660
Mindent az uj konzolrol
-
#534 No comment! -
#531 Annyira siralmasok vagytok gyerekek! Ajánlom figyelmetekbe, hogy az X-be Intel proci van, a PS2-be meg a Toshiba gyártja! Na? Melyik a nagyobb cég??
Vagy netán a DVD olvasó? Na azt melyik cégek gyártják? Melyik a fosabb? Hulla cikik vagytok! Dobálóztok itt össze-vissza, próbáljátok mondani a naaagy igazat, de ha hallanátok magatokat!!! -
#527 max azt hogy melyik cég a zsidobb !!!!
-
#526 azon a pozicion a profit meg több dolog tükrözödik vissza
ebböl is látszik hogy a m$ egy mocsok cég
csak a hasznot lesi mindenhol
baszik az a felhasználokra
szoval ez a besorolás nem ér semmit
és föleg azt nem lehet belöle leszürni
hogy melyik cég a nagyobb
-
#525 az a legjobb azt se tudod mit linkelgetsz be !!!!!!!!
az nem tünt fel hogy a alcatal megelözi a sony-t, az már egy kicsit durva !!!!!!!
az igazi hely a lista végén van !!!!
ahol a microsoft a 108 -adik !!!!!!!!!
a sony meg a 22-ik !!!!!!!!!!!!!!
-
#523 persze mer nem a m$ vesztette el a lovét
hanem billi fiu
mivel billié majdnem az egész cég
-
Ramza #522 Figyelőben volt kb. egy hónapja a világ 50 legnaygobb cége (na hogy mi alapján legnagyobb, arra már nem emlékszem :)
Lehet (előre elismerem) hogy marha rosszul emlékszem, de asszem Sony nyolcadik körül volt, Ms pedig tán az első ötben volt benne. De lehet, hogy ilyen későn rosszul fog az agyam, utánanézni pedig lusta vagyok :)
"MS meg vesztett mar az ertekebol 1 nap alatt a tozsden 30milliardot is, szal nem kell akora birodalomnak felfogni..:)"
Hát éppen ez az!!! És 30 milliárdos veszteség után megrázta magát, és még csak meg sem roggyant! Nem sok informatikai cég mondhatta el ezt magáról 2000/2001-ben!
Na megyek aludni, legáalább több hülyeséget (ma) nem beszélek :) -
#521 nem erzelmi ez, regebben lattam en egy vbilag legnagyobb cegei listat, (koolaj vallalatok vezetnek persze, de a is ott van, es MSnek meg csak a hire se volt a toppon, hidd el en tudom, a Sony nagyobb sokkal mint a MS, csak hogy tudd a sony azt akarta hogy a FF mozi minden koltseget teljesen elvallalja a squarenek.... szal nagyvonaluak is, (ez nem sok penz, de ez is mutatja van nekik boven)
MS meg vesztett mar az ertekebol 1 nap alatt a tozsden 30milliardot is, szal nem kell akora birodalomnak felfogni..:)
Jah kepzeljetek a N fejese 160millio dollart aldoz arra (kis cegekre) hogy egy even belul uj (eredeti) gamekkal rukoljanak ki GCre es GBA ra, bazz azert az eleg sok kis (esetleg uj hatalmas sztar, avagy telitalalat game lesz) ceg lehet... mert egy szuperprodukcio 10millio korul van, es ezek a cegek nem kapnak annyit... hiaba N tudja mikor mit kell lepni:) -
Ramza #520 Ok, az 515-ösre írtam az előzőt, az újabbak már racionálisabbnak tűnnek :))) -
Ramza #519 Az a baj Gamecube, hogy érzelmi érveid vannak, és nem racionálisak.
