91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ez is úgy kezdődött, hogy a másik visszalőtt. Akármit mondasz, mindíg találnak egy esetet, ami előbb volt, és amiben a "másik" volt a gonoszrosszcsúnya, és "azzal kezdődött minden".
  • Sanyo
    Tényleg Glo, mikor kapom vissza a könyvem? :)
  • Lacusch69
    Nem mintha pártolnám az iraki megszállást, de megkérdezem: szerinted hány %-a iraki az ellenállóknak, és hány %-a más arab országból jött balhézni?
  • messerharcos
    egyébként, igen, ez a békefenntartás. Nekem is megvan a vidóról a véleményem.
    Amerika aki mindig fontosnak tartja más népek emberi és szabadságjogat, a nagy vélágbéke harcos, a világ csendőre, aki mindig nemes eszmékért küzd. A kérdés az, mit keres ott az amerikai irakban? Mi köze hozzá? az arabok éljenek a közelkeleten és ne jöjjenek ide, a négerek hazája afrika, a fehér emberé európa, a sárgáé pedig ázsia.
    Ne települjön be, ne szaporodjon a másföldjén, mindenki éljen békességben a saját hazájában, aztán gyarapodjék, okosodjék, szaporodjék:)
    Ha történetesen pedig a saját hazámba akarnak betelepülni sokezer számra, ahol már amugy is alig van munka a magyarnak is, akkor ne csodálkozzanak ha nem örülök nekik. Olyan mintha átmennél a szomszédodhoz az éjszaka közepén, felzabálnád a fél hűtöjét, aztán befurakodnál az ágyába....
    nem helyes.
    no de nem offolok. Nem az a kérdés hogy az araboknál volt-e ott fegyver, hanem az amerikaiak mit keresnek ott és fegyverrel?
  • Szepy2884
    Pogi, messer:
  • messerharcos
    a terorista az akivel a népet kell ilyeszgetni és akire lehet hivatkozni mikor megszállsz egy országot hogy miatta. A szélsőséges peig az aki szerint joga van a saját földjén élni, saját fajtáját részesiti előnyben, aki nem szereti ha folyamatosan meglopják, vannak erkölcsei, és nem örül neki hogy sokmillió honfitársa feje fölött egyik napról a msikra áthuzták a határokat, nem szereti ha az adójából élősködöket támogatnak, nem örül ha idegenek fészkelik be magukat a hazájába és nem örül neki ha a gyermeke azt látja hogy az Andrássy úton a bácsi a bácsival ......
  • Szepy2884
    Egyáltalán ki a f***m a terrorista???? Ezt magyarázzátok el nekem. Az aki a saját hazája és családja védelmében fegyvert fog a saját országa határain belül??? Egyáltalán a jenkik mi a f***t keresnek ott???? Ki is támadott meg kit? És miért is???
  • Lacusch69
    Vagy ilyen videó lett volna:

LINK, 18+ !!!
  • Lacusch69
    Az Apache akkor azért volt a levegőben, mert pár háztömbbel arrébb tűzharc volt, és légitámogatást nyújtott.

INDEX FÓRUM az esetről.

Egy másik eset, amikor szintén fegyveresek és újságírók voltak jelen.
    Ha a helikopter nem lő, akkor lehet, hogy ilyesmi videót láttunk volna, csak Airbus helyett Apache-csal.

Video
  • VO101Tom
    Nem a szövegelésre gondoltam elsősorban (abba nem hal bele senki), hanem hogy mit csinálnak. 2003-ban Bush elnök bejelentette az iraki háború végét. Onnantól rendfentartók csak. Nem lőhet mindenre ami megmozdul, ráadásul egy tudottan civilek lakta városban, ahol sokan nem ellenállók, nem terroristák, hanem egyszerű lakosok. Hogy ezt mégis megteheti, és elintézheti annyival, hogy "sorry dude", az nem okés.
  • Vogel
    Pedig hidd el ugyanaz van életben is, megy a duma. Több afgán misszióvideót láttam/mutattak ami nem nyilvános.
  • VO101Tom
    Az a video, amit Szepy belinkelt, meg van vágva.
    Ez nincs: klikk
    Rögtön az elején, ahol feliratozzák a videót, hogy viszik a két kamerát, utánuk sétálnak páran a fegyverekkel. RPG és AK. Észre is veszik őket, akkor kérnek tűzparancsot. Erre írták, hogy az amerikai vizsgálat szabályosnak ítélte a beavatkozást.

Hogy harcképtelenné tett ellenség segítségére siető civileket legéppuskáznak (tökmindegy, hoyg gyerek van a kocsiban, vagy sem), az már viszont egyátalán nem fér bele - szerintem. Persze az amerikaiak nem fogják maguk híresztelni, ha valami balul sül el, a wikileaks lehozta, ment a magyarázkodás 1-2 napig, és kész.

