91395

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Nesu
    Nem vitazok elfogadom az erveidet .
    Bolt from the Blue = [n] derült égből villámcsapás
  • Her Laca
    Mennydörgés ,avagy villámcsapás ?:)
    Hidd el nekem ,hogy a P47 et mennydörgés nek kell értelmezni.
    Ezen ne vitázzunk . Az Usákok is így értelmezték és pont:))
  • Nesu
    Most pont ugyanazt másoltad ide ,csak másik irányból .
    Villamcsapas = Thunderbolt mert belecsap a villanó élékromosság
    Lightning = Villám ,mert villanást jelent
  • Her Laca
    A fordítok ebben az esetben nem érnek semmit.
    A magyar Wiki szerint és most kopizok
    "A Republic P-47 Thunderbolt (magyarul Villámcsapás) amerikai vadászrepülőgép volt a második világháború során."
    "A Lockheed P–38 Lightning (Villám) a második világháború elején kifejlesztett legnehezebb együléses amerikai vadászrepülőgép volt"
    Na? Pedig ez a Wiki .
  • Nesu

Ez az RPG-7 ,Pgo-7 optikával és a PG 7 -és gránáttal .
    Egyebkent ez a Panzerfaust Pancélököl .

Hallottam valamit de csak dereng .
  • Her Laca
    Biztos ,hogy igazam van:)

De visszakanyarodva a kiinduló témánkhoz.
    Gondolkodj logikusan,félre téve a legendákat,és a nagy magyar önérzetünket.
    Annyi mindenre lehetünk büszkék ,úgy találmányok ,újítások stb,hogy feleslegesnek tartom az ilyetén áll legendák terjesztését.
    Valaki olvassa egy fiatal ember ,aki annyira nem foglalkozik a témával és készpénznek veszi. Majd továbbadja. És máris ott a baj.
    Magyarországon abban az időben egy intézet foglalkozott repülőgép tervezéssel,(az is hobby szinten mondhatjuk)míg az Usa ban 31. Vagy több. Ne felejtsük el a tapasztalati tényezőt sem.
    A németeknél is jóval kevesebb volt mint az USA ban, jelzem. De ez csak az egyik aspektus amire felhívnám a figyelmedet.
    Drebillel beszélgettünk éppen erről tegnap,mondott sok okosat,de pl azt tudtad e ,hogy a háború végén az Usa nem is annyira a sugár hajtású a rakéta technológiát akarta megszerezni ,mint inkább a német kohászati technológiát.
  • szekelyland
    vagy igen?????
    nabazz... sikeresen hülyét csináltam magamból
    nálunk totál más neve volt mindennek, meg aztán többet voltunk inni mint lőgyakorlatozni......
  • szekelyland
    Rendben, hogy nem csak angolul az, de a lényeg amire ki akartam lyukadni, hogy Laca kolléga nem a páncélökölre gondolt amikor RPG - t mondott
  • Her Laca

Valami ilyenre:)
    Na most az éppen melyik széria volt meg nem mondom.
    Én csak lőttem vele :) Annyira nem érdekelt a dolog,hogy behatóbban foglalkozzam a szerkezettel.
  • Nesu

itt a Mennydörgés
  • Nesu

Lehet neked van igazad ,de itt a Thunderbolt mást jelent .
  • Nesu
    Oroszul "fonetikus" Rucsnoja Protivotankij Granatom azaza RPG vagyis *Rakéta Hajtású Gránát
  • Kojak23
    Valaki felhomályosítana hogy Laca melyik RPG-re gondolt?
  • Lysandus
    Valamivel el kell ütni az időt a CoD-ig. Én is be vagyok sózva, azért "tolom" itt a szót! :-))) Be is fejezem mára. :-)))
  • Szepy2884
    Nincs is ezzel semmi gond :)) Offolás a fórumozás sója :)))

...vagy megrontója ha túlzásba viszik, de itt még nincs erről szó.
  • Lysandus
    Vietnamban talán bevált. Bár meg kell, hogy jegyezzem, a Vietnami Néphadsereg "nagy győzelemmel" zárult offenzívái minimum 10-szeres veszteséget jelentettek a vietkongnak, de volt amikor 50-szerest. Nem hiszem, hogy a vietnámiak lecserélhették az AK-át M-16-osra. Egyébként az M-16-os hibáját, amire utalsz (eltömődés) már a vietnami háború alatt javították.

Egyébként a távolsági lövöldözésre lett volna a PKM géppuska, erről írtam, hogy pontatlan. Végig az volt a benyomásom, hogy egy jó és pontos puskacső végére odabiggyesztettek egy géppuska mechanizmust, teljesen átgondolatlanul. Tulajdonképpen pontlövésre volt alkalmas, de sorozatlövésnél nagyon elmászott a cső, túl nagy volt a szórása. És géppuskánál nincs egyes lövés. Háromszáz méterig nem jelent gondot, hogy "csak" az első lövés talál egy célt, a többi mellé megy. De 300 méteren túl már van amikor helyesbíteni kell (oldalszél például), és nem ártana, hogy ha a sorozat második vagy többedik lövedéke is az elsőhöz hasonló röppályán repülne.

