91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ja ja, egy vadász kicsinálhat egy egész századot is egy lövéssel akár :D
    Egyébként, ezt vicc nélkül mondom, jelenleg az a legjob,b ha a pilóta és a bomázó is human, mert nincs autópilóta funkció, bombázó pozicióban nagyon körülményes a kurzuson és a magasságon tartani a gépet, miközben a bombacélzóval szarakodsz.
  • Her Laca
    És ugye itt egy komplett gépszemélyzet is beülhet ha jól tudom.
    Na az milyen ütős lenne,még az is jöhetne aki még nem annyira gyakorlott,egyszerűen beül lövésznek,vagy istentudja minek:)
  • VO101Tom
    Na, csak rajta, kellenek a bombázó pilóták is :)
  • Her Laca
    Az jó:)
    Rá kéne vennem Kispumát ,meg Kisvadászt,hogy aktivizálják magukat.
    KP az nagy navigátor:) és ha támadják a vadászok akkor beül lövésznek ,ott meg csíter. PK-t oszt ha kell ha nem:)
    Én bombázóval nem is tudok repülni,na jó a levegőbe tartom,de aztán ennyi.
  • VO101Tom
    Gyenge, az igaz, de ha felszállsz, onnan el lehet tötyögni vele kényelmesen.
    10% mixture, 10% gáz, magneto-t nem kell külön felkapcsolni, kiválasztod az egyik motort és ráindítasz. Indítás után át kell kapcsolni a műszerfalon a hőmérő melletti kapcsolóval, hogy melyik motor melyik hengerét mutassa. Gyakorlatilag bármelyik jó, ott kell nézni, hogy a motor hőfok 200 és 300 fok között legyen. A karburátor fűtést rákapcsolod, és melegíted a motort. Olaj 40 fok, motor 200 fok fölött tudsz felszállni. Olaj nem mehet 60 fölé, a motor meg 300 fölé. Ez a gond a G.50-el is, nagyon oda kell figyelni a hajtómű hőmérsékletre, a csillagmotoros gépek nagyon érzékenyek erre. Ha hideg, nem húz, ha meleg, akkor szétég semmi perc alatt. Felszállásnál hosszan kell nekifutni, és trimmelve, óvatosan elemelni, ez a legveszélyesebb rész. Kis ívelő nem árt. Felszállás után azonnal futó be, majd 50-100m-en visszahúzható az ívelő is. Sajnos a különböző kezelőszervekről elég kevés a visszajelzés, ívelő, bombatér ajtó, ilyeneknél nézni kell, hogy a működtető kar mozog-e, különben nem tudod hogy éppen hogy állnak.

A bombacélzó nagyon egyszerű mechanikus szerkezet, beállítod a repülési magasságot, sebességet, és ahova a pötty mutat, oda fogja dobni. A bombatér ajtót kézzel nyitod, 2-3 másodperc alatt nyitva, a bombázótiszt mellett látszik a kar, ami mozgatja. A controlsban beállított gombokkal (most meg nem mondom meliykkel konkrétan) tudsz bombavetési módot is választani:
    single - egyértelmű, egy gombnyomás, egy bomba
    salvo - egyszerre eldob mindent, nagyun brutál :)
    series - beállítható, hogy a bombák leérkezéskor milyen közzel csapódjanak be, van két gomb, amivel ezt a távolságot adod meg (ezek is a bombacélzó gombjai között vannak). Az eslő bomba vetését indítod a gombbal, a többik automatikusan oldja.

Ilyesmi egyébként van a He 111-ben is, ott a seriesnél az is megadható, hogy hány db bombát dobjon el. De a Heinkelt még tanulgatom, arra nincs még meg a tipusom :)
  • Her Laca
    Egyforma. Mondhatom kiegyenlített a dolog.
    Mostanában van,hogy 70 ember is fent van az ATAG on és kb fele ,fele az arány.
  • artivizsla #49787
    Általánosságban, a COD-ot melyik oldalon repülik többen online ? Kék, vagy vörös ?
  • i robot
    Br. 20? Egyszerűen nem tudom beindítani a motorokat. Vagy ha be is indulnak egyszerűen nincs erő bennük.
  • i robot
    Londoni ipartelep vs He-111 engem is érdekelne!
