunk csapatban repülni.
Ha gondolod a ricsi ts en megtalálsz bennünket a honlapról elérhető.
Asszem www.twilek.hu a címe a jelszó tspass
A géppározás az egy külön műfaj ,ott két embernek nagyon össze kell szokni,hogy eredményes legyen. De ez gyakorlás kérdése.
A server az lényegtelen,a Spit VS 109 is egy nagyon jó hely bár mostanában rég voltam fenn.
Szóval gyere bátran ,ha mást nem hát lehet barátkozni:)
Mellékesen ezen a ts en van magyar századok nagy része,kivéve talán a Pumák. Úgyhogy bárkit megkereshetsz. -
Melyik szerverről van itt szó?Én is szívesen csatlakoznék egy csapatmunkán alapuló bevetéshez,eddig csak szólóban repkedtem a spit vs. 109-en,elég nehéz ott babérokat aratni 109-essel.Van már TS-em de még nem használtam mert magam repültem.Szóval hol és hogy lehet olyan szerverhez csatlakozni ahol lehet csapatmunkás légiharcot gyakorolni és élőszóban rádiózni?És a csapatos repülésnél rendesen használjátok a 4ujj formációt és a kísérőnek mindíg fedezni kell a parancsnokot stb-ez mind így megy ott? -
Urak!
A lényeg itten van. Csak kiegészítők,amikről beszélünk:)
Egy TR kb 40 pénz
Egy X52 40 körül
Egy jó tapsi 15
egy pedál az is 40
ez itten 135 pénz:D
Nos valaki szán ennyit rá valaki meg nem. Ez ennyire egyszerű.
Kár ezt ragozni szerintem.
És még a világválságról szót sem ejtettem:D -
Nemigazán értem mi a gondotok a hat switches nézelődéssel. A NewView-el be lehet állítani a fokozatos nézelődést, nézelődés sebességét (gyorsítást is, kezdő és max sebesség, gyorsítás mértéke is!). Így lehet kicsit is arrébb nézni, és nagyon gyorsan akár legjobban hátranézni is.
Célozni nem kell vele, csak "tájékozódni", tehát nem kell mm-re pontosan bemérni.
Ami gondot okozhatna az a centerbe visszaállítás, erre be lehet állítani egy gombot szintén a programon belül, akár joy gombra is (ahogy én is tettem, rögtön a hat switch mellettire).
Eleinte persze meg kell szokni, pl. én eleinte szépen lezuhantam, mert a nézés miatt a joystickot is elmozdítottam, de már megszoktam. -
Rise of Flight videók -
Nekem nem nagyon jött be már a kezdetekkor sem a HAT switch-l történö nézelődés. Elég hamar alternatív megoldás után néztem. Mivel a barkácsolástól nem tartok, így készítettem fejkövetö rendszert. Sapkára barkácsolva, ahogyan illik :)
Mivel zavart a LED tükrözödése a monitoron, jött az isteni szikra, használjunk infra LED-t. A webkamera azt is látta, tükrözödni, meg nem tükrözödött. Több mint egy éven keresztül repültem azzal az eszközzel, míg összegyült egy kis pénz egy TrakIR-re. Mivel közben már a nyakizmaim hozzáedzödtek a fejkövetö használatához, így a meglepetés nem a mozgás volt, hanem a mozgás minösége. Olyan volt, mint ha Trabant-ból egy luxus autóba ültem volna át.
Késöbb jött a 6DOF lehetöség, ami szintén megfogta a fantáziamat. Némi utána járást követöen, sikerült a hozzávaló eszközt beszerezni.
Közben tönkre ment a régi bot oldalkormány része, ekkor jött a következö újítás. Csinálni kell egy pedált. Interneten nézelödve, infokat gyűjtve, találtam ki, hogyan is legyen. A végeredmény nem lett túl tetszetös, viszont olyan strapabíró lett, hogy majdnem két évig használtam rendszeresen. Egyetlen hibája, hogy idönként potmétert kellett benne cserélni, mert az elkopott. Félre téve akkor lett, mikor beinvesztáltam egy X-52 konfigurációra(bot és pedál). Itt ismét a luxus autó esete állt fenn. Hihetetlen élmény volt elöször repülni igy. Bár, azt azért hozzá kell tegyem, hogy a megfelelö X-52 profil elkészítése, valamint annak betanulása nem kevést idöt vett igénybe. Olyat profilt szerettem volna, ami megfelelö, vadászgép, valamint többmotoros bombázó üzemeltetésére is. Ezt úgy gondolom, sikerült elfogatható módon megoldani.
