91397
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Jut eszembe.
Becze Csaba tudja hol van a sírja. Meg kéne kérdezni tőle.
Én szívesen elmennék egy koszorút elhelyezni ,és leróni a tiszteletemet.
-
Szobránczy (Negró) Aladár. -
Segítek :) -
Pediglen a Ricsi kutya is van olyan régi mint a Puma fej.
Oszt tudod e mi volt a nyakörvére írva ,vagyis mi volt a jel mondatuk?
És azt ,hogy miért lett Ricsi a század,osztály? És milyen eb volt? No és kié volt eredetileg a kutyus?:)
-
Romeo One #40122 Ok, köszönöm a választ mindkettőtöknek. -
Hali.
il2-ben magasságmérőt nullázni nem tudsz. A stukán állítható viszont az automata oldás magassága, mégpedig a Bombsight controls increase/decrease sight altitude gombokkal.
revivel való célzáshoz innen szedd le a 02 könyvet, ebben benne van hogy kell a revivel célozni: pumaszállás/tankönyvek. (doksi 18-20. oldala környékén)
Meszánál régóta nem érdemes a manual PP-vel foglalkozni, az csak addig volt jó, amíg a manual gyorsabb volt, mint az automata. -
Lacusch69 #40120 Utolsó: Messzernél NEM érdemes a prop.pitch-et állítgatni, Anton Fókánál viszont igen. (Doránál is, de csak nagyon rövid ideig bírja a 100%-ot) -
Romeo One #40119 Tudom, hogy CoD, meg minden, de azért én még az 1946-ról kérdeznék:
- hogy nullázok magasságmérőt? (pölö Stuka felső magmérője).
- Bombázás nem zubó, és nem bombacélzó segítségével.(mint pölö a BF-110)
- Külön kiemelte mindenki, hogy Messernél érdemes a Kommandogerat helyett kézzel állítgatni a légcsavar-állásszöget, aztán az X-dik paccs után meg azt, hogy nem. Mi a helyzet most 4.10.1-nél? -
1944 végén a 101 vadászosztályt átszervezték ezreddé. Az addigi osztály 101/I osztály néven az ezred első osztálya lett (maradt). Létrahoztak egy 101/II osztályt, szintén három századdal, majd 1945 januárban a 101/III osztályt, amibe a korábbi 102 vadászosztály két századát olvasztották be 101/7 és 101/8 néven. Plusz persze a Békákat is végül, de nem utolsó sorban 101/9-ként.
Vagyis mindenki pumás lett előbb vagy utóbb (gonosz kacaj)
De akit részletesen érdekel, pumaszálláson fent van. -
Pedig ha jól tudom a 102 Ricsi-t is beolvasztották a Pumába, 101/8 néven.
Javítsatok ki, ha tévedek. -
off:
on: -
Nagyon nagyon sokat javítottak a CODon a patchek, már dual magos gépen is jól fut, 1C-n fórumon szó volt erről: Proof that game runs OK on DUAL CORE!
Meg kéne nézni, hogy driver vagy setup beállítás nem okoz-e nálad lassulást. A 14101-es patchben lévő újítások, amikbe a kegetys modokat is betették, ez nagyon sokat dobott rajta, amire lassulásokat írnak, az a mostani beta patch (ezért sincs végleges még belőle), de ez is csak esetleges, nekem pl abszolút nem változott a sebesség (egyik nap direkt néztem is). Nézd meg a drivereket, setup beállításokat, nincs-e valami elállítva, ssao vagy epilepszia szűrő bekapcsolva hagyva... -
Békák:) Nem?
A 101 az Puma:) Eszembe nem jutott volna
,de ha azok ,hát azok:)
-
Azért a 101/9 prefix több mint gyanús
-
sakkay #40112
-
istikovacs76 #40111 Nem összehasonlításként gondoltam.
Az egy árkád, de azt hiszem neked nem kell bemutatnom a Wop-t.
Csupán arról van szó, hogy pl a házak, fák milyen kidolgozottak, akadás nélkül fut. Földközelben, víz felett mindenhol. Kövezzetek meg, de nekem bejön a WoP garfikája is. A gépek kidolgozása csak IL-2 szinten van, kicsit feljavítva, de a földi tájak, városok jók. Csupán arra akartam kitérni, hogy a cod-ban mindez csak a víz felett van így, szárazföld felett egy kicsit akad. Ezzel nem is lenne baj, de össze-vissza akad. mikor milyen kedve van.
