91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Azért gondoltam az első Il-2-esek egyikére, mert rövidnek tűnik a kabin. A kétszemélyeseké a szárny kilépőéléig tartott.

A hk. pedig Pz.IV.F2-től valami (szerintem).
  • bakvarnyu
    Én is erre gondoltam csak az túl egyszerűnek tünt,mondom tuti valami más .
  • TG Gida
    Szerintem meg egy IL-10-es.
  • bakvarnyu
    Meg van itt tank is ha jól sejtem Panzer III lehet.Csak igy kiteszik az út szélére.De nem volt odairva semmi se emberi nyelven
  • Lacusch69
    Szerintem kedvenc játékunk névadójának ősi variánsa.
  • bakvarnyu
    Ez vajon milyen gép? Tegnap fényképeztem a szlovákoknál.

• Lacusch69
    D9-en fél perc után overheat, még 15s és besül a motor.
  • PhantomAss
    attól függ melyiken
    a4-es változaton nem túl sokat számít, a a8-9-esen viszont érezhetően jobb
    d9-nél pedig csak akkor rakom manualra ha futni kell, akkor viszont sokat számít, igaz a motor is melegszik, de van kb 4 perced mire besül, addigra meg mindenki feladja az üldözést
    szerintem
  • nalyib
    szerintem Antonon katasztrófa az auto-pitch, megnéztem, full gáz+WEP-en is csak 50%-ig engedi fel...meg az előnyt se kicsit éreztem, azelőtt olyan volt vele repülni mint egy kamionnal.
  • nalyib
    Sebesség/magasság szempontból tényleg, de ha lejjebb veszem a gázt 100% szög mellett (utazáshoz, hűtéshez) nem fogja vissza a gépet? én 10%-kal szoktam a gáz fölött tartani.

Richtofen,
    a 0% még messze van a párhuzamos lapátállástól. 1-2 gépen külön lehet ilyet kapcsolni, és akkor még legalább 200%-nyit csavar rajta, a motor pedig végleg alig forog. Elég gyakran volt szerencsém hasznát venni...:)
  • Lebowski
    amúgy is lehet használni. 100% pp,hűtő open, 110 gáz, ha melegszik 105 gáz és lehűl a motor.
  • PhantomAss
    semmit sem kell vele csinálnod, semelyik gépen, hagyd 100%-on azt jónapot
    ahogy tanult kollégám mondta, anton-fókán érdemes manualra és 100%-ra állítani, kis előnyhöz juttat
    főleg ha menekülni kell, 100%prop+hűtő becsuk, aztán spuri full gázon
  • zev
    aha, majd megnézem... bár a héten nem nagyon lesz időm

a hétvégén felraktam vmi mods 8as packet

átállította a hangokat. Olyan darazsas lett a Messer, hogy újratelepítettem mindent, ezt kihagytam..
  • readswift
    ha valaki foglalkozik SEOW kampánnyal , írjon már PÜ-t , kösz!
  • Sanyix
    Nincs értelme állítgatni, mert egy ideje már mindig automatikusan állítja, még ha manuálison van, akkor is. Egyébként a fordulatszámmérőn (rpm), szokott lenni egy jel az ideális fordulatszámhoz, azon kell tartani.
  • zev
    Amiben van automata, azokhoz inkább nem nyúlok, csak jobban tudja mint én

kösz
  • Lacusch69
    Az aktuális verzió(k)ban (4.08m, 4.09b1m) gyakorlatilag az összes, alapból manuális beállításút lehet 100%-on hagyni.
    Az Fókákat érdemes áttenni manuál+100%-ra bizonyos esetekben (ha valamiért gyorsan kell emelkedni, vagy fordulóharcba keveredek), az Antonok elég jól bírják ezt a vészüzemmódot, a Dorák kevésbé, viszont egészen jól emelkednek BnZ utáni felhúzáskor.
    Messzert ne bántsd!
  • zev
    Kösz, eddig kb én is tapasztaltam.
    A kérdésem inkább gyakorlati.

Mire figyeljek, hogy jó szögben álljon a lapát?
    Infó hiányában eddig a fordulatszám százalékához igazítottam (ld.(aszem )1.0-s Il-2, ahol még teljesen automata ha jól emlékszem és párhuzamosan tólja a gázkarhoz
  • Richtofen
    A prop pitch a légcsavar lapátok állászögét jelenti. Kisebb % érték nagyobb lapátszöget jelent (adott elmozdulás mellett nagyobb "felhajtó" erőt generál a lapát). A játékban 0% a gyakoraltilag sikláshoz beállított (többmotoros gépeken) légáranmmal párhuzanmos állás (minimális a légellenállása az álló propellernek), a 100% a legkisebb állászög.

