91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Chazz76
    Úgy látom,nem nagyon vágod,mi az a trimm,de ne is foglalkozz vele egyelőre.Lépj be a Controls menübe,menj legalulra a Hotas control-ra,ott állítsd be a tengelyeket.Y sima elevator,semmi trimm.
  • bettly
    A francba en is osszekevertem.Ez a beallitasom: aileron : x axis ; rudder: z axis rotation; elevator trim: y axis . Valamit kene csereljek?
  • Rue East
    kivéva ha bombáz, mert akkor nem lehet rudder trim nélkül élni :D
  • Chazz76
    Na,összekevertem a tengelyeket,tehét így rakd fel,csak az elevator a bólintó(fel-le)mozgás.Ja,és tudod az érzékenységet is állítani Hardware setup-Input a csúszkáknál.
  • Chazz76
    Az Y-tengelyre az Elevator-t rakd.Ez a csürő,ezzel mozgatod a gépet a hossztengelye mentén,a rudder trimm tök felesleges szerintem,pláne külön axis-ra.
  • Willenbrock
    Ma utoljára kérdezek aztán nem rondítok többet:Csinálni kell ugye egy Korea Pack Sounds mappát a MODS ban és ebbe kell a preset és samples mappákat másolni.Ha jól értem a presetsben kell még egy sounds mappát csinálni,de abba mit kell bemásolni?A preset 4 fájlt a samples hangfájlokat tartalmaz.
  • bettly
    Mar annyit olvastam a joy beallitasarol hogy az enyemen is mar ketelkedek. Nekem Genius metal strike pro-m van,es a beallitasat a fejemtol csinaltam,nem volt semmi segitsegem, hat leirom:il-2-ben a controlban: power: -u slider; aileron: x axis; rudder trim: y axis; rudder: z axis rotation..........hat ennyi , startbol igy repulok lehet jo igy, vagy lehet nem.Ha a joy allitasnal meg van valami vagy maskepp kell allitani kerlek javitsatok ki, ez egy elemi kerdes de szerintem innen indul minden .Koszonom sracok
  • Willenbrock
    Mert fura hogy a Pack Mod Corea mappában kéne a 3 ini fájlt keresni,de azok az objekt mappában vannak,a Pack Mod Coreában nincsenek,abban csak egy 3do van.
  • Willenbrock
    Ezeket a sorokat hozzá kell adni a megfelelő ini fájlokhoz?
  • zsoltfireman
    Igen!
    De én az Avionik statik-al nem foglalkoztam,mert amikor az FMB-ben repteret szerkesztettem,anomáliák voltak az említett típusoknál Static Aircraft OBJ-listában!
    Így maradt az alapértemezett,ami tökéletesen működik!
  • Willenbrock
    A 3 mappának nem a tartalmát csak magát a mappákat kell a MODS-ba másolni igaz?(avionik statik,FM,pack mod korea)
  • zsoltfireman
    Itt:

• Willenbrock
    Az a Nouevau buttons-t jelenti esetleg?
  • Willenbrock
    Még annyit kérdeznék hogy ez a SAS online buttons hol van?
  • Solt
    Ugyan Uram, nagyon szívesen! :)

"hanem úgy olvastam, hogy amikor a középső deadzone megszűnik, egyből kemény lesz a bot, nem fokozatosan)"

Én FC, DCS, IL-2, és ROF alatt próbáltam eddig, de egyáltalán nem tapasztaltam ilyet. Tuti, hogy valami beállítási gond... ha gyári értéken hagynak mindent, akkor szinte megmozdíthatatlan a bot... picit játszani kell vele, elmegy rá pár nap, mert az alt+tab kombinációt nem nagyon szeresse a profiler sem, és általában a játékok sem.

Profiler belő... ha nem jó, játékból kilép, állítás, majd vissza. Alt+Tab esetén hajlamos behülyülni az FFB pl IL-2 alatt. Amit szem előtt kell tartani pl DCS alatt, hogy vagy profilerből állítgatunk, vagy játékon belül. Ha profiler beállítás után játékon belül is bemegyünk a joy beállításokhoz, akkor a profilert nem veszi figyelembe...

