1236
eDonkey2000
  • Garfield
    Mivel a világon mindenütt ugyanakkor FOGJÁK bemutatni, így van egy olyan érzésem látatlanban, hogy csak az idődet pazarlod.
  • corleone
    A Star Wars ep.II ami németül sok szerveren fent van valós, vagy kamu? Van, aki már leszedte? Én most töltök egy 801,36MB-ost, eddig 324MB jött le. Érdemes tovább szedni?
  • Garfield
    A botnak jelenlegi formájában lőttek.

Lesz belőle Lite meg Pro verzió...

http://www.file-finder.com/
  • Callisto
    Próbálkozz más nickel stb. Lehet már létezik. nekem semmilyen problémám nem volt.
  • ergo
    Azt töltöttem le, de nem tudom magam regisztrálni. Register new user,
    beírom az adatokat, rányomok a regisztráciora, kb. 2 percig írja hogy "please wait..." de nem történik semmi.
    Fogalmam sincs mi lehet a baj.
  • Callisto
    Szedd le a www.imesh.com-ról az v3.1 Build 128Beta-t. Én azt használom és semmi gondom nem volt a regisztrálásnál sem.
  • Gabest
    El van írva az IP a homepage-en, csak úgy mint Garfield linkje lentebb. És úgy tűnik a jó IP (195.228.238.48) sem megy most :'(
  • ergo
    Hi!
    Én próbálnám,de nem akar regisztrálni.
    Mi lehet a baj?
  • Callisto
    Most meg 40-el jönnek a dolgok!
  • Callisto
    Az iMesh proggit ismeritek. Tegnap telepítettem fel és nagyon jó. Eddig a legjobb. Talál mindent és gyorsan bot nélkül is, ráadásul átlag 15-20Kbyte-al jönnek a cuccok... Ajánlom mindenkinek. Egy próbát megér.
  • Garfield
    He-he. Pipe, csak addig várj, míg üzembe nem helyezik ismét a bot-ot, utána vissza fogod te még sírni az ilyen pangó időszakokat...
  • Vucli
    Ha holnap tullesszek a zhmon feltelepítem a progit, egyszer már probáltam Linuxon nem volt rossz bár lasabbnak tűnt a Dc-nél,
    pipe ne izgul ha egyszer tényleg beindul akkor már annak fogsz örülni ha minnél kevesebben vannak :)
    tényleg pipe Linuxos os sel betudok lépni hozzátok
    vagy inkább winy alá telepítsem?
  • Gabest
    Aki szeretné kielégíteni kommunikációs éhségét az a Chat fül alatt nyomja meg a connect (villám) gombot és írja be hogy /join #magyarszamar
  • Garfield
    Ha jól tudom, a legnagyobb gondot a FAST search és az általa generált forgalom okozza. Szerintem nyugodtan ki lehetne venni, ha ez az ára a nyuginak. Sokkal jobb letöltési sebességeket értem el vele, mint mostanában.
  • corleone
    Nekem is ilyeneket csinált. Egyébként az aktív szerverek száma és látogatottsága enyhén szólva is visszaesett a Bot szarakodása óta.
    Pipe szerveréről annyit: tegnap ilyenkor 3-an voltunk rajta, most én vagyok egyedül. Nem túl bíztató.
  • Garfield
    Legyen inkább így, hogy stílszerű, de legfőképp egyszerű legyen a hozzáadása:

Pipe szervere
  • Garfield
    Nézd meg az alább hivatkozott weboldalt, ott van, hogy napokig nem fog menni...
  • corleone
    A Bot weboldalán van valami info, de nem tudok annyira angolul, hogy megértsem, szótárazni meg nincs most kedvem...
    www.file-finder.com
  • corleone
    Nekem is behalt az eDonkey Bot. Indítás után a következő üzenet jön: (fordítom) "A bot nem tudja betölteni a szerverlistát. Meg akarja próbálni ujra?" Persze ha az Igen-re kattintok, akkor se tölti be. Remélem, hogy lesz még valami, nagyon kényelmes volt az eDonkey2000 használata vele.
  • Callisto
    Vagy rosszul gondolom?
  • Callisto
    Nem halt meg, csupán valami karbantartás van. Erre figyelmeztetett is a bot engem köbö egy hete.
  • Bazsika32
    A maximum upload sebesseget allitsd be a Te fizikai kimenu sebesseged kb 80%-ara..
    Pl ADSL-nel 8-9 kilobyte/sec-re.
  • Gabest
    Egy kisérlet magyar szervernek: 213.222.177.126:4661

