22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • holecsko10
    Digi nincs és nem is lesz itt egy hamar. t-optikát nem ismerem. Ez a t-comnak a telefon kábeles megoldás vagy olyan mint a digi Eeither lan kábel vagy koax kábel?
  • bertino
    egyszerűen ki lehet cselezni.

be kell köttetni digit vagy t-optikát.
  • holecsko10
    Hali mindenkinek.

2 db. figyelmeztetést kaptam és az utolsót nem értettem. Az első jogos volt mert 300 gb-t felet voltam. Most meg ezt kaptam ma hogy megint át léptem pedig a képen lehet látni hogy a múlthavi csak 298 gb-t volt. A következő havi első nap adatmenyiségét hozzá csaphatják a múlthavihoz? Most így kettő figyelmeztetés van a harmadiknál 90%-os lekorlátoznak. Most ilyenkor mi van a upcvel? Valakit kispécizni és cseszegetik?

Valaki tudna valami meg oldást hogy lehetne ezt az adatforgalmat ki cselezni?

Előre is köszönöm a helpet.
  • Golyo69
    xbox-hoz is sima utp kábel kell!

nekem routerrel van megoldva az xbox és faszán megy az Xlink Kai :)
  • precision
    1. ez egy upc chello topik, csak az internettel foglalkozunk
    2. nem lehet lementeni róla, max ha szétszeded és a vinyót rákötöd a gépre (de ez bűncselekménynek számít)
    3. use google :)
  • lemezes
    Sziasztok.
    Segítséget kérnék UPC beltéri egység témában.
    A beltérivel felvett és tárolt filmeket hogyan lehet átrakni számítógépre?
    Beltéri: Thompson 6221
  • KranaZoli #20144
  • Csak77
  • KranaZoli #20142
    Hát az a sima, amelyik nem fordított. :D

- Lan kábel; UTP kábel szinoním fogalmak;
    - sima kábel = nem fordított kábel; (patch kábel)
    - cross link = fordított kábel

Vegyél vmi pár ezer pénzes passzív switch-et + annyi db UTP(Lan) kábelt amennyire szükséged van.

PS:

Patch kábel inkább azt hívják, amikor nagyobb rack szekrényekben kell összekötni aktív eszközöket. Oda rövid UTP kábelek. Nálunk ezt hívják patch kábelnek. Neked "sima"; normál; mezei Cat5-ös UTP kábel kell.

De csak a szürke a jó.
    Nem ám! A fehér is megteszi.
  • Csak77
    hátde, van crosslink és patch kábel... milyen a sima UTP kábel????
  • KranaZoli #20140
    PC-hez, modem-hez sima UTP kábelt vegyél. (lan kábel) Box-ot passzolom, de gondolom ahhoz sem kell fordított kábel.
  • Csak77
    akkor switch-t veszek, és hozzá patch, vagy cross kábel kell(azt se értem igazán, bár már olvasgattam sokat)? nekem van egy pc, upc modem, és xbox, ennyi. ezeket akarom úgy, hogy ne kelljen mindig dugdosni a kábeleket, és egyik se függjön a másiktól. :) bocs, de nem vagyok nagy hálózatépítő... :)
  • KranaZoli #20138
    Nem.

Én azért választottam a Switch megoldást, mert ingyen volt az eszköz. Mivel már nem kell MAC cím klónozással foglalkozni, amit csak Router tud, így simán el lehet osztani a NET-et 1xerű mezei passzív eszközzel is.

Router tud MAC címet klónozni; tud tárcsázni ha pl. ADSL modem van; sötöbö.

Mezei elosztásra, kábeles megoldásnak jó egy 5 portos LAN Switch is. Ha ennél több is kellene, pl.: Wi-Fi akkor már Router kell. Illetve azért a Router intelligensebb formában osztja szét a netet, mint egy Switch.

+ amit még gduck is írt....
  • gduck
    Picit túlbonyolítod

1. Adott egy switch, amihez hozzádugod a gépeidet és a UPC modemet. Annyi gépnek lesz internet kapcsolata, amennyit a UPC előfizetésed enged.

2. Adott egy router, aminek a WAN portjába beledugod a UPC modemet. Annyi gépnek lesz internet kapcsolata, amennyit a routerhez tudsz csatlakoztatni (általában 4db, de ha WIFI routert veszel, akkor sokkal több )

3. A PC-t használod routernek (internetmegosztás). NEM JAVASOLT, nem is írom le hogyan működik
  • Gery85
    moderálva
  • Csak77
    akkor ha switch van mindig kell lennie egy bekapcsolt gépnek amin van net nevezetesen a upc modem, a router-nél pedig nem kell bekapcsolni a gépet, elég ha arra csatlakoztatom a modemet. ugye?
  • KranaZoli #20134
    Nálam mezei passzív Switch-el van megosztva egy noti és egy asztali gép. Kifogástalanul működik. Ez ingyen volt. Router-t nem tudtam volna ingyen szerezni. ;)

A Router jobb választás, de Switch-el is működik.
  • gduck
    A képlet egyszerű:

Ha FiberPower30 vagy magasabb csomagod van, akkor (3db gépet "köthetsz" a modemre) elég a switch is.
    Ha kisebb csomagod van (1 db gépet köthesz a modemre), akkor csak a router jó. Ilyenkor a modem csak a routert látja és így több gépet is köthetsz a netre.

