eDonkey2000

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok Tisztelt Szakértõk!eMule -t használok.A program keresés menüjében ha beirom a film cimét amit keresek és talál sok cuccot akkor azok közül érdemes a 100% -t választani,ugye?Igy is tettem,elkezdtem letölteni a filmet folyamatosan .Reggel is még töltödött kb.10 %-ig.Eddig ok.Lényeg:érdekességképpen reggel mégegyszer rákerestem a filmre és ekkor már 0%-volt a fájl neve mellett.1.kérdés:Hogy lehet ez 0 ha tegnap100% volt. 2Kérdés:Mégis töltödik le a film pedig 0% ha most rákeresek ugyanarra a hash azonositoju fájlra.Szóval ha 0% van a fájl neve mellett akkor is lehet letölteni?

PetruZ
Aham. Ez is egy módszer, de én elég veszélyesnek tartom. Simán rádsózhatnak valamilyen fertõzött fájlt... tekintve, hogy pl. az emuleplus-nak létezik egy emule++ nevû klónja is, ami trójait tartalmaz... (bár ez már elég közismert dolog, kevés veszélyt rejt). Más mod-olt emule kliensekrõl is derült már ki ilyen, szóval én azt mondom, csak csínján az ilyen ellenõrizetlen linkekkel. Magáról a mule hálóról meg soha ne tölts le "friss" / "kiszivárgott" verziót semmibõl, csak az adott szoftver készítõjének honlapjáról!
repvez
Kaptam egy direkt linket és csak letöltöttem a progit ,de nem néztem meg hogy honnan származik.
PetruZ
Ha nem ismerted, akkor honnan töltötted le a klienst?
repvez
Köszi szépen
Ezt az oldalt még nem ismertem meg angolul se nagyon tudok.
PetruZ
Ezek nem emlueplus specifikus dolgok, teljesen általánosak, szinte minden edonkey/emule-alapú kliens ezeket használja.

A "hõmérõ" a fájlhoz fûzött megjegyzésekhez társított osztályzatot jelenti. Jobbklikk a fájlon és "Show comments", vagy mi a menüpont neve. Sajnos ma már kicsit megbízhatatlan: sokan visszaélnek vele, illetve itt is feltûnt már a spam-olás.
A "bogár" részben a fentiekhez kapcsolódik: valaki a fájlt "invalid/corrupt"-nak véli. Ez sem 100%, hogy igaz, de tapasztalataim szerint igen valószínû. Ha van beállítva valamilyen fakelist letöltõ, akkor szintén "bogár" jelzi a bejelentett és ellenõrzött fake fájlokat (az 1.2-es amuleplus-ban már kereséskor is).
A "rózsaszín foltban felkiáltójel" a "stalled" állapot jelzõje. Azt jelenti, hogy több, mint 10 napja nem sikerült egyetlen bitet sem letölteni belõle. Ha egyébként sem hemzsegnek a források hozzá, akkor nagyon nem is érdemes megtartani, inkább keress a fájlból egy másik változatot, több forrással (ha van).

Egyébként mindezek részletesen le vannak írva az emuleplus.info oldalon, a Help/FAQ részlegben.
repvez
Siasztok!
Emule plusz1.2-ben van valami leirás hogy mit jelolnek az iconok a letöltések nevei elött?(különbözö szinü höméröforma,piros bogár) és a rozsaszinkörbe a felkiáltojel az mit jelent az olyan progiknál amihez már heteken át nem jött le semmi?
THX
Na, beindult a cucc, köszönet mindenkinek a tanácsokért. A probléma egy újrainstallálással megoldódott.
hadd kerdezzem ,egyeb filemegsoztok vagy mas szerver programok mennek aktiv modban nalad? ( pl torrent kliens, dc++ )

meg nemelyik virusirto programba is csempesznek tuzfalat a gyartoik, mintegy gratisz, amit lehet hogy nem vettel figyelembe. ( norton, pc cillin)

