91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101 tvr
    Tudna valaki segíteni?
    "Java.lang.Integer" hibaüzenettel nem tölti be a mission-t, nem enged fel a BoB1940 szerverre. Offline működik minden, online ugyanezzel a verzióval a Kampfverband_13 szerverre tudok csatlakozni.
  • Gab920926
    Sziasztok!
    feltetettem a game-hez a modokat illetve egy modot meg a mod activátort!
    leszeretném törölni a modokat!megmondaná valaki hogy lehet eltávolítani?
  • TG Gida
    Én Foxra emlékszem,hogy valami dog-ban 6000-től 13000-ig kergetett Ta-152-vel egy P-47-est és nem tudta utolérni.
  • Vogel
    Idegek harca valóban. Egyedül én nem is erőltetem. Le kell kergetni az enemyt kb.
  • Sanyix
    Azért nem, mert felemelt orral, szárnyak végén csíkot húzva nekem nem repülésnek tűnik, hanem szenvedésnek :)
  • nalyib
    "Bombázók meg a játékban már 8k-n alig bírnak repülni."

Bomber-aranykorom vége felé 8-9k körül mentem a 41-es Junkerssel, és a rám kapaszkodó '44 P-47-et is úgy küldtem haza ahogy tetszett.. (jó tudom, WC-re nem a legjobb AFW-veteránok járnak).

(nem akarlak hülyének nézni de remélem nem azért nem bírtál 8k-n repülni, mert nem kapcsoltad át a feltöltőt:)
  • Lacusch69
    Hülyén hangzik, de nekem az a tapasztalatom, hogy néha az nyer, akit kergetnek.
    Nem is egyszer megtörtént, hogy P47 volt a 6órámban 9ezer környékén, és innen "emelkedni" kezdtem (K4,D9), egy lassú váltott bal-jobb spirálban (lehetőleg a Nap felé). Eközben végig látom a 47-est, és amikor a pilótája egy picit hibázik, lebillen. Ilyenkor kell leborítani, mert a célpont kis sebessége miatt az aerodinamikai kormányzás hatástalan, ergo szinte állócél...
  • Sanyix
    Azt tudom, hogy nagy magasságon az a 250 az a fölhöz viszonyított sebességben 2x annyi, a levegő is 2x annyival áramlik a gép körül.de ennyit ír ki mert ritkább a levegő, de az eredmény kb ugyan az. Akkora felhajtóereje van 10k méteren 500 km/h-val áramló levegőnek, mintha 100 méteren 250-el repülnél. Uh 10k magasságban 250-300-es kiírt sebességnél kb olyan csigaharc lehet lehetséges, mindenféle rázuhanás, meg erős kanyar nélkül. Azt ilyenkor ki nyer? Aki szemből összetalálkozásnál telibetalálja a másikat, vagy amikor elmentek egymással szemben élesebben tud visszafordulni a magasságot tartva? :D olyan lehet mint egy nyújtott dogfight.
  • Vogel
    Hát amit ír 250speed azt szorozd fel majdnem kétszeresére. Fizika. Azok a műszerek 4000m-ig mérnek pontosan (már ott is 10%-kal kevesebbet mutat). Egyébként nincs lemodellezve a magassági harc, szóval nehéz az igazságot kideríteni. Bizony kései onlinewaron fel kell menni 9-10k-ra, mert szintben jövő amcsik jobbak mint németék. olyan 250-300at tartjuk műszer szerint, jó nagy ívekben fordulunk, és az veszít aki leborít, mert az nem kapaszkodik vissza az biztos.
  • Sanyix
    jah eddig a rekordom 26 km magasság azzal a rakéta meghajású német izével :D
  • Sanyix
    van még olyan is, hogy p-38 = létra (meg valami villásfarkú ördögnek is hívták asszem).
  • Sanyix
    az hogy? Nekem 12k-ra sikerült g-6os messzerrel menni, de ott már csak olyan 250km/h körüli sebességre volt képes, és folyamatosan az átesés határán lehett vele vízszintesen repülni (k-4 se lehet sokkal jobb). Ta-152-vel ugyan ez, dorával meg ki se próbáltam, ha már a ta-152 is küzd. Mégis hogy lehet így olyan magasságban harcolni? Még 10k-n se sokkal jobb a helyzet.