  • VO101Tom
    Oldalról már hallani a másik gépet, mert ugye a légcsavar is onnan a leghangosabb. De van egy olyan bug, ahogy messziről, 2-300m-ről már hallja az elöl lévő ha közelítenek hozzá. Azt hittem ezt mondod, ez egyértelműen bug, és tegnap pl több alkalommal megfigyeltem én is.

Bombázó azért necces ezen a térképen, mert qrva messziről indulnak, M2, O1 asszem. De benne lennék én is egyszer, mostanában tanulgatom a bombázókat, Br-20 kifejezetten tetszik. Salvo módban oldva egyszerre dob el mindent, az nagyon odacsap, ahova betalál :). A He111 robotpilótája kicsit zavaros még, meg a bombavető automatikával sem találtam el még semmit, de London azért még menne :) De lehet a Ju88 lenne a jó választás, lévén az a leggyorsabb elvileg az összes közt.
  • VO101Tom
    Igen, a full HD-n később teszi ki a pontot, mint 1680x1050-ben, ezt egyértelműen tapasztaltuk egymás elleni gyakorláskor. Illetve amit tegnap mondtak, hogy a 90 fokos FOV-al is jobban látszódnak a célpontok, mint normál vagy zoom nézetben. Azokat tényleg csak 1-2 km-ről érdemes használni, azonosításhoz.
  • bralph
    Ha a történelmi hűséget elfelejtjük és a city ellen megyünk, még talán én is beleülnék egy bomberbe. :)
  • bralph
    Persze, a hang dolog bug, de azért a géppuskákat benne hagyhatják, az tetszik. Nyitott dekkel egy géppár légcsavarsíkban azért biztos hallana valamit a másikból de ezt kideríteni is nehéz lenne.
    Olvasgatom a hivatalos fórumot és nagyon várom a peccset! Nekem a legzavaróbb, a gépek eltűnése adott FOV esetén, kis távolságban(LOD), de ilyet korai vagy kései napszakban nem tapasztaltam és egyébként is talán csak a horizont környékén. Persze bármilyen grafikai javítás jól fog jönni!
  • Her Laca
    Hozzá kell szokni a célok kereséséhez. Nagyon jól beleolvadnak a háttérbe,néha a még közeli gépet sem venni észre,magamról tudom,hogy mit szerencsétlenkedtem eleinte. Mostanában ,lévén sokat repkedek vele már jószerivel hamarabb látom a kontaktokat mint akik nemrég kezdték.
    Megszokja a szem és utána már automatikusan rááll.
    Várom már ,hogy sokan legyünk ,és mondjuk egy Londoni ipartelep bombázást véghez vigyünk,mondjuk 20-30 an:) Jó múltkor elkísértem arra vagy 4 bombert ,igaz nem lőttem senkit ,de akkora élmény volt ,figyelni őket ,a légteret ,hosszú volt de nekem tetszett.
  • bralph
    A magasság tiszta ügy, az ATAG földi céljait messze a szárazföldtől is látom, mindhármat, pedig messze vannak egymástól. Csak a légi célokat nem, pl 4,5-król a radar által jelentett, 300m-en húzó gépeket még víz felett sem. De akár a védendő célpont fölött sem látom azt aki fél perccel később lerombolja.
    Mivel messziről egy pont a cél, így nem hiszem hogy felbontás/beállítás függővé tették a dolgot, sőt talán rosszabb felbontással látható jobban.
    Azért persze jobban kell figyelnem, tudom én.
  • VO101Tom
    Nincs látástávolság korlátozás, én 6k-ról is látom a földi célokat, és a gépeket is, ha tudom hol keressem. Szintben meg még több. 4k csak azért szokott a berepülési magasság lenni, mert a veresek 3k fölé nem nagyon jönnek. Ha dogfight volt, akkor onnan is azonnal borítottak nullára. Nem sok esélyük volt, nagyon arra játszottak, hátha összefutnak egy-egy némettel, aki majd szintben tépi nekik nullán... hát, nem jött be :)

Valódi gépben, ha járó hajtómű van előtted, egyszerűen nem lehet hallani semmilyen másik gépet, aki hátulról közelítene. Ez egy hiba, hivatalos fórumon erről is volt szó, tudnak róla. A hangon is kalapálnak még, és a teljes repülési modell át lesz írva alapokról, komolyan, annyi mindenhez hozzányúlnak, hogy a 3D-s tartalom kivételével tényleg egy új játék készül... csak lenne már kész...