PetruZ
Hja, hogy Interware? Akkor passz, én mindig is tonlányos voltam / vagyok. 😊 Bár tudtommal az IW sem korlátoz portokat.
A TCP 80 biztosan rossz, azon a http protokoll megy, nem jó keverni õket. Nálam TCP: 4662, UDP: 4672.
Udv Petruz!
TCP-re es UDP-re a default ertekeket hagytam (nem emlekszem ra, es most nem is tudom megnezni, mert a munkahelyemen vagyok, de ugy remlik TCP:4226), mivel nem mukodott (TCP test failed) ezert atirtam a TCP-t 80 -ra. Sajna ez sem segitett.
Tuzfal nincs, es nincs is fenn az SP2 . Azert este belekukkantok az ADSL bridge beallitasaiba, mert el tudom kepzelni, hogy az Interware valamit cselezett benne. Mas otlet?
Koszi:W
PetruZ
Biztos, hogy nem. Korábban ugyanolyan Dialcom-om volt (álló, fekete színû, dizájnolt dobozú), azzal is ment.
A muléban a Preferences - Connection részben mi van beírva TCP és UDP portnak?
Ez biztatóan hangzik. Kösz az infókat. Én külön routert nem raktam be.
Valószínûleg az ADSL bridge-ben kell átállítani valamit (Dialcom tipusú). Jól gondolom, hogy az ADSL bridge az routerként funkcionál? Mert akkor itt lesz az eb elhantolva.

PetruZ
Mivel nekem évek óta ADSL-rõl megy High ID-val szigorú tûzfal (Kerio) mellett... nem, nem reménytelen. 😊 Mondjuk nekem teljesen át van engedve az öszvér, majdnem olyan, mintha nem is lenne tûzfal. Esetleg router, vagy ilyesmi nem játszik közbe?
Nincs tûzfalam. Ezek szerint nem reménytelen?
Windows tûzfal nincs bekapcsolva esetleg?

Tisztelt Hölgyek/Urak!
Interware ADSL-t használok, igy dinamikus az IP cimemem. Az emule aszongya TCP test failed, es Low ID-t kapok. Van-e valami megoldás erre? Valakinek megy ADSL-en High ID-vel? ( Walakinek nem megy 😞 )
A segitséget elõre is köszönöm.
Felinstalláltam,el is inditottam.Rá klikkeltem pár dologra,de nem tölti le.

Please help!

www.1899.hu

javaslom szerezz be egy eMule klienst , es azzal probalkozz

eMule letoltes

Hogy tudnék kapcsolodni az edonkey-ra?
Segítene nekem vki?Köszi

www.1899.hu

PetruZ
Minden privit olvasás nélkül törlök. Ha publikus a kérdés, tedd fel itt, ha nem, akkor meg nem válaszolok, akár privin, akár mail-ben jön. Tetszik, nem tetszik, ilyen egyszerû ember vagyok. 😊
Szia PetruZ!

Irtam neked a privátodba😄e késõn láttam hogy nem olvasod a privátodat.Azért válaszolnál nekem? ÜDV:Laci

daeemoon
Illetve mégse 😞 A letöltött méret nem jött vissza. Na mindegy újrakezdem. Azért köszi 😊

daeemoon
Nagyon szépen köszönöm! Mûködött! 😊

PetruZ
Van ez így, velem is elõfordul. 😊
PetruZ
Nem fog azonnal gyorsulni, de számít a queu besorolásnál is.
Nem tudom, milyen kliensed van, de az emuleplus-ban a letöltések ablakon kinyitható egy al-lista, ahol látszik, hogy kinek van meg a fájl és hogy éppen hol állok a sorban (meg egy tonna egyéb adat 😊 ). Edonkey-ban azt hiszem, duplán kell rákattintani arra a letöltési sorra, amelyikre kíváncsi vagy.
Jhonnyb
Igazságtalan ez a rendszer... 3GBt töltöttem fel azért, hogy 1etlen 700MBos fájlt le tudjak szedni és most ugy állok, hogy van még hátra 130k de senki nincs rá...
Forrás : 50/78

