91392
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Többek között ezért is hagytam én ott a sereget. Iszonyatos mennyiségű alkoholt voltunk képesek eltüntetni nagyon rövid idő alatt.
Igaz, hogy a hivatásos állomány zöme agyilag zokni volt, de az is igaz, hogy volt közöttük/közöttünk teljesen normális is. -
artivizsla #45264 Jah, a tiszti étkezde az egy más világ volt. 20 l-es alu kannákba hozták a kakaót a tejgyárból.A tisztek hígítás nélkül kapták a felszolgálás előtt abból szoktunk mi is jóllakni, a legénységnek meg fel lett hígítva annyira, hogy még az utolsók is kaphassanak valamilyen állagú löttyöt.
Köszönöm a FW-os ikont a címsoromba ! -
Barátaim:) Csak annyit mondok,hogy Nemesmedvesen Zöld neolux-al festettük a kiégett füvet:) Nagy az isten állatkertje,de bízvást állíthatom,hogy a Magyar véderő hivatásos állományát ebből az állatkertből is külön válogatták. Katona tisztnek ,ha jól sejtem két dologgal kellett rendelkeznie. Jó májjal ,és nulla ésszel. -
Ezt én sem értettem soha. A zöld gyepen jól mutatott a sárga pongyolapitypang.
A csúcs az volt amikor valami szemlére készültünk és a zpk centivágó ollóval nyíratta a füvet mert kaszára, sarlóra nem tellett.
Meg az idióta barmok gyökérrel felfelé ültették el a fagyalt .. -
Mai napig nem lehet uniformisban zsebre tett kézzel lenni.
Nekem egyelőre jó élményeim vannak a kajával. Igaz ez a légierő szolnoki tiszti étkezdéje :P -
artivizsla #45260 Augusztusban vonultunk, 8-an voltunk egy szobában, akikkel együtt húztunk surranót, de max. novemberre mindenkit dobott a akkori párja.
Mondjuk én november végén mehettem először haza, nem is csodálkoztam rajta nagyon, de a többiek is így jártak, pedig a bevonuláskor ment mindenkinél a "holtomiglan-holtodiglan" ígérgetése, meg a nagy sírás-rívás. Volt egy mikepércsi haverom, ő volt a Csepel sofőrünk, vele nagyon szeretünk hétvégenként kiülni a kapuba a század padjával a látogatókat várni, de a fő esemény az a fiatal lányokon való szemmerengtetés volt, akik jöttek a laktanyába látogatóba. Evvel vigasztalódtunk. A másik szórakozásunk pedig az volt, hogy írtunk az "IM" magazin társkereső rovatába mindnyájan és a kapott leveleket vasárnap délután közösen olvasgattuk el, amikor ment a B. Tóth féle poptarisznya, ami a mai ker. rádiók elődje volt, vagy az Ö3 rádió, ami meg a Danubius elődje volt és közben meg iszogattuk az 5 l csemege uborka üvegébe bekevert limonádét, amit a konyháról spejzolt cukorból és citrompótlóból kevertünk. Micsoda boldog idők voltak. -
Irigyellek.
Komolyan. -
Van egy kis turistaházikója a sógoromnak, együtt dobtuk össze annó diákságom idején, a Hargitán.
Használt autógenerátor a bontóból - 1000Ft
ugyanonnan használt akksi - 2000 Ft
Malter, használt betontégla, lapát, deszka, szög,vakolókanál, 2-3láda sör - 3000 Ft
Mini vizierőmű barkácsolása a ház mögötti kispatakon a haverokkal, állami szolgáltató vezetékének levágása kombinált fogóval - priceless!!!!
asszem a tavaly ment kicsit szét a túlzottan csapadékos időjárás után... -
Az, hogy nem lehetett zsebrebaszott kézzel flangálni NEM Savaria fícsör volt. -
Lacusch69 #45256 Röhej, de néha visszamennék 2-3 hétre... -
Lacusch69 #45255 Az első eltáv utáni visszaúton a vonaton megkérdezte tőlem egy középkorú nő:
-Fiatalember, sok van még?