Én is szeretném azt hinni, amit írsz, de sajnos nem teljesen így látom! -
#518 novekedesben az MS, tevekenyegi korok szamaban a Sony.... mindegy, MS sony nem egy kategoria
mi is kozgazt tanulunk:) -
#517 azt nezzuk hogy anyagilag ki huzza jobban, kinek van tobb gyara , alkalmazottja, mind a sony nyer! -
Ramza #516 "De minden másból jobban kellene a Sony:)"
Jaja, ahogy mondod :) -
#515 HAh... SONY-t megszi az MS:)))))))))))))))))))))))))
BBAZZ AZ MS csak egy kibebaszott szoftverorias!!!! semmi tobb, ehhez kepest elenyeszo a periferia gyartasuk, az xboxot sem ok talaltak ki, ok csak veszik a technikat.. mindegy, ha kell holnapra megszerzem a multik mereterol szolo listat, a sony benne van az elso tizben az MS viszont csak mogotte (lehet BILInek van a legtobb penze, de az a ceg felepitesetol is fugg, illetve BILI reszvenymennyisegetol is)
SZAL ms egy icipici kis zugiroda a sonyhoz kepest! -
Ramza #514 "Az lehet hogy megeszi, dee nem nagyobb cég! Én összvissz ennyit írtam."
Ok, ok, csak kérdezem azt, hogy miben mérjük a nagyságot? Mert lehet éves árbevételben, alkalmazottak számában, tevékenységi körök számában, növekedésben, meg millió fajta másban, baromi régen tanultam közgázt az egyetemen, más most nem jut eszembe :)))
Szóval azt hiszem, hogy a fentiekben vannak olyan tényezők, amiben az egyik, és vannak, amiben a másik cég jobb. Nekem a _szívem_ sokkal inkább a Sony felé húz. -
#513 hát nem tudom
ps2-böl már eladtak 20 milliot
xboxbol meg 300ezret se ,mire hozza be a lemaradást 10 év mulva?
3 év mulva itt a ps3
sony+ps rajongo meg rengeteg van ám
-
Ramza #510 "kicsit más a felépitése mint a m$-nak"
Ez is igaz, nem nagyon lehet összehasonlítani az alma alakját a körte ízével.
-
Ramza #508 Szomorúan, de nekem is az a véleményem, hogy a MS megeszi Sony-t céges szinten. Hiába foglalkozik a Sony baromi sokmindennel, mert ez már Gates-ékre is igaz: a hardvereik pl. kimondottan jók, évek óta már játékokat is csinálnak (szintén voltak kimondottan jók közöttük), most éppen konzolmizéria van. Szóval bármennyire is fáj a szívem, erős bizony az x-box!
De egyetértek Bazsival, ettől még nem rossz a ps2, gc-t még nem láttam, az x-boxtól viszont nem várok semmit, mert a pc-hez képest nem nagyon fog többletet nyújtani. De ha a Square eladja magát a Microsoftnak, akkor veszek egy x-boxot. Erre esküszöm. Merek rá -
#507 plusz a Square 20 százaléka
meg egy csomo szoftverfejlesztö
de gyárt pc-ket
profi studio kamerákat stb
meg egy csomo leányvállalata van
kicsit más a felépitése mint a m$-nak
-
#505 version, nézted már az Sg multi-parti topicot? A résztvevők nagy része kitűzött vérdíj nélkül is a te skalpodra vágyik, gyere játszani :) -
#504 csak nem azt hiszed hogy a m$ a nagyobb???
-
K.András #503 Azt azért nem mondod komolyan hogy a Sony az nagyobb "kámpáni" mint a Microsoft? -
#489 aha,tényleg szép,PSX hánydék,bár a PSone már nem olyan gusztustalan! -
#487 a dx8-nak és a programozható vertex/pixel shadernek nem ismerik még minden porcikáját.
