91394

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • mijki
    asszem tudom hol rontottam el...nem raktam fel 4.07-re a 4.08-at...
  • mijki
    minden megáll, stock-okkal mondennel 5%-on és kilép

ma már 3x-ra raktam rá
  • mijki
    moddolt Il-2(4.09+UP-s, nem stock) nem akar futni...betöltő képernyő 5%-on kilép a játékból.

HELP PLSS!!!!
  • mijki
    Úgy csináltam-->4.09+up-->Upupdate és csak stock_4.09m van és stock_4.10.1, bár 4.10 nem is kell tök mindegy
  • mijki
    Köszönöm a segítséget.
  • Zpogi
    Nem.
  • mijki
    Akkor nem kell külön felrakni a 4.10.1-et?
  • Zpogi
    Így van az UPupdate majd feltelepíti a 4.10-et meg a 4.101-et.
  • mijki
    Ugye ilyen sorrendbe kell felrakni a játékot: 4.09->UP->UPupdate&Restore->4.10.1 telepít.

Ez a sorrend ugye?
  • mijki
    Grafikai fejlődés:
  • Rue East
    A szárny 8 db 7,7-es
    B szárny módosítva hispano-hoz (-2 7,7-es szárnyanként)
    C szárny az univerzális (és módosított szerkezetű), fegyverzete lehetett A, B vagy négy hispano a fegyverzete
    E szárny olyan mint a C, fegyverzete, vagy 4 hispano, vagy 2 12,7-es és 2 db hispano
  • VO101Tom
    Nincs ellentmondás küztük. Spit IXe-ben van .50-es, többiben .303-as.
  • szekelyland
    Mondjuk én inkább a wikinek hiszek mind az ilkettőnek történelemhűség terén...
  • VO101Tom
    Aaz a,b,c szárnyakat 7,7 mm-es (.303-as) géppuskával, az "e" szárnyat 12,7 mm-es (.50-es) Browinggal szerelték. A 20-as, ha volt benne, az mindegyikben 20 mm-es Hispano (.79-es). Ha a Wikinek hinni lehet...
  • VO101Tom
    ööö... igazad van, il2-ben is van Sivatagi Spit Vc, 2 hispanoval, 4 kiskaliberrel, csak akkor nemtom az ugyanolyan fegyverzetű b és c mitől más.
  • szekelyland
    Zilkettőben csak az V.C verzióban van 4 ágyú,a többi újabb modellben mind 4 db 0.50 -es (12,7mm) Browning és 2 db 20 mm-es Hispano volt?
  • Lebowski
    a 9c-ben nem 4 kicsi és két 20as van?
  • szekelyland
    Azt nem Matula mesélte a Tüskevárban?? :D
  • VO101Tom
    Igen, az angoloknál a betű jelzi a szárny (fegyverzet) típust.
    a - sok kiskaliber
    b - 2-4 kiskaliber, 2 20-as
    c - 4 20-as

Német részről 20-as már az E-3 -ban is van, nem hiszem, hogy ez lenne az indok. Az MG/FF-M nek kicsit nagyobb a tűzgyorsasága, és a lövedék kezdősebessége, mint a sima MG/FF-nek, de 20-as ez is, az is. Nem hiszem, hogy bármilyen vvs conspiracy lenne a háttérben :) Lehet kevés volt a fejlesztési idő, és egy másik kabin építése már nem fért bele

Mk IIa Spit (erősebb Merlinnel) már 1940 Aug-tól repült, szal teljesen rendben van, hogy benne van a játékban.
  • VO101Tom
    Itt van egy képsorozat, ami a novemberi állapotokat mutatja, milyen bill.kiosztás lesz elérhető a COD-ban:
    CoD bill. kiosztas

Szal amit kezelni kell, az kb a karburátor fűtés, Pitot fűtés, henger fűtés, üza tankok kapcsolói, üza pumpa, kompresszor (gondolom induláshoz kell, ez nem a hajtómű feltöltőkompresszora), műszer beállítások (magasságmérő nullázás, műhorizont arretálás feloldása, szélmérő kezelése), rádionavigációs eszközök, hajtómű teljesítmény állítás, teljesítményfokozó adalék be és kikapcs, légcsavar állásszög állítás, üza keverék állítás, suercharger (feltöltő fokozatok) állítás, Hűtőradiátorok (külön a hajtómű levegő vagy folyadékhűtő, külön az olajhűtő kezelése. A hajtóművek minden paramétere állítható hajtóművenként, a hűtések kezelése hűtőnként is.