http://hatecrew.atw.hu

repvez
És azt hol látod hogy hánydik vagy a quele listán?
Most én is átálitottam 10k-ra az uploadot kiváncs vagyok igy gyorsul e.
PetruZ
A pontszámod idõnként (kb. fél óránként; ez változó) újraszámolódik és így ugrálhatsz elõrébb a queue listában. Viszont ez nem gyorsmenet, az emule/edonkey a kényelmes, de biztos letöltögetõk eszköze. Van, hogy hónapokig jön valami, de le fog jönni. Idõ kell hozzá, és huzamos online kapcsolat. A "felugrom 10 percre" ebben a rendszerben nem mûködik. Másrészrõl sokat nyom a latban, hogy mennyit osztasz vissza, mennyit töltesz vissza a veled kapcsolatban lévõknek.
Személyes példa: én már jópár éve csak emule-t használok, naponta 8-10 órát megy. A letöltési sebességem átlagosan 20-30k körüli (de láttam én már 200k felett repeszteni is 😊 ), az upload-om 10k. Rengeteg kreditet gyûjtöttem már sok usernél. Jelenleg több, mint tizenkétezer usert tart nyilván a gépem; õk azok, akik az utóbbi 5 hónapban töltöttek tõlem és így krediteket kaptam tõlük, ami az õ klienseikben tárolódik (ezért nem tudod megnézni a saját pontszámodat, mert nem a te gépeden van, és minden usernél más és más). Ha én belekezdek valamibe, ami az én érdeklõdési körömbe tartozik (itt most nem filmekrõl, játékokról van szó, amit én keresek az jóval kevésbé ismert), bizonyos usereknél (akik szintén hasonló témában utaznak és régóta csereberélgetünk egymás között) a queue listákon kapásból 50-100 helyet ugrok, de van, ahol 3-400-at is.
A rendszer így mûködik, ezen nem tudsz változtatni. Türelem kell hozzá, sok idõ, és olyan megosztások, amelyek sokakat érdekelhetnek, de nem (vagy nem jellemzõen) "hot stuff"-ok. Ezekre azonnal rászállnak a kis letöltõk, akik csak ideig-óráig vannak fent, aztán el is tûnnek és viszik a kreditjeidet is, mert valószínûleg, ha vissza is jönnek, alig osztanak vissza valamit.

Ja, és írod, hogy 9k upload-dal vagy. Ez még korlátoz téged a letöltésben, 10k-tól kezdve kapsz unlimited státuszt.
PetruZ
Ha nem jön be repvez javaslata (ami egyébként tényleg elõfordulhat), lehet kísérletezni az alábbiakkal is (az emule/edonkey ne fusson, ne is legyen elindítva!):

a) Nézd meg, hogy a .met és a .bak fájlok megvannak-e (ezek néhány száz bájtos állományok). Ha nem, akkor szinte veszett fejsze (ld. b, pont). Ha megvannak, másold el õket valahová (biztonsági mentés, ha valamit elrontanál), töröld le csak a .met fájlokat, majd a .bak-okat nevezd át .met-re. Indítsd el a klienst (még ne kapcsolódj sehová) és elvileg újra fogja hash-elni mindazokat, amiket sikerült megtalálnia. Elképzelhetõ, hogy a legutolsó mentés (met -> bak) óta letöltött részek elvesznek, de legalább a nagy részük megmarad. Nem biztos, hogy minden fájlt képes lesz visszaállítani (amelyeket nem, azokról .bad kiterjesztéssel készít bejegyzést a fájlok között), de jó esély van rá, hogy mind összejön.

