91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Solt #47391 Ott a 6990... :D
@tothgyorgy: Én most adtam el egy ud3r+q9550+4gb ocz ram triót 65000.- Forintért... eléggé ár/érték bajnok cucc volt! :)
Hajvágás meg muszáj volt, mert az asszony már bele tudott kapaszkodni, és bizonyos szituációkban az nem biztos, hogy jól jön! :D -
sysreq:) -
Lysandus #47389 És milyen erősnek kellene a kütyünek lennie ahhoz, hogy fusson rajta? :-) -
"iPhone-on"
szeretem ha szépen helyesen leírják a telefonom nevét :) -
Hogyne futna. Csak megfelelően erős legyen az a kütyü.:) -
Lysandus #47386 Értem a tréfát, csak nem szeretem! :-))))) -
tothgyorgy #47385 Iphonon.
-
Lysandus #47384 Nem akarom megzavarni a konstruktív szellemű polémiát, de még mielőtt eldurvul: laptopon vagy notebookon fut a Clod? -
Szerintem nem az AMD drivereivel van a gond, hanem azzal, hogy az Nvidia arra sarkallja a játékgyártókat, hogy az ő kártyáikra optimalizálják a szoftvert. Legalábbis régebben sok ilyen volt.
Pl a játékok indításakor vigyorgó NVidia logó a szponzorált játékokon.
-
tothgyorgy #47382 Igen. Én is hasonlóan csinálom. Néha meg előveszem régi játékaimat, és ful grafikával még egyszer végigjátszom. -
Nekem 4870 volt vagy 2 évig. Qrva jó kártya! -
Hamár témánál vagyunk én mindig is a középkategóriát céloztam meg mint az elérhetó célcsoport és a 4850es széria ota nem volt még egy olyan középkategoria amit a megjelenéskor 35k ért lehetett megvenni és több mint 3 éven keresztül teljesiti az elvárható szintet.
A driverekkel soha nem volt bajom, kivéve hogy nem lehet egyszerüen játékrpofilokat létrehozni mint NV alatt.
ÉS lehet hogy bennem van a hiba, de amig egy olyan játék nem jön ki ami már el sem indul a gépemen teljesitmény hiánytol addig nem biztos hogy cserélek , a CLOD is elmegy a gépemen, igaz le kell hozzá venni a grafikát, de megy. A BF3 és az uj COD is akadásmentesen ment.
Csak azt akarom mondani ezzel, hogy ha lejebb adná az igényeit mindenki és nem csak a full grafika létezne számára akakor nem lenen a fél éves ciklusok a VGA-knál hanem mondjuk 1 éves vagy több ami a játékokra is hatással lenne.Mert rákényszeritené a kiadokat az optimalizálásra .
Igy bármilyen kodot összecsaphatnak mert ha nem megy rendesen majd a következö generácios kártya izombol javitja . -
Én ugye nem rég újítottam a 6950@6970 2GB-t. Nem igazán adnám oda egy de még két nv kártyáért sem. AMD vagy akármilyen fórumon még soha az életben nem jártam, amikkel játszok simán komálják a karit.
De!
A pénzével mindenki azt csinál, amit akar!! Ez a legfontosabb! Én kb. leszarom, hogy kinek milyen kártyája van ;) -
tothgyorgy #47378 Most hajat vágatni? Lefagy a fejed. 
Én egyébbként gépfelújítás előtt vagyok. Egy új 775 proci és hozzá való kártya a terv. És ócsón. Ha lehet. -
Persze,hogy meg. 6970 a legerőssebb, nem volt jobb alternatíva.580 volt ami jobb. Namost hajátszani akarok akkor ez van. A reteknek nem csináltak erősebb hardvert:) -
tothgyorgy #47376 Nekem régóta csak ati kártyám van. Az előző kártyával rendszeres összeomlás, az új nem szereti az xp-t. Mióta w7 van fönt, nincs gond.
