91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #48712 Szerintem a franciáról lemaradt a csigakikaparó kiskanál.
-
Lacusch69 #48711 A Messzer-dobi párhuzam oké, a Fóka inkább egy bandog, mint roti.
A Shitfire meg szerintem egy Yorkshire-terrier...
Azt tudtad, hogy a "Messer" kést jelent, a "Forke" (a 190-es német beceneve) meg villát?
Ha megnézed a fegyverzet elhelyezését, stimmel is a dolog.
-
Lacusch69 #48710 Barkhorn meg az írta, hogy a 109F2-vel a háború bármelyik vadászát elkapta volna. -
artivizsla #48709 Aki akar, vehet egy Fókát, vagy játszhat velük. -
artivizsla #48708 Ez nem olyan egy Franciának, mintha Rómában elnyávognád magad hangosan ? -

-
Szepy2884 #48706 Ha már kutyákhoz asszociálgatunk, akkor a spit meg nem olyan mint az angol agár?:))) Lehet, hogy gyors, meg fordulékony, de az ember legszívesebben felrugná, hogy ne ugráljon annyit >:) Na ezt egy Dobival vagy Rotival már kevésbé lehetne megtenni :) -
Ta-152 a legszebb. -
artivizsla #48704 Nem tudom, ha futni kellene előlük, tök mindegy, hogy melyik az...:)
Egyébként jogos a javítás !
Létezik olyan Compare program, ahol a gyorsulás és az orsózási sebesség is fel van tüntetve ? -
A fóka az messze van a szép repülőtől. Szép az a Spit ,a Messer ,és a P51.
A fóka egy kimondottan brutális kinézetű ,pusztán a teljesítményre épített gép ,még a fegyverzet beépítése is ezt sugallja. Az orrán az a nagy dudor ,meg a szárnyakon. Tipikus halálosztó szerintem.
Ja a P38 is szép szerintem.
Mondjuk a Dóra az már szép fóka azt meg kell hagyni. -
Szepy2884 #48702 Doberman inkább a Messer. A Fóka meg inkább Rotweller. -
artivizsla #48701 "Az FW-190-es szolgáltban" c. könyvben is az angol szakértők azt írták, hogy a FW190 A3 ( ami leszállt Angliában ) jobban fordul, mint a Spit. XIV. és a P-51A, viszont mindkét gép fordulóköre kisebb, mint a Fókának. Viszont, azt is írják, hogy olyan gyorsan orsózik a Fóka, amit nem tudnak követni, így evvel a manőverrel ki tud térni könnyedén a fordulóharcból. A Griffon motoros Spitre írják később, hogy jobban fordul, mint a Fóka, bár hozzátették, hogy az angol pilóta nem akarta megkockáztatni az átesést a kis magasságban.
Egyébként, ha már hasonlítani kéne a Fókát, nem úgy néz ki, mint egy Dobermann ?
Az angol cikkből, nem tudna valaki fordítani egy keveset ? -
Ez pont így van az Il2 ben is. 400 és a fölött pariban vagy bármivel.Ha a Cornel speedet tartani tudod jó vagy.
Egy ,másfél körön belül nem fordulnak le,csak ha erőlteti az ember hamar eldobja a sebességet. De van olyan srác aki Fókával nagyjából bármit ledogol:)Mármint Il ben.Én szeretem nagyon ,gyors ,sok és erős a fegyverzet,nem kell spórolni ,és ha megtanul az ember jól lőni akkor más dolga sincs csak húzni a strigulákat. Mert ha az betalál akkor be van találva ugye:) -
artivizsla #48699 Mondjuk, innen sem lenne rossz, válogatni. -
Szepy2884 #48698 sokfelé sokmindent lehet olvasni. A németek jellemzően nem erőltették a forduló harcot még ha a gép erre alkalmas is volt. A magyarok viszont gyakran fordulóztak és ezt a németek is szóvá tették. Hogy a P-51 lefordúlta Fókát? Lehet még nem próbáltam. Viszont Norbert Hannig aki messerről állt át Fókára, szerinte a Fóka fordulékonyabb volt a Messernél. -
artivizsla #48697 Laca ! Meg van a cikk, ráadásul, nyomtatott verzióban és hab a tortán, hogy lefűzve ott pihegett a legényszobában a polcon.
Knighton " Manyscalps" Warbeck, volt FW-190A9-es pilóta írását fordította le Tóth "V101_Balazs" Balázs.