Az alap -első cod akadt. Az első pachel a 915-össel, jobb lett, és a 072-essel is. De a lagújabbal visszaestem az "alap" CoD alá. Nkem nem tűnt előrelépésnek a sko pathelgetés. De mégegyszer mondom, egy nagyobb patch (mint pl anno az IL-2 forgotten battles) megoldhatja a problémát.
Gondolom/remélem most azért dolgoznak a fejlesztők, hogy összesszedjék ezt a játékot. Ha tényleg 4 magra lenne optimalizálva, és normálisabban kezelné a dolgokat a játék (nem hiszem, hogy egy hd6850-esen akadnia kéne 4 giga 1600-as rammal, i5 760-al), akkor még jó is lehet.
Én személy szerint hiányolom a többi géptípust (zéró, P-40, mustang, bombázók armadája). -
Különben tényleg nem tudtam,hogy 101/9 a hivatalos nevetek. -
(még mielőtt valaki ugrana közlöm, hogy tisztában vagyok a ténnyel, hogy matematikai Nobel-díj nincs. Éppen ezért írtam azt, attól tényleg kurva messze van. Nem mintha a többihez közelebb lenne :D ) -
Jó, hát a WoP olyan messze van a szimulátortól mint győzike a matek Nobel-díjtól, de akkor is. A CloD jelenleg egy nagy nulla. Vagy max 0.5 .. ;) -
ööö...
izé...
én csak vicceltem, gondolom istikovacs sem gondolta komolyan, hogy ezt a két programot hasonlítja össze
-
Kik azok? 
Nem tudom én fejben tartani ,minden frissiben alakult egység nevét:)
Na ha ezt most komolyan veszed:XD -
És ez hogy tetszik?
-
Igaz itt csak egyedül bohóckodok de nekem abszolút nem akadt akciózás közben sem.
-
"Ez még nincs kiforrva. Röhej, hogy egy ps adaptáció (wings of prey) simán, szagatás nélkül full-fullon megy, míg a cod hol akad, hol nem."
Nemááá. A WOP? Szaggatás nélkül? Rakjál már fel egy szkrínshotot, mert ezt nem hiszem el.
-
sakkay #40102 Nem nyúlom le,
köszönöm. Csak nagyon érdekesek a felhők.
-
Ha kell tessék, itt van. ;)
-
sakkay #40100 Jó a felhős háttered. -
Biztos, hogy nincs négy de még csak két magra sem optimalizálva. Ma próbáltam ki éppen és igaz, hogy ablakban fut 1024*768-as felbontásban de csak azért, hogy látni lehessen ezt a monitort. Amikor fullon fut akkor is ugyan ezeket produkálja és hát kérem ez egy nagy lószar!
-
sakkay #40098 Nemtom', én csak leírtam a mit tapasztaltam.
-
istikovacs76 #40097 Köszi szépen.
Jó a pogi által adott link is, csak egy kicsit fel kell frissítenem a németemet:)
A cod-hoz visszatérve.
Én a gyengébb IL-2 szervereken szoktam repülni (ded1 ded3). Mikor a cod megjelent, szinte alig voltak fent, azon a héten. Azóta szinte mindíg full tele van a szerver. Sokan kipróbálták, és most várják a nagyobb patchet, mert am eddig volt csak tűzoltásra jó. Ez még nincs kiforrva. Röhej, hogy egy ps adaptáció (wings of prey) simán, szagatás nélkül full-fullon megy, míg a cod hol akad, hol nem.. Optimalizálatlan az egész.Ide nem 30-60mb-os patch kell, hanem 500mb-1gigás legalább. azt nem hiszem el, hogy eedig csinálták, ültek a tökükön, majd a kiadás előtt Oleg odaszólt Koljának, hogy: Tesó, hogy áll a proci használat, akad még? Kolja: Baszki, a sok muffos oldalt nézem, hagyjál már. Majd feldobunk pár peccset. Csak tudod, már 6 éve ezt a szart csinálom, akkor még dx9 volt, most hogyan adaptáljam dx11-re hirtelen?
Valahogy nem hiszem el, hogy olyan egyszerű egy patchel 4 magra optimalizálni a cod-ot. Ha meg annyira egyszerű, akkor mire vártak eddig? Így kell kiadni egy játékot? Vagy a crysis2 hibájától féltek? (valaki a kiadás előtti bétát lenyúlta, torrentrő gyakorlatilag simán leszedhető- a kiadó kérte a crysis fanokat, hogy "igen ez így van , de légyszi inkább vegyétek meg...")