Egy jó géppuskával csodát lehet művelni, valahogy így:

MG 42

Mondjuk én géppuskával soha nem lőttem 3 lábú állványról. Állítólag volt a PKM-hez ilyen is... :-)
  • Romeo One
    Igen. Még kérdést is tettem fel ezügyben. )Bár hezitáltam az OFF kapcsolón előtte...)
    Na jó ez csak vicc, az off témákhoz én is hozzászóltam. Mint a legtöbbünk.
  • Szepy2884
    Keziccsokkolom, én a zilkettő strúmovik fórumot keresem! Jóhelyenjárok e???
  • VO101Tom
    Ez speciel nem igaz. Oroszul is RPG.
  • Romeo One
    Szerintem sem volt pontos, de hát nem is erre készült. Hivatalosan "assault rifle", rohamkarabély, rohampuska. Kisebb távolságból való harc megvívására szánták. A legendás megbízhatóság, és az iszonyat átütőerő fontosabb volt. Ha rohamnál átlőttél vele valakit, jó eséllyel még a mögötte lévőt is sebezte, =nagyobb hatékonyság. Távolsági lövöldözésre más fegyvereket használtak. Szerintem a vietnámi tapasztalatok ebben irányadóak. Vedd csak azt, hogy az amik előszeretettel cserélték az M16-ot AK-ra és nem fordítva.
  • Romeo One
    Nekünk is AMD-nk volt. Én nem barátkoztam meg a kilötyögősödött válltámaszával. Az AK fix fatusát többre becsültem. Volna.
  • Romeo One
    Kicsit más. A staton a "probable kill" ugye lehetséges, vagy valószínű lelövést jelentene. A gép viszont pontosan tudja, ki kibe engedett ólmot, szóval ezt az opciót mikor használja?
  • Romeo One
    P35 vs WM23. Hasonló időben hasonló fejlesztés. Egy fémépítésű, alsó vagy középszárnyas, csillagmotoros vadászra azért nincs olyan rengeteg sok variáció. Hasonló tudományos eredmények alapján hasonló végkövetkeztetés->tervezés. Főleg háborúban, ahol nem nagyon van idő évekig tartó kísérletezésre, fogod a bevált ötleteket, és csinálsz belőlük egy röpülőt. Nézdd meg a mostani autókat, szélcsatorna+célszoftver, hát túl nagy különbség nincs közöttük...
  • Lysandus
    Az oroszoknál is az. Pучной Противотанковый Γранатомёт / RPG – Rucsnoj Protyivotankovij Granatomjot, magyarul: kézi páncéltörő gránátvető.

Ebből kifolyólag a néphadseregben is az volt. :-)
  • Romeo One
    Ha bal oldalon lenne a felhúzókar, akkor jobb kézzel fogod a markolatot, ballal megpróbálod felhúzni, és ettől az egész elbillen jobbra, hiszen nincs, ami kitámasztaná, csak a jobb markod szorítása. Vagy idétlen mozdulattal beszorítod a hónod alá. Ez így nem ergonomikus. Ha viszont jobbról van, akkor vagy átteszed a bal kezedbe, és akkor a bal alkarodon tudod támasztani, vagy marad a jobb kézben, mint a lent linkelt videókon, de akkor meg a tusa a jobb alkarodon tud támaszkodni. Szerintem pont ott van a felhúzókar, ahol lennie kell.
  • Her Laca
    Thunderbolt = mennydörgés!
    Villám az= Lightning
    Csak hogy pontosak legyünk:)
  • szekelyland
    Mijki, Laca minden bizonnyal nem a battlefieldes vagy Call of duty -s páncélökölre gondolt.....
    Az csak az amcsiknál RPG (rocket propelled grenade)
  • mijki
    jajó. Igen, RPG+Róka=semmi :D
  • Her Laca
    Miki fiam:) AK val:))
  • mijki
    RPG-vel rókát? Maradt belőle valami?
  • Her Laca
    Én nem nosztalgiázom:)
    Pontatlanul fogalmaztam .Minden fegyverre aminek csöve van ,lő és nem kell hozzá jármű:)És ami használatban volt. Az RPG-t azt szerettem:)
    Szerintem elég pontos volt,nekem legalábbis bőven elég. Lőttem vele rókát is úgy,hogy a fejét kaptam el kb 40-50 méterről. A mai napig megvan a ravaszdi bőre:)
  • Lysandus
    Azzal se indultam volna el a nyugatnémet páncélgránátosok ellen. Sőt, leginkább semmivel. :-)

