IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Trucker39
    Nekem nem nagyon jött be már a kezdetekkor sem a HAT switch-l történö nézelődés. Elég hamar alternatív megoldás után néztem. Mivel a barkácsolástól nem tartok, így készítettem fejkövetö rendszert. Sapkára barkácsolva, ahogyan illik :)
    Mivel zavart a LED tükrözödése a monitoron, jött az isteni szikra, használjunk infra LED-t. A webkamera azt is látta, tükrözödni, meg nem tükrözödött. Több mint egy éven keresztül repültem azzal az eszközzel, míg összegyült egy kis pénz egy TrakIR-re. Mivel közben már a nyakizmaim hozzáedzödtek a fejkövetö használatához, így a meglepetés nem a mozgás volt, hanem a mozgás minösége. Olyan volt, mint ha Trabant-ból egy luxus autóba ültem volna át.
    Késöbb jött a 6DOF lehetöség, ami szintén megfogta a fantáziamat. Némi utána járást követöen, sikerült a hozzávaló eszközt beszerezni.
    Közben tönkre ment a régi bot oldalkormány része, ekkor jött a következö újítás. Csinálni kell egy pedált. Interneten nézelödve, infokat gyűjtve, találtam ki, hogyan is legyen. A végeredmény nem lett túl tetszetös, viszont olyan strapabíró lett, hogy majdnem két évig használtam rendszeresen. Egyetlen hibája, hogy idönként potmétert kellett benne cserélni, mert az elkopott. Félre téve akkor lett, mikor beinvesztáltam egy X-52 konfigurációra(bot és pedál). Itt ismét a luxus autó esete állt fenn. Hihetetlen élmény volt elöször repülni igy. Bár, azt azért hozzá kell tegyem, hogy a megfelelö X-52 profil elkészítése, valamint annak betanulása nem kevést idöt vett igénybe. Olyat profilt szerettem volna, ami megfelelö, vadászgép, valamint többmotoros bombázó üzemeltetésére is. Ezt úgy gondolom, sikerült elfogatható módon megoldani.
    Késöbb jött az újabb bolondéria. Láttam egy videót az interneten, ahol egy hárommonitoros rendszerrel repült egy srác. Nagyon megtetszett a dolog. Utána olvasva, kiderült, hogy bizony a jó öreg IL-2 is támogatja bizonyos mértékig. Komoly beinvesztálást igényelt a dolog, de úgy érzem, hogy megérte a dolog.

Összességében, oda kívántam kilukadni, hogy sokféleképpen lehet repülni. Viszont ettöl a sok technikai kütyütöl sem vagyok jobb pilóta, mint az egyszerü, egymonitoros idöszakomban. Ugyanolyan átlagos eredményekkel bírok, mint anno.
    Ami sokat számított nekem, az az élmény. Így is az a szimulátor mint eddig, de:
    - a kezelö szervek (bot, pedál, TrackIR) miatt komoly javulás érzékelhetö a realizmus felé
    - a monitorok miatt (3x19") megnövekedett látókör miatt javult az ún. "ott érzés"
    - a Sound MOD, 6DOF további extrákat nyújt(fülke nézöpont szabadabb mozgása, hangok, gépek tuningja, stb)

Ismeröseim, barátaim, akik kipróbálták és repültek vele (volt közöttük tényleges pilóta is) igen elégedettek voltak a tesztet követöen. magamról nem is beszélve :)

Összességeben lehet így is repülni.