91390

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Not Found

The requested URL /Ilyen kártyára gondoltatok was not found on this server.
    Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny13 with Suhosin-Patch Server at www.sg.hu Port 80

Nem ilyenre biztos nem gondolt senki:XD Bocs de ez kijött:)

Na látom megjavult:) Srácok ne vaduljatok már meg egy 560 80 ezerért . Tudom erős a forint ,meg szar az erjo:) és emiatt nagy a jólét meg az árak ,de ennyit nem ér egy ilyen hardver. 80 pénz! Ez felháborító komolyan. Bár az is igaz,hogy nem kecsegtetnek sok jóval a köv évre ,aztán lehet még drágábbak lesznek.
    Megnéztem én is az árakat egy 6950 esért 75 pénzt van képük elkérni. Beszarás komolyan. Ezek nemrég max 60 ezerért voltak.
  • artivizsla #47431
    Ilyen kártyára gondoltatok ?
  • artivizsla #47430

• Garou
    Udv!

PhantomAss: Ugyanilyen konfigot szerzek most be, de az alaplap nem az igazi (Gigabyte), folyton lekapcsolja a videokartyat. Neked milyen van? Most ugy tunik Asust rakok bele. Amugy amig nem vagta szet a gepet, addig az 5-10 percig tenyleg hasit vele a jatek full grafikan is. :)
  • PLackó
    Igazán nincs mit :)
    Elvileg januárban jön hozzá majd az optimalizáció, akkor hátha szélesebb körben lesz majd játszható.
  • Solt
    Ha leginkább szimulátorozol, akkor i5k. FX széria egyelőre felejtős. A 955BE akkor érné meg, ha az árkülönbözetből vennél vagy erősebb vga-t, vagy SSD-t.

Ha 1920x1080-nál kisebb felbontásban játszol akkor elég az 1gb vram. A GTX560 jó választás, de szerintem jobban jársz egy moddolható 6950-l. Egy i5k egy 6950@70-l párosítva azért elég ütős páros.

A ram most elég olcsó, abból szerintem vegyél 8GB-t...
  • Solt
    Ohhh, e felett elsiklottam. Köszi...
  • PhantomAss
    nekem i5 2500k van +560ti 1gb
    soha semmi probléma nem volt, gyors mint a szél, nem kell szórakozni, minden játék fut, drivert kb sose cseréltem, halk, csak ajánlani tudom
    főleg a provit...az pár évig jó lesz mindenre, a gyári hűtéssel 4ghz fölött is megy

bár én nvidia+intel fan vagyok mióta volt atim+amd-m és sokat szívtam, szóval nem mérvadó amit mondok!
  • Romeo One
    Köszi a hírt, én is kértem egyet. Bár egyelőre polcra, GF8400GS-en lehet döcögne egy picit...
  • Sanyo
    Köszönet az infóért!
  • artivizsla #47422
    Megrendeltem én is a COD-t. Hálás köszönet az infóért !!!
  • Her Laca
    Már régebben is olvastam ezt a cikket Abu- tól, de most újra átnyálaztam. Értelmezésem szerint még ha így is van, minden kártyán kiszámoltatja a rejtett cuccokat. Nem tesz különbséget gyártók szerint. És mivel a csúnya nv vel így is jobban fut mi más is lehet a végkövetkeztetés mint hogy az ő kezük van benne:) Mondjuk gyorsan el is ült ez a dolog ha jól emlékszem.:)
  • Vogel
    Rendeltem egyet én is :) Ettől függetlenül online nem lehetek. Sajnos ilyen a szolnoki bázis adatvédelmi politikája :(
  • PLackó
    pont kapóra jött egyébként,haveromnak most akartam megvenni abban a tudatban, hogy 8k az ára :P
  • PLackó
    Az 576 KByte webshopjában csak ma (dec7) 2999 Ft a cliffs of dover! (úgy látom csak akkor,ha a főoldalról a December 7.-ei napra kattintva rendeled meg.)
    Ráadásul ingyen kiszállitással ennyi.
    Ennél olcsóbb nem lesz, aki még nem tette volna meg vegyétek!!
  • VO101Tom
    már az...
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1003898951&no=47270
  • Solt
    Na jó, üsse kavics! :)

Inkább azt mond meg mikor lesznek elérhetőek az oktató videók... :)
  • VO101Tom
    A "szaros magyar weblapot" csak szarkazmusból írtam, ne köss már bele :)
  • Solt
    Ha nem lenne buherálva, akkor miért változik átnevezés után a minőség? Miért szebb olyan exe-vel, amit az nv driver nem ismer?

