91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Kferro
    Igen, a 3.8-assal.
  • Richtofen
    Szerintem a 109-esen ezek a trim lapok (nagyob jelölés a teljes kormányfelület a kisebb jelölés a trim lap)

• acidrain
    3.8 as AC installerrel próbáltad?
  • Richtofen
    Nem tudom 100%-ig állítani, de a skineken ott vannak a trim lapok (a default skineken azt hiszem piros)

Egyébként jól emlékszem, hogy a játékban a 109-es nem lehet trimmelni a csűrőket? Valójában lehetett szerintem. Vagy csak bizonyos változatokon?
  • Kferro
    Érdekes...
    Újrapakoltam a teljes Il2-őt, s korábban írt file-okat az előírt sorrendben felraktam. Betölti a kezdőképernyőt s pár másodperc után kidob az asztalra. Akár online, akár offline próbálkozom.
    Találkozott már valaki ilyen problémával?

Gondoltam, így péntek este repülők már egyet pár hónap kihagyás után, de ez nem fog összejönni, úgy látom. :(
  • LeonSilver
    Itt van néhány szó a Messer trimmeléséről.
  • Chazz76
    Az AC_Installer-re valaki tudna adni egy linket?
  • Her Laca
    No de pl a messeren szerinted külön volt mozgatható a trimm lap?
    Tegnap erről beszéltünk éppen a ts en és arra a megállapításra jutottunk,hogy nem valószínű.
    Szerintünk csak a magasságit tegergették. De ez nem biztos,csak ez látszik logikusnak.
  • Richtofen
    Nem tudom volt e olyan megoldás valamilyen gépen, hogy menet közben állítsák a kormányfelület alaphelyzetét. A mai gépeken ahol nem a pilóta ereje mozgatja a kormányokat hanem pl hidraulika, ott akár így is működhet a trim, ezt nem tudom.
  • galimatika
    Igen!
  • Richtofen
    Trimm témában a magam 10 forintja:

A propelleres gépeken kormányfelületek alapvetően úgy vannak behangolva, hogy középállásban, egy bizonyos sebességen (magassági kormány) és motorteljesítmény mellett (oldalkormány és csűrő) egyensúlyi helyzetben legyen a gép. Ez általában a gépnek egy optimális utazósebessége.

A probléma trim nélkül az, hogy változhat a kívánt utazósebesség, lehet állandó oldalszél, stb. Ezek miatt folyamatosan valamilyen kormánykitérítésre van szükség (változtatjuk a kormányfelületek, mint szárnyprofilok íveltségét), hogy a gép egyenesen haladjon a kívánt irányba és kívánt magasságon. Ez a pilótára nézve terhelő.

A trimm lapok az elsődleges kormányfelület kilépőélén kialakított (magassági, csűrő, oldalkormány) kis felületű, külön mozgatható részei.

Semmi más feladatuk sincs, mint a kormányfelület íveltségét változtani a kormányszervek (pedálok és bot) használata nélkül (ugye ezek is az íveltséget változtatják), úgy, hogy a beállított íveltség a pilóta ereje nélkül is állandó maradjon).

Tehát a kormányfelület kitérésének mértéket nem lehet trimlapok segítségével változtatni, ugyanakkor a trim lapok kitérítése az alapállásból kis mértékben javíthatja és ronthatja az elérhető maximális irányváltoztatást. Bár nem ezért lettek kitalálva, de szerintem is lehetséges ezáltal némi előnyt szerezni azzal szemben aki nem használ trimmet.

Az a baromság a játékban, hogy:

1. a trim túl egyszerűen használható; a valóságban szerintem csak kevesek merhettek játszani harci helyzetben a trimmel (a legtöbb gépen ehhez vagy a botot vagy a gázkart el kellett engedni)
    2. szerintem túl hatásos a trim, nem hiszem, hogy ilyen széles tartományban befolyásolta volna a kormányfelületeken keletkező felhajtóerőt
  • Kferro
    Jól tudom, hogy a 6-os kell választani az AC Installer-nél?
  • Kferro
    Ok, megpróbálom. Köszi!
  • galimatika
    A Modifikációk telepítésénél két nagyon fontos pont van. Engem is Laca okított.
    1. Töröld a Mods mappádat!
    2. Egy szűz 4.08-ra kezd el feldobálni a Mod-okat.
  • galimatika
    Oh! Köszönöm Sir!
  • LeonSilver
    Használd ezt.Teljesen jó.
  • galimatika
  • galimatika
  • galimatika
    Wazz én sem tudom. Mármint képet feltölteni. Link az egyik képhez.
  • galimatika

Hát nem gyönyörűek?
  • Kferro
    Te belinkelhetnéd, ha már Acidrain nem teheti. :)
  • Kferro
    Sziasztok!

Felpakoltam a BoB szerverhez a cuccokat az alábbi sorrendben:

1. UI. 1.1
    2. UI. 1.1.1
    3. LW serverpack 1.2
    4. AC Installer

Ez utóbbinál a 6-ost nyomtam, ahogy azt itt a fórumon olvastam , de nem működik. Time out hibával kidob. Van valakinek ötlete, hogy mi a hiba, s mit szúrtam el?
  • galimatika
    UHHHH! Ezek pazar fotók!!!!!!
    Nagyon köszi!!!
  • galimatika
    Ez rohadt jó!!!!!!!!!
  • acidrain
    Átküldtem ;)
  • acidrain
    Hát elég konkrét a technika!
    Én már annak is örülni fogok, ha meg tudom magam lepni egy új monitorral.
    AMD ék odab***nak az Eyefinity-vel az tuti! :))

• galimatika
    Nekem átküldhetnéd addig e-mail-ben
  • Her Laca
    Betojok.
  • acidrain
    pedig nagyon jó képeket találtam, ráadásul "biztonsági okokból" nem szúrhatok be URL-t sem 30 napig :(
  • galimatika
    Ezzel én is szívok.
  • acidrain
    vagy mégsem
  • acidrain
    vagy mégsem
  • acidrain
    Néhány igen jó kép (szerintem)

F4 alulról

Messzerek futószalagon

BF 109E gépsor Erla gépgyár Lipcsében
  • galimatika
    Azonnal pénzt kell szereznem!
    1. sisapka
    2. játékpisztoj
    és goooooo
  • Her Laca
    Ez kell nekünk!!!
    Mármint nem a játék .
  • Her Laca
    "Az AMD a tegnapi napon megkezdte a marketingkampányát az újgenerációs Radeon grafikus kártyák kapcsán. Az első bemutatón az új ATI Eyefinity technológia került előtérbe, mely extrém felbontások alkalmazását teszi lehetővé az asztal több képernyőre való kiterjesztésével. A megoldás segítségével az egy grafikus processzorral felszerelt kártyák akár hat darab monitort is képesek kezelni, sőt CrossFireX felállásban a megjelenítők száma megduplázható. Példának okáért az AMD egy Quad CrossFireX rendszer keretében összesen 24 kijelzőt kapcsolt össze, melyen a Microsoft Flight Simulator X című játékprogramja futott."
  • RedRiot
    Ezt nem is figyeltem meg, a zene miatt linkeltem be a videót. Nem hallottam még más számot ami egy konkrét WW2 német vadászgépről szól. :)
  • Lebowski
    realistic gunnery off...
  • DonZorro
    Nesu, itt sem kíváncsi senki az ide nem illő képeidre! Nem volt elég hogy a LoMac szobából is kiutáltak már??? Menj ezekkel az FS szobába!!!
  • Glo
    Újraraktam már a Dx-et, szal az nem lehet a baj. Viszont utálnám újrarakni az egész játékot.