1236
eDonkey2000
  • Kaszi46
  • tomo
    "...kell meg, egy rozsaszin elefant, s egy lila erkely" bocs, ezt nem hagyhattam ki :P
  • Kaszi46
    eMulePlus-1m ről szeretnék most váltani 1.1 d-re. letöltöttem a nem telepítős verziót, és azt szeretném megtudni hogy pontosan melyik fileokat\mappákat kell áthelyeznem az új verzióba ahhoz hogy "minden maradjon a régi". ha jól sejtem az incoming, és temp mappák mindenképen kellenek, hiszen ebben vannak a letöltött és letöltés alatt álló file-ok, részletek. ezenkívül mi kell még?
  • LittleL
    És te miket szoktál főleg letölteni eDonkey val ?

mert olyanok megvannak itt, amik DC sosem lesznek meg,
    vagy nem is voltak.
  • Guest
    Jóval több volt az, mint egy nap :)
  • LittleL
    És ha a végén teljesen leáll, akkor egy teljes napot is várhatsz mire befejezi. C
  • Guest
    Jah. Talán egy vagy két teljes példány volt, meg még vagy 10-en töltöttük, persze a végére mind a tízünknek ugyanazok a darabok voltak meg :))
  • PetruZ
    De az emule már más projekt. Igaz, a szamárból "született", de már egészen más vonalon fut. :)
  • PetruZ
    Ja, kb. ugyanezt mondtam én is. :)
  • Garfield
    Másik forrás
  • LittleL
    eDonkey -ban meg minden installáláskor egy 5 jegyű véletlen név jelenik meg.

Pl: vbcoh, javfe, stb......
  • PetruZ
    http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28766&count16=1
    Kíváncsi vagyok, mire jutnak. A baj csak az ezzel a technikával (már amennyi a hírből kiderül), hogy ugyanazt próbálja utánozni, mint a faker kliensek (azonos hash-t jelent a fájlról, de szemetet küld), és ezek ellen már többnyire van védelem: az ipfilter, a sub-hash (amikor egy fájlt feldarabol és a darabokat hash-eli le), illetve újabban már ennek az intelligens verziója is (ha valakitől hibás darabot kapott, attól többé nem szed semmit).
  • PetruZ
    Igen, ez az alap nick, ha nincs átírva, éppen azért, hogy legyen valami nick kitöltve. Ha meg megnézed a hivatkozott weboldalt, minden egyéb kérdés tisztázódik. :)
  • Garfield
    Jah.

Alapból ez a nick az eMule-kliensekben, aki nem változtatja meg, ez látszik.
  • LittleL
    Azért ez már legalább fejlődés.

Sok felhasználó címe egyszerűen csak:
    http//:emule-project.net

ez a programnak valamiféle tárhelye ?
    vagy ezek is felhasználók ?
  • PetruZ
    Az újabb emuleplus-okban erre van már beépítve vmi priority algoritmus, ami akkor lép életbe, ha a fájlból már alig hiányzik valami, és igyekszik a hiányzó részek letöltését előtérbe hozni. Vagy valami ilyesmi. Bár ez sem csodaszer, ha egy csomó mindenkinek ugyanaz a darabka hiányzik... :)
  • LittleL
    és lejött a végén ?
    Az sokszor bosszantó, hogy a végén mindig leáll a letöltés, és napokat kell várni az utolsó megabájtra - bár ez azért extrém helyzet.
  • Guest
    Én is töltöttem már fájlt hosszú hónapokon keresztül, bár hogy pontosan meddig, arra már nem emlékszem :)
  • LittleL
    sebaj, türelem, rózsát terem, majdcsak meglesz egyszer valakinél.
  • blackgamer
    #889 még reménykedek, de azóta se láttam azt a file-t
  • PetruZ
    Ennyi ideig biztosan nem. :) Nálam ha egy fájl már max. egy hónapot áll stalled állapotban anélkül, hogy egy bit is lejött volna belőle, azt törlöm. :)
  • LittleL
    Azthiszem Petruz ez beillene a rekordok könyvébe ami most történt velem. :

Tegnap töltött le, fejezett be az eDonkey egy 83 Mb os fájl letöltését, amit még tavaly Október végén kezdtem letölteni. DD
    He jól számolom , ez kb.160 nap lehet.
    Bár elég ritka ez a fájl amit kerestem, de végül is sikerült letöltenem. DD