Összességében az ati azonos ár mellett többet nyújt, és kevesebbet fogyaszt. Cserébe tényleg macerásabb. -
nekem az van toxic gyári oc
e8400 all high mindennel elmegy ha felegyek egy nagyobb szerverre akkor szoktam az effecteket levenni mediomra és tökéletes árnyék, fű, út erdő minden (4 giga ramal) -
Solt #47374 Na jó, legyen 15%! :) De tudod mit, legyen 20%... megér ez plusz 50000.-Forintot? @6950 esetén plusz 75000.-Forintot? :)
( megyek borbélyhö, visszajöttem folyatjuk! :D ) -
Azért szabadultam tőle mert szar hangos lassú egy teremtmény volt.:) Na jó kicsit sarkítok,de hogy nem 10% a különbség Solt mester, legalábbis Clod ban az hótziher.:) Azt észre sem vettem volna. Mondjuk az tény,hogy nem is lógok a fórumokon mióta nincs ilyetén cuccom,de az is, hogy volt saját hülyeség miatt is gondom. -
Solt #47372 Direkt ezen feltételezések alapját vizsgálandó követtem azt az elvet, hogy minden vga váltásnál gyártót váltottam! Egyikkel sem volt semmi jelentős problémám sem telepítés terén, sem használat terén.
Viszont találkoztam a hírhedt nv féle "mókákkal", lásd átnevezett exe fájl utáni teljesítmény csökkenés kép javulás mellett, illetve a "szponzorált" játékok sajátosságaival...
És akkor még a vga átnevezésekről nem esett szó... no meg ugye, ha jól emlékszem nem az amd írt olyan drivert amitől megfőhettek a vga-k :D
FLÉÉÉÉÉÉM! :D -
kezdődjön a FLÉÉÉÉÉÉM :DD -
csak egy megjegyzés:
valahogy az amd oldalán sokkal több az user error mint a zöldekén
sőt tovább megyek, szinte csak amd-nél van ilyen
sőt tovább megyek, erről az nvidia tehet mert ők lefizetnek mindenkit
sőt tovább megyek, az ati sokkal jobb mint az nv csak nem tudnak drivert írni
sőt tovább megyek, az ati tud drivert írni, csak ugye az user error
a kör bezárult :D
csak vicc ám! (de minden viccnek van alapja)
-
Solt #47369 Nem tudom Laca miért adta el, de nekem személy szerint semmi bajom az amd driverekkel. A 3 kék csík is a játék hibája, amit nagy unszolásra javítottak is... ezen kívül semmi különbség pl CloD alatt...
De személy szerint például nekem semmi bajom az amd driverekkel... és szerintem vagyunk ezzel még így egy páran innen is. Pedig játszom pár játékkal... :)
Egyébként, ha szigorúbban kellene vennem a költekezést, akkor én személy szerint 50000.-Forintért bevállalnék pár driver cserét, ha lenne ilyen gond...
Minden bántás nélkül, a magam és a fórumos tapasztalatok alapján állíthatom, hogy a nyűgök 90%-a júzer error mind nv, mind amd oldalon. Kezdjük ott, hogy a felhasználók döntő többsége még a hivatalos install - uninstall procedúrával sincs tisztában. Ahogy olvasom, a gondok java része így kezdődik: "telepítettem az új drivert, de hibát ír, nem sikerül, stb" Sokat mondó tény, hogy az amd kénytelen volt kiadni egy automatikus detektáló programot, mert sok júzer odáig nem jutott el, hogy az oprendszerének megfelelő drivert szedjen le... aztán habzó szájjal küldik a log fájlt, hogy szar a driver! :D És akkor még a buhera driverekről, meg a különböző okosságokról szó sem esett... :) -
"Tehát 10% többlet, 50% felárért."
Azért a kép kicsit árnyaltabb ennél. Ha az AMD driverekkel nem lenne semmi gond, akkor aláírnám, de így...? Kinek van kedve két hetente azzal szívni, hogy melyik driver melyik játékhoz jó, ha kijön egy új, miért kell fórumozgatni, hogy kinél mit qrt el? Laca sem azért adta el az övét, mert faszán működött rajta minden, és unta a tétlenséget... -
Solt #47367 Most persze, hogy nem látod, mert már kialakult "trendek" vannak pár éve. Nagy ugrás árban akkor volt, amikor az NV kiadta a 8800GT nem egészen egy évvel a 8800GTX után, kb ugyanazzal a tudással, fele annyiért! Maguktól soha nem tettek volna ilyet... ha nincs a 3870 ára és teljesítménye, akkor gyanítom 8800GT sem lett volna annyiért, amennyiért...
