91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Mert buták. Egy képzett vagyis gyakorlott játékos egy F4F el rommá aláz a többiről nem is beszélek. -
messerharcos #28195 de leállnak;) rigán legalábbis:) -
Hagyd már azt az ipari hulladékot:)
Ha nem állnak le veled forgolódni max az idegeid mennek tönkre ,mivel utol nem érsz semmit. -
messerharcos #28193 Én azért a zerót nem vetném meg mint kezdő gép;)
sokszor meghal az ember, de legalább lő is:D
kicsi dogfight mapokon kis távolságra, mint pl a riga, kiváló gép, szerintem:D
Én imádom:) -
Meg lehet találni már betűkészletként is, wordhoz.... -
Egy kis off.
Itt egy érdekes kis program ami lehetővé teszi,hogy a Word-ben is lehessen rovást alkalmazni :),még a rovás irányát is lehet változtatni vele.
Rovásszerkesztő -
Nehéz is lesz TnB-ről BnZ-re átszokni :)
Egyelőre csak az alapokat akarom kitapasztalni, aztán lehet kérek majd segíséget :)
Köszi a felajánlást! -
Mindegy az csak messza legyen. Kezdésnek mindenképp. Aztán jön a Fóka különböző variánsaival,de azt már csak ínyenceknek szabad. Jelzem a Rof után isteni lesz mivel itt ha egy harmincas betalál akkor az be van találva:)) -
De Neked nagyon szívesen segítek mint megfelelő ellenfél:) . Ha gondolod csinálok egy hostot és megmutatom nagy vonalakban mit kell tudni,milyen beállítások kellenek stb. Ha profi oktatásra vágysz ajánlom a 77 eseket,hát ők nagyon ,nagyon komolyan veszik ezt:) Drebil hivatásának tekinti a segítséget. (na ha ezt olvassa ,mert OLVASSA, nem élcelődésnek szántam!!)
-
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást és a gépajánlót is!
Pumaszállásnak rendszeres olvasója vagyok (És külön örülök neki - és köszi, hogy rengeteg oktatóanyag van fent!) , de IL-2-vel nem repkedtem idáig ...
Kocaszimes vagyok, csapongok ide - oda, és most többek között az IL-2 is előkerült :) Ha már gyakorolgatok - akkor az legyen céltudatos :)
Köszi mégegyszer!
@Kösz Laca mester :) Csak az a gond hogy 4358753 különböző variánsa van :) De nagy segítség volt hogy az F4-el érdemes kezdeni :) Igazság szerint ezt akartam kérdezni, csak rosszul tettem fel a kérdést :) De hála istennek ki lett találva a gondolatom :) -
Csakis és kizárólag !!!!!!!!!!!!!!!!! BF109!!!!!!
Hát hol vagyunk ? Amerikába? hah -
Ha álltalános légiharc alapok érdekelnek, akkor a pumaszállás.hu-n a tan és gépkönyvek menü alatt le lehet tölteni légiharc manőverekről szóló könyvet (Shaw Fighter Combat), sugárhajtásúakra adták ki, de 90%-ban itt is jól használható.
Ha viszotn a német taktikát akarod gyakorolni, akkor: Bf 109 F-4-ből jó a kilátás hátra is, jól fordul, és kis sebességen sem hajlamos dugóra. A G-2 paramétereiben kicsit jobb, de hátra a fejpáncél miatt szarul látni. Ha csak gyakorolgatsz, és te választasz ellenfelet, akkor F-4.
Ellenfélnek bármilyen korabeli gépet betehetsz, Hurricane, P-39, Yak-7B, P-40, Spitfire, I-16, I-153. Mi úgy gyakoroltunk, hogy 4x1 ACE AI-t tettünk be ellenfélnek, így mindegyik külön támad, nem egymás géppárjaként lógnak alattad.
Amit légi harcban el kell sajátítani -német és amerikai gépekkel- az az energiaharc (Ezt hívnák Bum and Zum-nak, vagy röviden BnZ, a forgolódás "Turn and Burn"-nek, vagyis TnB). Vagy a mozgási, vagy a helyzeti energiád legyen nagyobb mint az ellenfélé, akkor te döntöd el mikor és hogyan támadsz. Mivel a helyzeti energiát könnyebb kialakítani, biztosabban meg lehet tartani, és a maximuma is nagyobb lehet, a QMB-ben is azzal kezdj, hogy emelkedsz. Az AI kapaszkodni fog alád, azzal ne törődj, mikor megvan a magassági fölény, akkor leborítasz, meglövöd a legfelsőt, és -tökmindegy eltaláltad-e vagy sem- nem téped utána (pedíg csábító gondolat), hanem vízszintes szárnyakkal (szárnyvég felé kinézve ellenőrizd) visszaemelkedsz. Ha elérted az emelkedési maximumot, újra 300 körül mész, akkor kiveszed szintbe, és újra célt keresel. Ebben a légi harcban az a jó, hogy "csak" fegyelem kell hozzá, forgolódás, vagy komplexebb légiharc tudás nem. Nem fogsz leállni fordulózni, kergetőzni a túlerővel, viszont nagyon jól kell ismerned az összes ellefeled, emlyik miylen gyors, hogy emelkednek, milyen fegyverük van, stb stb. Ha ezeket a szabályokat precizen betartod, akkor nem fognak -nem hogy lelőni- de még rád lőni sem. Nem lesz helyzetük.