A tulaj nem tudja mindig bekapcsolva hagyni a gépét, szal ha épp nem megy, később még lehet próbálkozni. Legjobb ha a szerver listán high preferencre van rakva és akkor többnyire odatalál a szamár :)

Ja, és a legfontosabb: főleg magyar cuccokat osszatok meg, hogy legyen valami értelme is.
  • Callisto
    Köszönöm Corleone segítségét. Hálás vagyok adolgokért, már működik fullosan. A baj a max connection lehetett. Csak 3 volt beállítva, mert figyelemtlenül olvastam a syöveget és úgy gondoltam, hogy ez a rólam töltők száma.
    Na csá!
  • Garfield
    A line speed nálam 160 KB-on van.
    Amit mondtok, már ott meghal, hogy eDonkeyBot-tal indítva 160 KB feltöltési és 20 KB letöltési sebességgel indul el az eDonkey.
    Azt szoktam csinálni, hogy ha éppen ömlik lefelé (értsd: felmegy 20-30k-ra :) ) a cuccos, akkor leveszem 10k-ra feltöltés értékét, amikor meg a letöltés csordogál, akkor felrakom max-ra.

Ha majd lesz feltöltési forgalmam, bevágok néhány kisebb képet a sebességről.
  • Gabest
    eDonkey59c.exe a cydoor-os változat, csak szólok :D
  • Gabest
    Nem változtathatja függetlenül őket, hiszen a bot is csak a donkey ablakinak küld mű egérkattintást, ill. bill leütést.
  • Garfield
    Inkább azt mondom, hogy fordítva közelítsétek meg a dolgot. Amikor egy szerverre bejelentkezik a kliens, akkor az üdvözlő szövegben szoktak lenni webcímek, melyek néha találsz eDonkey-linkeket, melyek mindig ellenőrzött fájlokat takarnak.

A legnagyobb ilyen ellenőrzött linkgyűjtemény a www.sharereactor.com.
  • Garfield
    Az 5. ponthoz annyit hozzáfűzök, hogy bot használata esetén, gondolom olyankor, amikor bekapcsolod az "Intelligent upload adjustment"-et, akkor szabadon változtathatod a le- és feltöltés sebességét, nincs megkötve, hogy a letöltés a feltöltés X-szerese. NEM ILLIK vele visszaélni!
  • corleone
    Szeretnék segíteni az új usereknek, mivel nekem se ment a progi alapvető használatának megértése elsőre, ezért fél éve 1 órai próbálgatás után letöröltem a vinyóról, s mentem vissza a DC-hez. Most kb. 1 hete ismét rászántam magam és sikerült. Aki tudja kezelni, szerintem nem fog csalódni. Nekem már többet fut, mint a DC. Bár még nem tudok mindent a beállításokról, de 1-2 alapvető dolgot leírok itt a kezdőknek:

1, szedjétek le a legutolsó bot-ot a hozzá tartozó progival (most eDonkey59c.exe és eDonkeyBot 1.21.zip). Ezeket egyébként atomanti kilinkelte kicsit lentebb. Tehát az eDonkey59c.exe-t telepítsétek a gépre, majd indítsátok ujra a PC-t. Ha ez megvan, el kell indítani a progit. Az options fület bekapcsolod, majd a max connections-t 5000-re állítod, jobb oldalon pedig jelöld be, hogy "always stay connected" utána OK-val kilépsz. A Shared fülnél jobboldalt találod a könyvtáradat. Ott piros pipával jelöld be, amit mások tölthetnek rólad. Ha megvan, OK és kilépsz.

2, ha jót akarsz, többé nem indítod az eDonkey59c.exe-ről a progit, van sokkal célravezetőbb módja is a töltögetésnek. Zárd be a programot (a tálcán is) Az asztalodon kirakta a gép az eDonkey2000 parancsikont. Töröld le! Keresd meg az eDonkeyBot 1.21.zip-et a gépeden, tömörítsd ki és rakd az asztalra. Ezentúl ezzel fogod indítani.