-Ötszázhúsz... -
Miből maradnak ki a mai fiatalok... Akkor csak szívásnak és az időm elcseszésének éreztem, de mostanra megszépültek az emlékek. :) -
Lacusch69 #45253 + Szabadszállás, illetve a határőröknél a nyírbátori gladiátorképző.
Bár Vácról nekem is vicces volt Makóra hazamennem. Ha nem engedtek ki négykor, akkor a Nyugatiban nem értem el a Napfény Expresst Szegedre, csak a makói személyvonatot, ami Cegléd felé megy, és minden kutyaólnál megáll.
Olyankor éjfélre értem haza,szombat szabad, vasárnap délben vissza... -
Én Tapolcára a csörömpösökhöz vonultam és ott is húztam le az egy évemet, csak két hétre elküldtek Rétságra kiképzésre. Értelme amúgy nem volt sok, csak amikor hazamentem elkaptak a váposok a nagy hajam miatt. -
artivizsla #45251 Akkoriban a bevonulókat olyan helyekkel riogatták, mint Rétság, Lenti... -
artivizsla #45250 A Savaria alapjában véve egy jó hely volt, leszámítva, hogy vagy énekelve kellett lépésben közlekedni, vagy futva, a kezet nem lehetett a zsebben tartani, a kákics sárga virágát le kellett szedni, nehogy az imperialista műholdról meglássák, hogy gazos a laktanya, meg nehezen lehetett hazajárni, lévén, hogy első lépcsős laktanya volt, aztán ha meg egy Nyírbátori kapott is eltávot, mire hazaért, indulhatott is vissza. -
Lacusch69 #45249 Ez esetben részvétem... Minket mindig azzal ijesztgettek Vácon, hogy mehetünk Rétságra harckocsizónak... -
Ahh most ugrik be, Rétságon voltam nem Vácon... -
A Kinizsihez képest sokkal rosszabb volt Vác, nálunk legalább a kaja jó volt. :) -
Lacusch69 #45246 Vác??? Fél évig voltam a Sallaiban (a híradó laktanya).
Hát, ha utáltál ott lenni, mit mondjak Szegedre, a Kossuth laktanyára?
Műszaki laktanya, rengeteg állásépítő alegységgel. IQ a fejeskáposzta szintjén: tisztek, sorállomány egyaránt.
Amikor odakerültem Vácról, egy hónap konyha (saját váltásban), aztán még egy hónap őrség / konyha felváltva. (Vácon egyszer voltam konyhán).
Nesze neked Kiváló Katona, meg minden ilyesmi...
Aztán jött egy nagy elvezénylés, és kiderült, hogy a híradó században maradtak közül egyedül nekem van érettségim, így én lettem az írnok.
Vác Szegedhez képest egy rosszabb kollégium / szanatórium volt... -
Hát igen, jobb ha az ember nem tudta, hogy készül a kaja. :) Engem eü képzésre küldtek át Tapolcáról Vácra, két hétig voltam ott. Az első amit elmondtak az ottaniak, hogy a székelykáposztából ne együnk. Mivel nem volt más, muszáj volt megenni a szó szerint büdös kaját. A másik élményem ott, hogy egy alkalommal gyümölcsleves volt. Lapátolom befelé, egyszercsak ráharaptam egy szilva magra. Az történt ugyanis, hogy a szakácsok eszegettek a levesből, a magot meg visszaköpködték a levesbe. Nagy utáltam ott lenni. -
artivizsla #45244 Nem tudom, hogy a katonaviseltek közül ki, hogy van vele, de nagyon nem ugráltunk a seregben, hogy "csellózni" mehessünk, azaz konyhai kisegítő munkát végezhessünk. Az első alkalommal rögtön krumplit kellett pucolni, de mivel a koptató gép nem működött a kincstári felszereléshez tartozó életlen késsel kellett kaparászni a krumpli héját, ami csak annyiban különbözött egy darab laposvastól, hogy krómozott volt a felülete.
Mivel az ország legnagyobb laktanyája volt a Savaria, a maga 2500 főjével, el lehet képzelni, hogy mekkora szopás volt ez akkoriban.
