91391

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • mustangdc35
    jah :D
  • Lebowski
    :D
  • Romeo One
    Rosszul fogod fel:
    Te csak a kisütőfeszültséget tesztelted...
  • mustangdc35
    én onnan tom h pont így jártam egyet sikerült kisütni:)
  • Her Laca
    Mindig mondom:) Hogy tanult embernek nincs párja:D Csak kiművelem itt magam mikroelektronikából:)
    Én betettem mindenesetre.
  • Solt
    :D:D
  • szekelyland
    A ledek általában 5-50 mA áramerőséggel mennek, nyitófeszültség 1,6-2,2 Volt, ha ennél kisebbet adsz rá, az ellenállása végtelen, nem vezet. Ha a nyitófeszültsénél nagyobb feszt adsz rá, az ellenállása majdnem 0 ig csökken, ezért már 5 voltnál ellenállás nélkül több száz miliamperig felmegy az áramerősség ami nem tesz jót a ledek egészségének, és lehet hogy az alaplap se veszi jó néven az USB port hegesztésre való használatát...
  • Amery
    Ha egyszer egy üzlet beidul... :)

"Asszem lassan bármiből megcsinálom amit összekukázok"
    Mint a kínaiak :D
  • mustangdc35
    azért is kell h ne kapjon túlfeszt mert ha nem lenne ellenállás az 5V kisüti a ledet és annyi is utána neki
  • Her Laca
    Ha nem állíthatót csinál az ember ,érdemes felpróbálni a fülesére építés közben. Azért ,hogy tökéletesen be lehessen pozicionálni .
  • Her Laca
    Ha valakinek kell ilyen cucc egy veder páleszért csinálok:)
    Már kikísérleteztem miből ,hogy lehet megcsinálni tökéletesen ,az állítható verzsön kb 2 ezer forintból megépíthető. Mert ugye a háztartásban fellelhető alkatrészek végesek:) ,bár tegnap unalmamban összeütöttem még egy clipszet abba került sziló kupaktól gumikupakig,filc tol testen át minden:) Asszem lassan bármiből megcsinálom amit összekukázok:)
  • Her Laca
    Én úgy tudom,hogy az ellenállás azért kell ,hogy tuti annyi áramot kapjon mindig a led. Mivel itt usb ről kapja a delejt ,úgy gondolom ,ha nincs az se baj,hiszen itt nem ingadozik az áramerősség. De lehet butaságot mondtam.
  • szekelyland
    Sztem azok a fránya szerelők lehúztak v 40 lityit a gépből és megbuherálták a mutatót, hogy ne látszódjon.....
  • Vogel
    Tegnap spit vs 109 szerveren repültem fóka A-8-al. Egy furcsa jelenségre lettem figyelmes. Hazafelé leszállás közben kifogyott az üzemanyag. Nem ez az érdekes hanem, hogy a a mutató épp elérte az 50 litert és a piros lámpát. Találatot nem kaptam, tökéletes ép géppel voltam. Bugged, hogy 50 literes mutató mellett és felfénylő pirosnál kifogy a nafta? Találkozott ilyennel vki?
  • DummyBoy
    Az a 100mA az nem a max? Csak mert általában a maxot szokták megadni :)

Én azért írtam a 10 ohm-ot, mert a nagy fényerejű speckó IR ledeken kívül elvileg majd minden lednek elég 50-75mA :)
  • Rue East
    ha bekapcsolod a difficulties menüben a realistic navigation-t, akkor offline is olyan lesz
    ajánlott olvasmány a 4.10 manualja
  • Zpogi
    Cliff's of Dover hivatalos Ubi forum.
    LINK
  • Zpogi
    Ezen az oldalon kitudod számolni,hogy mekkora ellenállás kell.
  • mustangdc35
    és ha olyan a led aminek 100mA kell?
    487 es ledet tudtam szerezni annak az adatlapja szerint ennyi kell
    akkor annak 20 ohm os előtét kell és ennyi?
  • 2Pete
    Hogy ne legyen zsákbamacska, ezt tudja:

meg akár ezt, de ez extrém:
  • 2Pete
    Ezt talán érdemes lenne kipróbálnod:
    http://il2fovchanger.byethost7.com/
  • Richtofen
    A saitek.com contacts oldalán ezt adják meg Hungáriára:

