91394
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szeretném, hogy Ti is kedves kollegák, bele lássatok a dolgokba és ne az urban legendekre hagyatkozzatok. Természetesen nem zárkózom el más véleményétől, ha az keményen meg van alapozva.
Parancsnokunk szerint a fegyver az akaratunk meghosszabbítása, rábírok valakit arra, amit én akarok. Tiszteljük, szeressük. Nevezzük el, írjunk hozzá verset. Ettől függetlenül "bűnrúd" a globális beceneve :)
-
Természetesen a tokfedelen pihen. -
Azért te mint hivatásos katona,egész más szemmel nézed a fegyvereket,mint mi akik kényszerből lehúztunk akármennyi hónapot és eszünk ágában sincs az életünk azutáni részében ezeket a nehéz ,olajos ,büdös stb vasakat fogdosni:)
Persze ha muszáj akkor muszáj ,de inkább kihagynám. -
sakkay #35960 Szia Vogel. Így van ahogy mondod, de ugye az csak elírás , hogy töltőfogásnál az elsütő billentyűn van az ujjad?!
Lehet az, hogy jó pár éve veled harcoltam az il2 bajnokságon a középdöntőbe? Egyetlen voltam aki nem virtuális századból jött! -
Elolvasva 4 oldalnyi kommentet, ez az AK-s téma nem hagy nyugodni. Egyetértek Nesuval, hogy az AK jobban fekszik balkezeseknek. Magam is bal kézzel lövök. Az 5 napos harcászaton is, ami tegnap ért véget, szintén bal kézzel tüzeltem. Ezt a hüvelyt az arcba dobja dolgot felejtsétek már el. Nincs ilyen!!! 4-6 méterre veti ki merőlegesen a fegyvertől. Mivel a tüzelő ujjad folyamatosan az elsütőbillentyűn van így hamarabb lő késszé tudod tenni a fegyvered, nem kell elengedned a hátsó markolatot. A tűzváltókar kényelmesen állítható, töltőfogásnál nem lesz semmilyen egyensúlyvesztés :) Hogy pontatlan a fegyver? Hát 300méteres álló alak dőlt ahogy kell pedig nem vagyok mesterlövész. A linkelt videók valamelyikét ahol lassítva van megnéztem. Basszus egy 12 éves faszi olyan nyomorékul áll be vele, még jó hogy nem veri a fejét a fegyver, annyira instabil az állása. Természetesen a gázdugattyú hátrasiklása mozgatja a fegyvert, de mire mozgásba kerül, addigra a lövedék elhagyja a csövet. Tárazásról meg annyit, hogy gyorsan tölti a fegyvert csípőből, szépen végig nézve a tárat a folyamat alatt, míg a célról lecsúszik a fegyver. A fegyver a vállgödörbe marad, célra tart, és automatikus kézmozdulatokkal megtörténik a csere, anélkül hogy néznéd a táradat.
Sok apró trükkel lehet javítani a fegyverkezelést, nem a leggyorsabb a legjobb.
-
-
Hier ist Grau 13 wir greifen Möbelwaren an !!!
Los gehts !!!

-
Nagyon zsír Pogi !!! -
Na, ezt nem is tudtam... :D Köszi az infót! :) -
Egy érdekes videó.
-
Lacusch69 #35953 Tudom. A Köcsög (Jug) meg a Tbolt... -
Szerintem, a P-38-asra gondolt.. :) -
Lacusch69 #35951 Létra helyett köcsöggel még poénosabb... ;) -
Lacusch69 #35950 A butcher bird = hentesmadár.
-
Romeo One #35949 

-
Illetve a szomszédok is egész másként fognak rád gondolni, mikor a nyitott ablakodon keresztül csak ennyit hallanak: "A picsába, már megint egy létra van a seggemben..." -
Mármint mi nem igaz?:)
-
Segítek eldönteni ezt a tándör-vitát:
-
Lacusch69 #35945 "Fw-190 - hentes madár"
Sokáig én is így gondoltam, de sajnos ez nem igaz.