Késöbb jött az újabb bolondéria. Láttam egy videót az interneten, ahol egy hárommonitoros rendszerrel repült egy srác. Nagyon megtetszett a dolog. Utána olvasva, kiderült, hogy bizony a jó öreg IL-2 is támogatja bizonyos mértékig. Komoly beinvesztálást igényelt a dolog, de úgy érzem, hogy megérte a dolog.
Összességében, oda kívántam kilukadni, hogy sokféleképpen lehet repülni. Viszont ettöl a sok technikai kütyütöl sem vagyok jobb pilóta, mint az egyszerü, egymonitoros idöszakomban. Ugyanolyan átlagos eredményekkel bírok, mint anno.
Ami sokat számított nekem, az az élmény. Így is az a szimulátor mint eddig, de:
- a kezelö szervek (bot, pedál, TrackIR) miatt komoly javulás érzékelhetö a realizmus felé
- a monitorok miatt (3x19") megnövekedett látókör miatt javult az ún. "ott érzés"
- a Sound MOD, 6DOF további extrákat nyújt(fülke nézöpont szabadabb mozgása, hangok, gépek tuningja, stb)
Ismeröseim, barátaim, akik kipróbálták és repültek vele (volt közöttük tényleges pilóta is) igen elégedettek voltak a tesztet követöen. magamról nem is beszélve :)
Összességeben lehet így is repülni.
-
Frenky #17745 Kösz, megnézem...
Chazz76 - nem is éreztem támadást :-) de azért kösz.
Azért dobtam fel itt ezt a témát, hogy jobb és jáCCChatóbb legyen a játék, hamár 1× van egy 100Mbites szerver :D
-
Mármint az árkád jellegű beállítások miatt(elnézést,ha félreérthető voltam). -
Frenky!
Itt senki nem támadott,úgyhogy megvédeni se kell senkinek téged!
Konkrétan #17641,és az utána köv.hsz-ek.Ebből nekem az jön le,hogy mindenki segítő jelleggel leírta,mi a gondja,mit szeretne.Ne a map irányába indulj,betehetsz bármilyen magyar vonatkozású mappot,nem sokan fognak innen felmenni a szerverre ld.#17683 ha hivatkozhatok másra is. -
Ezen besza....tam:) -
Pénteken voltam Debrecenben,erről lecsúsztam,így tényleg jó cuccnak néz ki a képen.Ha ajánlod,akkor utánajárok,van-e errefelé. -
google translate, de ezt is le kell még fordítani :D -
Csak itt találtam megfelelő képeket:) Ne szívd a vérem.De ha ragaszkodsz hozzá ,van ismerősöm,profi fordító,és lefordíttatom neked:D -
Lacusch69 #17738 Elküldtem. -
Lacusch69 #17737 Mivel nem beszélek törökül (csak 10-ig tudok számolni), lefordítanád? :) -
Én meg ilyet -
Lacusch69 #17735 ILYET használok. Ár/érték remek. -
Asszem én is erre a tecsós variációra szavazok,a halálsikolyomat ez is jól fogja közvetíteni hehe... -
Richtofen #17733 És ne legyen nagy krumpli kapcsoló a dróton, mert amikor leesik az is megtépi a drótot. -
nalyib #17732 A trackIR-ről annyit, hogy ölemben-az-egér-és-a-bot "konfiggal" játszom, és soha véletlenül sem éreztem, hogy nem tudnék olyan gyorsan oda nézni, ahogy és ahová csak tetszik.
Hat switchhel nem tudom ezt elképzelni, de talán azért, mert ahhoz sosem volt érzékem:)
Laca meg igenis nézelődhet olyan gyorsan a szviccsével, he elég gyorsra állítod, már csak az ügyességen (gyakorlaton) múlik, jó helyen engeded-e el...
Hogy melyik kabinban milyen jó a kilátás, azt szerintem 100%-ban is befolyásolhatja, hogy mozgathatod-e a fejed...de az se mindegy, hogy 1, vagy 2 szemmel látod a kabint (keretek).
Érdekelne mit gondol, aki 6DoF-fal is fókázott.
