91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Baxhatod a 2535Le-t, ha kétszer akkora tömeg járul mellé, mint az 1800lovas G10-é. (Aztán még tegyük hozzá a légellenállást is)
    A K4-ek meg 720 felett mentek, 2000 Le-s motorral.
    Ha olvastad Knoke könyvét, abba leír egy légiharcot, amit nagyobb magasságban vívott emelkedés közben, és a Tboltok nem tudták követni.
    (Sajnos per pill. nem találom a könyvet, talán Szepy tud pontosabb részletekkel szolgálni.)
  • VO101Tom
    Ok, én sem flémnek szántam :)
    Nem sufni tuning, a G-5/U2 és a G-6/U2 is GM-1 installt jelent. G-2/R2-ről olvastam még, hogy a felderítő változatokba a fényképezőgép mellé tettek GM-1 -et is. (F-4-ben is volt, az F-4/Z-ben pl).
  • Sintér
    Ez is ok lehetett Laca, meg az is hogy a védők dolgát rohadtul megnehezítette.

Nehezebb volt ezredkötelék erejű csapatot mozgatni a kisebb hatósugarú német vadászokkal, pláne úgy hogy a felszállásuk után 30 perccel sem tudta néha az irányítás megmondani hogy hova is menjenek.
    Egy 30 gépes kötelék vezére fordulókban néha már csak félgázon mehetett hogy ne szakadjon nagyon szét a formáció, már 7000 méteren sem volt az elég még a vízszintes repüléshez sem. Nem beszélve arról hogy normálisan bevethető egy Bf-109 a bázisának talán maximum 150-200Km-es körzetében volt csak ilyen magasságokat számolva, ergo a jóval nagyobb hatótávú és repülési idejű amiknak elemi érdeke volt hogy a német vadászerő szétforgácsolva, apránként, korlátozott harci idővel legyen csak alkalmazható.

Ez már stratégia volt,a hol a támadó mindig előnyben volt. Ügyelt rá hogy úgy legyen.
    Még ha csak P40-esek kísértek volna sem lett volna megvédhető a birodalom, maximum 1-2 százalékkal több bombázó esik le. Az amerikai doktrína szerint 15%-os rendszeres veszteség felett kellett volna abbahagyni, egy-két kirívó eset kivételével a veszteségek 2-3 % körül voltak.
  • Sintér
    Nem kötözködés, építő jellegű vita. Legalábbis részemről, szerintem részedről is.

-A G1 alapállapotban kevesebb páncélzatot kapott tudomásom szerint és a GM-1-et nagy részébe beszerelték. (gyárilag nem mindbe, utólag beépíthető volt a nélküle épített példányoknál is - hivatalos Rütsatz készlet ha jól írom)
    -A G2-höz hivatalos Rütsatz-készletként nem létezett GM-1, de a csapatoknál azt kókányoltak amit nem szégyenlettek
    -A G3 csak a beépített rádióberendezésben különbözött a G1-től
    -A G5 alapjául a G6 szolgált, buborékos motorburkolat alatti nehéz-géppuskákkal. Mindegyik G5 szériában megkapta a GM-1-et! Több páratlan verziószámú Gustav nem épült
    -A G6-nál sem volt Rütsatz-készlet formájában GM-1 ha jól tévedek, kókány bármi lehetett

Én ennyit tudok a dologról.

70 év távlatából pedig már nehéz ítélkezni ezt aláírom, pláne hogy mit műveltek a karbantartók a csapatoknál, meg milyen megoldásokat szült a kényszer.
    Néhány , gondolom ismert példa:
    -a győri gyártású Bf-109G6-ok első példányaiba a dudoros motorburkolat alá a G2 gyártáshoz leszállított MG-17 géppuskák kerültek, nem tudott a német fél kellő időben kellő mennyiségű MG-131-et szállítani
    -van fotó magyar G10-esről amin alacsony farokfutó és kicsi, régi, teljesen fémből készült farokrész van. Vagy az volt kéznél, vagy sérüléses javítás után építették át
    -más, a csendes óceánon a Catalinákba előszeretettel építették be a csapatoknál sufnituningként a lezuhant Aircobrák 37mm-es gépágyúját, páncéltörő lőszerrel lőtték vele a japán kereskedelmi hajókat

Az emberi találékonyság határtalan.
  • Her Laca
    Az lehet,de pl a p47 2535 LE -ős motorja azért csak többet ért ott fenn:)
    Maximális sebesség 697 km/h (9145 m