A Fw-190 eredeti neve Würger volt, ami ugye svábul gébics.
Angolul a gébics Shrike, de használják rá a "butcher bird"-öt is... -
Lysandus #35944 Már meg is rendeltem!!
-
Po-2 - CSotrogány
Fw-190 - hentes madár
Me-262 fecske, viharmadár
He-162 - szalamandra
-
majonur #35942 La-5 rol hallottam a lovacska elnevezest is a Lavochkin- bol kifolyolag gondolom.
Viszont az regi ellensegek NATO kodnevei is szepek.
SU-25: Frogfoot
Mig-21: Fishbed
MIg-29: Fulcrum
SU-27: Flanker
SU-34: Fullback
Tu-95: Bear
Mig-15: Fagot
...stb. -
:)
viszont a spit manual hasznos -
Itt az új gyűjtői változat
,nagyon kreatív.
LINK -
Rue East #35939 sokkal többet, a néphadseregnek volt csatarepülő hadosztálya, 56-os leszereléskor 152 db Il-10 gyűlt össze székesfehárvár-sóstói reptéren -
Igazad van:) Utána néztem. Il10 nek volt a neve és kb 10 darabot rendszeresítettek kis hazánkban. -
Már hogy az volt a Párduc?
De az az Il2 továbbfejlesztett változata ,ha jól sejtem.
-
Lacusch69 #35936 Il-10. -
La-5 - lavoár, Me 262 - lökős, csak eszembe jut még pár... -
Az Il2 nek Párduc volt a neve. Hogy ki adta ezeket a neveket ,nem tudom:) -
Igazán lehetne egy ilyen kis fogalomtárat összeszedni ezekkel a kifejezésekkel.
Pl Mk-108 - büntető
stb több nem jut eszembe, ill nem akarok most ezen töprengeni mert akkor a melóval nem haladok..... -
ja kihagytam a gólyát is.
A vércsét még nem hallottam.
Az il2 -esnk nem volt valami madárneve is? -
Nálunk a P-39 a kigyó (rövid í) vagy készülék, Ju 88 - nagystuka, B-24 - bútorszállító, a Hs 129 és a Bf 110-re szerelhető BK37 pedig a Rumcájszpuska. :) -
Az Igazi öregek(mármint veterán pilóták) mondták egyszer,na pontosítok. Bácsit beültettük az Il2 mögé ,ő a háború után repült Jak 9 esekkel.
Kérdezem tőle mivel szeretne játszani. Mondja ,hogy a vércsével.
Nézek hülyén:) Mivel ? Hát a vércsével. Az meg mi,olyan itt nincs.
Na nézegetve a gépeket ,rábök a Jakabra,és mondja hogy ez az. Utána tudtam meg,hogy ez volt a hivatalos neve is kis hazánkban. -
Kancsó, létra, póni, mesza, fóka, szpiti, kobra, lavór, jakab, junka, heineken, hurri, makaróni, rata, csajka, héja, sólyom, vadmacska, tempi stb - és még mondják hogy a számítógépes játékok ártanak a kultúrának - halom új fogalom köszönhető az il2-nek... -
szerintem meg:
a p47 legyen Jug, a p38 meg Ladder
csókolom
-
Az ,hogy azon az ékes angelus nyelven mit és hogyan értelmeznek ,látod el lehet vitatkozni:) Sajnos nem olyan árnyalt mint a mi nyelvünk. Mondhatnám ,egyszerű mint a faék:) -
És a dörgéssel járó csapás ,a villámcsapás
ők nem mondják azt ,hogy Lightnigbolt nekik van a villanás és a dübörgőcsapás -
Webfordító szerint:)) bár rühelem
[Magyar-angol közösségi szótár [Morphologic] ]
mennydörgés||| [n] thunder -
Nem vitazok elfogadom az erveidet .
Bolt from the Blue = [n] derült égből villámcsapás