91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Szepy2884
    A pilóták közleményei:

Örülünk, hogy nekünk vannak, a legjobb légi utas kísérőink...
    Sajnos, azonban ezen a járaton egy sincs itt közülük.
    *
    Emberek, - most értük el az utazómagasságot, úgyhogy mindjárt kikapcsolom az „öveket becsatolni" jelzést. Szabadon mehetnek, ahova akarnak, de kérem, maradjanak a gép belsejében, amíg le nem szálltunk...
    Odakint egy kicsit hideg van - mínusz 50 fok.
    Meg aztán, ha a szárnyon járkálnak, az negatívan befolyásolja a repülési pályát.
    *
    Az érkező reptéren 25 fok van, némi szakadozott felhőzettel, de megpróbálják összefércelni őket, mire odaérünk.
    *
    A pilóta, ahogy ő mondta, keményen odaverte a gépet a betonhoz.
    A légitársaság szabályzata szerint az első tisztnek az ajtóhoz kell állnia, és mosolyogva ismételgetni a kiszálló utasoknak:
    "Köszönjük, hogy társaságunkkal repült".
    Egy ilyen leszállás után - mesélte - kicsit kínos volt az utasok szemébe néznie, számított rá, hogy nem ússza meg kommentár nélkül.
    Már majdnem mindenki kiszállt, kivéve egy kis, öreg hölgyet bottal a kezében.
    - Fiam, kérdezhetnék valamit? - így a néni.
    - Miért ne, asszonyom - felelte a pilóta már majdnem megkönnyebbülten.
    - Mi történt?
    - Leszálltunk, vagy lelőttek minket?
    *
    (szeressük Ray Charles-t ezért hát újra...)
    Hölgyeim és uraim - szólt a kapitány.
    A járat késve indul.
    Ha óhajtják, kinyújtóztathatják a lábukat a váróteremben.
    Az utasok kiszálltak, csak Ray Charles maradt a fedélzeten.
    A kapitány tőle is megkérdezte, nem óhajt-e Uram, járni egyet.
    - Nem, köszönöm.
    De, nagyon hálás lennék, ha a kutyámat kivinné egy rövid sétára.
    A kapitány udvariasan kivezette a kutyát.
    Azt mondják, órákba tellett, mire az utasokat sikerült rávenni, hogy visszaszálljanak a gépbe, miután látták, hogy a kapitány napszemüvegben, egy vakvezető kutyával közlekedik...
    *
    A gép már jó hosszú ideje várt felszállási engedélyre, amikor a kapitány végre felvette a mikrofont, és így szólt:
    - Elnézést kérek a késlekedésért, de elromlott az a gépünk, amely a csomagjaikat szokta megnyomorgatni és a fogantyúkat letépkedni, úgyhogy ezt most, a földi személyzet kénytelen ezt kézzel csinálni.
  • Szepy2884
    A légiutas-kísérők időnként komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy a repülés előtti repbiztonsági monológjukat, amit mindenki baromian un, egy kicsit szórakoztatóbbá tegyék.

A következők valóban elhangzottak a fedélzeten:
    A szeretőnket ötvenféle módon hagyhatjuk el, viszont a repülőgép elhagyása csak négyféle módon lehetséges és engedélyezett.
    *
    Gondoltunk rá, hogy legyen dohányzó részleg is ezen a gépen; akinek, muszáj rágyújtania, keresse meg a személyzet egy tagját, és mi majd szépen kikísérjük a repülőgép szárnyára.
    A mosdókban tilos a dohányzás. Akit rajtacsípünk, hogy dohányzik, annak azonnal el kell hagynia a gépet.
    *
    Ha a kabinban leesik a légnyomás, a fejük fölötti rekeszekből oxigénmaszkok ereszkednek le. Ekkor fejezzék be a sikoltozást, ragadják meg, és helyezzék a maszkot az arcukra. Ha kisgyerekkel utaznak, előbb saját maszkjukat rögzítsék, utána az övét. Ha két kisgyerekkel utaznak, döntsék el, melyiket szeretik jobban.
    *
    Az üléspárnák fennmaradnak a vízen, tehát vízre történő kényszerleszállás esetén vegyék őket magukhoz a jókívánságainkkal együtt.
    *
    Leszálláskor: Mielőtt elhagyják a gépet, kérjük, vegyék magukhoz minden holmijukat.
    Amit itt hagynak, azt igazságosan szétosztjuk a légiutas-kísérők között.
    *
    Kérjük továbbá, hogy gyereket, feleséget, anyóst ne felejtsenek itt!
    *
    Aki pedig utoljára száll ki a gépből, annak kell kitakarítania!
    *
    A Southwest Airlines járatán hangzott el, egy nagyon kemény leszállást követően egy utaskísérő szájából:
    Ez jó nagyot szólt.
    Sejtem is, hogy mit gondolnak.
    De meg kell mondanom, hogy nem a légitársaság hibája volt, és nem a pilóta hibája volt, nem is az utaskísérők hibája volt...ez a beton volt!
    *
    A texasi Amarillóba tartó egyik American Airlines járaton történt, egy nagyon szeles és dobálós napon. A végső egyenesben a kapitány keményen küzdött az elemekkel, majd úgy tette le a gépet, hogy szinte belereccsent.