Nektek mi volt a leghosszabb ideig letöltött fájlotok ?
  • zaobaba
    Köszi mindenkinek az infókat, Petruznak külön a részletes leírást. Újratelepítettem a gépet és sikeresen megy tovább rajta az emule :)
  • PetruZ
    ...és csak azokat a fájlokat felülírni, amelyek a zip-ben újabbak, mint a gépen lévő változatok. Ugyanis szokott lenni a config fájlok között pár olyan, ami a gépen általában sokkal frissebb és bővebb (pl. servers, ilyesmik), ezek felülvágása nem okoz nagy gondot, de csökkenti a hatékonyságot (a mulénak újra össze kell szednie az infókat). Azok a fájlok, amiket soha, semmilyen körülmények között nem szabad felülírni v. törölni: userhash (ez a te egyed azonosítód, ettől függ minden a mule hálózatán belül és ez alapján kapsz krediteket a többi usertől; a nevedet megváltoztathatod, úgyis csak az userhash számít), clients (ez tartalmazza az összes klienst, akivel találkoztál, plusz a nekik adott krediteket és a queue besorolásukat), preferences (ha nem akarod default beállításokkal, nulláról újrakezdeni az egészet...), ipfilter (a legjobb, ha automatán van hagyva a letöltése és 4-5 napos időközre van állítva), fakes (dettó), meg még van egy jókora darab (asszem' shares.met, vagy ilyesmi), ami a mulén keresztülfolyt összes fájlt és adatait tartalmazza. Ez utóbbiban vannak a megosztások is.
    Egyébként a telepítős változat tudtommal van olyan intelligens, hogy nem csap felül fájlokat, ha a gépen lévő újabb, mint a telepítendő. Emlékeim szerint az emuleplus ilyen. Bár én is mindent kézzel upgrade-elek. :)

Egy gép format+reinstall előtt célszerű az egész emule mappát úgy, ahogy van, összecsomizni és elmenteni vhová (ha van hely, akkor csomizás nélkül is). A félbehagyott fájlok közül értelemszerűen célszerű még a grafikus felületről eltávolítani azokat, amiket biztosan nem akarunk folytatni, a többit meg vhová el kell rakni. Nagyméretű fájlok esetén tartalék vinyó, vagy backup partíció ajánlott...
    Reinstall után az emule tetszőleges helyre visszamásolva simán működik (mivel nem nyúl a registry-hez, így semmi paramétert nem veszít el, neki csak a preferences.ini a lényeg). A temp fájlok is tetszőleges helyre visszamásolhatók, majd a mulén belül át kell állítani a könyvtárakat (ha nem ugyanaz, mint volt). A felolvasás, feldolgozás automatikus, de eltérő könyvtár esetén előfordulhat hogy újrahash-el mindent. Ez eltart egy darabig, de a mule a felhash-elt cuccokat már azonnal folytatni is tudja.
    Ez a módszer gépek közötti átvitelre is alkalmas, de a szerverek súlyos, akár végleges blacklist-tel büntetik azokat, akik több kliensről ugyanazzal az userhash-sel fellépve próbálnak csalni...
  • tomo
    olyan verziot szedj le, ami telepito nelkuli, a kliens ugyanaz, csak annyi a kulonbseg, hoyg ez csak egy zip fileba van csomagolva, amit ki kell tomoriteni.
  • zaobaba
    Milyen az a telepítő nélküli kliens? Én eddig mindig az alap kliens használtam.
  • LittleL
    csak arra értettem, ha valami olyan letöltés van félbe, amit teljesen reménytelen letölteni,
    vagy most kezdte éppen el,
    vagy 1000 ember közül senkinek ninncs meg a teljes anyag.

- ezeket nyugodtan lehet törölni...
  • blackgamer
    az a lényeg, hogy mindig telepítő nélküli klienst szabad csak használni!!!
  • Garfield
    Miért törölje? Ha megtartja, akkor az újratelepítés után folytathatja a letöltésüket.
  • LittleL
    csak először töröld le ami nem kell, miközben futtatod a programot,
    mert elég sok helyet elfoglalnak a félig letöltött anyagok.
  • tomo
    mentsd el az egesz emule konyvtarad szorostul borostul. ( de ez benne van a FAQ ban is csak el kene olvasni)
  • zaobaba
    Ha újratelepítem a gépem meg lehet menteni a korábbi emule beállításokat? Már jó sokat töltöttek rólam, nem kell annyit várnom egy-egy fájlra és nem szeretném újra 0-ról kezdeni. Bocs ha nagyon láma volt a kérdés.
  • LittleL
    Igen, globális keresés elég jó
  • tomo
    utobbi
  • Garfield
    Elméleti jellegű kérdés: lenne létjogosultsága egy több szervert használó kliensnek van az eMule-ok globális (több szerveres) keresése miatt nincs értelme?
  • blackgamer
    eszközök --> közvetlen letöltés...
    kicsit keresgélj mielőtt írsz a fórumba
  • littleNorbi
    ezt hova lehet beírni az eMule-be ?

ed2k://|file|Dukai.Regina.-.Dukai.Regina.-.Befogom.a.sz÷m.(Radio.Edit).[2004]-1.mp3|7262128|50D162072F6AF77FF601D5294568DA36|/
  • blackgamer
    és ezt olvasd el: eMule - Mitől függ a letöltés sebessége?
  • blackgamer
    lehet éppen az a gond, hogy a feltöltésed "elnyomja" a letöltésedet, próbálj cFos forgalom optimalizálót vagy valami limiter progit felrakni és a feltöltést 1-2 val csökkenteni
    persze 5 KB/sec azért nem olyan rossz
  • Sland
    Mér van az hogy csak 5kb/seccel tudok tölteni????? A cucc mellet 250es volt az availability vagy mi. Elvileg akkor jól töltene nem? nincs korlátozva a letöltés és a feltöltés sem.