Bombázók meg a játékban már 8k-n alig bírnak repülni.
  • Vogel
    Barrel rollt mutatni könnyebb mint leírni. Kíváncsi vagyok ki az a merész aki le meri írni a mozdulatokat, úgy hogy meg is értsük :D
  • mumpic
    Sziasztok, két kérdésem lenne:
    1. Ti hol vennétek dobozos il2 1946-ot?
    2. A barrel roll nevű manővert hogy kell kivitelezni? :$
    Ez az, amikor a pilóta felhúzza a gép orrát, meg dönt is egyik irányba, és ahogy átfordul az őt üldöző gép mögött bukkan fel. Próbálkozom, de
    sosem sikerül. Oldalkormánnyal kéne segíteni, vagy machinálni a tolóerővel? De gyakran még az eredeti irányba sem sikerül visszaállni.
  • Willenbrock
    Igen a P-47-est Jug-nak tehát köcsögnek hívták az amcsi pilóták,tényleg így volt a gugliban és sok szakkönyvben említik.A Bf 109G-6-ost meg "Beule"-nak a németek ami meg dudorost jelent.Az egyik legviccesebb neve a pilótaszlengben a LaGG-3-asnak volt amit "lakkozott garantált koporsónak" csúfoltak a szovjet pilóták.Általában minden gépnek volt valami elterjedt csúfneve-a rosszabb tulajdonságúaknak több is.
  • Her Laca
    Nocsak ,nocsak!! Vita van??
  • Chazz76
    Nekem?Hol?Mikor?Tapasztalat?Érted?
    Én se a tied?
  • Lebowski
    chazz. néha nemértem az űbernagy "tapasztalataidat"...
  • Chazz76
    Látom,akkor se kis vitát generált
    Ez totál ismeretlen volt nekem;így hívták volna őket?Valamire gondolt a többi pilóta:köcsögök,nektek jobb gépetek van?Érdekes.
  • Lacusch69
    Semmi baj. Egyáltalán nem nézlek hülyének.
    No. 17235 körül (jan.30) volt szó a Köcsög/Kancsóról.
  • Chazz76
    Igaz
  • Chazz76
    #17849 visszavonva,elnézést
    Biztos nem hiszed el,de az első betűtől az utolsóig elolvastam ezt a topicot.Mégpedig azért,hogy a hozzád hasonló régi motorosok és mások tapasztalatait lássam.Ne várd tőlem,hogy témára lebontva emlékezzek mindenre.Olyan érzésem volt,hogy hülyének nézel,erre reagáltam,akkor csak félreértés volt.
    No. hsz.? amire hivatkozol,utánaolvasnék.
  • Richtofen
    Ez általában egy jó hangulatú, civilizált fórum... Szerintem nem indokolt a stílus, de te tudod.
  • Lacusch69
    Ha azt mondod ebben topikban, hogy repültél Csirifiszkóval, akkor azért ki tudom ókumlálni, hogy nem a Doom3 játékosról beszélsz vagy nem a helyi ált.isk. menza szakácsnője az illető.
    A Jug-ról pár hete ment a vita, hogy köcsög vagy kancsó, a Póni (Pony) általános elnevezése a Mustangnak a lobbyn (de erről is volt szó korábban).
    Nem rossz dolog az, ha kicsit visszaolvasgat az ember.
  • Chazz76
    Fordítsd le,fordítsd!Én nem érteni magyar.
    Én repültem Csirifiszkióval.Ő egy volt virtuál pilóta,nem tudtad?
    Kancsó,Gebe:lehet így volt 45-ben,ehhez buta vagyok.?Én így ismerem 2009-ben:P-51,P-47,második mondat nálad.
  • Lacusch69
    Indokolnád?
  • Chazz76
    Játssz inkább magaddal bazze...
  • Lacusch69
    Lefordítom magyarra:
    Valka: korábban ezen a fórumon is jelen levő virtuális pilóta
    Kancsó: Jug, a P47 Thunderbolt beceneve
    Gebe, Póni: a P51 Mustang gúnyneve.
  • nalyib
    Az angolok úgy találták (teszten), hogy bizonyos fókák még meredekebb szögben emelkedtek a legjobban a spit-kortársaiknál, mindenesetre a SpitIX-ig hasonlóan emelkedett a két gép.

Attól hogy be lehet gyakorolni annyira hogy ne legyen szükség a gyorsulására, még gáz hogy a valóságban kb spit-kategória volt abban is:P (akár ott is hagyta gyorsulásban).

Egyébként a spit nem volt rossz, csak nem egy ilyen überdogfight hülyeség... a játékban pár spit-verzió lassabb mint kéne, és a valóságban volt olyan is, hogy utolérte a fókát/messzert zuhanásban.
    Cserébe nem az X-dimenzióból jött az energiája.