Akinek meg teljesen az agyára mennek a fülkeelemek, üljön be pár órára CR42-be, utána csukott szemmel is megmondja, merre jár az ellen.
Chazz: volt már 1-2 mikrofonom (mindig eltöröm a vezetéket, stb:D), én azt mondom Tesco, 1000 Ft (!!!) egy hedszet, és jó! Asztali mic 400 Ft és jó!
3000-ért is vettem már rosszabb fülest... nekem azokban is könnyen eltört. 3 db teszkós akármibe h tovább tart. -
Richtofen #17731 Avenger -
Nekem már vagy négy éve egy Ozaki 5.1 es fejhallgatóm van rajta mikrofon. Kicsit viharvert már de tökéletesen működik. Olyan 12 ezer körül volt.
Így nem zavarok senkit esténként és a térhatás is megvan. -
A 1000ftos teszkós korás mikrofonos fülhallgatókban rohadt hamar megtörik a vezeték,szóval csak óvatosan^^ -
Frenky #17728 GorduinT
Kösz a hozzászólást, várom a mapot :D -
Frenky #17727 Hello! A térképet a [email protected] címre please! -
Sima mikrofon tökéletes. De ez is pénztálca függő. Nem kell nagy dologra gondolnod. -
Ahogy gondolod! Nekem aztán mindegy:) Akkor gagyi. Nekem megfelel.De ha neked van TR ed és szeretnéd összemérni a GAGYI nézelődésemet a profi TR -el állok rendelkezésedre. Bevállalom a hátrányos helyzetű egyén szerepét.:D -
Ok élni fogok a lehetőséggel,kösz.Ennek csak egy akadálya van:még nincs headsetem.Milyet érdemes venni,valami párezres is megteszi,vagy érdemesebb egy komolyabbat?Ezek közt is akkora a különbség,mint egy gagyi joy vs Cyborg Evo?Mármint érthetőség,hangminőség stb.
Különben meg mindenki úgy nyomja,ahogy neki kényelmes;én egérrel nézelődök,a hat switchemre kalibráltam a flapset+gáz fel-le 5%.Mondjuk a TR-t kipróbálnám,mennyit dob az élményen. -
nem nyomhatod úgy hogy kevésbé és akkor kevésbé mozdul, mert egy kapcsoló. Vagy nyomod, vagy nem, nincs közötte semmi. Az pedig pontatlan és gagyi. -
Lacusch69 #17722 Frenky: Ebédidőben összedobtam egy egyszerű LW+MKHL vs. USAAF térképet, Balaton téli.
Hová küldjem? -
Én is hat switch-el nézelődök és már egész jól megszoktam. A Newview-el be lehet állítani hogy kicsit gyorsítson (tehát nagyon kicsit is tudok mozdulni, aztán gyorsan felgyorsul és pillanat alatt hátra is lehet nézni) is illetve hogy a nézelődés folyamatos legyen (ezt nemigazán értem, hogy miért nem lehetett a játékban alapból támogatni, csak a leghülyébb megoldásokat sikerült belerakniuk a fejlesztőknek), és egyik gombra beállítottam hogy azonnal visszaugorjon centerbe (joy-on lévő gombra, a hat switch mellett), space-re a műszerfalra nézést, stb..
Bár kényelmesebb lehet egy trackir -el, én szerintem nem ad túl nagy előnyt, sőt... -
elbeszéltek egymás mellett
sztem Laca arra gondol, hogy x52-őn be lehet állítani úgy a 8irányú gombot, mintha egér lenne, tehát nem "darabosan" nézelődsz vele, hanem folyamatosan
de lehet hogy rosszul értem, én még nem próbáltam ki (trackirem van :O) -
Lacusch69 #17719 B+, akkor növelt meg a játékban az egér sebességét, és használd a gázkaron a kék pöcköt... -
Mit tudom én? Mi vagyok én ? Műszerész? Nekem folyamatos a nézelődésem.
Nem ugrál,nem pontatlan. Pont olyan mintha egérrel nézelődnék.
De bánja a t...öm,mit gondolsz ha meg vagy győződve az igazadról ,ám legyen. -
mit nem értesz abból hogy a hat switch egy 8 állású gomb? Melyik joynál van máshogy? -
Most mért akarsz meggyőzni,hogy nekem hogy nem működhet a joy om?
Folyamatos nézelődésem van sőt az egér kurzort is simán működtetem vele .
Mit nem értesz ebből?