a gef3 újításait még nem nagyon használták eddig pc-n sem(nyilván), tehát még rejlenek benne lehetőségek. -
#484 hi
jajh listat leirom holnap igerem:))) bocs, de nem volt ra idom -
#483 hahah.... bar igazad lenne... a N jatekai a top tizben (a nagy halott N64 ugye, amibol csak 10et adtak el) mindig 4-6 helyet kibereltek, es az elso helyig meg sem alltak.... ahogy iden is GC game lesz amcsiban a toppon... meg ilyesmik...) ahhoz kepest hogy allitolag 80millio ps2ot adtak el vilagszerte, egy kett milliot eladni egy gamebol(amit a N a szereny 30millio eladott gepevel tulszarnyal)az eleg keves... 80 millio gamer, legalabb 5 millioan kene egy sikergamet megvenni, nem egy millioan.... szal az aranyokat nezzuk ismet a N nyer!!! a kalozkodas nem jo senkinek se.... a konaminak is most fohet a feje a MGS2miatt, idovel huzas lesz at GC re, (konnyebb fejlesztesu, erosebb hardver, a legnagyobb lojalis bazissal rendelkezo ceg, hardvare, no PIrateseskedes:)
egy ev, es mindenki GC-t akar majd.
Jah telleg az Nnek van a legnagyobb lojalis bazisa... minden konzolos rekordot ok tartanak:)))))))))hehehhe ok a Konzolokpiac Ferrarijai, keresztapjai... -
#481 figyelj, nem a gepekrol beszeltem... bazz a gepek rejtet lehetosegeinek a kiaknazasabol... nem erdekes most a hardver, hanem az, hogy az a programozoi felulet, ami az xboxnal Direcx annak mar minden porcikajat ismerik,(nem a gepnek). mig a GC ps2onel meg sok minden van amit ma meg nem tudnak megtenni, (xboxnal is van, de ott jelentosen kevesebb)... szal jobban fognak fejlodni kulsore a GC,ps2es game, mint az xboxosok.... nah de hat Ms is ezt nyilatkozta, bazz ha nem erted amit mondtam, az a te balyod, de semmilyen egy game fejlesztesi idejerol (ami csak hogy tudd GCnel most a legrovidebb, ha nem keresnek ujitasokat, ami direcxen egyre kevesebb van, marmint xboxon belul), vagyharvare tecnhikai vivmanyirol nem beszeltem, egyszeruen abbol, hogy meg mennyit tudnak kihoznia programozok a hardverbol.... ez szerintem ertheto, xboxban nincs annyi rejtely az ismert felulet miatt, mig PS2, GCn van, ez is a konzolok egy elonye, hogy egyre jobban ismerik meg a feluletuket, es egyrer jobb gamek jonnek. (nezd meg pl GCre hogy nezett ki DP az e3mon, es mi lett belole a SW2001re, bazz mintha kicsereltek volna(eleg gyors fejlesztesi ido mellett 2-3honap) es az is meg csak a beletanulas kezdete volt... most hol tartanak... nem tudom, de bennfentesek akik lattak, azt mondtak, ajulas lesz tavasszal!!! -
#477 amugy meg ha jol tudom az ntsc az japán és amcsi... szal csak a japán menüt kell átrakni amcsira ami lehetséges ha átálitüd a JUMPER-t benne... igy ki lehet vinni amcsiba és lejátsza a DVD-RW-t!!!
szal lehet valami belőle.amugy meg szerintem azért mondják azthogy nem lesz sehol GC Q mert japánban pár honapra jön a sima GC debutálása után.. ezért nem vették odakin szerintem a GC-t... mert most fogják a GC Q-t kiadni és ki venne sima GC-t ha vehet DVD-set is ami sokkal jobban néz ki mint a soma GC!! szal inkább mindneki vár a DVD-sre ezért mondták azt hogy nem lesz máshol DVD-s gc... hogy addig megvegyék a sima GC-ket....ha veszik azokat is bejelentik hogy van DVD-s gc..ez is pénz csinálás... -
#476 nem hiszem... a nintendo profi... mihez képest lehet hogy szar gyerekes lett az n64 de akkor is jo konzol lett!! nem melegedett tul nem let szar!!! gyorsan tölt stb... megint egy jó gépet csinált ez már mini DVD-s lett kurva gyórsan töl.. sok gamez 5 mp körül van...pl a waverace 3 mp alatt tölt be!!!!!!!!!