Ízelítő a cikkből :
"A fordulóharc
...El tudod képzelni, hogy a Fóka együtt tud fordulni egyx Yak-3-al? Jobb, ha elhiszed ! Egyszer egy Yak mögé vágódtam be, amikor kijött a zuhanásból. Ő is nagy sebességgel ( 500+) jött ki belőle. Kb. 50 m magasan, kissé alá helyezkedtem a 6 órájába. A feketedés határán, 10-15 m-el a Yak alatt követtem a fordulóját. Egészen 180 fokot fordultunk, melyben könnyen követtem a Yak-ot a combat fékszárnnyal, kb. 450-ig eldobtam a sebességem. A Yak kezdett meglépni, ahogy a Fóka veszített a teljesítményéből, amint a sebesség 400 alá került. Tisztán láttam, hogy ha tovább követem a Yak-ot a fordulóban és még tovább veszítek a sebességből, akkor az előbb utóbb a végemhez vezet. 350-nél kiraktam a landing fékszárnyat, ekkor már kb. a kör átellenes pontján volt és egyre csak mászott rám. Ekkor egyenesbe állítottam a gépet, 900 PP és elkezdtem gyorsítani egy enyhe zuhanásban. Szerencsére túléltem és harcolhattam másnap is...."
Eredetiben talán ez
vagy ez lesz az.
Egyébként érdekes dolgokat találtam még a mappában. Meg van a Pumaszállás/ oktatás teljes 2004-es verziója lefűzve. Ebben még olyanok is voltak, hogy "BF-109K4, meg FW-109 A-4 / A-5 kabinismertető, meg külön hajtóművek fejezet.
-
messerharcos #48696 márha fordulóharcra került a sor persze... -
messerharcos #48695 Elvileg mint a lavor mind a jak mint a mustang jobban fordult mint a fóka.Legalábbis ezt olvastam. De egyébként fontos tényező volt hogy maga a pilóta mennyit bírt elviselni, könnyen múlhatott a szervezet erősségén is a harc, nem?
Pl Marseilléről is azt mondják olyan manővereket tudott megcsinálni amit a társai nem birtak. -
Most az igazi vagy az IL2 es megoldásról van szó?
Mert szerintem az igazi Fóka (nem csak szerintem,hiszen a nagy Chuck Yeager is azt mondta), a VH talán egyik legjobb gépe volt.
Nagy sebességen fordult az mint az álom,és a fegyverzete ugye egészen egyedülálló volt. Ha megnézi az ember ,első látásra látszik,hogy egy gyilkoló gép.Ráadásul a Yak 3 asok nem nagyon voltak elterjedve asszem ,bár ha jól tudom a francia Normandiai oroszoknál harcoló pilóták 44 től ezt repülték. Szó se róla jó gép volt a Jak,de itt is inkább a pilóta volt a lényeg. 44 re már nagyon felhígult a német pilóta állomány ,kb olyan volt mint az oroszoké amikor megtámadták őket. És ezekkel a gépekkel nem nagyon forgolódtak azért ,hiszen már kitárgyaltuk ,hogy ami számított az a sebesség,csúcsmagasság,fegyverzet volt. Még a pályázati kiírásokban sem szerepelt mint kitétel,hogy mennyire jól kell fordulnia egy gépnek.De egy adalék a Fóka fordulékonyságáról. Ha jól emlékszem az Angelus csatában a derék szövi pilóták igen csak meglepődtek amikor találkoztak az első Fókákkal,mert ledogolták őket. -
artivizsla #48693 A fókával való harcról írt és végén elmagyarázta, hogy hogy lehet lefordulni mégis a jak-ot, de persze ennek technikája van. Valamelyik század oldalán találtam, még régebben, szóval pont nem a BaZ-ról volt szó benne. -
A cikket nem ismerem,de egyszerű a dolog. Telepumpálja jó kis birodalmi acélmagvassal a Jak -ot. Nincs abban semmi bonyolult:)
Mellékesen szerintem a Fókával bármit el lehetett intézni annó ami akkoriban szárnnyal rendelkezett és repült:) -
artivizsla #48691 Egyszer, egy oldalon olvastam egy pilóta beszámolóját, hogy a közhiedelemmel ellentétben, hogy lehet egy fókával elintézni egy Jak-3-ast. Nem ismeri esetleg valaki a cikket ?
