91394

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Vogel
    Szeretném, hogy Ti is kedves kollegák, bele lássatok a dolgokba és ne az urban legendekre hagyatkozzatok. Természetesen nem zárkózom el más véleményétől, ha az keményen meg van alapozva.
    Parancsnokunk szerint a fegyver az akaratunk meghosszabbítása, rábírok valakit arra, amit én akarok. Tiszteljük, szeressük. Nevezzük el, írjunk hozzá verset. Ettől függetlenül "bűnrúd" a globális beceneve :)
  • Vogel
    Természetesen a tokfedelen pihen.
  • Her Laca
    Azért te mint hivatásos katona,egész más szemmel nézed a fegyvereket,mint mi akik kényszerből lehúztunk akármennyi hónapot és eszünk ágában sincs az életünk azutáni részében ezeket a nehéz ,olajos ,büdös stb vasakat fogdosni:)
    Persze ha muszáj akkor muszáj ,de inkább kihagynám.
  • sakkay
    Szia Vogel. Így van ahogy mondod, de ugye az csak elírás , hogy töltőfogásnál az elsütő billentyűn van az ujjad?!
    Lehet az, hogy jó pár éve veled harcoltam az il2 bajnokságon a középdöntőbe? Egyetlen voltam aki nem virtuális századból jött!
  • Vogel
    Elolvasva 4 oldalnyi kommentet, ez az AK-s téma nem hagy nyugodni. Egyetértek Nesuval, hogy az AK jobban fekszik balkezeseknek. Magam is bal kézzel lövök. Az 5 napos harcászaton is, ami tegnap ért véget, szintén bal kézzel tüzeltem. Ezt a hüvelyt az arcba dobja dolgot felejtsétek már el. Nincs ilyen!!! 4-6 méterre veti ki merőlegesen a fegyvertől. Mivel a tüzelő ujjad folyamatosan az elsütőbillentyűn van így hamarabb lő késszé tudod tenni a fegyvered, nem kell elengedned a hátsó markolatot. A tűzváltókar kényelmesen állítható, töltőfogásnál nem lesz semmilyen egyensúlyvesztés :) Hogy pontatlan a fegyver? Hát 300méteres álló alak dőlt ahogy kell pedig nem vagyok mesterlövész. A linkelt videók valamelyikét ahol lassítva van megnéztem. Basszus egy 12 éves faszi olyan nyomorékul áll be vele, még jó hogy nem veri a fejét a fegyver, annyira instabil az állása. Természetesen a gázdugattyú hátrasiklása mozgatja a fegyvert, de mire mozgásba kerül, addigra a lövedék elhagyja a csövet. Tárazásról meg annyit, hogy gyorsan tölti a fegyvert csípőből, szépen végig nézve a tárat a folyamat alatt, míg a célról lecsúszik a fegyver. A fegyver a vállgödörbe marad, célra tart, és automatikus kézmozdulatokkal megtörténik a csere, anélkül hogy néznéd a táradat.
    Sok apró trükkel lehet javítani a fegyverkezelést, nem a leggyorsabb a legjobb.
  • Nesu
  • Nesu
    Hier ist Grau 13 wir greifen Möbelwaren an !!!
    Los gehts !!!

• Nesu
    Nagyon zsír Pogi !!!
  • Papa01 #35955
    Na, ezt nem is tudtam... :D Köszi az infót! :)
  • Zpogi
    Egy érdekes videó.

• Lacusch69
    Tudom. A Köcsög (Jug) meg a Tbolt...
  • Papa01 #35952
    Szerintem, a P-38-asra gondolt.. :)
  • Lacusch69
    Létra helyett köcsöggel még poénosabb... ;)
  • Lacusch69
    A butcher bird = hentesmadár.

• Romeo One
  • Nohab
    Illetve a szomszédok is egész másként fognak rád gondolni, mikor a nyitott ablakodon keresztül csak ennyit hallanak: "A picsába, már megint egy létra van a seggemben..."
  • Her Laca
    Mármint mi nem igaz?:)
  • DummyBoy
    Segítek eldönteni ezt a tándör-vitát:

• Lacusch69
    "Fw-190 - hentes madár"

Sokáig én is így gondoltam, de sajnos ez nem igaz.

