91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Szerintem a franciáról lemaradt a csigakikaparó kiskanál.
  • Lacusch69
    A Messzer-dobi párhuzam oké, a Fóka inkább egy bandog, mint roti.
    A Shitfire meg szerintem egy Yorkshire-terrier...

Azt tudtad, hogy a "Messer" kést jelent, a "Forke" (a 190-es német beceneve) meg villát?
    Ha megnézed a fegyverzet elhelyezését, stimmel is a dolog.

• Lacusch69
    Barkhorn meg az írta, hogy a 109F2-vel a háború bármelyik vadászát elkapta volna.
  • artivizsla #48709
    Aki akar, vehet egy Fókát, vagy játszhat velük.
  • artivizsla #48708
    Ez nem olyan egy Franciának, mintha Rómában elnyávognád magad hangosan ?
  • VO101Tom

• Szepy2884
    Ha már kutyákhoz asszociálgatunk, akkor a spit meg nem olyan mint az angol agár?:))) Lehet, hogy gyors, meg fordulékony, de az ember legszívesebben felrugná, hogy ne ugráljon annyit >:) Na ezt egy Dobival vagy Rotival már kevésbé lehetne megtenni :)
  • i robot
    Ta-152 a legszebb.
  • artivizsla #48704
    Nem tudom, ha futni kellene előlük, tök mindegy, hogy melyik az...:)
    Egyébként jogos a javítás !

Létezik olyan Compare program, ahol a gyorsulás és az orsózási sebesség is fel van tüntetve ?
  • Her Laca
    A fóka az messze van a szép repülőtől. Szép az a Spit ,a Messer ,és a P51.
    A fóka egy kimondottan brutális kinézetű ,pusztán a teljesítményre épített gép ,még a fegyverzet beépítése is ezt sugallja. Az orrán az a nagy dudor ,meg a szárnyakon. Tipikus halálosztó szerintem.

Ja a P38 is szép szerintem.
    Mondjuk a Dóra az már szép fóka azt meg kell hagyni.
  • Szepy2884
    Doberman inkább a Messer. A Fóka meg inkább Rotweller.
  • artivizsla #48701
    "Az FW-190-es szolgáltban" c. könyvben is az angol szakértők azt írták, hogy a FW190 A3 ( ami leszállt Angliában ) jobban fordul, mint a Spit. XIV. és a P-51A, viszont mindkét gép fordulóköre kisebb, mint a Fókának. Viszont, azt is írják, hogy olyan gyorsan orsózik a Fóka, amit nem tudnak követni, így evvel a manőverrel ki tud térni könnyedén a fordulóharcból. A Griffon motoros Spitre írják később, hogy jobban fordul, mint a Fóka, bár hozzátették, hogy az angol pilóta nem akarta megkockáztatni az átesést a kis magasságban.

Egyébként, ha már hasonlítani kéne a Fókát, nem úgy néz ki, mint egy Dobermann ?

Az angol cikkből, nem tudna valaki fordítani egy keveset ?
  • Her Laca
    Ez pont így van az Il2 ben is. 400 és a fölött pariban vagy bármivel.Ha a Cornel speedet tartani tudod jó vagy.
    Egy ,másfél körön belül nem fordulnak le,csak ha erőlteti az ember hamar eldobja a sebességet. De van olyan srác aki Fókával nagyjából bármit ledogol:)Mármint Il ben.Én szeretem nagyon ,gyors ,sok és erős a fegyverzet,nem kell spórolni ,és ha megtanul az ember jól lőni akkor más dolga sincs csak húzni a strigulákat. Mert ha az betalál akkor be van találva ugye:)
  • artivizsla #48699
    Mondjuk, innen sem lenne rossz, válogatni.
  • Szepy2884
    sokfelé sokmindent lehet olvasni. A németek jellemzően nem erőltették a forduló harcot még ha a gép erre alkalmas is volt. A magyarok viszont gyakran fordulóztak és ezt a németek is szóvá tették. Hogy a P-51 lefordúlta Fókát? Lehet még nem próbáltam. Viszont Norbert Hannig aki messerről állt át Fókára, szerinte a Fóka fordulékonyabb volt a Messernél.
  • artivizsla #48697
    Laca ! Meg van a cikk, ráadásul, nyomtatott verzióban és hab a tortán, hogy lefűzve ott pihegett a legényszobában a polcon.
    Knighton " Manyscalps" Warbeck, volt FW-190A9-es pilóta írását fordította le Tóth "V101_Balazs" Balázs.
    Ízelítő a cikkből :