De egyébként abba gondolj bele, hogy a te GTX580-s kártyád mezei halandó számára jelenleg 150000.-Ft(!!!) körül érhető el újonnan! A kb 10%-al kisebb teljesítményű HD6970 100000.-Ft körül érhető el. Tehát 10% többlet, 50% felárért... és akkor még nem ejtettünk szót a HD6970-re moddolható HD6950-ről, ami 75000.-Ft újonnan... ebben az esetben 10% többlet teljesítményért 100%-l kell többet fizetni... azért ezek szerintem nem elhanyagolható számok... :)
A steam-s adatokat azért nézd azzal a szemmel is, hogy még nyugaton sem cserélgetik a gépeiket évente... ergo a felhasználók jó részének 2-3 éves, vagy annál öregebb gépe van... ( 2 magos gépek aránya 48%! ) ezek az adatok szerintem majd 3év múlva lesznek érdekesek! :) -
Sok igazságod vagyon,de én nem így látom az árak alakulását.
Csúcs NV 100 K vagy afölött volt mindig is. Intel procik is.
Na most hogy az alatta levő szegmenseket is be kell árazni az evidens,de én nem látom,azt amit te mondasz,hogy azért ennyi mert az AMD -é annyi.
Jó biztos van egy megközelítése ,de pl rendre drágábbak az ugyanolyan teljesítményű (most pár százalékot ne nézzünk) termékeik mindkét gyártónak. Félre értés ne essék,kell ez a cég mint egy falat kenyér ,jók a termékeik nincs velük semmi gond,de abban biztos vagyok hogy piac vezető cég nem lesz belőlük. Ez főleg az intel érdeke,muszáj egy ilyen cégnek is lennie,nem lehet monopólium ugye ,van valami megállapodásuk,hogy 5 évig igen magas összeget fizetnek az AMD nek valami licenc miatt. Ha ez nem lenne lehet veszteségesek is lennének.Amúgy meg pont nem is érdekes ez az egész:) Mi csak szegényedünk ebben az országban.
De itten van a steam felhasználók milyen hardvereken nyomják.
Tessék.
Szóval ez azért elég reprezentatív szerintem,lévén igen komoly tömeget érint világszerte. -
Solt #47365 Önmagához mérten értettem a sarokba szorítottságot. Pár évvel ezelőtt szinte egyeduralkodók voltak, ez most megszűnt. Pár éve még arra verték a mellüket, hogy övék a leggyorsabb vga a világon. Ez sincs már... most arra verik magukat, hogy övék a leggyorsabb egy gpu-s vga... ezek után meddig? :) Arról nem beszélve, hogy folyamatosan megy a duma, hogy elhagyják a vga a piacot, ehhez képest azért csak milliókat öltek a GTX590-be, hogy az legyen a világ leggyorsabb vga-ja, de ez nem jött össze...
Szóval az NV egyeduralom megszűnt, és aki nem Nv "megszállott" ilyen-olyan okból, az bizony talál magának olcsóbban ugyanolyan teljesítményt.
Ez az egész meg nekünk jó, mert leverik az árakat... már kérdés, hogy ilyen euro árfolyam mellett ebből mi itt abszurdisztánban nem sokat érzünk meg. -
Solt #47364 Az AMD-nek ott van nagy előnye, hogy van CPU és GPU tapasztalata is, míg az Intel és az NV csak egyikkel rendelkezik.
GPU-k terén bizony jóval nagyobb az árverseny mint volt 3-4 évvel ezelőtt, és ez bizony az AMD-nek köszönhető. Emlékezz csak a 8800GT-re... azelőtt nem kaptál ilyen teljesítményű NV vga-t olyan áron, mint amennyibe az anno került... ez pedig a HD3870-nek volt köszönhető... Most is ez van, nem lenne GTX560 ilyen jó áron, ha az AMD nem szórta volna tele a középkategóriát ilyen jó ár/érték arányú vga-kal.
De megkockáztatom, hogy i5k sem lenne ilyen jó áron, ha nem lett volna a 955BE. Eleve a szorzózár mentes tuningot is azért engedte az intel a középkategóriában, mert ott voltak az AMD "BE" szériás processzorai elérhető áron.