Az is egy érdekes dillema volt, amikor 1988. március 15-e előtt minden kimenőt letiltottak. Csak a KISZ KB tagok mehettek haza. Minket meg kiképeztek tömegoszlatásra, hátha a szombathelyi főiskolások valamit terveznek a nemzeti ünnepen. Csakhogy mi is egyetemisták voltunk, az úgynevezett előfelvételisek. Szerencsére akkor már inkább kussolt a renszer, nem kellett mennünk sehova. Még a politikai tiszt is azt mondta 1988 tavaszán, hogy oké, hogy mi ellenzéki (akkor még: rendszerellenes) iratokat olvasgatunk, csak ne mutassuk meg a többi nem előfelvételisnek. Kétségkívül haladás volt ahhoz képest, hogy '87 augusztusában a bevonuláskor még halálbüntetéssel riogattak bennünket. Mondjuk nem sokkal később, 1988 májusában váltották le Kádárt.
  • spargarepa
    a Thomson géppisztolyról volt olyan mondás, hogyha nem tudod rendesen letámasztani és nincs meg hozzá az a fizikai erő amivel me gtudtad volna fogni a visszarúgást akkor "10 méterről a fészer ajtaját" se találtad el vele. azzal csak okosan lehetett lőni max 2-3 mas sorozatokkal az elmondások szerint, és akkor nagyjából oda mentek a lövések ahova szántad. :)
  • Lysandus
    Laca, én ezt a legjobb jóindulattal sem nevezném pontosnak:

AK lassítva

Vagy éppen ez:

AK csöve lövés közben

A cső nem marad egyenes lövés közben. :-) Én is gondolhatnék nosztalgiával a kalasnyikovra, mint egykori sorkatona, de inkább nem teszem. Nem szivesen indultam volna el vele a nyugatnémet páncélgránátosok ellen (akkor még ellenük készültek az elvtársak).

Egyébként én a PKM-et (géppuska) is kitanultam, tulajdonképpen nem olyan rossz fegyver, csak messzire az is pontatlan. A sorozatból a második lövés nem biztos, hogy eltalálja a célt, még 100 méterről sem.
  • VO101Tom
    Ó, sorkatonaként lőtéren én is kiválót lőttem vele, de ha nem tudod letámasztani rendesen, akkor szór az össze vissza. Jó példa még az M14. Egyik kedvencem, nagyon tetszik mint fegyver, mesterlövész fegyvernek a mai napig használják, de gyalogsági rohampuskaként (vagy minek nevezték vietnámban) nem vált be. Most nem akarom elvenni a Discovery kenyerét kiselőadással, de a fegyvercső és a válltámasz nem egy vonalban van, ezért emli a csövet, minden hasonló fegyver sorozatlövésnél. Mint az m14, Ak, és társaik (nagyobb űrméret miatt a visszarúgás is nagyobb).

Amikor ez egri mélységi felderítők kaptak először magyarországon M4-eseket, akkor is viccesen azzal indokolták, hogy jó jó az AK, de ők nem tudnak sok lőszert vinni magukkal, ezért fontos 1 lövés, 1 találat :) Hogy mennyire vált be nekik, arról már nem olvastam :)
  • szekelyland
    A P-35 a Re2000 közvetlen elődje (tldképpen egy olasz koppintású P-35 amiről persze rengeteg vita van, hogy csak "véletlenül" hasonlít ) és emiatt nagyon sok olyan közös vonás volt, ami derék tervezőinket megihlette. Onnan az esetleges hasonlósági vonás. (habár én olyan sokat nem találok a P-35 (Re-2000) és a Wm-23 közt, talán a csillagmotoros kialakítás és a tömzsi géptörzs)

De azt azért én konkrét tények hiányában nem merném állítani h a Wm23 és a P47 közös őssel rendelkezik, hacsak nem a Wright fivérek repülő alkalmatosságára gondolok....

• Solt
    Én egy időben jártam lőtérre... rám a Glock 17 volt nagy hatással... imádtam! :)
  • Her Laca
    Lőttem avval is éppen eleget,az AK jobb szerintem.
    Én amúgy tök hülye vagyok a fegyverekhez,de volt szerencsém a honvédség által használt minden fajta kézifegyverhez kiképzést kapni.
    Lőttem én mindennel:)még M16 al is,próba képpen. Mondjuk az AK után játék puskának tűnt.
    De ami a legnagyobb hatást tette rám(nem én lőttem vele) az egy 45-ös magnum volt az örmi belelőtt egy vasajtóba vele és az elrepült. Olyan volt a lőszere,hogy homorú. Na ott volt pislogás:)
  • zmok
  • zmok
    Az első lövészet után én sem szerettem az AMD-t, de a fegyvermester "gatyába rázta", utána sokkal pontosabb lett, nekem nem még most is "A FEGYVER".