Business Software Center Kft
    HUNGARY, 1133 Budapest,Véső u. 7.
    Tel:+36 1 452 4683
    http://www.bsc.hu

A honlapon nem sok info van, de egy telefont megér.
  • mustangdc35
    értem már
  • Lacusch69
    NA MOST SEGÍTSEN VALAKI!

Saitek szervizt keresek itthon, garancián túlit.
    (Pedál meghalt...)
  • Amery
    Igen, gyorsabb volt a kezem mint az eszem :)
  • DummyBoy
    Öööö ... nem :) Az előtét a ledekhez az áramerősség miatt kell :)

Soros kapcsolás esetén a ledeken folyó áram így olyan 50mA lesz, ami bőven oké :)
  • Amery
    :)
  • Szepy2884
    vagy csak feszültséget akart kelteni
  • Lacusch69
    Nem. A LED-eket áramerősségre méretezik.
  • Amery
    Nem kötekedésbűl, de feszültséget akartál írni, ugyi? ;)
  • Szepy2884
    Nem tudom észrevettétek-e, hogy a 4.10-ben pl: a Messer és a Fóka irnytű tárcsája statikus és a rádió iránytű repülőt stilizáló mutatója jelöli az aktuális irányt. Én észrevettem, hogy ez csak online van így.

Offline olyan mint a 4.09-ben azaz szabadon mozog. Magyarán a tárcsa elfordulása mutatja az akt. irányt, a rádió iránytű meg az eredeti funkciójának megfelelően a következő fordulópont irányát jelöli.
  • Szepy2884
    Az arma topicot nem olvasa, hogy ezt most ide kellett írni
  • Lacusch69
    Nincs mit. Ahogy Solt et. is írta, majd a BoB. (Addig is RoF, ha wide-ot akarsz szim.ben)
  • Solt
    Nincs mit Uram... majd a BoB... :))
  • acidrain
    Solt, Lacusch, köszönöm a válaszokat.

Akkor ebbe beletörődök. :(

Talán majd egyszer valamelyik patch-ben orvosolják ezt az apró problémát.
  • Lacusch69
    Nem. Ez ilyen, csak 4:3-ban megy az Il-2.
    A 16:9(16:10) úgy alakul ki, hogy levágnak kb.80-80 pixelt a kép alsó és felső széléből.
  • Solt
    Tudtommal nem... sajna szélesvásznúban ez ilyen! :(
  • acidrain
    Il2 beállítással kapcsolatos kérdésem lenne:

conf.ini:

[window]
    width=1920
    height=1080
    ColourBits=32
    DepthBits=24
    StencilBits=8
    ChangeScreenRes=1
    FullScreen=1
    DrawIfNotFocused=0
    EnableResize=0
    EnableClose=1
    SaveAspect=0
    Use3Renders=0

Save aspect O-án, ilyen a kép:
    Ennél hátrébb nem tudom vinni a revitől a nézetet, csak a magasságmérőig látszik a műszerfal.

Save aspect -et átírom 1-re:

Ez a legtávolabbi nézet, látszik a következő sor műszer is, viszont a kép nem szélesvásznú.

Namármost be lehet-e állítani valahol, hogy a szélesvásznú képen is hátrébb lehessen vinni a nézetet?

Pár napja cseréltem monitort, és nagyon szokatlan, hogy nem látom a golyót csak úgy, ha mindíg lefelé pillantok.

• Lacusch69
    Egy másodperc alatt írta az egészet?

Vagy írta 1-2 hónapig és akkor töltötte fel?
  • mijki
    Nohab, gyere armázni! :D