Egy másik alkalommal, aznapra halászlé volt kiírva ebédre. Na, ez a seregben úgy volt, hogy hoztak 2500 db konzervet,kézzel kibontogattuk őket a kincstári nyitóval, majd bele az üstbe, oszt főzés és tálalás, a kezünk meg majd szét ment a bontástól.
Reggelire sokszor kaptunk rántottát, amivel nem is volt gond, de nem értettük, hogy miért sárgás-zöld színű, mikor a tojás alapjában sárga és fehér. Volt a konyhán egy 100 l-es ovális alakú kis üst, amiben a tojásokat is szokták főzni, csak az volt a gyanús, hogy a főtt tojások egy része a víz felszínén úszott, míg a másik része lemerült. Na, ami fent maradt, az volt a záp tojás, az adta a zöldes színt a rántottának is. A másik dolog, ami feltűnt, hogy kajaosztásnál a szakácsok ki-ki nézegetnek a ablakon, hogy mekkora még a sor a kajaidő vége felé, de olyan, hogy a leves, vagy a tea elfogyjon nem szokott előfordulni. A konyhán 400 l-es üstökben főztek, aminek az oldalán voltak a vízcsapok. Ha fogyott a leves vagy a tea és nagy volt még a sor, akkor nyomtak hozzá 5-10 litert mindig, így sosem fogyott el a lé.Azt meg a haver mesélte, hogy az ő laktanyájukban levő konyha leégett egyszer, amit persze elkezdtek felújítani. Mikor pakolták ki a 400 l-es gőzüstöt, egy döglött macskát találtak alatta, bár nem derült ki, hogy alapanyag, vagy melléktermékként került oda anno. -
-
A szervertől függ, de általában változnak a Map-ok. -
artivizsla #45241 Egy szerveren a pálya mindig ugyanaz, vagy változhat ? -
artivizsla #45240 Vigyázni kell az alternatív erőművekkel, mert igaz, hogy a szolgáltatót törvény kötelezi, hogy a zöld energiát megvásárolja, csak az bibi, hogy a Pakson megtermelt áram 8 Ft/Kw-ból nálunk már 50 Ft lesz Kw-onként, az alternatívan megtermelt áram pedig 30-40 Ft/Kw áron termelődik. Na most, ha sok ilyet kell törvényileg megvásárolnia a szolgáltatónak, akkor ki meg lehet saccolni, hogy mennyibe fog az nekünk kerülni. Kicsit 22-es csapdája az egész, vagy 50 Ft-ért vesszük a "koszos" áramot, vagy 100-150 Ft-ért a "zöld" áramot és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mekkora környezeti szennyezéssel jár előállítani egy napkollektort, vagy egy szélerőművet. -
Ami nem is olyan egyszerű. A rádióban volt róla szó (úgy egy éve), hogy például sokan akik szélerőművet szerettek volna csinálni és a fölösleget eladni az áramszolgáltatónak, azok azért nem tudtak szerződést kötni mert előre meg kellett volna mondaniuk, hogy mikor-mennyi áramot táplálnak vissza a hálózatba! Persze ez azóta lehet, hogy változott de ez így neveccsséges. -
Lysandus #45238 Persze. De épp az általad idézett cikk írja le, hogy a napelem a téli áramot nyáron termeli meg, csak azt a téli hónapokban "visszavételezed" a hálózatról. Röviden: márciustól októberig nettó többletet termelsz, novembertől februárig deficited van, de egy éves elszámolásban nullára jössz ki. Szerződést kell kötni az áramszolgáltatóddal. -
artivizsla #45237 Persze, villanybojler nélkül.
A villanykályhával szerintem ugyanaz a probléma, mint a meleg vizes fűtéssel, hogy amikor télen szükség lenne rá, nálunk nem süt annyit a nap, hogy reálisan ill. rentábilisan megérje beruházni.
