91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Látom mindenki leírja a maga véleményét. Nos szerintem ,nem szabad összehasonlítani a valódi viszonyokat,a játékbeliekkel.
Én pl a combatot előszeretettel használom spékelve a trimm folyamatos állításával,nincs az a spit aki lefordulna a lavorokról nem is beszélve.
Bár néha beragasztom:)) Egy idő után rájön az ember ,hogy csodákat lehet csinálni a gépekkel ha jól gépészkedik . Az életben biztos nem tudtak ennyire összetett nozdulatsorokat produkálni,hiszen egyrészt a vezérlő elemek nem ujközelben voltak ,másrészt azért bírkozni kellett ( a szó igazi értelmében) a géppel. Ez mint már régebben is mondtam játék és az égegyadta világon semmi köze az igazi harchoz. -
Szepy2884 #26395 innen szedem le, csak nem tudtam melyik mirror a tuti jó. Hát a 3-asról töltöm éppen. Múltkor emlékszem nem volt mind1 mert valamelyik mirror nem volt nyerő.
-
tothgyorgy #26394 Ezt próbáltad?zuti
-
Szepy2884 #26393 Srácok! Honnan tudnám a legzökkenő mentesebben leszedni az UP 2.01-ée és a zuti 1.13-at?
Köszi előre is. -
tothgyorgy #26392 Én azt hittem erre a kézifék való.
Láttam 1 rajzfilmben: a nyúl meghúzta a kéziféket, a zuhanó repülőgép megállt a földtől pár cm-re.
-
Rue East #26391 nem véletlenül fékszárny a böcsületes magyar neve :) -
Trimm kell. Fordulóharcban sokkal nagyobb hasznát veszed, mint az ívelőnek. Úgy fordulsz szűkebben, hogy a sebességed nem dobod el olyan gyorsan. Az ívelő első fokozatát ugyan Combat Flap-nek hívja az il-2, de ez csak Oleg Conspiracy :) Nem szabad ívelőt használni, csak lelassít (persze, ha a belassítás a cél, akkor nem szóltam :) -
Azt kell megszokni, hogy ne kopptól koppig rángasd a botot, akkor nem kell lejebb venni a joy max érzékenységét. -
tothgyorgy #26388 Igen. Valószínűleg így van, hiszen magán a kormánylapon van. Lényege a vezetés kényelmesebbé tétele, és a gép egyenesrepülésének elősegítése. -
tothgyorgy #26387 Holnap halnap.
Nekem holnap után.
Togyo -
A trimmlap nem közvetlen a gépet mozgatja, hanem a a kormánylapokat téríti ki vmerre, nem? -
Klasszikus recept: Spit mögötted, te messzerre. Nagy szarban vagy, lenyomod a gép orrát, sebesség nő, spit csak mögötted, sebesség 650+, húzod a botot de semmi. Ekkor én földközelig nyomom, közben húzom, h enyhe sötétedésig, tudom a spitnek is sötétedik, mikor majdnem vízszintesen vagyok, egyből full faroktrimm, botot hasra, villany kialszik, 2 másodperc múlva trimm semlegesre. A gép enyhe szögben emelkedik, a spit meg totál kifeketedett pilcsivel a sáncot túrja...
Nekem párszor bevált.... -
tothgyorgy #26384 Harc közben biztosan nem állítgatták. Mellesleg hatása messze nem volt akkora. Nem is lehetett. Már a méret különbség is mutatja. -
messerharcos #26383 hejj gyerekek ez nekem ma nem ment... de majd holnap 
-
Na akkor van még nekem is mit tanulni,a valóságban is használták a trimmet harc közben? Eddig csak a leszálláskor meg akkor használtam ha bólogatott az orra a gépnek. -
Szepy2884 #26381 Nem értek egyet. Gép és szituáció válogatja. Példáúl Fókával sose trimmelek, de még csak flapset se használok, csak rárántom ha kell. Mondom ha kell, mert amúgy kerülöm a konstans fordulást.