3, Indítsd a progit az asztalon lévő új parancsikonnal. feljön a Bot téglalap alakú ablaka, s utána kb. 5-10 mp-el betölti az eDonkey2000 főablakát. Most keressünk valamit. Kattints a Search ablakra, majd írj be próbának valami ismertebbet (pl. Star Wars). Alatta a kategóriában válaszd ki, hogy video majd kattints a "Fast Global Search" gombra. A találatokat itt szinte sosem látod. Egy külön ablakban vannak, amit most nem látsz, csak ha a tálcán rákattintasz. Ha megvan, kattints 2x arra, amit le szeretnél szedni, majd az ablak alján a close gombra. (Ugyanis amíg nem csukod be ezt az ablakot, addig mást nem tudsz keresni). Na de hol van most a letöltésed? Vissza kell térned az eDonkey2000 progi ablakába, ott pedig a "Downloads" fülre. Itt már be van töltve, s ha szerencséd van, már szedi is valamelyik szerverről a cuccot. Ami szokatlan lehet: a progress résznél a különböző szinek jelentése (most ellopom atomanti hozzászólását):

piros: nincs meg a rész senkinek a serveren
    kék: minél sötétebb kék, annál több embernek van meg
    fekete: már le van töltve

4, A progi automatikusan kapcsolódik a serverekhez, s lassanként végignézi hogy melyiken van meg a cucc, amit keresel. Ha nincs türelmed babrálni vele, hagyd úgy. Előbb-utóbb meglesz. Ha türelmetlen vagy, vagy tudod hogy melyik serveren van, csatlakozz rá: válaszd ki a "Server" fült. Itt 2x kattints rá arra, amire fel szeretnél jutni. A progi próbál kapcsolódni, de ez egy türelemjáték. Van, hogy folyamatosan ledob a server és csak 5-10 perc után sikerül bejutni, de az is lehet, hogy egyáltalán nem. (Álltalában max. 2 perc a várakozás mire sikerül)

5, A DC felhasználók tudják, hogy ha valaki tőlünk tölt, akkor néha teljesen meghal a mi letöltésünk. Szerencsére erre is van orvosság az eDonkey2000-ben. A feltöltést ugyan nem lehet "kilőni", de szabályozni igen. Az Options fülnél találod a "Max download speed" és "Max upload speed" mezőket. ezen tudod variálni, hogy neked is jó legyen. A letöltési sebességed viszont maximum a feltöltési 4x-ese lehet, ezt vedd figyelembe! Ja és időnként az egész visszaáll az alapbeállításra, ilyenkor ujra be kell írni az értékeket.

Rengeteg beállítási lehetőség van még, ezekre most nem térnék ki.
    Nekem nagyon bevált a progi, sok olyan dolgot találtam, ami sehol máshol nincs és évek óta keresem. Csak 1 gond lehet: lassan nem tudod hová tenni a megírt lemezeket.
  • Callisto
    Felinstalláltam az új edonkeyt és a botot is. Eleinte minden ment - bár lassan -, de most semmi. Win Xp alatt használom. Miért nem megy semmi. Egy file sem, akármit csinálok és próbálok.
  • Gabest
    kérdés: LOL, mi a bajod vele? Én már ott tartok, hogy nem tudok mit szedni, mert elfogyott az 5let.

rush: Ez olyan mint a mosógép, meg kell tömni a hatékony működéshez. Szedjél sokmindent egyszerre. (A felfele speedet meg hagyd 8-9k körül.)
  • Bazsika32
    Sot... mikozben en toltom lefele, mas is elkezdi tolteni tolem azokat a reszeit, amik nalam vannak. En eleinte parazgattam, hogy ebbol a file szabdalgatasokbol baj lesz, de (kopp-kopp) eddig semmi gond nem volt vele.
  • bakerman
    csekkold a kazaát, mennyi parazitát rak fel a gépedre!....
  • Bazsika32
    DC Forum, 1041-es hozzaszolas, es kovetkezmenyei... Lehet, hogy en latom rosszul a helyzetet...
  • erexkiss
    mi az én esetem??
  • Bazsika32
    Az lehet... viszont ha nem filmet akarsz letolteni, akkor teljesen jo az eDonkey, nekem gyakran jon 30-40k-val is a cucc. Es tulajdonkeppen meg nem volt olyan progi amit nem talaltam volna meg. A masik elonye meg az, hogy nem kell mogorva op-ok elott meghunyaszkodni... nem utolso sorban.. pont pl. a Te eseted..
    Jo toltogetest.
  • erexkiss
    inkább Direct Connectet használjatok, sokkal gyorsabb és megbízhatóbb. És ráadásul van külön szoba magyaroknak ahol biztos lehetsz benne hogy gyors lesz a letöltés
  • Bazsika32
    Ez azt jelenti, hogy az, aki elinditotta a file-t mar nincs bent a halozatban, vagy mar nincs megosztva a file. Sajnos gyakran elofordul... Ilyenkor ha 1-2 het alatt nem valtozik a helyzet, akkor fel kell adni a letoltest.
  • Dante
    nekem állandóan írja, hogy Connecting to...
    utána Can't connect to..
    Mindegyik szerverrel ezt írja ki...
    WHY?
    WHY?
    thnx