• Chazz76
    Valkával,Kancsók,Gebék?Mi meg elklauzéltuk,hogy az impotencia nem rebuzálódik.
  • Lacusch69
    Én is a játékról beszélek... :)
    Egyébként volt olyan (WarClouds), hogy 8000-en mentem bevetésre (K4), és magasan a fejem felett kondenzek voltak. (2xP47)
    Egy másik esetben nagy légiharc volt 10k és 12k között. Mi (Valkával) a 10k-s szinten voltunk, Kancsók és Gebék felettünk... néhány Dorával harcoltak. Aztán mi is alig tudtunk elmenekülni...
  • Chazz76
    Én ezt az "univerzális" jelzőt a játékra értettem,a játékbeli taktikákra.
    Tudom,hogy a valóság más,a K4 a nagy magasságban(7000-10000m) tevékenykedő amerikai kisérővadászok ellen lett kifejlesztve,mint a Ta-152,Do-335.De a szervereken nem sokszor találkozol 10000m-es magasságban közlekedő bombázókötelékkel vadászkisérettel,inkább dog 0-3000m között.Na erre mondtam,hogy ide a legjobb a K4,viszont próbálj meg ilyen magasságon harcolni,mondjuk a 152-essel.
    Én is tudom,mi volt a valóságban és mi a játékban.
  • Lacusch69
    Univerzálisan használható német gép az F4, a G2, és a G6.
    A többiek inkább specifikusak.
    Pl. a K4 jobban szeret nagy magasságban, pont úgy, mint a kései G Messzerek és a D Fóka.
    Az Anton Fókák alacsony és közepes magasságban jók.
  • Chazz76
    Nekem az űbergép német oldalon a K4.Ott tényleg van értelme az emelkedőképesség! kifejezésnek,de ha úgy alakul,nyugodtan leállhatok vele fordulózni,nem esek le mint egy tégla.Viszont sok szerveren nem kapod meg,vajon miért?Talán mert egy univerzálisan használható gép a vörös oldal ellen.
  • Chazz76
    Hát igen,csak ha az életemért küzdök,akkor @rva nehéz a finomságra koncentrálni.De aláírom,ha ilyen helyzetbe kerülök,az az én hibám.

Viszont ez azt jelenti,hogy esélyem sincs meglógni,ha hibázok.

Ez nem túl biztató.
  • Vogel
    D fóka az más tészta, 1000m alatt bikaerősen emel :D Nem veszít lenduletéből a fóka hogy ha belerántasz, hogy célra tedd a gépet. Messza ilyenkor elkopik nagyon.
  • Sanyix
    nem is szűkfordulós gép, az a yak meg a hurricane, meg a buffalo :)
    én pl jobban szeretem a fókát, mert nekem a messzer ilyen papírrepülőnek tűnik. Minden apró mozdulattól rángatózik. Fóka nem. De kb ebben, és tűzerőben jobb. A játékban nekem úgy tűnik, hogy nem sokkal gyorsabb, nehezebben emelkedik, na meg borzalmas a kilátás belőle.

Amúgy sztem a d-s fókák sokkal jobban emelkednek mint az a-sak, talán annyira is mint a k-s messzer, és mellesleg sound moddal szép kellemes lágy hangja van a motornak :D
  • Richtofen
    17837, 17836

Átesési hajlam, szűk forduló? Ha fókával ilyet produkálunk akkor az egy korábbi hiba eredménye :)

Nem emelkedik: attól függ mit nevezünk emelkedésnek. 250-nél nem emelkedik úgy mint a meszák, de szerintem tisztességesen emelkednek, ha megfelelő sebességet tartasz velük (plusz egy kis manuál prop.pitch).

Nem gyorsul: hát igen, de hát a nagy könyv szerint egy fóka drájver nem lassít le soha :)

Amúgy lehet a fókákat is nagyon lassú manőverbe kergetni, ha az életünk múlik rajta, csak finoman kell a bottal operálni. Ugyanezért fikázzák sokan a Corsair-eket, pedig azok is csak túl agresszív mozdulat miatt dugóznak be.

Szerintem.
  • nalyib
    nem emelkedik
    nem gyorsul

Semelyik fóka.

Ez max. a KGB szerint volt így, mert nem így gondolták sem a németek, sem a britek.

Az már nem tudom mennyire reális, hogy csakis csűrősemlegesen szabad hátrahúzni a botot, különben úgyis átesik.
  • Chazz76
    Nekem konkrétan az átesési hajlama,elég hamar eldobja magát szűk fordulóban szerintem.Orsóban tényleg kiváló+jó a kilátás hátra,előre már nem annyira.De lehet ez az én hibám,több gyakorlás,finomabb joykezelés biztos sokat javítana.