A router előnye egyik előnye az is hogy a többi gépet nem látják közvetlenül a netről. Általában routert érdemes venni, márcsak azért is, mert ha nem használod a router WAN portját, akkor sima switchként is funkcionálhat
  • Dj Faustus #20132
    "akkor mire való a switch? "
    Egy helyi hálózat gépeinek összekötésére - ahol a helyi hálózat gépeit a switch a gépek MAC címei alapján azonosít.

Mivel a szolgáltatód alapesetben egy interfészt, egy IP címet ad, ezért kell egy olyan okos eszköz - a router - ami eldönti, hogy az Internet felől/felé jövő/menő csomagok melyik géptől/melyik gép irányába haladjanak.
  • Csak77
    akkor mire való a switch?
  • precision
    csak egy routert vegyél, nem kell switch

ha xboxhoz van wifi antenna, akkor vehetsz wifis routert is és nem kell kábellel szarozni
  • Csak77
    ha veszek egy switch-t az elég, hogy a modem-gép-xbox között meglegyen a net? kurvára nem értem, hogy most a switch-hez kell külön router? magyarázza már el valaki :)
  • [HUN]Crassus
    hi! tudja valaki,hogyan tudom elérni a chellós FTP szerveremet? elméletileg TC-ből próbálkozom,de nem fogadja el a jelszót meg a logint/emailes bejelentkezőset/
  • tomonor
    hmm, valami gond lehet Nyíregyházán a UPC-vel... vagy ha nem, akkor a routeremmel, mert szokatlanul magas a pingem.
  • K Ace
    Köszi a segítséget. Kipcuoltuk a gépet, registry tisztítás stb, spyware írtás és már működik is. Az volt a gond, hogy valamelyik program maximális sebességgel töltött fel.
  • Dj Faustus #20125
    "2 gép van routerrel összekötve"
    Routereseknek nota bene (jól jegyezd meg): mielőtt feleslegesen hívogatnátok az ügyfélszolgálatot vegyétek számba a router meghibásodását/a másik gép adatforgalmát/a szomszédot, aki a levédetlen vezetéknélküli routerről lopja a netet ;)

"Hogy tudom kideríteni, hogy melyik program az, amelyik full ra használja a netet, és galibát okoz?"
    Start menü/Fuittatásba beírod: cmd, majd egy Ok gomb lenyomása után a fekete konzolablakba beírod: netstat -a -b. Az Enter billentyű lenyomása után kilistázza a hálózati kapcsolatookat és az azokat használó programokat. Bővebben >>

Másik megoldás: TCPView

"Vírusírtás már volt, talált is vírust, de ki lett írtva, azóta semmi."
    Azért javasolnám, futtasd le a vírusirtót csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett; vagy futtass le más vírusirtókat - akár onlineakat, akár CD-ről/USB-ről bootolhatóakat.
  • K Ace
    Helosztok. Na következő a helyzet. 2 gép van routerrel összekötve, és fiber60 as net. A net egyik pillanatrol a masikra belassult mindkét gépen. Felhivtuk a upc-t ott azt mondták, hogy maximális sebességgel feltöltés van folyamatba, ami terheli a modemet, és amiatt lassul a net, és ez amiatt volt érdekes, mert épp akkor semmilyen folyamat nem futott. És mint kiderült az egyik gépen valamilyen program maximális adatforgalmat generál leterhelve a netet. Amint a gépet kikapcsolom a másik gépen azonnal jó lesz a net, amint ujra bekapcsolom, és bejön a windows rögtön meghal mind2 gépen az egész. Hogy tudom kideríteni, hogy melyik program az, amelyik full ra használja a netet, és galibát okoz? Vírusírtás már volt, talált is vírust, de ki lett írtva, azóta semmi. Segítsetek
  • K Ace
    Na most Szolnok-on nagyon elbaszódott. fiber60-am van, és egyik pillanatról a másikra nagyon lelassult a ping meg 150-200 között van. Nagyjából most használhatatlan, oldalak alig jönnek be. Biztos valami központi hiba.
  • CalebJoe
    azért köszönöm a válaszokat akkor így jártam:(
  • Dj Faustus #20119
    Tehát van egy Fiber Power 120-as csomagbeli neted, amin kiméred a 70,2 Mbps letöltési és 5,2 Mbps feltöltési sebességet; miközben a csomag garantált letöltési sebessége 30 Mbps, garantált feltöltési sebessége 4 Mbps - tehát a csomagban foglalt garantált érték megvan. Egy ilyen mért eredménnyel az oldalak relatíve gyorsan jelennek meg.