  • VO101Tom
    Ha csapatban van az ember, akkor lehet lejjebb menni nyugodtan, ha gáz van, segítenek a többiek. Ha viszont magasan találkozol angollal, abból nagyobb gáz lehet, azt minél előbb le kell vakarni. Én tagnap nem találkoztam velük olyan magasan, de az (általam ismertebb) tapasztaltabb angolok nem is voltak tegnap a szerveren.
  • bralph
    Mi a hivatalos látástávolság a CoD-ban? 4k alatt ugye?
    Az, hogy a másik gép behallatszik az egy érdekes kérdés! Átlőtt üveggel és nyitott oldalablakkal nagy élmény hallani a kerepelő géppuskákat a bombázón, amire épp rácsaptam de légiharcban lehet hátrány az biztos. Le lehet csapni a benzincsapot az utolsó pár méterre, ha van elég energia. ;)
    Remélem hozzáadnak majd egy kis légellenállást a repülési modellhez, hogy ne érje meg nekik nyitott dekkel kóborolni.
    Mondjuk bombázóban pl. nem hallatszik be ugyan az a mozgó földi egység ami a vadászba igen, ugyan azon a helyen a reptéren állva.
  • bralph
    Átírom majd nick-et, Condoros hozadék, ott a névből jön a farokjel többnyire. Lacáéknak az lején még sikerült beköszönni.
    Azt tudom merre járok, csak földrajzi jellegzetességekre, távolságra fokra, van alapból beállva az agyam, a városokat az elején helyre kellett tennem. Hála a Ts-nek a ti pozíciótok is tiszta volt végig, plusz 1000-1500-al feljebb követtem az eseményeket "az is mesza" szerepben. :)
    Akik eddig megleptek azok mind 4,5k körül , mert többnyire szintben és lefelé sasoltam. Páran direkt így vadásznak 5-6k között. Lejjebb főleg csak becsapkodva járok.
    A vörösök viszont 0-300 között operálnak a célpontokra, ez többször is kiderült és nem látni ilyen magasból...
  • bralph
    A ts-t ismerem, csak repülés előtt még nem sikerült összelőni a hangerőket, gombokat, stb. Ennek a hármasnak a hangminősége is kiváló.
    Elrettentő nem volt, csak az ellenségnek! Aprítottatok rendesen az biztos, kettő(?) valahogy sikerült nekem is.
    Ahol nagyon forrt a levegő, ott csak messziről sasoltam zavarás helyett.
    Jóval többet láttok a légtérben, sokkal előbb tiszta nektek, hogy ki a vörös és ki nem. Próbálok majd még sakkozni a beállításokkal Is, hogy harcképesebb legyek!
  • mtz 82 zts
    Már rájöttem de azért köszi
  • VO101Tom
    Szerintem a rar-okat tovább ki kell csomagolni, én nem emlékszem, hogy bármi trükk lett volna a telepítéssel. De már régen volt, és a letöltött fájlokat is letöröltem, nem tudom megnézni.
  • mtz 82 zts
    Az lenne a kérdésem,hogy a il2 1946 ra hogy kell felrakni az UP3.0-át én már felraktam a 4.08->4.09->4.10->4.10.1-es peccset. Letöltöttem az UP3.0-át és itt elakadtam a telepítésnél.Megnyitom a letöltött UP3.0 fájt abban van 16db további fáj Van benne 2 exe az egyik az a UP 3.0 RC Client.part1 a másik meg a UP3.0 DFS server ésvan még további 14 rar fáj.Nem tudom,hogy melyiket kell telepíteni és hogyan.A már telepített 4.08 as és a többit is csak simán felraktam nem pedig a JSGME NEVŰ PROGRAMMAL
    Kérdés hogyan tudom felrakni a UP3.0 át?
  • VO101Tom
    Ja ja, király volt nagyon, ledaráltuk őket . Nem is emlékszem, kellett egyáltalán ugrania valakinek este? Volt két KIA ütközésből asszem, de azt leszámítva nem nagyon tudtak lelőni minket... Egyszer mondjuk eléggé szétesett a csapat, voltunk mindenhol a térképen, csak együtt nem. Akkor gond lehetett volna. No mindegy, majd csiszolódik ez is :)

Vasárnap este refly?