Ha minden fejlesztés nélkül átneveznek kártyákat, akkor az ilyen jellegű sumákolás nem hiszem, hogy messze állna tőlük.

Nem mellesleg az előbb még a "ProHW is komoly oldal", most meg már "szaros magyar weblap"! :))

Szerintem ne folytassuk, annyit az egész nem ér, hogy ilyenen vitázzunk. Elmondta mindenki az érveit, a többiek meg azt szűrik le belőle, ami jól esik nekik... egymást úgysem fogjuk meggyőzni! :)

Abu-nak majd elküldöm az észrevételed, kíváncsi vagyok mi lesz a válasza rá! :) Ha érdekel, majd átküldöm privátban...
  • VO101Tom
    Ha jól értem, akkor az nvidiás conspiracy tulajdonképpen az, hogy nvidián a játék rusnya lesz, de legalább gyors, ezért a különböző benchmarkokban sokkal jobban teljesít, és akik később ezeket a teszteket nézik, azok így hamis adatok alapján vesznek kártyát? Illetve nem is teljesen hamis, mert TÉNYLEG gyorsabban fog futni náluk a cucc ;) Persze ehhez csak annyi kell még, hogy soha senki egy screenshotot se mellékeljen a benchmark mellé, mert ha valakinek a sebesség mellett a kinézet is számít, akkor egyből megvan a lebukás. Óbakker, akkor ezt nagyon elqrták az nvidiás srácok, hány millió dollárt költhettek lefizetni az nfs fejlesztőket, erre tessék, egy szaros magyar weblap miatt bukik a dolog. Pancserek :D

Tessalate. Ez azért nem kvantumfizika :) Egy mai modern játékban a néhány százezertől a néhány millióig kezeli a poligonokat, de a milliós poligonszám már nagyon durva. Ezt hasonlítsd össze azzal a számmal, amit a 64x-es tessalate-nál kapsz. 34 után harminchét nulla. Egyetlen négyszögre. Szerinted? :)
  • Zoli105
    A mindenit én meg gépvásárlás előtt állok és nemtudok dönteni melyiket vegyem főleg két dologban proci és a videó kártya ! :( procinál I5 sandy vs AMD Phenom II X4 955 ,vagy esetleg AMD FX 8150 ) Árban az AMD rohadtúl megéri ! videókártya : GIGABYTE GV-N560UD-1GI 1GB vs Sapphire Radeon HD6870 Vapor-X 1GB itt is az AMD érné meg !

Csak mivel AMD soha nem volt ezért nem tudom hogy megérné e ! :/
    Vélemény ? :)
  • Solt
    Hagyjuk... :))
  • Her Laca
    Én úgy tudom, hogy máshogy kezelik vagy más a módszer az AA ra a két gyártónál.Te mondtad, hogy NV nél több volt a lehetőség. Akkor azon is be lehet állítani ugyanazt a képminőséget gondolom. Ha ott lassabb vagy hátrányod származik belőle akkor megértem a felháborodást,ellenkező estben ez csak egy mondvacsinált dolog. Tesztekre meg nem adunk továbbra sem:)
  • Solt
    Itt azon van a hangsúly, hogy amikor tesztek készülnek vele, akkor mindenki csak annyit ad meg, hogy milyen beállításokon ment a játék. Arra nem is gondol az ember, hogy azonos beállítás mellet nem azonos a képminőség. Így a teszt nem lesz korrekt, mert így nyilván több fps-t ad az, ahol gyengébb a képminőség.
  • Solt
    "NFS PS alatt, mint már említettük, az NVIDIA kártyákon bizonyos esetekben nem jelennek meg az árnyékok egészen addig, amíg át nem nevezzük az exe fájlt. Ezenkívül mintha az NVIDIA esetében az élsimítás kicsit gyengébb minőségű is lenne."

Forrás

Az arma-s példa saját tapasztalat, anno 3870-ről 8800GT-re váltásnál figyeltem meg. Az tűnt fel, hogy nv alatt több élsimítási beállítás volt elérhető, és azonos beállításnál gyengébb volt a minősége.