Erre a légiutas-kísérő közleménye, a következő volt:
    Hölgyeim és uraim, üdvözöljük önöket Amarillóban.
    Kérjük, maradjanak ülve bekapcsolt övekkel, amíg a kapitány a kijárathoz gurítja, azt ami a
    gépünkből megmaradt!
    *
    Egy másik, korántsem perfekt leszállás után, ezt hallhatták az utasok:
    Kérjük, maradjanak a helyükön, amíg Kenguru kapitány a terminálhoz szökdel velünk.
  • messerharcos
    zero 4ever
  • Lysandus
    Az etalon szerintem még mindig ez:

Come with me

Zene, szöveg és kép tökeletes egysége, úgy, hogy szavak nélkül elmond egy történetet, ami egy laikus számára is tökéletesen érthető. Aki csinálta filmes lehetett. Minden vágás tökéletes, nem vállal fel olyat, amelyet az eszközeivel nem tud megoldani (az Il-2-ből animált földi jelenetek inkább röhejesek, de a progi nem is erre készült), egyszerűen mestermunka!
  • mijki
    este 21:00-kor lobbyn indulunk "Wings over Hungary"-ra

Ha közbe jönne valami(ami szerintem nem fog), akkor előtte majd szólok
  • mijki
    simán :)

Lobbyn leszünk

Minél többen vagyunk annál jobb.

• istikovacs76
    Szia mijki !

Erre a "Wings over Hungary"-ra lehet csatlakzni "kívülállóknak" is mint én? És, ha igen xfiren vagy lobbyn talállak meg benneteket?
  • acidrain
    Offolok kicsit:

BMW Cafe racer

Ez is odab@sz+
  • acidrain
    Mé' nem EZT rakják be a videó alá?

Nem prodidzsáj, de odab@sz!
  • mijki
    Este 8-9 óra körül mehetünk a "Wings over Hungary" küldin ;)
  • Her Laca
    Ja ez az a pordidzsi vagy mi:)))
    Van egy zenei tehetsége az mán biztos:D
  • Szepy2884
    Laca, ezt neked küldöm sok szeretettel és mindenkinek a nagy Bob-ozás közben

Szerintem erre gondoltál tegnap. Elismerem, ez az első il2 videó, amitől annó padlót fogtam és azóta is kevés olyan videó született, ahol ennyire összhangban legyen a zene a képi jelenetekkel.
  • megyer11
    Szerintem is látványos, szép dolog, de én a game-ben ugyanígy szállok le és törik a futó. :D Amúgy én is kiváncsi lennék rá mennyi egy ilyen gépnek az ára, gyanítom hogy milliomosok hobbija.
  • mijki
    Azért egy ilyet vezetni kemény lehet, sokat kell előtte gyakorolni, mert gondolom nem filléres dolog egy ilyen és nem szeretnék ha a földbe csapódna. A másik meg ha 20m magasból el trafál valakit a földön az nem köszöni meg :)

De nagyon cool ez a modell!
  • Kojak23
    Én is lehet hogy jövök.
  • acidrain
    A srácok nagyban tolják a modellezést. Focke Wulf FW190 Dora 1:5
  • Matthew Baker
    Lehet hogy beugrok :)
  • mijki
    A küldi neve: Wings over Hungary!
  • mijki
    csináltam egy magyar küldit, a balatonnál, 32 messer ellen 64 B-17 és 16 mustang. Jó kis céllövölde. Este jöttök? Hostolok egyet 8-9 fele vagy hamarabb :)
  • mijki
    Vagyis nem én oldottam meg. Köszönöm minden magyar pilótának a tegnapi segítségért!
  • mijki
    na megoldottam nem kell segítség :)
  • messerharcos
    elbasztam ma, jól megsebesztem a spitet de mellément sok, ugyanakkor kapott rendesen, elkezdett remegni a kezem azért basztam el:((((
    ugyhogy csak túléltem és megsebesztem egyet
  • mijki
    Sziasztok!