Szóval egy kis türelem, és egy pici érzék párosítással szerintem nagyon jól kalibrálható, és konfigurálható. Én 74.000.- Forintért vettem, és az eddigi tapasztalataim alapján megérte az árát.
  • Willenbrock
    Nagyon jó lett,grat!
  • zsoltfireman
  • PhantomAss
    köszi a hozzászólást
    akkor ezekszerint te úgy érzed, megérte az árát
    (a felkeményedés amúgy nem ffb effekt, hanem úgy olvastam, hogy amikor a középső deadzone megszűnik, egyből kemény lesz a bot, nem fokozatosan)

zsoltfireman: a p51 fülkéről tudnál egy képet linkelni?
  • Sanyo
    Köszi, szólni fogok. :)
  • szekelyland
    A joomlában tudok segíteni ha netalán fennakadás van, legalább ennyit tegyek a magyar virtuális repülésért
  • Solt
    "én inkább úgy vagyok hogy mindenféle külön bogarászás nélkül működjön megfelelően"

Ebben is van valami, bár annyi félék vagyunk, hogy nehéz lenne mindenki számára egyformán jót csinálni. :) El bogarászok én vele, csak legyen sok rétű a dolog... főleg ennyi pénzért! :)

"a joyhoz: a legtöbben arra panaszkodtak, hogy középen van egy kis holtjátéka a botnak, de nem a deadzone miatt, és a ffb sem működik rendesen (hirtelen felkeményedik, de ez valszeg driver hiba)"

Ilyen holtjátéka van a G25-nek is. Ott orvosolható azzal, hogy 105-110%-ra állítják a driverban az FFB-t... majd kipróbálom itt is, hogy ez működik-e. Bár engem nem zavar az a kis FFB lyuk... sőt, az a minimális holtjáték kell is szerintem...

Az FFB felkeményedése meg szerintem kifejezetten jó, "élethű". Szerintem ( bár elég laikus vagyok ) teljesen normális a felkeményedés, hiszen mondjuk a bot oldalra döntésével a csűrő lap légellenállása is nő, így a tovább fordításhoz szükséges erő is növekszik. Logikusnak tűnik, hogy emiatt a bot tovább döntéséhez több erő kell. Így jobban érezhető a sebesség egy fordulóban, illetve jól érezhető, hogy mikor közelítünk az áteséshez, mert akkor teljesen puha lesz a bot, szinte minden erőhatás megszűnik. Jól beállított FFB esetén pedig a felkeményedés ellenére, ugyan úgy meg lehet tépni...

Egyébként, ha valakinek ez nem jön be, tulajdonképpen tetszés szerint kiválóan konfigurálható az FFB. A fent említett effektek elvileg kikapcsolhatók a damper, és a spring érték nullára állításával...

A forrósodással, és az FFB kikapcsolásával nem találkoztam. :)
  • zsoltfireman
    Első Mig festésem:

• zsoltfireman
    Mondtam,hogy a Jet dogfight is jó!
    Amikor kipróbáltam alig bírtam abbahagyni,nagyon klasszak a hang efektek is,mondom a fejlesztő írta,hogy a Mig cockpit még építés alatt,az még nincs kész teljesen,nemsokára kidobják a v1.3-as Korea MOD-ot.
    A Korea MOD P-51-es fülkéjét is érdemes megnézni,nagyon durva!
  • zsoltfireman
    Ez Nouveau_buttons_HSFXUltraPack2.0 kell a:
    \Files\gui\game\ A régi buttons fájl elé tegyél egy mínusz jelet és mentsd
    A SAS online buttons rakd a:
    \MODS\STD\gui\game\ Az ottani button elé is rakj kötőjelet és mentsd.