Ha tudod, akkor visszaemelkedés közben is figyeld az alattad lévőket, de az AI nem szokott meglepetést okozni, lógni fognak alattad :) A hátra nézéskor nagyon könnyű úgy forgatni a gépet, hogy mindíg látsd az alattad lévőket. Ez rossz. Az a lényeg, hogy felfelé menj, azokat megtalálod majd akkor is, ha felemelkedsz. Sokan elrontják a visszaemelkedést azzal, hogy kicsit bedöntik a gépüket, és máris csak spirál alakban emelkednek, amit -mondanom sem kell- sokkal kevesebb visszanyert magasságot jelent.
Amikor rázuhansz egy gépre a legfontosabb az elétartás. Amíg ez nem megy jól, addíg leszedett kabinnal, csak a célkeresztet kirajzolva gyakorolj. Én pl az időt is be szoktam lassítani, nagyon jól látni hogy éppen hogy repül a lövedék. Meg is állíthatod, külsö nézetből megnézheted mennyivel lősz mellé, egyátalán milyen távol vagy a másiktól. Elemezd kicsit mivel hogyan kell lőni. Ehez külső nézetben pl a nyomjelzők szine is sokat segít. Az Mk 108 pl a nagyobb nyomjelző miatt lasabb lövedéknek tűnik, ami torkolati sebességnéltényleg az is, viszont a nehezebb lövedél kevésbé lassul, és a röppályát is jobban tartja mint a 20-as (később konyul le) ezt távoli lövéseknél jó tudni. Külső nézetben, messze oldalról vizsgálva ezek azonnal feltűnnek.
Amivel el lehet rontani (csak címszavakban):
- Nem a legfelsőt támadod (ezt mindíg ellenérizd, ha egy répre rázuhansz és visszaemelkedsz, egy haverja kicsit távolabb folyamatosan emelkedhet, amit előbb-utóbb megszívsz. Tehát mindíg az támadd, aki legmagasabban van!
- A kiválaszott célnak utánatéped, sebességed eldobtad, és lent maradsz. Forgolódni kezdesz, halott vagy.
- Nagyon magasra mész, zuhanásban begyorsulsz, lekapott gázt lent felejted emelkedsében (a kényelmes az 1000-2000m magasság különbség, ennél nagyobb nem jó, nehézkes)
- Visszaemelkedéskor nem felfelé, hanem oldalra kezdesz fordulni, a spirálozással alacsonyra emelkedsz csak vissza.
- Rázuhansz egy gépre, az szép lassan elnyomja, gyorsít, te pedig követed. A vörös egyetlen esélye, hogy megcsípje a BnZ-oló gépet. Így a magassági és sebességi fölényed elveszett, ha fordulózni kezd, könnyű beájulni (neki az is jó), és máris alacsonyan vagy, fordulóharcban egy -valszeg- arra jóval alkalmasabb géppel. Ebbe ne menj bele. Ha magasról rázuhansz valakire, ő pedig láthatóan tartja a távolságot (zuhan ő is lefelé), azonnal válj ki, ne kövesd.
Nagyjából ennyi. Ha kihagytam valamit, majd a többiek kiegészítik. Ha gyakorolgatsz, és nem megy, akkor készíts trekket (ill. bárki más aki igényli), megnézzük, és elmondjuk min hol lehet javítani. -
Zoli105 #28184 De akkor milyen géppel repüljek!?
az amerikai,angol és orosz gépeket hanyagolom mert idegesít ha egy picit is feljebb akarok menni már egyből befordul ! Ha meg messer-rel megyek (G,K,vagy F sorozattal) akkor tuti van valaki aki a semmiből előtűnik és puff két lövés és már zuhanok fókával azért nem így van az több lövést kibír.Bár Stukával megy szépen a bombázás és volt olyan eset hogy le is szedtem vele valakit ha jól emlékszem egy Yak1 volt , hát azon sokat röhögtem mert nem hátsólövésszel szedtem le hanem ráfordultam és a pilótakabint ellőttem az elüső két géppuskával!joyra még várhatok szépen ! Amúgy ennyit számít ha joyjal repülsz és nem billentyűzettel!?