Ez a négy dolog szoros összefüggésben van:
    - motor fordulatszám
    - gázgar állása
    - a gép sebessége (airspeed, ami magasság függvényében eltér a föld feletti sebességtől)
    - lapátszög

A lapátszög hatása hasonlítható az autókon a sebességváltó fokozataihoz. Adott sebességhez és gázkar álláshoz igazítható vele a motor fordulatszáma, hogy sem túl gyorsan (túlmelegedés, károsodás) se túl lassan (nem hatékony) ne működjön.

Néhány gépen teljesen manuális, néhány gépen teljesen automata, néhányon pedig kikapcsolható az automatika.

Kérdezz konkrétabban ha valamit nem értesz.

• zev
    Sziasztok, üdvözlök minden Sturmovik rajongót

Én is évek óta gyűrögetem ezt a programot, folyton visszatérek hozzá.

De van egy állandó problémám, kérek mindenkit, hogy segítsetek, vagy gyakorlati tanáccsal vagy linkkel, hogy megértsem a helyes működést.

Ez a Prop.pitch manuális állítása, mikor milyen magasságon, sebességnél, fordulatszámon stb mit kell állítani, hogy ideális legyen.

köszönöm mindenkinek a segítségét
    Zev
  • Richtofen
    Nem baj, lesz majd 20 féle előre programozott kézjel és egyéb gesztus, amikiet egérrel és TrackIR-rel lehet majd elpantomimezni a földi személyzet felé. Ha nem jól csinálod, akkor nem indítják be az inerciális indítót, nem töltik meg a fegyvereket, stb ;)
  • Chazz76
    szerelő-)
  • Chazz76
    Én úgy tudom,az indításhoz kellett a szarelő is,aki kurblival felpörgette a lendkereket,aztán lehetett indítani a vasat.
  • nalyib
    És lenyugodnának az összevissza taxizgató hülyegyerekek, ha a refly többé nem 5 mp-be kerül:)
    Mondjuk én idővel biztos írnék egy motorindító makrót a CyborgEvo-ra. (már ha nem feltétlen egérről kell csinálni)
  • Richtofen
    Furcsa dolog ez; a szimulátor rajongók egy része áhítozik egy reális startup-procedure szimulációra, a korabeli pilóták meg örültek volna az 'I' betűnek ;)
  • Her Laca
    Egy második VH-s gép indítása (főleg ha begyakorolja az ember ) nem hiszem,hogy irdatlan időt venne igénybe.
  • bucsher
    oleg szerint nem 10%-ról, csak 1%-ról van szó, ezek szerint tényleg komolyan nyitni akar a tömegek felé. és azt is mondja, hogy szerinte a realisztikus indítást az igazi pilóták is csak 1x-2x próbálnák ki, utána átkapcsolnák 'I' betűre (főleg online), így meg ennek tényleg nem sok értelme lenne. jó persze biztos van 0.1% aki szívesen baszkódna vele nap mint nap :)
  • Trucker39
    Még mindig a Vista vs. X-52 "párharc"-át nézem a gépemen. Feltelepítettem többféle drivert próbakép. Látszólag mind működik, de csak látszólag. Mivel az XP alatt készült profilomat nem fogadta el, így nem kevés idö ráfordítással elkészitettem Vista alatt is. Egyetlen szépséghiba van a történetben. Az elkészült profil, aktiválás után nem müködik. Konkrétan, a hozzárendelt billenytüket nem kezeli. Ha van ezzel valakinek tapasztalata és meg is osztaná, azt megköszönném.

A jelenleg alkalmazott driver: SD6_32_Software_6_6_2_0
  • Richtofen
    Az a baj, hogy a szoftverfejlesztésben minden plusz funkciót nagyon meg kell gondolni, mert az aprónak tűnő dolgok is igen sok munkával járnak, plusz minél komplexebb a szoftver annál több rejtett összfüggés és hiba marad benne; ezek csak a fejlesztés legutolsó fázisában kerülnek elő a komolyabb tesztelésnél, és rendszerint ezek miatt csúszik az átadás. A megrendelő(=kiadó) meg csak szívja a fejlesztő vérét...

Valószínüleg nem fognak még plusz 3 hónapot beleölni azért, hogy a potenciális vásárlók 10%-a örüljön.