Gondolom, hogy nem csak én gyűjtöttem e repülős könyveket már régebben is, hanem mások is fordítottak erre a zsebpénzükből, már ifjú korukban is.
Nem lenne kedvetek közzétenni a könyveket itt az oldalon, aztán akinek esetleg lesz ismeretlen közöttük és megtetszik neki, legalább tudja, hogy mit kell keresnie ?
Egy word doksiban lehetne gyűjteni az adatokat ( cím, szerző, borító képe ), amit folyamatosan lehetne frissíteni és innen lehetne ellenőrizni mindenkinek a saját "készleteit". Erre tegnap este gondoltam, amikor sorra "kerültek" elő a különféle repülős könyvek, aztán lehet, hogy nekem is lenne még mit beszerezni az idők folyamán. Persze kezdésnek a magyar nyelvűeket lenne célszerű, már csak az egyszerűbb beszerzés miatt is. -
artivizsla #48690 Kalandregény, de ezt tegnap válaszoltam, ma viszont már nem találom a választ.
Az üzenet tényleg arrébb ment egyel. :)
Valamelyik háborús sorozatot pedig a Nemere írja, azt hiszem, valami Kaufmann István néven.
Olyan, mit egy mesekönyv, de nekem mégis nagyon tetszik. Anno a gyereknek vettem, de én is kedvelem és most nézem, hogy ezt is a Géczi Zoltán írta. -
Szepy2884 #48689 "megtudta hogy Kurt Rieder-t Géczi Zoltánnak (vagy vhogy így) hívják és magyar."
Biztos? Én úgy hittem, hogy Földi Pál a neve. Amúgy nagyon jó tollú írónak tartom. Már ha a Ctrl+C Ctrl+V-t lehet jó tollnak nevezni
-
Johann Wind #48688 Jumped out=kiugrott.
Hogyan lehet ezt katapultálásnak fordítani?
Az Angliai csatában a fickó éppen most lépett be a "Guineai disznó" klubba. -
Johann Wind #48687 Sztem ezt nem nekem akartad címezni. :)
Én a stukás könyvről kérdeztem. Azt videót egyébként már láttam, azon lövi Rudel a partraszálló csónakokat/bárkákat.:) -
artivizsla #48686 A címet is nézted, hogy ki van a videón ? Gondolom, hogy amolyan oktató filmként is vetítették anno. -
Ezt már egyszer-kétszer megbeszéltük. Ezért innen nem fog kidobni senki. -
zmok #48684 Ezt az esti mesét még nem láttam, hálás köszönet!
-
Johann Wind #48683 Én viszont most lelépek, mielőtt ki nem dobnak, mert teletörténelmezem a fórumot.;) -
zmok #48682 Ez óriási!!!! 
-
Johann Wind #48681 Azokból is van egy csomó és el is olvastam őket.:) Na azokat viszont faterom tette a "meg van, de be van téve a nem olvasom el" könyvek közé, amikor megtudta hogy Kurt Rieder-t Géczi Zoltánnak (vagy vhogy így) hívják és magyar. Látni kellett volna old Johann arcát amikor rájött.:);) -
artivizsla #48680 És akkor esti mese helyett, stílszerűen.
Mondjuk a Hősökterén egy ilyet ? -
zmok #48679 Ez olyan ,mint a Kurt Rieder könyvek, "senki sem" olvassa.
-
Johann Wind #48678 Nincs mit.:) A háború korai időszakára jellemzőek ezek a jelvények, kéőbb már eltűntek ezek a nagyméretű grafikák. -
Johann Wind #48677 Ez kitaláció vagy rendes, megtörtént eseményeket feldolgozó történelmi regény? Meg van, de be van a téve a "meg van ugyan, de nem olvasom el" könyvek közé.:) -
zmok #48676 Próbálok keresni róla képet, remélem találok, nem csak az én örömömre.
-
zmok #48675
-
artivizsla #48674 Gondolom, hogy akkor ez ott figyel pár ember könyvespolcán. -
Johann Wind #48673 Igen. Rudel volt az első és egyetlen külföldi, aki megkapta az arany tiszti vitézségit. Sajnos én még egyetlen olyan fotót sem láttam amin viselné és a kitüntetései között sem láttam még.:( De biztos hogy megkapta.
Érdekesség: Skorzeny kitüntetései között viszont láttam egy magyar szent korona rendet.