jo a GC!!! és nem lehet másolni nem is értem, miért nem mindneki a GC-t szereti... a fejlesztőknek sem jo ha másolják a lemezeiket...
a panasonic Q azaz a DVD-s gamecube az lejátsza a DVD RW-t is!!!!!!!!
szal azon lehet hogy lesz valami álítólag nem lesz máshol csak japánban:( -
#474 volt nintendo sístem ( NES) volt a super nintendo system (SNES) és a nintendo 64 ( N64) volt Game boy..Game Boy pocket és game Boy color...Game Boy Advance és most a GC nem kazis hanem CD-s!! ez nemigaz mert egy cd max 700 mega a GC diskje ami mini DVD 1.5 gigás...!!!
a kazi kb 15 ször volt kissebb az adattárolűsban!!! 15 ször kisebb helyre tettekl fel egy gamezt ahova nem fért értelmes és sok zene..nem fért sok video... hasonlok egyedűl 2-3 gamez van ami tényleg komoly az egyik a operfect dark amiben majdnem 1 orányi video van összesen kb 20-30 kis film lehet!! meg van még a resident evil!! amit simán áttettek ide...
-
#472 ez az első NINtendo systam emi cd-s és nem kazis!! az n64 re a átlagos méretű kazi a 256 megabites.. ez ugy 32 mega!!!
harminckettő..azhem .. a legnagyobb kártya 512 megabites -
#471 ok,csak az a baj,hogy nagyon drágák a játékok!!
sajna a stex meg kevés!!
:((( -
#466 Szerinted egy PS2 vagy egy GC miben jobb mint az elődei?
Vázolnám:
-Gyorsabb processzor sebesség - ez ugye adott
-Több poligon számolása/sec - új Gpu-ról lévén szó, ez is adott
-Szebb/több effekt - szintén a Gpu felelős ezért
-Több memória - No comment
-Hard drive - Khm...
Másrész! Egy PS2 egy éves technikai tudása ugyan miben újabb, mint egy most kifejlesztett nVidia GPU? Hozzátenném, ezek egyike sem új, mindegyik régóta fejlesztett termék, tehát az újdonság sehol nem adott(mondjuk az X esetében ez is kilóg, mert mint tudjuk, a technikai újdonságokat mindig a PC aratja le, a konzolok, csak követik azt! Ez gondolom egyértelmü csak a VGA gyártók fél éves fejlesztési ciklusait figyelembe véve!) Tehát egy GC-ben ugyan hol lenne "nagyobb fejlesztési jövő" mint bármelyik konzolban? Nyilvánvaló, hogy a GC az X konkurense (vagy foditva, szarom le) mindkettő mögött KB. ugyanannyi fejlesztési idő van! (modjuk ismét csak azt a fél éves fejlesztési periódus tudnám említeni, ami szerintem simán kevesebb mint Nintendoéknál)Tehát ebben nem különböznek! De ugyan a GC graf. proceszora mitől lenne fejlettebb, mint egy friss nVidia GPU ? (nem mondom, hogy szarabb, nem ismerem a speckóit) Ez egyszerüen annyira triviális, hogy még mindig nem fogom a gondolatmenetedet! Bár már nem is lepődöm meg rajta! -
#465 Nem az a lényeg, hogy milyen az X konfigja! Azt vedd figyelembe, hogy egy mai PC mondjuk 1Ghz-es, min. 256 mega rammal! De ennek a konfignak marhasok mindent kell kiszolgálnia, vagyis egy rakat erőforrás szükségeltetik csak az oprendszernek is!