b) Ha nincsenek .met és .bak fájlok, vagy az elõzõ helyreállítás csupa .bad fájlt eredményezett, egy picike halvány esély még van, de az nagyon trükkös és függ attól, hogy pontosan a temporális fájlok szerkezete: egyetlen nagy .part fájl minden adott sorszámú letöltéshez (pl. 001.part, 002.part, meg ilyesmik), vagy több kis, kb. 10 megás, egy letöltési fõsorszámon belül alsorszámozott .part fájl (pl. 001.001, 001.002, stb.). Ez utóbbi esetben nem tudok segíteni, sztem reménytelen ügy.
Ha az elõbbi, akkor van egy picike remény, de azt hosszú és bonyolult leírni (meg megcsinálni is), elõbb megvárom, mit válaszolsz. 😊
repvez
De ezt egy kicsit nemértem ,mert azok akik az én kezdésemkor elörébb voltak,azok mindig is elöttem lesznek mert gondolom ök továbra is feltöltenek, igy soha sem fogom tudni öket megelözni.Ergo marad ugyan ez a helyzet.
Nekem már 2 napja megy folyamatosan 9k-val a feltöltés de a letöltésemben nem vettem észre gyorsulást.20k nál gyorsabban és 3 aktiv kapcsolatnál több eddig nem volt.Pedig csak olyat töltök ami legalább 20 embernek megvan és hozzám is kapcsolodik mind ,de csak 3 ad a többi mikor áll be a sorba?
repvez
Nézd meg hogy a letöltés helye jol van-e megadva,mert nekem a portokon kivül azt is visszaállitotta alapra és igy nekem se látszodott a listám ,ujra megadtam neki azt az elérési utat és visszajött minden.
daeemoon
Sziasztok! Annyi lenne a problémám, hogy egy nem éppen szabályos újraindítás után eltûntek a letöltések közül a fileok. A temp mappában benne vannak, de a listán nem szerepelnek. Minden beállításom elveszett. Ilyenkor lehet vmit tenni? Vagy mosolyogjak egyet és vörös fejjel menjek a sarokba 😄

Thx

Jhonnyb
nagynehezen összejött.... 30al tölti
THX

sorba kell allni mindnenkinel.
a sorban akkor lepsz elobbre, ha minel magasabb egy spéci képlet alapjan szamitott pontszamod.
ezt apontszamot novelheted, ha minel regebb ota megy a kliensed folyamatosan. ha minel tobbet toltottel fel a rendszerben levo tobbieknek. ha aktiv a kapcsolatod ( high ID nalad ez megvan ).

vagyis, amig uj vagy a rendszerben a naladnal regebbiek eled ugranak.
ez az elve a kreditrendszer mukodesenek.
bar sztem nem olvashattal sokat , mert ez mindket doksiban elojon, meg itt a topikban is irtam parszor.

sztem maradj az irc nel.

Jhonnyb
amugy a port testre ez jött ki :
Please wait while the ports of your eMule are being tested...

Testing IP: dsl54029916.pool.t-online.hu (84.2.153.22)

Starting TCP connection test...

TCP test successful.

Now testing UDP...
Sending UDP packet...
Waiting for result...
UDP test successful.

Connection test finished.

Results in detail:

* Both port tests were successfully finished. Happy eMule'ing!

Szal minden oké ezekkel

Jhonnyb
aha... köszi kipróbálom... ha baj van jövök 😄

Jhonnyb
Csak ezt az egyet töltöm...
Akkor az a lényeg, hogy a szerver nézi, hogy feltöltöttem (most) 70MBot és az alapján állít be a sorba? Mert mondom én csak 1 iso DVDt osztottam meg. Mivel abból amit töltök nem mehetett fel semmi, mert még semmit nem töltött le, akkor a DVDt "seedelem"? És ha kb feltöltöttem azt a 700MBot ami a videó mérete, csak akkor indul be kb?

http://img474.imageshack.us/my.php?image=feltolt8jz.jpg

ha passziv vagy, ehez a fazonhoz pont nem tudsz kapcsolodni.
gyanitom, hogy ez a zenekar feltoltoje.