A játékkal viszont ne példálózzunk már, aki odamegy katonaként, nagyon jól tudja, hogy nem teheti meg azt, amit egy játékban te megtehetsz. Ha ezzel akarnának magyarázkodni, hogy egy "profi" hadsereg éles bevetésen is kb annyit tud mint a monitor előtt gubbasztó kis hülye triggerhappy (Glo, nehogy magdra vedd, általánosságban mondom :) ), akkor azzal saját magukat alázzák :/
  • V Domino #31664
    Nyugi,én is írtam hogy tévedés lehetett.Pusztán azért kérdeztem,hogy talán nekem kerülte el a figyelmemet valami,mert én nem látok ott fegyvereseket.
  • Glo
    Jah. Ha a pilótáknak is lett volna ilyen feliratuk, valószínűleg nem lőtték volna halomra őket. De nem volt. Ezt bárki benézte volna AK70-esnek, meg RPG-nek. Én se szívesen repkednék egy RPG hatósugarában.
  • Glo
    Amúgy amikor a gyerekeket mutatja akkor a videó sunyin meg van vágva, mert nem a pilóta/lövész zoomolt bele a képbe, hanem a videó szerkesztője. Ez látszik abból, hogy eltűnik felül az iránytű, és megnő a szálkereszt (ami amúgy stabil méretű bármilyen zoomtartománynál). A gyerkőcök feje 3 pixel nagyságú, nem lehetett kiszúrni őket.
  • V Domino #31661
    Hol van ott RPG?Én ott csak két kamerás csókát látok,akik mennek az utcán.
  • Glo
    Utólag könnyű felháborodni. De elsőre Te kiszúrtad a gyerekeket a furgonban? Vagy csak a lassításnál? A Reuters riportereinél ilyen nagyításban infra célzóval nem lehetett megállapítani, hogy fegyver van-e náluk. Az RPG meg ugye adott, tehát fegyveres csoportként azonosították őket. Aztán meg lepuffogatták mindet.

A kényelmes székből, otthon melegéből, lassítva - feliratozva nézve könnyű ítélkezni.

Van ennek egy feliratozott része is, ahol sub-ban le van írva a rádióforgalmazás. Először én is felháborodtam, de rájöttem, hogy il2 közben én is ilyeneket mondok, pedig az csak egy játék.

Az Apache-os harcmodorról sokat lehet tanulni az Ed Macy: Apache könyvből. Teljesen szabályosan jártak el a pilóták. Akinél fegyver van az ellenség, aki ellenség azt meg meg kell ölni. Ennyire egyszerű a háború.

Amúgy Szepy lemaradtál, még az index.hu-n is volt róla cikk, kb fél évvel ezelőtt.
  • Zpogi
    Meg még ezt az egyet:
    2010-10-15