Még szerencse, hogy ez a játék még bőven benne van a beígért határidőben ;)
  • nalyib
    A motyogó AI-t ne bántsd:P utálom hogy most egyfolytában a lövészek csöveit kell bámulnom, ha nem akarok meglepetés-golyózáport a semmiből....(pedig még hangok is lennének a jelentéshez) aztán ha látom is mozogni őket, nem mindig olyan könnyű rájönni, honnan jön az a gép.
  • Gundark 1 1
    Kimondtad a lényeget. Legyen maximalista szimuláció, amennyire lehet. De ki lehessen kapcsolni, vagy butítani. És akkor mindenki megkapja a maga boldogságát :) Valakinek lesz egy faja kis X-wingje amivel mindent és mindenkit kilő, nekünk meg lesz egy szimünk :) Nem hiszem hogy ez akkora dolog lenne hogy ne lehetne megvalósítani.
  • Willenbrock
    Lehet hogy a kiadó beleszólt a fejlesztésbe,vagy a piaci igények miatt döntöttek úgy hogy kissé lebutítják az eredetileg komoly szimulációt egy kicsit.Biztos a tömegeknek akarnak kedvezni.Én és gondolom sok szimulátorrajongó úgy gondolom az adja meg egy realisztikus szimulátorban az élményt ha az egyre jobban modellezi a valóságot.Én szívesen vacakoltam volna a részletes motorindítással stb.Az tetszik azért hogy lesznek véletlenszerű műszaki hibák is.Még bízok azért benne hátha lesz komplex motorindítás legfeljebb kikapcsolható funkcióval.
  • Vogel
    Ilyen földi fasságokkal foglalkoznak, meg baráti tűz, és motyogó AI, de real motorstart elmarad. Nem értem...
  • Lebowski
    bannerben miért egy stukát vakargatnak?? :(:(:( :D

mindenestre kíváncsi leszek a földi ütegek kezelésére :D
  • Willenbrock
    Hadjáratot is lehet Migekkel repülni,Aces of North Vietnam mod a WOV-hoz van és jó is.Viszont más modokat valami miatt nem tudok használni,pl Irán-Irakban egy lapos üres objektumok nélküli sivatag van nálam.
  • bucsher
    ezek szépek! lehet ránézek :)
  • bucsher
    köszi!
    kis pontosítás :)
    -még nem eldöntött, hogy lesz-e jegesedés modellezve
    -online játék közepes gépre lesz belőve
    -kabinban nem lesz minden kapcsolható, de pár dolog igen, pl. üza.tank
  • PhantomAss
    2 hét múlva?
  • TG Gida
    Oleg Maddox nyilatkozta a Storm Of War-ról

-Bombázó/másodpilóta online is repülhető lesz.
    -Baráti tűz ki-be kapcsolható.(Szerintem marhaság.)
    -A bombázók lövészei jelentik az ellenséges vadászokat.
    -A radar és az AI látását befolyásolják a földrajzi viszonyok.(Remélhetőleg nem látnak majd éjszaka és felhőben.)
    -Forgalom lesz az utakon.(Mint a Lock On-ban.)
    -A reptereken lévő kilőhető objektumok mennyisége a reptér aktuális állapotától függ majd.
    -A lebombázott kifutópályák sokáig nem lesznek használhatók.
    -Az online játék közepes minőségre lesz optimalizálva,de az erőművel rendelkező játékosoknak ez nem fog előnyt jelenteni.
    -A coop mission-ökhöz is lehet majd csatlakozni a játék indítása után.
    -A földi légvédelmi ágyúk használhatóak lesznek,de a tengerészetiek nem.
    -A szárny jegesedése modellezve lesz.
    -Lesz kapcsolható pilótafülke,de ki lehet majd kapcsolni.
    -A megtámadott légvédelmi ütegek személyzete pánikba eshet és elkezd vadul tüzelni vagy elhagyja a helyét.(Jól hangzik.)
    -Történelemhű fegyverösszeállítások és választható lőszerösszetétel.
    -A hűtőfolyadék csővezetékei sérülhetnek.
    -Véletlenszerű mechanikai hibák.
    -Mivel a fő cél az online játék,ezért a bonyolult műveletek nem lesznek modellezve.Pl.:motorindítás.(Ezt lehet,hogy félrefordítottam.Kár lenne,ha kimaradna.)
    -Az üzemanyag fogyasztás precízen modellezve.
    -Gépelhagyáskor külső nézőpontból látszik majd a gép.(Most elég furcsán néz ki a kiugrás.)
    -A géppuskás lövészekre is hatással lesz a G-erő.
    -A lövészek géppuskáinak két állása lesz.Egy pihenő és egy harci.A pihenő állásban lehet légteret figyelni.
    -Közelről látszani fognak a kormányfelületek mozgásai.
    -A hajók sérülései jobban le lesznek modellezve.
    -A hajók elsüllyedése után nem maradnak mentőcsónakok és tutajok.

Eredeti itt.

• Willenbrock
    Az valahogy nekem sem tetszett-mármint a F.Eagles.Most a Wings Over Israelhez telepítettem új tájtextúrát és új 3d felhőket.Emellé még a Mig-25 PDS csomagot is aminek a fülkéje is nagyon igényesen megvan csinálva.(a többi 25-öst nem érdemes letölteni mert csak a 21-es fülkéjét adták hozzájuk)Viszont az Irán-Irak mod nem működik rendesen,egy ócska sivatag térképet ad be ami tök üres.A WOI-hez az attrition war modot is telepítettem,de az egyiptomi légierő mégsem aktiválódott.Csak single módban tudok így a Mig-25-tel repkedni.Pedig elvileg használható kéne legyen az Egyiptomi oldal is.Most már tényleg befejezem az offolást.