A Google-be nem találtam semmit, mit csinálhatok akkor ha valamit elállítottam a vid kártyán és amikor belépek a játékba szemcsés, torz a kép?
  • mijki
    Most hogy belegondolok, tényleg hülyeséget írtam az előbb...
    Sry
  • Her Laca
    Jó látod:) Az első esetnél biza. El is találtad valamelyik controlját(ezt kiírta,:D onnan is tudható ,hogy te voltál) de eközben én is kaptam ajándékot a szárnyamba.Jó hogy nem hallottad a mondandómat közben:)Nincs semmi harag ,de ezt tartsd észben.
    Ha jobb pozíciód van szólsz,hogy váljak ki ,hidd el otthagyom neked.

• messerharcos
    őszintén szolva pontosan nem tudom melyik esetnél történt, az egyiknél rajta voltunk 3-an egy spiten, üldöztétek, én elétartogattam oldalról és úgy lőttem. vagyis nem a 6-jából, hanem miközben fordult, elraktam. Volt egy másik szitu, ott meg majdnem nagy gebasz lett belőle, felettem is alattam is voltak, és lőttünk, az egyiknek majdnem nekimentem. ott a 6-jába próbáltunk menni.
    szerintem az első esetnél hibáztam.
    Bocs mégegyszer, legközelebb elhuzok máshova külső szemlélőkénként láttam ilyenből több balesetet, megyek távolabb a sajáttol, értelme ugysincs 3-4 embernek 1 gépre vadászni, én is belátom.

• messerharcos
    szerintem sokkalta szarabb ha te hibázol, jobban fáj.
  • Her Laca
    Hohó! De jó ,hogy látlak!!
    Tegnap habzott a szám,jó is ,hogy már nem voltál a ts en mire véget ért a dolog:)
    Tanuld meg! Ha előtted egy baráti gép van nem lövünk. És ne azért mert történetesen én voltam a szenvedő alanya a buzgalmadnak ( be is kaptam pár kiskala találatot) hanem mert NEM SZABAD!!!
    És meg ne kérdezd honnan tudom,hogy te voltál,mert menten felkapom a vizet!:D
    Mint mondtam a következő ilyetén esetnél én magam foglak lelőni biztos ami ziher:)
  • acidrain
    Tökmindegy, a másik repülésének is kampec onnantól kezdve, az hogy nem kill lett a vége, az már csak a szerencse kérdése.
    Este 10 kor beül az ember a slotba, nagy nyögvenyelősen elindul a mission, erre beledurrannak.

Most fáj? A másiknak meg akkor fájt, mikor te csináltad ugyanezt.
    Kár volt felhozni.
  • messerharcos
    nekem peso 2 killel log, de én inkább nem szólok neki, örülök hogy repülhetek, én csak fejbentartom, hány lövésem van eddig és élek-e még, ez a lényeg.
  • mijki
    elképzelhető:)2x is:)de nem öltem meg senkit az tuti
  • acidrain
    Kifutón felszállás előtt... hmmm.. mintha történt volna már ilyen...
  • mijki
    Többször nem halok meg Laca, hidd el
  • Her Laca
    ""Én ugye meghaltam tegnap VBoB-on.""

És még hányszor meg fogsz.
    De mindegyik után azért ne csinálj gyász szertartást,koszorús körmenettel.
  • mijki
    Sziasztok!

Én ugye meghaltam tegnap VBoB-on. De ez azért fáj, mert a kifutón felszállás előtt bedarált egy csapattársam légcsavarja. De ez az egész meghalás nem zavart volna ennyire, ha a csata téren hősként halok meg:(
  • mijki
    Mi lesz az Amerikai szezonnal? Valakik megcsinálják? Én lehet hogy tudnék csinálni küldiket, csak nem tudnék hostolni annyi AI-t...
  • Po Lee
    Üdv Mindenkinek!
    A VBoB-on az eddig lerepült missziók riportjait ITT találod, egyedül az összesített eredményeket(General Stat) nem frissitetgeti Peso.
    Ott végül is csak azt látod mennyi küldit repültél egy élettel ill mennyi légi győzelmet arattál ezalatt. Ha meghalsz nullázódik az egész.
  • Solt
    Imádom a sólymokat... csodálatosak!
  • Her Laca
    Láttam egy természet filmet, az Amerikai fehér fejű sasok egy nyúllal, konkrétan rögbit játszottak. Na az nem volt semmi.
  • szekelyland
    Szinte vetekedik az ai La-7essel.....
    Vajon milyen ennek a sérülésmodellje?????