amugy, ha surgos a cucc megszerzese, akkor szedd le ircn, ok is azt javasoljak.

nekem azonnal elkezdi szedni 28 kBtal.
latod ez a kulonbseg, en mar regebb ota hasznalom, es sokat toltottem fel.

majd beindul, nem tudsz mit csinalni.
ez az igazsagos rendszer hatranya, bizalmatlan az ujoncokkal szemben.

de amint beindult es mar megjelenik a megosztasodban, erdemes lehet magas prioritasra tenni a feltolteset, sot , esetleg a tobbi feltoltest ki is iktatni, hogy ezt adhasd vissza a tobbieknek. igy gyorsitva az elorejutasodat a sorban.

Jhonnyb
Elolvastam amit ajánlottál... Már kezd valami kirajzolódni a fejemben, de nem nagyon értem a rendszert.
Én ezt szeretném letölteni : http://nortek.org/eng/release/564/
Ki is írja, hogy van 46 feltöltõ, de egy bitet se töltött le már 2 órája.
Megosztottam 1 DVD-t. A feltöltésem 22k. De le semmi nem jön.

barmit/amit letoltesz.
ertsd, mindig legyen teljesen lefoglalva a kimeno savszelesseged.

az mp3portalos leirasok, es az emule helpje neked is ajanlottak. ha azt mind elolvastad, akkor kerdezz.

Jhonnyb
mit kell feltöltenem?
nagyvonalakban elmagyaráznád, hogyan is müxik?
Én csak torrenteltem idáig.
KÖSZI

az a baj, hogy nem ismernek, majd idovel beindul, mert itt fel kell tolts, hoyg letolthess.

Jhonnyb
Hell!
Kicsit meg vagyok lõve az edonkeyyel...
Lenne egy videó, amit le szeretnék tölteni... van is rá 55 ember. De nem akarja elkezdeni tölteni... Mi lehet a baj?

boneyM full discography
boneyM osszes

ezt a linket masold be a tools paste ed2k links be, es akkor elkezdi leszedni 19 boneyM albumot.
57 embernek van meg

az emule jo zeneletoltesre.
inditsd el, allitsd be.
portforward, es tuzfal, hogy high ID d legyen ( ez az aktiv mod ebben)

aztan keress a keresovel, es tolts.

erdemes , ha mar elkezdtel tolteni a KAD rendszerre is fellepni.

ha tudsz angolul, nagyon jo a helpje a programnak.

ha nem tudsz. talan is talalsz infot:
http://www1.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews&func=reviewsbycat&reviewsel=11

Sziasztok!

Nagyon tanácstalan vagyok.Azt tudom,hogy zenét szeretnék letölteni a netrõl,fõleg most a BONEY M-tõl.Melyik program jó erre?Ajánlották az eMule-t,Azerous-t?Erre a célre mi a legjobb?Köszönöm elõre is a segítséget.Kezdõ vagyok.

Miért lehet az hogy valamit megoszottam olyan néven amit csak én meg a haveromimsrünk és a haverom mégsem találtaazt. Ráadásul az én share listámban sincs a file amit megosztottam. Pedig kijelöltem a könvytárát megosztásra..
repvez
Már probálkoztam vele de hiába olvastam utána nálam meg se mozdul.Sikeresen kapcsolodok a hubokhoz, de a keresésre nem reagál semmit.
De visszatérve az emulra.Azon hogyan lehet változtatni, hogy többen kapcsolodjanak hozzám és többen adjanak egy filet.Mert a bekapcsolás után tolem azonnal töltenek 4-en a max beállitott 9Kb értékkel,de énhozzám csak 21 ember csatlakozik és abbol csak 1 ha ad is valamit.Pedig van hogy egy fájlnál van az összes 20 ember.De van hogy elosztva a 20 letöltésre váro anyagon.Felülre ki van irva 21 conekting és 21 activ kapcsolat.Nálam azt jelenti az activitást ha ad is valamit nem.