Bocs az OFF-okért.
  • VO101Tom
    Fegyveresek is voltak ott. RPG-t visz a vállán az egyik, mikor a film elején sétálnak át az úton. De ez nem mentség arra, hogy fegyvertelen civileket géppuskázzanak le. Ha nem voltak közvetlen veszélyben (és nem votak), nem lett volna joguk hozzá. Szerintem. Magyar sajtó nem nagyon foglalkozott vele, a CNN-en ment egy-két napig a hirig, mikor a wikileaks ezt lehozta. De semmi következménye nem lett, us katonai vizsgálat jogos fegyverhasználatot állapított meg.
  • szekelyland
    Amúgy egy odavalósi ismerősöm mesélte, hogy az átlag amcsik melyik rétege megy a hadsergbe önkéntesnek: aki túl bunkó ahhoz hogy valami jó szakmát megtanuljon és megálljon önként a lábán. És akkor jön a tenesse-i v mittománhonnani 18-20 éves, 4 osztályos,Rembón meg csekk norriszon felnőtt bunkóparaszt gyerek (mert van belőle bőven) aki úgy tudja hogy Európa egy ország, aminek Párizs a fővárosa s ha vki ezzel ellentmond az egy hülye barom, aki alig várja hogy fegyver legyen a kezébe mert akkor ő a faszagyerek, elmegy irakba, persze 100 esetből egyszer ha találkozik valódi, szervezett ellenállással, amikor is össze is fossa magát a félbanda (és persze utána az állam költségén több évi pszihikai rehabilitációt kap szegény, mert súlyos traumát okoztak neki a gonosz muszlimok). Persze a legtöbb csak cselekvésvágytól remegő kézzel járőrözik a humvival, és ha nem bír magával akkor már az ártatlan civilekben, nőkben, gyerekkeben is ellenséget lát és lelövi őket hogy legyenmá egy kis adrenalin...
    Bocs csak még ki vagyok borulva azon hogy a gyerekeket a furgonban szétlövik...
  • Zpogi
    Ajánlom figyelmetekbe az ECHO TV Világpanoráma című műsorának néhány részét:
    2010-09-27
    2010-10-08
    2101-10-11
  • V Domino #31655
    Fényes nappal egy város utcáján helikopterről lemészárolni gyerekeket és civileket?Ez nagyon kemény,de én biztos vagyok benne,hogy itt valami fatális tévedés történhetett.Kiváncsi vagyok,mi lett a történet utóélete,megbüntették-e a felelősöket.
  • szekelyland
    Nem vagyok bosszúálló v amerikagyűlölő típus, de valahogy a lelkem mélyén azt kérem az égtől (főleg amikor láttam a két gyereket a furgonban, mielőtt szétlövik az egészet) hogy bárcsak a puffadt hájas amerikai köcsögöket is így vadásszák majd helikopterről a Mcdumálsz parkolójában. Még ha potenciálisan fegyveresek is lennének, ha békefenttartásról lenne szó, akkor előbb meg kellene győződni hogy tényleg fegyverek-e azok, ártó szándékkal vagy békés civilek, és akkor témadni ha elkerülhetetlen a tűzharc. Legyen vér a pucájukba, menjenek oda gyalog wazze s ha bunyózni akarnak akkor előbb legalább kérjenek tőlök cigits nézzék meg, van-e sapka a fejükön....
    Ilyen alapon megérdemlik ők is a WTC-t és társait....
  • Zpogi
    Ha esetleg a közeli rokonaid egyike forgatott volna ott,akkor is ezt gondolnád?
  • Szepy2884
    Nem értek veled egyet. Én ott két (arab) Reuters hiradóst láttok kamerákkal fegyvertelen civilek között és egy furgont ami a segítségükre siet gyerekekkel. Ebből lett a qrwa nagy botrány amerikában amiről itt Mo-n valahogy egy büdös szó nem esett... (de lehet hogy én maradtam le vmiről???)
  • Lacusch69
    Az Apache-os videóban fegyveresekre (is) lőnek. Szerintem teljesen megfelel a hadijognak.
  • Szepy2884
    Épp ezt mondom :)
  • VO101Tom
    Én is ma utaltam át. Beszéltem egyébként a szerzővel, kérdeztem milyen más könyveken dolgozik (ahogy a bemutató szövegben is írja), de sajnos el van havazva, és ez amúgyis "csak" hobbi nála (réteg-téma, megélni csak az írásból nem lehet). Hát azért remélem lesz majd ideje egy-egy hasonló könyvre, tényleg újszerű, és "hiánypótló" :)
  • VO101Tom
    Nem az összetartást mondom, hanem hogy fölfelé-lefelé is elállították a géppuskákat (persze csak nagyon kis mértékben), hogy szórjon. Gondolom sok zöldfülű, amíg még nem volt rutinja, csak lyuggatta a levegőt, ha egyszer-egyszer cél közelébe jutott. Volt is valahol erről egy rajzom, asszem P-40-nél mutatta, de nem találom most.
  • Vogel
    Épp ezért állították :)
  • Vogel
    Megvettem.
  • Szepy2884
    Én is úgy tudom, hogy a konvergencia értéke nagyon nem volt mindegy a pilóták számára.
  • Vogel
    Ennek ellenére a korai spitek (Mk I) összetartását 365m-re állították. A pilóták panaszkodtak, hogy a lelövések jóval közelebb történnek, így nagyon kicsire állították végül, pontlövésre.
  • VO101Tom
    Múltkor Vogel kereste ezt a könyvet, utánajártunk, és ha titeket is érdekel, akkor itt olvasható a szerzőtől egy hosszabb bemutatás, és elérhetőség, ahol megvásárolható.

A Spitfire és a Messerschmitt-109 összehasonlítása a repülőmérnök szemszögéből az angliai légi csata idején
  • VO101Tom
    És ez szó szerint így is volt tervezve, a hat-nyolc géppuskát egymáshoz képest elállitgatták, hogy a fegyverek szórásképe nagy legyen - vadász ellen nem kell sok találat, még nagykaliber sem kell (mármint 20-30mm-es). Németeknem más problámájuk volt, nekik lassú, nagy célra kellett minnél több skulót beküldeni. Ezért szeretjük a fókát, meg az emkászáznyócat :)
  • Szepy2884
    Például így?

Vagy így?

Retardált majmok fegyverrel.
  • Glo
    Ez alapján nem mondanám egy pontlövőnek az amcsi gépeket.. inkább a söréteshez állnak közel. Odalövünk kb a célra, aztán valami csak betalál..
  • szekelyland
    Egy nagyon jó idézet, ami egy amerikai-szovjet űrkutatási kongresszuson hangzott el, közvetlen a hidegháború után:
    The essence of why the US won the space race is captured in this comment by one unknown US scientist to a Russian collegue:

"Our German scientists are better than your German scientists!"
  • szekelyland
    ritka video itt, állítólag most került közönség szeme elé - amcsi guncam, nagyon jó minőség.
    4:50 nél a amerikai pilcsi a gyalogosokat lövi.
  • szekelyland
    Ugyanmá, elő a kamerás mobilla' oszt az nem akassza a gépet