A Fw-190 eredeti neve Würger volt, ami ugye svábul gébics.
    Angolul a gébics Shrike, de használják rá a "butcher bird"-öt is...
  • Lysandus
    Már meg is rendeltem!!
  • szekelyland
    Po-2 - CSotrogány
    Fw-190 - hentes madár
    Me-262 fecske, viharmadár
    He-162 - szalamandra
  • majonur
    La-5 rol hallottam a lovacska elnevezest is a Lavochkin- bol kifolyolag gondolom.
    Viszont az regi ellensegek NATO kodnevei is szepek.
    SU-25: Frogfoot
    Mig-21: Fishbed
    MIg-29: Fulcrum
    SU-27: Flanker
    SU-34: Fullback
    Tu-95: Bear
    Mig-15: Fagot
    ...stb.
  • PhantomAss
    :)
    viszont a spit manual hasznos
  • Zpogi
    Itt az új gyűjtői változat,nagyon kreatív.
    LINK
  • Rue East
    sokkal többet, a néphadseregnek volt csatarepülő hadosztálya, 56-os leszereléskor 152 db Il-10 gyűlt össze székesfehárvár-sóstói reptéren
  • Her Laca
    Igazad van:) Utána néztem. Il10 nek volt a neve és kb 10 darabot rendszeresítettek kis hazánkban.
  • Her Laca
    Már hogy az volt a Párduc?
    De az az Il2 továbbfejlesztett változata ,ha jól sejtem.
  • Lacusch69
    Il-10.
  • Sanyo
    La-5 - lavoár, Me 262 - lökős, csak eszembe jut még pár...
  • Her Laca
    Az Il2 nek Párduc volt a neve. Hogy ki adta ezeket a neveket ,nem tudom:)
  • szekelyland
    Igazán lehetne egy ilyen kis fogalomtárat összeszedni ezekkel a kifejezésekkel.
    Pl Mk-108 - büntető
    stb több nem jut eszembe, ill nem akarok most ezen töprengeni mert akkor a melóval nem haladok.....
  • szekelyland
    ja kihagytam a gólyát is.

A vércsét még nem hallottam.
    Az il2 -esnk nem volt valami madárneve is?
  • Sanyo
    Nálunk a P-39 a kigyó (rövid í) vagy készülék, Ju 88 - nagystuka, B-24 - bútorszállító, a Hs 129 és a Bf 110-re szerelhető BK37 pedig a Rumcájszpuska. :)
  • Her Laca
    Az Igazi öregek(mármint veterán pilóták) mondták egyszer,na pontosítok. Bácsit beültettük az Il2 mögé ,ő a háború után repült Jak 9 esekkel.
    Kérdezem tőle mivel szeretne játszani. Mondja ,hogy a vércsével.
    Nézek hülyén:) Mivel ? Hát a vércsével. Az meg mi,olyan itt nincs.
    Na nézegetve a gépeket ,rábök a Jakabra,és mondja hogy ez az. Utána tudtam meg,hogy ez volt a hivatalos neve is kis hazánkban.
  • szekelyland
    Kancsó, létra, póni, mesza, fóka, szpiti, kobra, lavór, jakab, junka, heineken, hurri, makaróni, rata, csajka, héja, sólyom, vadmacska, tempi stb - és még mondják hogy a számítógépes játékok ártanak a kultúrának - halom új fogalom köszönhető az il2-nek...
  • PhantomAss
    szerintem meg:
    a p47 legyen Jug, a p38 meg Ladder
    csókolom
  • Her Laca
    Az ,hogy azon az ékes angelus nyelven mit és hogyan értelmeznek ,látod el lehet vitatkozni:) Sajnos nem olyan árnyalt mint a mi nyelvünk. Mondhatnám ,egyszerű mint a faék:)
  • Nesu
    És a dörgéssel járó csapás ,a villámcsapás
    ők nem mondják azt ,hogy Lightnigbolt nekik van a villanás és a dübörgőcsapás
  • Her Laca
    Webfordító szerint:)) bár rühelem
    [Magyar-angol közösségi szótár [Morphologic] ]
    mennydörgés||| [n] thunder
  • Nesu
    Nem vitazok elfogadom az erveidet .
    Bolt from the Blue = [n] derült égből villámcsapás