Ez már kicsit teoretikus, mert erről mostanában videót nem láttunk, de ha minden igaz, akkor - az eddigieken felül - az egész kabin FS szerűen egérrel klikkelhető. Szal elvileg bármi mást is tudunk állítgatni, gondolok ilyenre, hogy ugrásnál kabin eldobása, futó vészkieresztő kar húzgálása, Oxigén reduktor működtetése, ablakfűtés (egyik videon volt róla szó, a bill kiosztásban nem láttam), elektromos biztosítéktábla nyomkodása, satöbbi satöbbi. Mivel moddolható lesz a COD, ha alapból ezek egyikét sem tudja, akkor sincs veszve semmi, "csak" meg kell csinálni MOD-ban :)

Ha ezek után a hajtóműindítást elintézik annyival, hogy megnyomom az í-t, akor főbelövöm magam :)
  • Lacusch69
    Ha jól emlékszem (nem biztos!!!), akkor az "a" verzió jelölte a 8 gpu-s változatot.
  • Zpogi
    Ja akkor jól benéztem. Bár nem tudom,hogy az MKIIa verzión is volt már 20mm-es vagy csak az MKIIb-n?
  • VO101Tom
    Khmm... van benne Spit Mk IIa...
    Majd figyelem én is ezt a fórumot, kíváncsi leszek lesz-e értelmes reagálás rá.
  • Zpogi
    Fair vagy nem részt vett az angliai csata ezen időszakában. Egyébként meg én tőlem belerakhatnák a Spit MKII-t is,hogy egál legyen.
  • mijki
    A nem lenne fair a szövi gépekhez képest:D
    Mert az a 2 MG/FF+páncélozott pilótafülke, kicsi előny lenne :)
  • Zpogi
    Na! Rákérdeztem az 1C fórumon az E4-es messzerre,de eddig semmi konkrét válasz nem érkezett.

LINK
  • sakkay
    A ROF-ban, bár ott sem 100% a motor indítás, megvan a hideg motor,(ennek széttiprása), és egyéb motor működési szimulációk(keverék, magassági gáz, hűtés, motor túlpörgés',és szét hajtás) bekapcsolásának lehetősége. Multiban van néhány szerver ahol minden engine opció be van kapcsolva.
    Igaz, ott max 3 percet kell várni, egyes gépeknél felszállás után is még pár perc óvatosság nem árt. Úgyhogy jó ,hogy megcsinálják..ha már csúcsszimulátor, szerintem kötelező.
  • Zpogi
    Részben igazat adok neked,de ha megcsinálják a motorindítási-kezelési procedúrát akkor ellehet felejteni a beülök aztán indítok és gyorsan felszállok,mert elég hamar megfő a motor,ha nem melegítjük be megfelelően. Gondolj bele minden felszállás előtt ott üldögélsz a gépben 10 percet,hogy bemelegedjen aztán esetleg 5 perc alatt lelőnek és kezdheted elölről az egészet,mondjuk ez csak fast dogfight szerverekre igaz,ha full reál akkor talán belefér(nekem). Egyébként már az ultrapack-ban is megcsinálták a komplex engine managment-et,bár igaz az indítási procedúra nem volt benne,de az előbb leírtak miatt egyetlen egy szerver sem használta.
    A CoD-ban benne lesz ez az opció és hál istennek kapcsolható lesz,kíváncsian várom,de szerintem nem sok szerver fogja majd használni. Meg még kérdés az is,hogy a lemodellezett motorindítás és motor vezérlés külön kapcsolhatóak lesznek-e,ezt még nem tudni pontosan.
  • acidrain
    Neten olvastam, hogy egy halász kifogott egy nagy halat, és elképedve nézte a hal hátát. Két madárláb lógott ki belőle.
    Gondolom a sas ki akarta fogni, csak kicsit nehéz volt a zsákmány, és a hal lehúzta a víz alá. Aztán a madár szépen elbomlott, de a két lába benne maradt a halban.
  • acidrain
    Az utolsó leszállásnál, ebben a pozícióban állt meg a Mesza.