Messernek mennyi? Max 1475 LE a G6 nak 1800Le kb a G10 nek.
    G10 max sebessége 685 km/h 7400 méteren
    Felületi terhelés ide vagy oda azért van némi különbség:)
    Egyszerűen nem voltak alkalmasok a nagy magasságú harcra a német gépek, pontosabban az USA gépek jobbak voltak ott,nem véletlenül mentek fel az amik olyan magasra. Persze ennak több oka is volt.
    Úgy hogy ne csodálkozzunk nagyon . Bezzeg akkor röhögünk amikor jak 1B vel akarnak 7000 ren harcolni a veresek:)) Ez ugyan olyan csak fordítva:D
  • Lacusch69
    Nem feltétlenül voltak előnyben, a felületi terhelésük többnyire nagyobb volt a német gépekhez képest, a teljesítmény-súly arányuk meg gyengébb.
    Az előnyük inkább abban volt, hogy 10k-n léptek be a légtérbe, nem pedig 0-ról indultak. (Radar ide vagy oda...)
  • Her Laca
    Én azt olvastam ,meg nem mondom már hol,hogy a páratlan számozásúak készültek túlnyomásos kabinnal. Bár a pilóták nem szerették igazán ,mert sérülékeny volt a szigetelésük. Na utána olvasok ,ha már ez ekkora kardinális kérdés lett:)
    Egy biztos,az amerikai gépek ,P51,P47, P38 mind mind előnyben voltak a nagyobb magasságokban. Már az is elég ha megnézünk egy P47 es motorterébe:))
  • VO101Tom
    ehh, csak sikerült elírnom. DB 605 a G1-G8, G14 ben volt.
  • VO101Tom
    Ne érts félre, nem kötözködni akarok, vagy problémázni, de amit a írtál, hogy a páratlan számú 109-es típusok magassági vadászok voltak (mindegy, hogy a kabin vagy a GM-1 miatt), az úgy, abban a formában szerintem nem igaz.

A páros és páratlan típusjelű 109-esekben (F1-G8, G14) ugyanaz a DB 605 A hajtómű volt, a GM-1 et használhatta bármelyik gép. G-2, G-4, G-6 is repült GM-1 el. Ezek az MW-30 és MW-50-hez hasonlóan adtak ugyan szép LE növekedést, magasan jobb is volt, mint azok, de 2-300 kg plusz súlyt is jelenthettek (folyadékkal feltöltve), és csak 5-20 perc használatra elegendő adalék volt bennük, ami függöt persze a tartály méretétől és a befecskendező szeleptől (60g vagy 100g n2o-tenged át másodpercenként). Huzamosabb, megszakítás nélküli használat esetén túlmelegíthették, tönkretehették a motort, arra jók voltak, hogy ha gáz van, le lehet lépni a rákba.

A DB 605 AS hajtóműre írták először, hogy a (pilóták kérésére beépített) nagyobb kompresszor jelentősen javította a nagy magasságú repülési paramétereket, sokkal jobban, mint az üzemanyag adalékok. Magassági vadásznak ezért csak a DB 603-ról átrakott, nagyobb feltöltővel szerelt DB 605 AS, vagy a továbbfejlesztett, DB 605 D hajtóműves gépeket nevezték - ezek voltak a kövér orrú meszák.

Természetesen a kiegészítő 'B', 'C', 'M' jelzésektől függetlenül ez mindegyikre motorra igaz. Azok a használható üzemanyagot (80okt A3 helyett 87okt B4, vagy 100okt C3 kell a motorba), vagy az MW rendszer meglétét jelezték.

Ezekre a típusokra (G-6/AS-től felfelé) már más légcsavar is került (VDM 9-12087 helyett VDM 9-121159), ami nagy magasságú repülésre volt alkalmas, a légcsavartollak húrhosszát jelentősen megnövelték. Kis magasságon viszont romlott a teljesítményük a korábbi tipusokhoz képest.

Én ezért írtam (kérdeztem) azt amit. Szerintem a G1 nem magassági vadász, legalábbis nem jobban, mint pl. a G2.
  • Her Laca
    Milyen a videó kártyád?
    Mert a config ini be át tudod írni egészen 5 ös értékig de ha ATI-d van
    akkor asszem csak kettest enged.
  • Matthew Baker
    Most próbálgattam beállítani IL-2 Manager 5.0-val de így is tök ronda foltos a víz :S
  • Lacusch69
    Menj tiszta 4.09m-re (Grij, WarClouds stb...).
    Én is olyanokra megyek, ha véletlenül van időm repülni.
  • Lacusch69
    Amint írtam, a G1 NÉHÁNY példányába építettek GM1-est.
    Most nem tudok utána nézni, de szinte biztos, hogy a G2 szintén NÉHÁNY példányában is volt teljesítmény-fokozó (nem feltétlenül GM1)
  • szekelyland
    Amúgy pedig 4,09m kell, hozzá az UP2,0 mod meg a Zuti 1,12-es patch. Ezekkel kb a 90%-ra a szeróknak bejuthatsz. De nem értem mod nélkül hogy nem tudsz belépni, rengeteg mod nélküli szerver van még. A 4,09-es patchet feltetted?
  • szekelyland
    Lassan már offline, az AI-ban se lehet bízni....
  • sindelnet
    basszameg gyerekek,...ilyen Zuti olyan Zuti,mia f..szért
    nem lehet egyjót játszani,televan a lobby telesz@art Modokkal,
    egy éve még kurva jót tudtam repülni,mostmeg jó egy óra mire bejutok vmilyen Mapre,amin 900km/h-val repül az enemy...
    SRY a stílusért ,csak egy éve játszottam utoljára..
  • Nohab
    Ez a rengeteg szép kép, meg videó. :P Tudom, hogy nem veszel részt a fejlesztésben, de valakit szeretni kell miatta, nem ?
  • Sanyo
    Ó egy rajongó, mivel érdemeltem ki? :D
  • Sintér
    Akkor örülök hogy újdonsággal szolgálhattam. :)

Amiatt lett vastagabb a kabintetőkeret az F szériához képest, mert kellet az erősítés a túlnyomás miatt. De ezt a vastag "bumfordi" keretet kapta az egyszerűbb alkatrészellátás miatt a túlnyomás nélküli széria is.