"A fordulóharc

...El tudod képzelni, hogy a Fóka együtt tud fordulni egyx Yak-3-al? Jobb, ha elhiszed ! Egyszer egy Yak mögé vágódtam be, amikor kijött a zuhanásból. Ő is nagy sebességgel ( 500+) jött ki belőle. Kb. 50 m magasan, kissé alá helyezkedtem a 6 órájába. A feketedés határán, 10-15 m-el a Yak alatt követtem a fordulóját. Egészen 180 fokot fordultunk, melyben könnyen követtem a Yak-ot a combat fékszárnnyal, kb. 450-ig eldobtam a sebességem. A Yak kezdett meglépni, ahogy a Fóka veszített a teljesítményéből, amint a sebesség 400 alá került. Tisztán láttam, hogy ha tovább követem a Yak-ot a fordulóban és még tovább veszítek a sebességből, akkor az előbb utóbb a végemhez vezet. 350-nél kiraktam a landing fékszárnyat, ekkor már kb. a kör átellenes pontján volt és egyre csak mászott rám. Ekkor egyenesbe állítottam a gépet, 900 PP és elkezdtem gyorsítani egy enyhe zuhanásban. Szerencsére túléltem és harcolhattam másnap is...."

Eredetiben talán ez
    vagy ez lesz az.

Egyébként érdekes dolgokat találtam még a mappában. Meg van a Pumaszállás/ oktatás teljes 2004-es verziója lefűzve. Ebben még olyanok is voltak, hogy "BF-109K4, meg FW-109 A-4 / A-5 kabinismertető, meg külön hajtóművek fejezet.

• messerharcos
    márha fordulóharcra került a sor persze...
  • messerharcos
    Elvileg mint a lavor mind a jak mint a mustang jobban fordult mint a fóka.Legalábbis ezt olvastam. De egyébként fontos tényező volt hogy maga a pilóta mennyit bírt elviselni, könnyen múlhatott a szervezet erősségén is a harc, nem?
    Pl Marseilléről is azt mondják olyan manővereket tudott megcsinálni amit a társai nem birtak.
  • Her Laca
    Most az igazi vagy az IL2 es megoldásról van szó?
    Mert szerintem az igazi Fóka (nem csak szerintem,hiszen a nagy Chuck Yeager is azt mondta), a VH talán egyik legjobb gépe volt.
    Nagy sebességen fordult az mint az álom,és a fegyverzete ugye egészen egyedülálló volt. Ha megnézi az ember ,első látásra látszik,hogy egy gyilkoló gép.Ráadásul a Yak 3 asok nem nagyon voltak elterjedve asszem ,bár ha jól tudom a francia Normandiai oroszoknál harcoló pilóták 44 től ezt repülték. Szó se róla jó gép volt a Jak,de itt is inkább a pilóta volt a lényeg. 44 re már nagyon felhígult a német pilóta állomány ,kb olyan volt mint az oroszoké amikor megtámadták őket. És ezekkel a gépekkel nem nagyon forgolódtak azért ,hiszen már kitárgyaltuk ,hogy ami számított az a sebesség,csúcsmagasság,fegyverzet volt. Még a pályázati kiírásokban sem szerepelt mint kitétel,hogy mennyire jól kell fordulnia egy gépnek.De egy adalék a Fóka fordulékonyságáról. Ha jól emlékszem az Angelus csatában a derék szövi pilóták igen csak meglepődtek amikor találkoztak az első Fókákkal,mert ledogolták őket.
  • artivizsla #48693
    A fókával való harcról írt és végén elmagyarázta, hogy hogy lehet lefordulni mégis a jak-ot, de persze ennek technikája van. Valamelyik század oldalán találtam, még régebben, szóval pont nem a BaZ-ról volt szó benne.
  • Her Laca
    A cikket nem ismerem,de egyszerű a dolog. Telepumpálja jó kis birodalmi acélmagvassal a Jak -ot. Nincs abban semmi bonyolult:)
    Mellékesen szerintem a Fókával bármit el lehetett intézni annó ami akkoriban szárnnyal rendelkezett és repült:)
  • artivizsla #48691
    Egyszer, egy oldalon olvastam egy pilóta beszámolóját, hogy a közhiedelemmel ellentétben, hogy lehet egy fókával elintézni egy Jak-3-ast. Nem ismeri esetleg valaki a cikket ?