Viszont Messernél igen is kell a gázzal a flapssel és a trimmel is egyszerre zsonglőrködni, hogy leforduld a spitet meg a ruszki csodákat. -
Már hogy a viharba ne lenne idő? X52 köll ,a gázkaron valamelyik tekerőre rakni a trimet és folyamatosan lehet kalibrálni repülés és harc közben is.Jó az ha hirtelen rá kell rántani . -
40 ről kezd és a max 95 legyen. Vagy 92. Mi az hogy ideges? simogasd ,hogy megnyúgodjon.:))
Ez a magasságira vonatkozik. -
bettly #26378 leirom a joy beallitasat :5 8 13 20 29 40 53 68 85 100 ezt a fejemtol allitottam ......esetleg ha valaki kijavit,,,eddig ez a leg turhetoebb , magasabb szamok kezdesenel mar idegesebb a gep foleg a Foka, meg mindig van hogy atesek.,az igazsag hogy nem is nagyon ertem ezt az allitast ez az allitas az oldal iranyit. tengely meg a hossztengelyre van teve pitch meg roll -
Nincs mit:) Még annyit tennék hozzá hogy nálam a joystickon is van néha trimm ha ráprogramozom valamelyik 2 gombra (elevator trim up,down) tengelyre nem érdemes tenni. -
bettly #26376 koszonom -
-
Szerintem forduló közben nincs idő trimmelgetni,meg nem is kell.A trimm arra való hogy az éppen aktuális magasságban úgy repüljön a gép hogyha elengeded a botot ne süllyedjen és ne emelkedjen a gép orra.Magasságonként változik az egyensúlyi helyzet ha kipróbálod tapasztalhatod hogy a 3000m-re trimmelt gép 6000m-en már lebólint.Ezért leszálláshoz,nagy magassághoz szoktak trimmelni.Lehet tökig húzni a botot fordulóban csak azon van a lényeg hogy ne hirtelen rántással történjen,mert attól leválik az áramlás a szárnyról azért dugózik be.Fokozatosan kell húzni,főleg nagyobb sebességeknél. -
Igen én mondtam, éppen mentem hazafelé üzemanyag híján, és húztam magam után a lavórt :) -
bettly #26372 ok jol mondtad
-
bettly #26371 ja.....a boton nincs semmi trimm , ezt ti mondtatok , es en ugy csinaltam, kosz a segitseget -
bettly #26370 dehogynem lebeszeltetek , en beszeltem melle a ttrimmre gondoltam [elevator trim], ha hasznalom fordulasban jobban fordulok legalabb is en igy latom , ha a joyt tokig behuzom atesek....lehet botot kell cserelnem pedig par napja meg dicsertem -
Bettly a bottal közvetlenül a magassági trimmet vézérli, nem a magassági kormányt. Régebben már mesélte. Próbáltuk lebeszélni, de ezek szerint kevés sikerrel :)
-
Laca szavaiból én azt olvasom ki, hogy ő pontosan közted és a célgép KÖZÖTT repült, ezért volt olyan jó rálátása a támadás minden apró részletére :)))) -
Lacusch69 #26367 Tényleg nem húzod hasra a botot szűk fordulókban? 
A sebességet illetően: géptől függ. BnZ gépeknél pl. Fókánál, késői Messzernél magasan kell tartani.
Fordulóharcos gépeknél sem árt, de nem tragikus, ha lecsökken.
Ha ügyi vagy, F4/G2-vel érdekes dolgokat lehet csinálni full farokra trimmelve, nagyon kis sebességnél is.
Volt olyan, hogy 2-3 Jak-3 esett le mögülem, mert nem tudott követni. (A B2 Stukával is lehet így sz*patni a vadászokat, de nagyon kell figyelni.) -
Lacusch69 #26366 Ne aggódj, senki sem született Hartmannak. Még Hartmann sem... :) -
messerharcos #26365 Húh, nem igazán értem, mit mondasz:O
naná, bedöntöd csűrövel, aztán húzod:)
nem átesésig, fordulási sebességig, és sokkal jobban fordulsz igen, elemi kérdése a légiharcnak:)
a legjobb rázuhanni, meglőni, ha kifordul, korrigálsz, csak mindig érezd az elétartást is. ne kövess fordulékonyabb tipusokat fordulokban, pl spitfire, hanem ha nem találod el, emelkedj vissza. De elétartáshoz használd, érezd, menyire gyors a golyó, a te géped, meg az övé, és ugy lőj, hogy mire odaér a golyó, pont belerepüljön. ehez használd.