Hasonló a helyzet a légsűrítős kazánnal meg a geotermikus fűtési rendszerrel. -
Lysandus #45236 Ha a melegvíz nem árammal megy, akkor reális, illetve szerintem inkább havi 20 ezer az a 15. Én sem a meleg vizes napkollektorra gondoltam, hanem villanykályhára... -
artivizsla #45235 180.000 Ft = 300 Kw/hó * 12 hó * 50 Ft/Kw
Ha nem villannyal fűtesz, akkor ez egy reális fogyasztás.
Nem biztos, hogy az áramtermelő, ill. a meleg víz előállító napkollektor egy és ugyan az a kivitel.
A cikk
A kollektorral előállított meleg vizet inkább csak az alacsony hőfokú rendszerekben tudod használni ( padlófűtés )télen, de akkor meg alig süt a nap. -
Lacusch69 #45234 Molni linkelte a HT topikban, onnan jutottam ide:
Baleset a repnapon -
Azért ha a fűtést is rákötik akkor már az haszon. Németo.-ba egy egész kis város működik napelemekkel. Most nem jut eszembe a neve. -
Lysandus #45232 Off: Kevésnek tűnik nekem az éves 180 ezres villanyszámla. Az 15 ezer/hó. Viszont a 3 milliós beruházás szintén kevésnek tűnik, illetve az, hogy napelemmel meg lehet oldani egy átlagos családi ház villamos árammal való ellátását. Ha viszont tényleg meg lehet, akkor a fűtést is rákötné az ember. Hol írják ezt? -
artivizsla #45231 Kipróbáltam egy másik szervert, a MOG V4.10.1-et, simán csatlakozik rá az előbbiekben leírt konfigurációval.
OFF : Közben most olvasom, hogy 3 M Ft-ból meg lehet oldani egy átlagos családi ház (300 Kw/hó)villamos árammal való ellátását napelemes rendszerrel. Egy kicsit utánaszámolva :
A 3.000.000 Ft-ot le lehet kötni úgy, hogy évi 241.000 Ft / év kamaton hozzon úgy, hogy megmarad a tőke a 3 millás berendezéssel megvétele után pedig meg lehet takarítani az éves villanyszámlán 180.000 Ft-ot és közben még ugrott a 3 milla is. Tiszta haszon... -
artivizsla #45230 A General Mod Enabler-ben az UP 3 volt aktiválva.
Azt, hogy egy szerver Stock-os, vagy Up-os azt a nevéből, ha benne van, hogy "Up 3" ill. a szerver leírásból tudom meg, ha bele van írva, hogy "mod allowed" ?
Ha jól értelmezem, akkor a Valor azz "mod allowed"-es, tehát UP-os, mégsem megy, de azért kipróbáltam "Stock"-os beállítással is, de úgy sem ment, pedig a Ping értéke most olyan 150-400 közötti.
Ezt így még lehet érteni ? :D -
szóval az asztalra kirak egy IL2-UP nevű kis sárga G ikonú cuccot (ha nem akkor a játék főkönyvtárában JSGME.exe-ként találod meg) megnyitod és lessz egy GUI aminek a bal oldalán az elérhető modok, a jobb oldalán pedik az aktivált modok jelennek meg(te esetedben az UP3) na ha stock szerverre szeretnél menni, akkor a dupla balra mutató nyílra katt (disable all mods), és ha UP-s szeróra mész akkor hasonló módon tudod jobb oldalra mozgatni az UP enable-t. Az il-2 selectornál meg ne piszkáld, az mindig ULTRAPACK 3 legyen. -
artivizsla #45228 A megjelenő hibaüzenet :
Connection attempt to remote host rejected. Reason : Server use a different version of the game (4.10.1m).
Amivel mentem : Up 3.0 RC 4 mod 4.10.1 (128 MB, Stock Game ) -
artivizsla #45227 Sajnos a Kubannet-re és a Sky of Fire-re sem enged fel a server, mert szerinte nem jó mod van fent a gépemen. -
Lacusch69 #45226 Kék jel: online kapcsolatod van.
Zöld "LED" sor: az aktuális ping (válaszidő) a szerverhez. Minél kevesebb, annál jobb. (Nem biztos, de úgy rémlik, hogy 1db zöld jel 0-50ms, 2db 50-100ms stb...)
Ha elkezd sárgulni, akkor már nagyon sz@r.