-
Zoli105 #28183 oké köszi!:D -
Lacusch69 #28182 Pl.:
-Zero vs. F4F
-109F4 vs. Shitfire
-Hayate vs. bármi -
Üdv Urak!
Ajánljatok nekem olyan gépet legyetek szivesek, amivel érdemes abszolút kezdőként ismerkedni az Il-2-vel, és valami neki megfelelő ellenfelet (QMB ...)
Előre is köszi! -
sztem addig hagyd a fókát amíg nincs egy jó joyod én nem vagy tapasztalt más gépekkel
nem lesz vele sikerélményed, mert ahhoz a géphez tényleg türelem kell
elég egyetlen elhibázott forduló, és ha lelassulsz akkor véged van
tanuld meg az alapvető védekező manővereket, és próbálgasd a fókával (a fóka a legjobban orsózó gép, ezt ki lehet használni ha vki beül mögéd, pl a spit nem bírja a gyors ollózást)
-
tényleg? örülök :D
akkor hajrá -
messerharcos #28178 Üdv! hát most profi segitéget bizony nem fogsz hallani, csak engem:)
Nem igazán ismerem a Dórát,, de mivel az is fóka, és az is német ggép, valamit ne felejts. Nem egyforma gépekből harcolunk. A német gépek energiaharcra jók, az angol, orosz, japán gépek fordulóharcra, az ameikai gépek megintcsak inkább energiaharcra.
Hogy ez mit jelent? azt, hogy te bármit fogsz tenni meg bárhogy bűvészkedsz, előbb utobb egy forudlóharcbn valamelyik spit vagy lavor mindenképp leszed. Milyen legyen a hacmodor? olyan hogy felszálstz, minimum 2-3ezren lépsz be abba a légtérbe, ahol az ellenség van. keresel gépeket. Ha megvan, elrepülsz még egy ideig, hogy elmenjen aladtad, aztán elkezdesz zuhani, és besiklani mögé, olyan jó 600km-rel minimum. Befogod célkeresztbe, és megváárod hogy jó közelről lásd. Na akkor ösztűz.
Ha közben észrevesz és vadul kifordul, te felhuzod a géped, és otthagyod, mész másik célra. Megint keresl egyet...
Ha olyan szerveren vagy, ahol ez engeédélezett, a legjobb taktika szerintem azokat a gépeket elkapni, akik féluton repülnek és gyüjtenek magaságo a frontvonal és repterü közt, ekkor még saját terület felett gyakran megesik hoy bambábak. És mit tegyél ha téged támadnak? természeesen elég agaságot gyüjtöttél, igy csak simán elkezdesz zuhani, ha nem amerikai gép, akkor nem fogja birni, az orosz gépek közül is csak a lavor meg I-185 érhet utol.
a Lényeg hogy Fókával és változataival ne ngagyon akarj fordulni.
Türelemjáték gép. Nem szabad kapkodni, sietni. Lehet egy bevetésen elrepülöd az összes üzid és ugy szálsz le hogy na, semmi, de olyan is megeshet hogy ha jó napod és szerencséd van, hogy lekavarsz egy bevets előtt 4 gépet is az égről
a lényeg a türelem és hogy jól mérd fel mindig, ki kicsoda, kik hányan vannak, te hol vagy, vannak-e fölötted, stb.
A második. Ha olyan szerveren vagy, ahol, mint ahogy irtad, rögtön felszállás után elkezdene üldözni. Azt hivjuk vulchingnak is, meg egyszerűen gec.skedésnek, köcs.gségnek, ha ott tanyáznak egy reptér felett és igy vadásznak, az ne nagy játék, esélyt se hagynak hogy normális harc bontakozzon ki. Szerintem hagyd az ilyen szerót, menj komolyabba ahol ez nem megengedett.
Remélem segitetem valamit
-
Szepy ezt már kitárgyaltuk . Mégis mit vársz? Kiket dicsérjenek?Meg miket?
Másfelől nagypapa reflexeire utalva a németek sem mentek tanácsért a szövikhez, menekülő gyalogoszlopok (lett légyen az civil is) géppuskázásáért. A háború már csak ilyen . És biza 44 re megfogyatkoztak a jól képzett pilóták a németeknél,még Hartman is azt mondta,hogy az újoncokat tölteléknek küldik,szemben velük az USA jól felkészített embereket tudott küldeni a harcba. És ne beszéljünk akkor a számbeli fölényről. De a Dogfight ban volt egy rész amikor az Ami pilóta egekbe magasztalt egy BF es arcot ,szerinte talán a világ legjobb pilótája volt ami a harcot illette,de a túlerő legyűrte őt is.
Ezek az idős emberek szinte ragyognak amikor ezekről az élményeikről beszélnek ,ami lássuk be nem is csoda és hát pl ne várd tőlük ,hogy nem azt a technikát dicsérik amivel sikeresek voltak.