Gondolom, hogy nem csak én gyűjtöttem e repülős könyveket már régebben is, hanem mások is fordítottak erre a zsebpénzükből, már ifjú korukban is.
    Nem lenne kedvetek közzétenni a könyveket itt az oldalon, aztán akinek esetleg lesz ismeretlen közöttük és megtetszik neki, legalább tudja, hogy mit kell keresnie ?
    Egy word doksiban lehetne gyűjteni az adatokat ( cím, szerző, borító képe ), amit folyamatosan lehetne frissíteni és innen lehetne ellenőrizni mindenkinek a saját "készleteit". Erre tegnap este gondoltam, amikor sorra "kerültek" elő a különféle repülős könyvek, aztán lehet, hogy nekem is lenne még mit beszerezni az idők folyamán. Persze kezdésnek a magyar nyelvűeket lenne célszerű, már csak az egyszerűbb beszerzés miatt is.
  • artivizsla #48690
    Kalandregény, de ezt tegnap válaszoltam, ma viszont már nem találom a választ.

Az üzenet tényleg arrébb ment egyel. :)

Valamelyik háborús sorozatot pedig a Nemere írja, azt hiszem, valami Kaufmann István néven.

Olyan, mit egy mesekönyv, de nekem mégis nagyon tetszik. Anno a gyereknek vettem, de én is kedvelem és most nézem, hogy ezt is a Géczi Zoltán írta.
  • Szepy2884
    "megtudta hogy Kurt Rieder-t Géczi Zoltánnak (vagy vhogy így) hívják és magyar."

Biztos? Én úgy hittem, hogy Földi Pál a neve. Amúgy nagyon jó tollú írónak tartom. Már ha a Ctrl+C Ctrl+V-t lehet jó tollnak nevezni
  • Johann Wind
    Jumped out=kiugrott.
    Hogyan lehet ezt katapultálásnak fordítani?
    Az Angliai csatában a fickó éppen most lépett be a "Guineai disznó" klubba.
  • Johann Wind
    Sztem ezt nem nekem akartad címezni. :)
    Én a stukás könyvről kérdeztem. Azt videót egyébként már láttam, azon lövi Rudel a partraszálló csónakokat/bárkákat.:)
  • artivizsla #48686
    A címet is nézted, hogy ki van a videón ? Gondolom, hogy amolyan oktató filmként is vetítették anno.
  • LeonSilver
    Ezt már egyszer-kétszer megbeszéltük. Ezért innen nem fog kidobni senki.
  • zmok
    Ezt az esti mesét még nem láttam, hálás köszönet!
  • Johann Wind
    Én viszont most lelépek, mielőtt ki nem dobnak, mert teletörténelmezem a fórumot.;)
  • zmok
    Ez óriási!!!!
  • Johann Wind
    Azokból is van egy csomó és el is olvastam őket.:) Na azokat viszont faterom tette a "meg van, de be van téve a nem olvasom el" könyvek közé, amikor megtudta hogy Kurt Rieder-t Géczi Zoltánnak (vagy vhogy így) hívják és magyar. Látni kellett volna old Johann arcát amikor rájött.:);)
  • artivizsla #48680
    És akkor esti mese helyett, stílszerűen.

Mondjuk a Hősökterén egy ilyet ?
  • zmok
    Ez olyan ,mint a Kurt Rieder könyvek, "senki sem" olvassa.
  • Johann Wind
    Nincs mit.:) A háború korai időszakára jellemzőek ezek a jelvények, kéőbb már eltűntek ezek a nagyméretű grafikák.
  • Johann Wind
    Ez kitaláció vagy rendes, megtörtént eseményeket feldolgozó történelmi regény? Meg van, de be van a téve a "meg van ugyan, de nem olvasom el" könyvek közé.:)
  • zmok
    Próbálok keresni róla képet, remélem találok, nem csak az én örömömre.
  • zmok
  • artivizsla #48674
    Gondolom, hogy akkor ez ott figyel pár ember könyvespolcán.
  • Johann Wind
    Igen. Rudel volt az első és egyetlen külföldi, aki megkapta az arany tiszti vitézségit. Sajnos én még egyetlen olyan fotót sem láttam amin viselné és a kitüntetései között sem láttam még.:( De biztos hogy megkapta.

Érdekesség: Skorzeny kitüntetései között viszont láttam egy magyar szent korona rendet.