• Sidewinder
    Az IL-2 szerintem a létező legjobb PC-smásodik világháborús repülőszimulátor. Viszont van egy dolog nem tetszik,már régóta,és sajnos régóta nem is változtattak rajta. Ez pedig az indítási procedúra. Egy csillagmotort nem annyi elindítani,hogy felkapcsolok egy kapcsolót és csé(illetve lenyomom az "i" betűt) levegőt kell neki adni,esetleg üzemanyagot adni kézi szivattyúval,indulás után levegőszelepet zárni,nehogy elszökjön,stb. Volt szerencsém (sajnos csak végigültem és nem én csináltam) pár An-2 és Ka-26 indításhoz,ott sem csak felkapcsolsz egy kapcsolót. Lehet tudni,hogy számíthatunk esetleg valami élethű indítási procedúrára,mint mondjuk a DCS:Black Sharkban,vagy marad az i betű?
  • Zoli105
    Egy gyönyörű és precíz madár látható :)
  • Szepy2884
    Ez még ami tetszik

• Szepy2884
    Amíg le nem robban a szárnya, szinte nem mondom meg, hogy csak az il2 maga.

• Scottt
    Én úgy érzékeltem, hogy a gép lett nagyobb :)
  • TG Gida
    Csak nekem tűnik aránytalanul kicsinek a pilóta?
  • messerharcos
    kjöszönjük!:) szerintem szemet gyönyörködtető képek, különösen az a naptáros:)Komolyra forditva a szót szerintem nem kell jajgatni amiatt hogy roszabb lesz a graf a wings of preyénél, egyáltalán:D
    De ez csak személyes vélemény. Én jóideig nem fogom tudni ezt ilyen minőségben játszani, de remélem hogy legalább egy il-2-es szintű graffon elviszi majd a gép.
  • Sir Cryalot
    Hát nem tudom, elbizonytalanodtam. Tény hogy agresszív a LOD, tény hogy sok háttérszámítás, és dx11-ből sem láttunk még semmit.
  • Solt
    Szimulátorok esetében ez a kijelentés nem egészen állja a helyét. Elég csak az FSX-re gondolni...

A látvány játékoknál más a helyzet, ott valóban fontosabb a vga.
  • VO101Tom
    Ez elég biztosan ki fog derülni. Nekem 6 magos Phenom II van a gépemben 8GB DDR2 rammal, EN9800GT kártyával (na ja, elsősorban melóra van a gép). Ha proci és memória viszi a terhet (és ha normálisan leprogramozták több szálon futásra) akkor menni fog rendesen, ha nem, akkor videokártya kevés.

De nekem az az érzésem - így elnézve a képeket - hogy ezen főleg geometriát kell számolni, és iszonyatosan sok, nagy felbontású textúrát kezelni. Olyan effekt, ami számolás igényes lenne - a dinamikus fény árnyékon kívül - nem látok. Nincs volumetric fog (amivel esélytelenül próbálkoztak már il2-ben is), Postprocess effektek, Cinematic effects (dinamikus fóksuz, motion blur, film grain), különleges fénytörések, fényszóródások (visszaverődés pl elszínezze a mellette lévő felületet is pl), domború üveg torzítsa a mögötte lévő dolgokat, bump és displacement map-ok (textúra mapok alapján modell geometria módosítást számolni). Msot hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van még pár. Szal ezekből nem látni semmit. Igényesen, és részletesen feltuningolt il-2, nekem ez az érzésem, amikor a képeket látom.

Ez persze a grafikai rész, a szimulátor rész, a mögöttes számolások azokról volt szó, 10x-20x több sorból áll a kód, amivel a fizikát, repmodellt, sérüléseket számolja, AI inteligenciáját számolja, de ennek nincs köze a vidkártyához, ez procit terheli, ezért sem gondolom, hogy erős kártya - gyenge proci jobban vinné, mint fordítva.