Nekem kevés a repülhető géppark, szeretek ámerikái vagy japán géppel is repülni. Vagy akor a többi paripával.
Szóval cod majd akko, ha kijön abból az 1946:) -
ez modjuk érdekes
én úgy tudtam hogy a magneto gyakorlatilag a gyújtógyertya, amiből kettő van hengerenként a biztosabb gyújtás miatt
akkor miért jobb a motornak ha csak az egyik működik? -
Nálam is hasonlóak a beállítások, meg vagyok vele elégedve.
1920*1080 alatt futtatom.
[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=0
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=0
TexFlags.UseVertexArrays=0
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=0
TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0
HardwareShaders=1
Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3
Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2
LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1
VideoSetupId=17
Water=2
Effects=1
ForceShaders1x=0
PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
-
Itt szemezgess. -
istikovacs76 #40093 Ja, és azt elfelejtettem, hogy ATI kártyára, ha ez számít valamit. -
istikovacs76 #40092 Sziasztok !
Először is a régi IL-2-ről lenne szó. Ha emlékszik még rá valaki:)
Tudna nekem egy conf.ini beállítást írni/modani/adni, a leges-leges maximális beállításokra?
Találtam egyet, de az így néz ki:
[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1
TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1
HardwareShaders=1
Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3
Sky=2
Forest=3
LandShading=3
LandDetails=2
LandGeom=3
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1
VideoSetupId=17
Water=2
Effects=2
ForceShaders1x=0
PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
Jó ez, vagy ennél maximálisabb? -
Te írtad, hogy mondjam meg őszintén.
A századot pedig azért emeltem ki, mert úgy írtad idézem: "a századod vagy mi", mintha azt sem tudnád, hogy melyik a 101/9. -
sakkay #40090 Na letesztelte. Magneto állítás valóban leveszi a fordulatot, és (viszont) nem csak placebo , hogy 3* kisebb lesz a remegés( ha nem is múlik teljesen)!!! Nem tudom van e ennek értelme igazából, de ,hogy gyakorlatilag így van, az biztos.Minél lejjebb rakod a magnetot,annál kisebb a remegés,és a fordulatszám. Viszont 1+2magnetó álláson, ugyanakkora fordulatszámnál is! jóval jobban ráz, mint más beállításokon. -
Tudom ,hogy aktívak.Helyesen is teszik. De ezt most mért kellett emígyen kiemelni? 
De a kérdésem nem erre vonatkozott ám:))
Ami meg az összetettséget ,sokoldalúságot illeti,hát nem tudom.
Mi az Il2 ben a sokoldalú? AW? Ugyan azt csináljuk ,vagyis csinálják már
10 en éve. Rém unalom az egész,semmi sokoldalú nincs benne szerintem.
Régen megszállottan AW-z tem én is ezt nem vitatom,hajtottam a statra mintha kötelező lenne,mi több egyszer vezettem is a pilóták rangsorát(igaz kicsi időre) . De már vagy 2 éve nem nagyon lehetett rávenni,hogy elmenjek akár egyre is. Mindig ugyan az minden,semmi érdekes nincs benne. No de ez egyéni véleményem ám ,nem is kell egyt érteni vele:)
A COD akkor is jobb:XD
-
Miután nálam nem megy full grafikán a CoD, valószínűleg emiatt a 1946-ot szebbnek tartom.
Az, hogy a prop pitch-et, meg a hűtőket egyfolytában állítgatni kell nem hoz lázba, kb 10 perc alatt megszoktam.
Az, hogy tudok egérrel kattogtatni a fülkében szép, és jó, de nem igazán forrta még ki magát, arról nem is beszélve, hogy egy bughalmaz az egész, gondolok itt a szárny nélkül repülő gépekre stb.
Kötelék repülésre jó a Cod meg dogfight-ra, kb itt ki is fújt a dolog, a 46 egy sokkal összetettebb, és sokoldalúbb program, gondolok itt a mapok számára, a repülhető gépekre, a missziókban rejlő lehetőségekre, (pl AW).
A századom pedig az egyik legaktívabb repülőszázad, és ha rajtam múlik az is marad, függetlenül attól, hogy melyik szimulátorral repülünk.
-
Jó:) Vagy te meg még néhány renegát. 
Meg ugye a századod vagy mi az még aktív ott. De tedd a szívedre a kezed ,és mond meg őszintén.
Nem tűnik egy pöttyet elavultnak a régi?