Ráadásul még három dolog is közrejátszik:
    - egyik a router, aminek az adatátviteli sebességét a rajta végzett útválasztási/tűzfal/... funkciók, illetve a router hardvere (processzora, memóriája) befolyásolják,
    - másrészt ott az öcséd, aki a jó ég tudja mit művel, mi közben te ezt a tesztet végezted
    - harmadrészt hiába szolgáltat a UPC neked 120 Mbps letöltési sebességet, ha az ő hálózatán kívüli - az oldal webszerveréig terjedő - hálózat, vagy az adott webszerver (esetleg a géped, vagy öcséd révén a belső hálózatod, routered) terhelt
  • CalebJoe
    Sajnos olyan helyre költöztünk ahol nincs választás itt nincs digi csak UPC.
  • precision
    diginetről váltottál upc -re? ouch! :) szerintem menj vissza :)
    ha itt lenne digi én nem gondolkodnék rajta

ha azért váltottál digiről, mert ott "csak" 80 megabites csomag van... hát rosszul tetted, mert a 120 megabitet nem tudod kihasználni (ld. a saját teszted) ráadásul diginél a 80mbithez 25ös upload párosul, ami 2,5x nagyobb az fp120 -nál

az árról pedig nem is beszélek :)
  • CalebJoe
    Nem tudom mi lehet a nettel mert kurva lassan jönnek be az oldalak pedig 120megásom van. Eddig diginet-em volt azzal semmi gond nem volt.

Ja és routeren vagyok öcsémmel.
  • Csak77
    Jaj, ez a ostoba okoskodás már tényleg nem kell. Több mint tíz éve három kerületben kiépítették -a réz telefonkábel- helyére optikai hálózatot, annak tudatában, hogy milyen fasza lesz ezen a betárcsázós net. Igen az. Aztán egy évre rá miután kiépítették(99 felé) jött az adsl technológia ezt meg hagyták a picsába, mert nem kompatibilis egymással a kettő, ezért nem lehet rajta adsl, és ennek ellenére telefonszolgáltatásra használják. Még ma is. Az említett hatalmas optikai fejlesztés nem más, mint a meglévő hálózat kompatibilis tevése, ezért van ilyen kurva kevés helyen. Én nem fogok neked semmilyen képet mutogatni, mert minek. Ha képet akarsz nézegetni bámult a goldengate oldalt.
  • precision
    jó mind1, ne offoljunk pls :)
  • somdav95

1.nem a haverom
    2.itt vagyok egy ideje sg-n, és napi szinten irogatok
    3.nem védem, szimplán csak idegesítesz
  • Tmac
    Tényleg nem akarok offolni nem is nagyon szoktam sg-re írni. Viszont rá akarok világítani arra hogy amit ír az hülyeség. Illetve ő maga írta hogy tudja cáfolni akkor rajta (te pedig minek véded a haverod ha hülyeségeket beszél vagy ez csak egy alreg...)
  • somdav95
    minek vered magad? nyugszik.
  • Tmac
    Nem akarok beleszólni de amit linkeltél az baromság. 5 évvel ezelőtt a Magyar Telekomnál lakossági előfizetésben nem volt optinet olyan lehet hogy egy darabig optika van de utána már csak réz.
    Az az igazi optika mikor egészen lakásig optika megy és a lakáson belül van egy ont majd onnan 1-2m utp kábellel megy a gépbe a net.

(lehet hogy bérelt vonalként akkor is volt már optika de nem olyan halandó usereknek mint neked. Ha tudod cáfolni akkor pls. mutasd meg hogy pl. milyen ont volt kint az ügyfélnél a lakáson belül link vagy kép jöhet róla)
  • precision
    látom a stílusod "fasza"
    de amúgy tényleg nem érdekel minket a mondandód
    elég nekünk a weboldal, és az, hogy a rákóczi téren t -s kocsik álltak, és kábeleket fektettek (kihasználva, hogy a 4-es metro miatt amúgy is szét van túrva az egész), megkérdeztem a munkást, hogy miféle kábelt raknak, azt mondta "ilyen optikai internetkábel v. mi" :D látszólag nem nagyon értett hozzá

de oké, még mindig neked van igazad :) te is ilyen befásult ember lehetsz, elég megnézni az aláírásodat... :) aki ilyenekkel foglalkozik hogy két sorozataddikt bloggernek indít (v. vesz részt benne) anti-brigádot, az normális és boldog ember nem lehet

node tényleg off, én többet nem reagálok a hülyeségedre, javaslom te se offolj többet...