Ha foglalkoztat a kérdés, nyugodtan írd meg neki PH-n, tuti kifejti az álláspontját, normális figura. A felvetésedre érdemben nem tudok reagálni, kevés a tudásom ahhoz, hogy el tudjam dönteni melyikőtöknek van igaza! :)
  • Her Laca
    Akkor ne normálra állítsd:)) Ha sebességben is van különbség ,amikor egyforma az élsimi,már a képminőség,na az már érdekes.Egyik így a másik úgy oldja meg asszem:)
  • VO101Tom
    Ezek a példák amiket írtál, ezekről nem hallottam még. Lehet ezekről többet olvasni valahol?

Nem ismerem ki ez az Abu, látom, hogy régi tag, és a ProHW is komoly oldal, el is hiszem, hogy sok dologhoz ért, de amit itt leírt, azt hülyeség. Teljesen mindegy, hogy saját cikk, vagy csak lefordította másét, nem ellenőrizte le. A 3x tessalate teljesen átlagos, a 64x-est viszont mai PC-kkel képtelenség kiszámoltatni is, nem hogy játékban real time-ban kezelni.

A tessalate egyébként egy tök alap művelet, 3D-s modelleknél alkalmazzák (tessalate, subdivision surface, különböző smooth módosítók mind ezt használják) annyit csinál, hogy egy polygon oldalainak felezőpontjából a geomtriai súlypontjába húz egy vágási élt. Ezzel egy négyszögből pl. négy darab négyszöget csinál. 2x tessalate az 1 négyszög polygonból 16-ot, 3x-os 64-et, és így tovább (így: kep).
  • Solt
    Ott vannak példának az exe átnevezős sztorik. NFS szériánál kevesebb fps-t kaptál NV kártyán, ha átnevezted az exe fájlt. Ergo az NV driver grafikai "csalást" alkalmazott a több fps érdekében, mégpedig a képminőség rovására.

Vagy ott az ArmA példája. Ha minden beállítás ugyanaz a két kártyán, akkor NV kártyán randább az élsimítás. Beállítod mondjuk Normal-ra, és a két vga-n eltér a képminőség. Gondolom nem kell megjegyeznem, hogy mondjuk egy tesztnél ez mit jelent...

Hogy őszinte legyek a cikk mélységében én nem értek ehhez a dologhoz, de azt tudom, hogy Abu eléggé elismert tekintély ezekben a témákban. Nehezen tudom elképzelni, hogy túl nagy marhaságot írna... :)
  • VO101Tom
    Én szkeptikus vagyok ezekkel az összeesküvés elméletekkel kapcsolatban, ezek a mindenki tudja, de senki sem bizonyítja dolgok mindig megbuknak ott, hogy: oké, mondj példát.

Legutóbb a crysisről olvastam egy több oldalas cikket crysis 2 rejtett geometria. Amit a tessalate-ről összehord hülyeségeket, az kiboító, pedig annak egy külön oldalt szentelt. A 64x tessalate egyetlen (!) polygonból csinálna 4^64-en db polygont, és ezt még mutogatja is, többször is leírja, nem elírás. Ez akkora szám, hogy írni is fölösleges, hogy mekkora f*ság amiről beszél. A 3x tesslate persze, ami tök átlagos, és amiről valószínűleg szó van (az csinál 1 polygonból 64-et) az nem lenne hírértékű... :/
  • bettly
    Szevasztok,tudom hogy nem itt van a helye annak mire segitseget kernek,de a
    Lock on forumon eleg halvany a jaras, annyit szeretnek kerni,hogy nallam a flaming clifs 1 van fent, erre tehetek valami fele modot vagy akar misziokat termeszetesen single-ben vagy uj gepeket,es hol kapom meg ezeket, honnan tudom letolteni a FC2-t , a letoltos verziot online-n es hogy tortenik ennek kifizetese,eleg furan hhalszik de meg nem csinaltanm ilyent, kuldnek egy cont szamot es erre teszem a penzt akar melyik bankban,vagy fene tudja,bank kartyam nincs, a felesegemnek van de ot nem szeretnem be avatni...hat eleg fura, idonkent be be nezek az oreg il-2 szervereire,de mar nem ugyanaz . van nemi mozgas ott, de mar sokan elvandoroltak. Udvozlom a regi baratokat,Atat nen nagyon latom minden este atolvasom a forumot ,most mindenki EGY jatekkal van elfoglalva, mar varom en is hogy . v.mikor be kapcsolodjak, de meg egy kis ido el fog telni addig, Koszonom , mind mind annyiszor a segitseget es jo repulest
  • Solt
    Úgy legyen mester! :)) Bár én ezt nem a CloD miatt vettem, de azért remélem majd itt is látható lesz az oroszlánkörme! :))