  • VO101Tom
    Igen, az jó lesz, minnél többen vagyunk, a vereseknek annál rosszabb :) Meg valami másik nicket találj ki TS-re, a bravo-alpha nem igazán jó, nem tudni, hogy személyhez szólsz, vagy koordinátát, lajstromot olvasol be :) Én mondjuk először abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán te vagy fent ezen a néven :)
    Nemtom ez este mennyire jött át, amit mindig tudnod kell, hogy te hol vagy, ha gáz van tudjanak segíteni a többiek. Ez a legfontosabb, hogy ne tévedj el. Az sem árt, ha te tudod a többiek hol vannak (kérdezz nyugodtan), egyébként meg legyél magasan, akkor nem kapsz a hátadba egy verest sem. A csapatmunka lényege kb ennyi, ezeken a szervereken nem szoktunk sem szoros géppárban, sem szétosztott rajokban repülni, de lehet eljön az idő (szervezettebbek lesznek az ellenfelek), amikor majd azt kell.
  • Her Laca
    Nekünk a megtiszteltetés. :) A ts nél be tudod állítani, hogy egy gombra,billentyüre teszed az alkalmazást és ha azt megnyomod akkor halljuk amit mondasz. Eszt mi a joy valamelyil kézre eső gombjára tesszük és akár harc közbem is tudunk kommumikálni.
    Remélem nem volt nagyon elrettentő a dolog:) volt egy kis hangzavar néha: D
    Mondjuk ennyi Pumást rég láttam együtt repkedni. Azt elmondhatjuk,hogy englis kollegáknak nem sok esélyük volt.
    Itt egyenként is kiváló pilcsik voltak,így meg, hogy bandába verődve hatoltunk, az nem tetr jót az enemi morálnak:)))
    Gyere máskor is és nyugodtan szólj bele a diskurzusba.
  • Nohab
    Szerintem te lemaradtál erről a cikkről.
  • Willenbrock
    Én nem bánnám ha így lenne,többen vennék az oroszoknál is és akkor nőne a bevétel,jobban tudnák az egészet fejleszteni azután.
  • VO101Tom
    Igen.
  • Willenbrock
    A BoM az Battle of Moszkva?Lesznek akkor orosz gépek is?
  • VO101Tom
    Lesz patch a Clodhoz még a BoM előtt. De később is, a játék magját érintő fejlesztéseket, újításokat mindig meg fogja kapni - hogy a kompatibilitás meglegyen attól függetlenül, hogy kinek melyik térképek (és géppark) van meg. Ez a része fejlettebb lesz, mint anno az Il-2 volt.
  • bralph
    Köszi srácok, hogy ma fül és gyakran szemtanúja lehettem a norfolki (vagy folkestnoi?) csatának! :) Hasznos volt! A jövőben majd igyekszem egy aktívabb kommunikációs rendszert(Ts+mic+beállítás) összehozni.
  • bucsher
    TS-re hogy lehet bejutni? ip? pass? köszi!
  • bucsher
    utoljára még a patch-be igérték
    de az persze lehet hogy egyszerre fog jönni a kiegészítővel
  • Papa01 #49759
    Urak, az igaz, hogy az új grafikus motort már csak az új rész fogja megkapni? Remélem, nem. :)

Köszi a válaszokat!
  • Solt
    Nekem meg egyszer kiválóan fut, egyszer meg felezi az fps-t... én sem vagyok túl nyugodt, és akkor még finom voltam és nőies.
  • Indi69
    ok köszi.mondjuk nem tudom használni mert a tüz gomb aktiválásával rögtön jön a launcexe blabla. a tököm tele van
  • Solt
    Valószínűleg frissebb a telepítésed mint Lacának... ha nem tetszik a conf.ini fájlod, töröld ki! :)) A következő indításnál generál másikat.. ;)
  • Indi69
    értem, köszi,de a többi hova tünt? a lacának ez van[rts]
    tickLen=30
    ProcessAffinityMask=15
    maxTimerTicksInRealTick=20
    ; 0 - not use, 1 - show cursor and not capture, 2 - not show cursor, and capture
    mouseUse=2
    ; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
    joyUse=1
    ; 0 - not use, 1 - use if hardware exist
    trackIRUse=1
    DisableIME=0
    culture=en-GB
    az enyém egy másik clod?
  • Solt
    Nem... ami előtt pontos vessző van, azt úgyis figyelmen kívül hagyja...