(emiatt jelentek meg az ablakok sarkában a kicsi barnás színű kalcium-klorid pasztillák is, a páramentesítés volt a feladatuk - az ami a szélvédő alsó sarkában kitakar :) )
  • Sintér
    Nem, a GM1 miatt mint írtuk.
  • szekelyland
    MW40 helyett PH40 (Paszuly-Hagyma 40/60 as keverék.. ) a 6 órában levő vadászok azonnali PK-ra mérgezése céljából...

(felszálláskor tilos a használat, a földi személyzet kímélése érdekében.. )
  • Nohab
    Köszi, és ment a válasz:)

Sanyo: imádlak :P
  • Willenbrock
    Esetleg kihasználhatták volna hogy van egy bio-gázsugárhajtómű is a gépen:)
  • Willenbrock
    Hasonló már nekem is volt:)Kénytelen voltam felfüggeszteni a repülést és kimenni a slozira
  • Richtofen
    :D
  • szekelyland
    hozzáteszem, hogy a bőséges mennyiségben elfogyasztott hagymás babgulyás nagyon megnehezítené a pilóta életét nagyobb magasságban túlnyomásos kabin nélkül. És most nem a szagokra gondoltam, hanem az óriási nyomáskülömbségtől, Len Deighton Bombázó c. könyvében olvastam hogy volt olyan h kénytelen volt hazatérni a küldetésből a pilóta, olyan hatalmas görcs kínozta a bélgázak miatt....
    És még túlnyomásos kabinban se lehetett kellemes, mert nem lehetett ablakot nyítani szellőztetés céljából....
  • Zpogi
    Köszi az infót,nem tudtam,hogy a páratlan számú G variációk mind magassági vadászok voltak.Én csak arra gondoltam,hogy mint az F szériánál,itt is csak egy kis szériaszámú változatról van szó és hogy a 2-es típus a sorozatgyártásra érett jobb változat.
  • Matthew Baker
    UP 2.0m Bug-Fix Patch UP 2.0m Restoration Patch! ebből melyik kell?
  • Richtofen
    Mondjuk ha nem pusztul meg a pilóta akkor magasabbra bír emelkedni a gép. ;)

Túlnyomásos kabin híján van néhány probléma, ami igencsak megnehezíti az életet nagy magasságon. Az oxigénhiány (hipoxia) a legkisebb gond, oxigénmaszk sok gépben volt. De van még
    magassági betegség, dekompressziós betegség(mint a búvároknál, a nitrogén ugyanúgy gázosodhat a vérben), barotrauma (ezt én is most találtam). Szóval nem vidám dolog kabinpresszurizáció nélkül vitézkedni nagy magasságban (bár biztosan meg lehet szokni egy mértékig).
  • TG Gida
    Olvastam egy angol pilótáról,hogy egy szűk fordulóban elájult és vagy 4000 métert zuhant mire észhez tért.Orrán,száján folyt a vér és jó időre kórházba került.
  • Sanyo
    A túlnyomásos kabin legfeljebb a pilóta komfortérzetét javítja, ahhoz képest ha nem lenne. :) MiG-29 pilóta mondta, hogy a gyors magasságváltozás megvisel mindenkit, túlnyomásos kabin ide vagy oda.
  • TG Gida
    Elküldtem privátban.
  • Sanyo
    Storm of War - Radar és iránymérő berendezések.
  • Lebowski
    köszi ez bevált:)
  • VO101Tom
    A túlnyomásos kabin miatt hogyan emelkedik magasabbra egy gép, ha a hajtóműve, feltöltő kompresszora és a légcsavarja is ugyanaz?
  • Sintér
    A GM1 pont elég különbség... ;)
  • Lebowski
    még nem. most utánanézek.köszi :)
  • Lacusch69
    Infrarecordert próbáltad már?
  • Lacusch69
    Bocs, kicsit sok lett a "de"
  • Lacusch69
    1. Igen
    2. Biztosan.
    3. Igen, de nem teszem le a nagyesküt, de úgy tudom, hogy nagy eltérések a G1-G2 verziók között túlnyomásos kabintól eltekintve nem voltak, kivéve azt, hogy néhány G1-be építettek GM1-est is.

G1 teszt (német)

G2 teszt (finn)

Igazából a Pumák közt Kurfürst kolléga a nagy ász ebben a témában.