Szűken nem is tudsz magassági nélkül fordulni. javaslom, nézzmeg jópár videót is youtubon, meg alapjátékban a trackeket, én onnan sokat lestem régen, nézz minden apró részletet, csak tracknél a kapcsolókat kapcsold mind fel, hogy te irányithasd, mit és merre nézzel.
rácsapásnál pedig, a sebesség mindig maxon, nem lassitasz, hullámvasutazol. sose kell lehuzni, csak ha leszállsz, legalábbis szerintem. De lehet nem értettem kérdésed, szólj ha rosszat mondok. -
bettly #26364 ez igaz...tenyleg nem birtam magammal , meg sokat kell tanulnom, sokat tanultam itt tolletek es remelem meg fogok., dehat.........hol a csudaba voltal hogy megfigyelted orult tamadasom. Most inkabb kerdeznek valamit: fordulo harcnal, tehat szuk fordulonal ajanlatos hasznalni a magassagi kormanyt? en ugy veszem eszre hogy gyorsabban fordulok es kevesebb az esely hogy atessek[stall], vagy lehet en tevedek,...es a sebesseg maximum vagy le kell huzzam? Elemi kerdesek de nekem sokat jelentenek. Koszonom a vallaszokat. -
messerharcos #26363 Gabenc, ez nálam is sokáig alapállapot volt:) javaslom nyomasd sokat quick missionban is, és próbáld mindig nehezebbre tenni a mércét, nagyon nehéz lesz, de szép lassan mindig megszokod a nehezebbet.
És szórakoztató lehet magyarban mondjuk, nyomni sok kampányt, mert ugyérzed kicsit, mintha ottlennél, add sikerélményt, látod az eddigi lövéseid, és a quickmission monotonitását is kicsit oldja:)
aztán, ha már elkezded unni a számitógépes ellenfelet és lassan előre tudod, mikor mit csinál, és sokszor leszedsz sokat, akkor lassan ellehet kezdei nyugodtan onlinekodni, igazi élmény:)
Bármi kérdésed van, nyugodtan ird itt meg, mindenki nagyon jó arc, és jó a társaság is:)
am én is csak 2 hónapja nyomom online:) -
Lebowski #26362 budapest overload -
Itt olvasgatom, hogy miket irkáltok és nézek ki a fejemből. Mondjuk már fel tudtam szállni a géppel de vezetni még nem igazán tudom. A lövöldözésre még esélyem sem volt. Pedig ez még csak az offline. Mi lehet a netten?........
-
Glo #26360 Tegnap Rigán tényleg jó volt. Főleg azt élveztem mikor F4-ekkel meg Alex az A4-ggyel voltunk, és összecsoportosultunk 4ezren a város felett 5-6 sima La5-ttel. Na ott volt rádiózás, mert másodpercről másodpercre kellett megmenteni valakit.. bárhova borított a nyomorult La5 kiemelésnél mindig beült valaki mögé :) Mi meg jöttünk, oszt kentük őket..
Asszem 3x is kifogyott a nyálam :) De legalább a nyamvadtak nem jöttek 25% + póttankkal :)
A rádiózás szerintem is jó volt, mert ha már 6-7-en vagyunk akkor sokszor beszélünk egyszerre, abból meg nem lehet kihámozni, hogy ki mit akar. -
Glo #26359 Szepy, ismered Te a "Mestereknek mestere" nótát? 

-
messerharcos #26358 Szepy, kérésedre, minden bizonyal még emlékszel, én is más néven vagyok, mesterekmestere, de jópárszor láttál bevetésen, ugyhogy biztos tudod:)
-
Bubi1980 néven szoktam bénázni,de most üres a statom mert vagy 1 hónapja nem repültem.Újra kéne rakni a progit de ahoz össze kell szedegetni a különféle lemezeket...inkább az fsx megy mostanában.