Az átlag, nagy többség által játszott játékokhoz pedig még mindig inkább kell a gpu, mint a cpu, ergo egy 955BE egy GTX560, vagy egy 6950 mellett ugyanazt tudja kb mint egy i5k, ráadásul jóval olcsóbban. :) -
Ok, nem akarok rugózni a szavakon, de amikor írtad, hogy sarokba van szorítva, azt hittem tudsz valamit amit mi nem :) Pl. a Nokia a mobil piacon. Na, az ott van. De az Nv még elég távol van ettől. -
Ez így igaz. De olvasom ,hogy az Intel is rágyúr az APU -k ra ,márpedig csak ha azt nézzük mekkora erőforrások vannak mögötte akkor sejthető a végeredmény. De ezek mind érdektelenek szerintem. A hordozható kütyüké a jövő (ezekre is rácuppant az Intel ahogy olvasom) és ott a nagy üzlet.
Az NV most kezdte ezt a szegmenst behálózni és pl a most megjelenő HTC-k ben már az ő procijai lesznek.Meg még sok másban is. Míg VGA-t, procit hányat vesz az ember évente addig mobilt hányat? Ha nem is magának de a családban akárkinek. Évente nálunk is van 1-2 új telefon pl. És a tabletek. Szóval majd meglássuk ,de én azt látom,hogy az AMD miatt nem lett olcsóbb egy darab NV-s vga sem és az Intel procik sem.
Régen is 100 ropi volt egy új intel,most is annyi. Mert megveszik.
Ez érdekes cikk.
Főleg amit ír ,hogy a belépő szintről lassan kivonul a két nagy VGA gyártó. -
Solt #47361 Az amd meglovagolt egy nagyon jó irányvonalat, ahol az intel jelenleg sehol nincs. Ez az APU, vagyis a cpu+gpu együtt. Ebben jelenleg az amd előrébb tart, ami a jövőben bizony sokat hozhat a konyhára.
Bőven árversenyre kényszerítheti az intel-t, ami viszont nekünk jó. Nézd meg mennyibe kerülnek az LGA-2011-s foglalatba érkező új intel cpu-k... nincs méltó párja az amd oldaláról, így csak az alaplapok 80000.-Forintról indulnak... -
otiq #47360 Küldtem a reporvos.hu-n üzenetet nekik de nem reagáltak. -
Solt #47359 Igen. Emlékezz vissza mi volt 3-4 éve, és mi van most. Megszűnt az nv egyeduralom. -
Dehogy tudják . Szerintem legalábbis. Jóval nagyobb ,jóval befolyásosabb cég az intel,őt max az ARM fogja megszorongatni de az se biztos. Az NV meg kb inkább más felé kacsingat ,nem a VGA piacra. Jelzem nyereséges is lett. Meg csinál egy egy jó vga szériát mellékesen és azt meg megvesszük.:) Nem egy nagy üzlet már ez a piac ahogy nézem.
De itten van ez a cikk pl. -
Nv sarokba lenne szorítva? -
Solt #47356 Remélem nem! :) Azért, ha az intel-t is úgy sarkba tudnák szorítani ahogy az nv-t, akkor az nekünk nem lenne rossz! ;) -
Igen igen:) az a fránya jövő:XD Ezt mindig eljátsszák ,de mire jó lenne már másnak is van jobb. Ebbe fognak belehalni . -
Passz. Miért nem hívod fel a reporvosit? -
Solt #47353 Mert az van, mint anno a hd38xx szériánál... annyira a jövőnek szól, hogy a jelenlegi programokkal nem tud mit kezdeni. A C0-s már megfontolandó lenne, de tavaszig nem tudtam volna várni, mert akkor már megint nem lesz időm játszani. Azért lett i7k, mert ez 8 szálon is képes dolgozni, így elvileg 2-3 évig cpu kérdéssel nem kell foglalkoznom! :) -
Én alulfeszelem a procit. A 4.5 öt úgy használom,hogy offset módban mínusz már meg nem mondom mennyi feszültséget állítottam be. Így annyival mindig kevesebbet kap mint amit adna neki a lap. De még nem volt gondom vele. Jók ezek a sandyk .
De hogy ,hogy nem földmunka gép lett?