Az X (és a többi konzol esetében is) célirányos oprendszerről és vasakról van szó! Tehát egy PC teljesítményének a harmada is elég az adott feladat elvégzésére! Ezért aztán marhára nem igaz az, hogy csak a legjobbak képesek rá programozni! Sőt! Épp ellenkezőleg! Sokkal könnyebb dolguk van, hiszen EGYETTLEN konfigra kell fejleszteni, tehát nincs extra igényü vga kártya, vagy új utasításkészlettel rendelkező proci!Mivel a felület DirecX, ezért van pont könnyebb dolguk a programozóknak! Ugyan azt kell csinálniuk mint eddig pc-re, csak nyugodtak lehetnek, mert sokkal több az erőforrás-készlet, mint egy PC-nél! 733Mhz, pedig mostanság még egy PC-nél is többé kevésbé elégséges! -
#464 nah marmost az erre a valaszom, amit maga a Microsoft is mondott!
Azert szandekoznak olyan hamar kiadni az Xbox2ot, mert tudjak az o gepuknek a programozasi feluletet (a hardvert is) mar sokkal jobban (szinte teljesen) ismerik a fejlesztok (a directX miatt), ezert tudjak, hogy az o jatekaik nem fognak a megjelent gamekhoz kepest akkora latvanyosaggal javulni, nem lesznek sokkal szebbek, minden.... mig a GC,PS2 hardvere (ps2 mar nem annyira) teljesen uj, ismeretlen volt eddig, es tobb ev kell, mire kiaknazzak oket... tehat sokkal nagyobb grafikai minosegi fejlodes lesz lathato rajtuk, amivel az xbox1 mar nem kepes versenyezni (mielott bevagnatok, a sony az xbox2 ellen akarja hamarabb kihoznia ps3mat, remelem az xbox2, nem jon telleg olyan haamr )
szal ez van, xboxban kisebb jovvo, GC,PS2ben sokkal nagyobb fejlesztesi jovo van! -
#463 Csak a sikeressegrol hogy mi a legjobb konzol, ami valaha is kigyutt:)a szoveg magaert beszel.
"Nintendo announced today that its GameCube platform is the fastest selling of the three next-generation systems. The company also declared that its flagship offering Luigi's Mansion is the most popular launch title in history."
na es ez is
"The firm claimed that its machine sold at nearly twice the rate of Microsoft's Xbox system and 25 percent faster than Sony's PlayStation 2 when it debuted last year."
mar elkelt 900ezer GC, es ujabb 125 ezer erkezik, mert a boltok meg igenylik(csak amerikaban:)))
nah meghogy az xbox fog lemosni mindenkit...
ha PCt akarnak vegyenek azt, ne xboxot:)
el csesztek, es el is fogjak -
Inquisitor #461 Nem annyira rossz az X-BOX...
DE!
A rá fejlesztők NAGYOBBIK fele PC-re írt idáig programokat ... értsd, ők a PIII-1000 256MB konfigból szoktak alapból kiindulni.
Ha megnézünk egy konzolt a maga 16-64MB ramjával 4-32MB-os VGA vezérlőjével, stb. (ezek csak sacc/kb. számok voltak!), akkor beláthatjuk, hogy csak nagyon "überfasza" programozók tudnak erre normálisan optimalizált játékokat fejleszteni.
De ők is csak a megjelenést követő 6-12 hónap alatt ismerik ki annyira, hogy kihasználják maximumra.
Tehát a kérdést, hogy melyik lesz a nyerő, azt a következő 1 évben tudjuk meg csak :) -
#460 Xbox multi -
#445 Nem káromkodtam! Egy csúnya szót nem írtam!
De mindezek ellenére nem magyarázok meg semmit, és itt abbhagytam! Talán másnak van annyi türelme! Egy élmény volt, komolyan mondom!!!
-
#441 en ertek mindent, de ha tenyleg olyan megertoek a kszitok miert nem adjak 500ezerert a windowst peldaul, ???? miert 100ezrekert??, mert olyan megertoekl szegeny csoro emberek nem jutnak hozzza, hat adjuk nekik ingyen jol jarunk!