Ennyi!
  • PhantomAss
    az tényleg jó :DDD
  • Willenbrock
    Ezt nem értettem meg a leírásból sem hogy a buttons fájllal mit kell csinálni?
  • Willenbrock
    Már a vége felé járok,a game/buttons fájlt felül kell íratni ha jól értem,de mivel?Mi az a SAS online buttons?
  • zsoltfireman
    Használd a google fordító progit,egész jó!!!
  • Willenbrock
    Kösz,ez elég kimerítő:)Most lenne jó tudni angolul
  • VO101Tom
    Sziasztok. Két hetes kényszerpihenő után újra netközelben vagyok, bár haza csak hétfőn engednek :)
    Az angol nyelvű pumaszállással nem webszerkesztési munka van. Az oldal alapja, menük, banner, kisebb menüpontok, stb már készen vannak, csak a nagyobb lélegzetvételű írások (Puma történelem, Puma életrajzok, VO101 történet) angol fordítására várok. Ha megvan, akkor pár klikkelés lesz csak.
  • Sanyo
    Nem azzal van a gond, hogy nem értünk hozzá, de csak Tom tudja, hogy ő mit képzelt el. A Pumaszállás jelenleg frontpage segítségével készül, de már dolgozunk a joomla változaton.
  • zsoltfireman
    Urak!

Akit érdekel a Korea MOD v1.2 telepítési leírása angolul:

Extract the Pack-Histomod-Corée-1.2.rar to your desktop.
    You should end up with a folder named Pack-Histomod-Corée-1.2

Go in your game folder to \MODS\STD\com\maddox\il2\objects\
    and backup your air.ini, stationary.ini, and technics.ini

In the Pack-Histomod-Corée folder, go to \com\maddox\il2\objects\
    and find the air.ini, stationary.ini, and technic.ini

Copy and paste the lines in the Pack Mod Corée air.ini to the end of your air.ini
    (which you have previously backed up):

F-80C air.F80C 1 NOINFO usa01 SUMMER
    F-86A_Sabre air.F86A NOINFO usa01 SUMMER
    F-86F_Sabre air.F_86F NOINFO usa01 SUMMER
    F9F2_Panther air.F9 1 NOINFO usa01 SUMMER
    F84G1-ThunderJet air.F_84G1 1 NOINFO usa01 SUMMER
    F84G3-ThunderJet air.F_84G3 1 NOINFO usa01 SUMMER
    KB_29P air.KB_29P 1 NOINFO usa01 SUMMER
    MiG-15 air.MIG15 r01 SUMMER
    F-51D air.F_51D 2 g01 SUMMER

Copy and paste the lines in the Pack Mod Corée stationary.ini to the

[StationaryPlanes] section of your stationary.ini

F9F2_Panther vehicles.planes.Plane$F9 1
    F_86A_Sabre vehicles.planes.Plane$F86A 1
    F_86F_Sabre vehicles.planes.Plane$F_86F 1
    MIG15 vehicles.planes.Plane$MIG15 1
    F_84G1 vehicles.planes.Plane$F_84G1 1
    F_84G3 vehicles.planes.Plane$F_84G3 1

Copy and paste the lines in the Pack Mod Corée technics.ini to the Stacionary planes section of

your technics.ini

[F9]
    Description F9F2
    Icon Plane
    Class air.F9
    PanzerType Car
    PanzerSubtype 4
    PanzerBodyFront 0.006
    Explode WagonMetal

[F86A]
    Description F86A
    Icon Plane
    Class air.F86A
    PanzerType Car
    PanzerSubtype 4
    PanzerBodyFront 0.006
    Explode WagonMetal

[F_86F]
    Description F_86F
    Icon Plane
    Class air.F_86F
    PanzerType Car
    PanzerSubtype 4
    PanzerBodyFront 0.006
    Explode WagonMetal

[MIG15]
    Description MIG15
    Icon Plane
    Class air.MIG15
    PanzerType Car
    PanzerSubtype 4
    PanzerBodyFront 0.006
    Explode WagonMetal

[F_84G1]
    Description F_84G
    Icon Plane
    Class air.F_84G1
    PanzerType Car
    PanzerSubtype 4
    PanzerBodyFront 0.006
    Explode WagonMetal

[F_84G3]
    Description F_84G
    Icon Plane
    Class air.F_84G3
    PanzerType Car
    PanzerSubtype 4
    PanzerBodyFront 0.006
    Explode WagonMetal

From the Pack-Histomod-Corée-1.2 folder, copy the three folders:

Avions Statiques
    FM
    Pack Mod Corée

and paste them into your MODS folder.