Oldásnak:

Kiderült, amit már régóta sejteni lehetett. TGM egy robot!

Itt a végleges bizonyíték is! 0:19-től látható ahogy egy valószínűsíthető driver hiba miatt hosszú másodpercekre lefagy. Az elhangzott kérdésre nem volt előre telepített válasz, és emiatt egyszerűen lefagyott. Hiába no, régi konstrukció már... :D
  • Her Laca
    Nálam sem:) Figyu. Sajnálatos,de jelen pillanatban,nem jobb az a szörnyeteg a Clod ban ezt lássuk be. Persze ha az ígért optimalizáció,új grafikus motor megjön akkor nincs kétségem ,hogy megmutatja az erejét.
    Már ha kell majd akkorra ilyen bivaly cucc. Szeretném ha egy közepes kártyán 560-6870-6950 en tökéletesen futna,mert ez a közösség érdeke,hiszen nem mindenki elmebeteg,hogy 100 ezres kártyákat vegyen. Legyen ez a végszó:))

Mert! Lássuk be azt is,hogy grafikailag semmi nem predesztinálja ezt a retek játékot arra,hogy ilyen hardverigénye legyen.
  • Solt
    Semmi gond nem lenne akkor, ha ez a szponzoráció nem arról szólna, hogy a konkurencia gépein szarabbul fusson. Ha a reklámért támogatnának fejlesztőket, egy szót nem szólnék... de nem igazán erről van szó. Más kérdés, hogy ebben a fejlesztők is ludasak...
  • acidrain
    Nem vagyunk egyformák.
  • Solt
    :D

Csak egy példa... nálam például semmi különbség sincs, ha kapcsolgatom az epilepszia szűrőt... tök mindegy hol áll, ugyanannyi az fps...
  • Romeo One
    Azért még egyet ne felejtsünk el. Ha egy játék, amit szeretek, jobban fut valamelyik cég kártyáján, akkor hihetetlenül érdektelen számomra, hogy ezt natívan teszi, vagy szponzoráció keretein belül. Nem a kártyámhoz keresek játékot, hanem fordítva.
  • Her Laca
    Mondom ,hogy nincs különbség,max annyi,hogy nálam wery high van:))Mondjuk az élsimi 4X esen van.Tudom én ,hogy ez a játék hibája mielőtt bármit mondanál. Vagy ennyire jóóóóóóóóóóóóóóó a gtx:XD És nekem csak I5 van ugye. Bár azt mondják,hogy játékoknál mindegy.
  • Solt
    Bazzeg... miket írok, pedig nem is ittam... :D

Szóval "hosszú távon".

Van még bőven, úgyhogy mára inkább hagyom a fórumozást... :)))
  • Solt
    A múltkor néztem, 1920x1080, gyári high beállítás, élsimítás maxon. London sightseeing, leborítás és át Tower bridge "alatt", a Temze felett pár méterrel végig a Westminsterig, majd élesen jobbra a Hyde park irányába, aztán végig a házak felett...

Na így a minimum fps 35 alá nem ment...

De szerintem a CloD még mindig nem mérvadó ilyen téren, mert a grafikai motorral vannak nyűgük. ArmA2 iszonyat jól megy, ott durva a változás... pedig az sem az optimalizációról híres.
  • Her Laca
    Viccelsz?:) Különben gyanítom a Clod ban semmivel sem jobb mint egy 580 . Már a játék miatt :) jegyezném meg. De kíváncsi vagyok az új rendszerrel mit produkál neked.
    Bár most el tudnám adni az 580 ast:XD és kb abból vehetnék egyet . De hát ugyi még egyszer nem húztok a csőbe:)))))