Meg ha jól emlékszem volt olyan műsor is amiben Galland apó,no meg Günther Rall is megszólalt.
De elsején jó kis film lesz a historin.
-
Romeo One #28176 Ha ez a pilóta nem a háború végén, sokszoros létszámfölényben repül, nem hiszem, hogy túlélte volna a háborút... -
Volt két rész, amikor német pilóták is szóhoz jutottak. Az egyik a különleges gépekkel foglalkozott (pl Me-163) a másik pedig a németek repülő-repülő kamikaze akcióiról szólt.
Amúgy nekem az a rész cseszte fel az agyam, ahol a Balaton felett repültek a feketék. Leostobázta a németeket, mivel nem vették észre a vezérgéptől 2 km-re leszakadt Mustángot. Ugyan ez pilóta ösztönös cselekedetek nevezte, hogy mit sem törődve a mögötte lőtávolságban lévő meszával, egy előtte elhúzott 109-esre egyből ráhúzta és követte.
Ha ez a pilóta Németországba született volna, nem hiszem, hogy túlélte volna a háborút. -
A távolabbi reptérről indulj, az biztonságosabb. -
Zoli105 #28173 És köszönöm PhantomAss-nak a segítséget !!!Újra betudok lépni a Deltára!!
Még egyszer köszi a segítséget!
-
Zoli105 #28172 Hát srácok jól jönne egy olyan szero ahol ez ember tanulhat(tréniges oktató szerverre gondolok!) Mert kiderült hogy egy balfácán vok , hiába próbálom leutánozni vagy újítani a a manővereket amit az ellen csinál de nem megy!:( egy ideig óráig letudom rázni őket Dóri9-cel(Fw190) de kész mögöttem lohol mindig egy shitfire 2 I-185 meg 2 La7! Így szerintem nem lehet tanulni mert mikor felszállok már egyből ott vannak a nyomomban és nem tudok mit tenni csak fordulózok mint egy veszett majom! Szóval ha nem baj titeket kérnélek meg hogy segítsetek mert itt sok kiváló repülős van és jó lenne tőlük tanulni!
-
Azért, azt ők is csak le tudják fordítani, hogy egy másik gép bombája találta el a gép szárnyát... :) -
Szepy, hagyd a politizálást és gyere mert nekem már lövik a s*ggemet az uked3-son.... -
Szepy2884 #28169 Ja és mindig az a legjobb és überelhetettlenebb gép amivel az aktuális interjú alany repült annó
-
Szepy2884 #28168 Amúgy a History csatornán is van két jó műsor. Az egyik a "Közelharc", a másik az "Ütközet 360°-ban". Az utóbbi csak a Csendes-óceáni hadszintérrel foglalkozik, de mindkettőről elmondható, hogy csak a jenkik szemszögéből mesélik el a tutit, a másik oldalt sosem kérdik meg. Végül is érthető, mert még kínos lenne hallgatni, hogy Joe a fasza gyerek délkúrolinából, hogyan lőtte szitára az ernyőn lógó pilótákat, meg hogy hogyan írtottak ki sportból szerencsétlen paraszt utolsó tehenét stb. 
Vagy hogy mitől alakult ki nagyapám repülős reflexe miközben ment a gyárba az országúton biciglivel... -
Szepy2884 #28167 

-
Discovery? Az az a csatorna, ahol az összes pilótát Rogernek hívják?
-
Pár éve volt egy film a Discovery-n, abban a Te verziódat mondták.. :) -
Zoli105 #28164 oké köszi -
Lysandus #28163 Nekem is... -
Romeo One #28162 Nekem is. Egy kicsit megzavarhat, hogy a B24 pont bombát dob, és emiatt a gép hasa alatt láthatóak, de fölötte nem. -
Nekem légvédelmi találatnak tűnik. -
Lysandus #28160 Nagyon nem nevethettek, mert nem ment haza a gép, nem úszták meg a dolgot.
A szoros alakzatban meg olyan sok hely nem volt manőverezni, bármelyik oldalra kitérve vittek volna magukkal egy másik gépet. Reagálni sem lehetett túl sok idő, mire a toronylövész elmagyarázta, hogy mi történik, addigra rég vége lehetett. -
Romeo One #28159 Hát, valószínűleg kibírták röhögés nélkül azt a fél percet, míg elment mellettük a csomag. Már persze, ha igazi a fénykép. Ha jobban megnézem, vannak elgondolkodtató részek... -
Lacusch69 #28158 Van egy videó is, régebben "B-24 flakhit" néven lehetett megtalálni. A címével ellentétben egy bomba találja el felülről a bal szárnytőben.
(Persze cáfolták is)
Képek este... -
Az kemény. Hogy nem vették észre se a torony lövész se az alsó lövész?
Vagy csak egyszerűen nem nagyon volt hova manővereznie :)
Gondolom keresztbe állt bennük a szar. :)