In your MODS folder, create a new folder called Korea Pack Sounds

From the Pack-Histomod-Corée folder, copy the Samples folder,
    and paste it into your game folder into \MODS\Korea Pack Sounds\

From the Pack-Histomod-Corée folder, copy the presets folder
    and paste it into your game folder into \MODS\Korea Pack Sounds\

Make a new subfolder in \MODS\Korea Pack Sounds\presets\ called sounds, so you then

have the path \MODS\Korea Pack Sounds\sounds\

Move the four .prs files from \MODS\Korea Pack Sounds\presets\ into \MODS\Korea Pack

Sounds\presets\sounds\

Go to your game folder, to \MODS\STD\gui\game\ and back up the buttons
    file there.

Extract the SAS online buttons to your game folder into \MODS\STD\gui\game\

Rename the MODS folder without the minus sign,(if not already) to activate it.

Optional: Copy and paste the PainSchemes folder from Pack-Histomod-Core-1.2 to your

game folder.

Note that your UP 2.0 buttons is still located in \Files\gui\game\
    When your game finds the SAS buttons in \MODS\STD\gui\game\ it will
    use that buttons and ignore the UP 2.0 buttons in files\gui\game\
    To revert back to the UP 2.0 buttons, you just have to rename the
    folder \MODS\STD\gui\ with a minus sign, i.e. \MODS\STD\-gui\

To completely disable the Korea Pack Mod you need to:
    Restore your backed up air.ini, stationary.ini, and technics.ini
    Rename the folder Avions Statiques to -Avions Statiques
    Rename the folder FM to -FM
    Rename the folder Pack Mod Corée to -Pack Mod Corée
    Rename the folder Korea Pack Sounds to -Korea Pack Sounds
    Rename the folder \MODS\STD\gui\ to \MODS\STD\-gui\
  • szekelyland
    aha most látom hogy wordpress
  • szekelyland
    Ha joomla v más tartalom kezelã rendszerban van csinálva akkor lehet tudok segíteni
  • Willenbrock
    Köszi,holnap elkezdek vele bűvészkedni-vagyis még ma:)
  • Toby0501
    Pack Mod Corée, FM és Avions Statiques mappát a MODS mappába kell bemásolni. A presets mappa tartalma a MODS/Pack Mod Corée/Presets/Sounds mappába kell (tehát nem a mappát másolod át, hanem a mappában lévő fájlokat). A samples mappát a MODS/Pack Mod Corée mappába másold.
    A com mappában lévő ini fájlok tartalmát hozzá kell adni a már meglévő (megegyező nevű) ini fájlok tartalmához. (UP2-ben van olyan mod, ami telepít neked ilyen fájlokat)
    Nekem így működött.
  • Willenbrock
    Nos hosszú vacakolás után sem sikerült rendesen telepítenem a modot.A belinkelt angol verzióban is francia a readme,de ha angol lenne valószínűleg azt sem érteném.A 6 lépésből valamit elrontottam,de lehet hogy mindet.Nem hiszem el hogy nem tudták volna egy önkicsomagoló fájlba tenni az egészet
    Le tudnád írni szájbarógósan hogy melyik mappát hova kell bemásolni,csak a tartalmát kell-e vagy az egész mappát,mit kell felülíratni,mit nem stb? Nálam most eleve az UP2.0 hátterével indul aztán kilép,nem jó.
  • Willenbrock
    Kösz az infót.
  • Willenbrock
    Letöltöttem az "english" verziót de a readme ebben is francia.(mondjuk angolul sem sokat tudok)Úgy látom ez csak 149 Mb és bemásolgatós rar fájl.Önkicsomagoló verziója nincs esetleg?Megpróbálom a helyes módon bemásolgatni,de nem biztos hogy jó lesz.
  • Sanyo
    Tom betegsége miatt egyelőre áll a Pumaszállás főoldalának angolosítása, ha ez megvan, akkor tudok csak írni a Team Daidalosnak.