22959
-
kontar #20230 Ja és mikor délelött vártam az online ledre volt mikor fél órát, átmentem a szomszédba ott volt net. -
kontar #20229 Szintén zenész. XIIIker üteg utca egész délelött szakadozott, a modem nem jelzi, mikor újraindítom van mikor 20percet kell várni míg kap ip-t. Eddig nem csinálta, mikor újraindítottam egyből online volt. Most van mikor 20percet kell várni az online ledre hogy legyen netem. FP15, Motorola modem, 2001-óta tökéletesen szolgált, lehet modemet kell cseréltetnem? Hétfőn ugyanezt csinálta, kedden szerdán szakadás sem volt, pedig egész nap ment, tegnap 1x szakadt. Ma siralmas, ha rossz lenne nem mindennap ez lenne mint ma? -
#20228 Egy kicsit bővebben, ha lehetne.
Milyen oprendszer (esetleg tűzfal, vírusirtó), milyen hálókari, melyik csomag, milyen modem, milyen router (ha van), mi történik pontosan - számítógép/router/kábelmodem naplója mit mond, milyen ledek villognak/nem villognak, stb... -
#20227 Az mitől lehet, hogy megszakad a kapcsolat?
Hálózat javításra jó lesz, de aztán pár perc múlva megint megszakad.
Hálókártya jó mert másik helyen kipróbáltam ahol t-online van, ott nem is szakad meg -
#20226 hat akkor regen volt csak lehet.
bocs. -
#20225 és?:D
Pont te írtad:
"nyiregyhazi upc ?
hwsws forumon jot meg nem olvastam ilyen kombinacioban :D"
és ezért raktam be hogy semmi baj sincs vele:D
-
#20224 es ? -
FP 60 Nyíregyháza -
#20222 mobilnet ftw:)
de már megcsinálták azóta:) -
bcsaba73 #20221 Akkor örülj,hogy ezt még le tudtad írni. :D :D :D -
#20220 múlt héten a szomszéd elköltözött, és kiköttette az internetet/telefont/tv-t
mai nap folyamán sikeresen az én szolgáltatásaimat szüntették meg... -
#20219 torrent lefele jó, felfele nemnagyon megy csak ha kedve van, de az nem is érdekel... -
Kimi23 #20218 Szintén Nyíregyházán használom, én is T-Home ADSL-ről váltottam, és nincs vele semmi problémám. Olcsóbb, gyorsabb, felüdülés az ADSL után ahol a 8 megából jobb esetben ha 5 volt, ez pedig szinte mindig hozza a teljes sebességet. Torrentről nem tudok nyilatkozni, nem torrentezem. -
#20217 Ez hasznos volt, köszi! -
#20216 baszki nekem rád van szükségem -
#20215 "4. Jelenleg ugye telefonos nethez való routerem van. 3 gépen netezünk. Ez a router alkalmas lenne a Fiber Power 15 megosztására? Vagy tök mások a csatlakozók és új kell? Amúgy Netgear RP614v3"
A Netgear RP614v3 egy szimpla SOHO (Small Office, Home Office) "router", mivel az ADSL-modemed Etherneten kötötted össze vele, ugyanez lesz a kábelnet esetén, ott a kábelmodemmel kell összekötni a routerből eddig az ADSL modembe csatlakozó kábelét. A router beállítófelületén meg be kell állítani, hogy az Internet-csatlakozáshoz nem kell bejelentkezés (Setup wizard -> Does You Internet Connection Required Login? -> No); az IP-címet automatikusan kapja a szolgáltatótól (Internet Address -> Get Dynamically From ISP); ugyanígy a DNS-kiszolgálót (Domain Name Server (DNS) Address -> Get Automatically From ISP).
"5. A gépbe (hálózati kártyába) ugyanolyan kábel megy majd, mint jelenleg a telefonosnál? Csak a modembe megy majd TV kábel?"
A számítógépet a routerrel ugyanolyan kábel fogja összekötni, a routert a kábelmodemmel ugyanolyan kábel fogja összekötni. A változás csak annyi lesz, hogy kábelmodemed lesz, ami a netet kerek csatlakozójú koaxkábelen kapja.
"Digi nem rak netet kertes házba? "
Nem, ugyanis nem gazdaságos a Diginek (meg egyáltalán egyik szolgáltatónak sem).
Egy panelház esetén be tudnak kötni Etherneten akár 20-30 embert is egy optikai végpontra, kertes házi övezetben kevesebbet. Az optikai kábel, illetve a hozzá tartozó berendezések drágák, a betápsávjuk is véges.
"Nem igaz, hogy nincs normális választék. "
Ha nincs megfelelő gerinchálózat (mert annak kiépítése - pláne ilyen sebességigényekkel - őrületesen drága, illetve az erre szánt pénz érdekes utakon eltűnik a Nokiásdobozok rengetegében); ha az áramhálózaton olyan tranziensek rohangálnak, hogy azt szégyen nézni; ha az infrastruktúrát képező kábeleket (akár optikai, akár réz, akár csavart érpár, akár koax) kedves - állítólag tisztességes, bodzaszedésből meg vasazásból élő - testvéreink a politikai jelmondatnak ("Gyüjtsd a vasat, rongyot, fémet, ezzel is a békét véded!") megfelelően cselekedve, összegyűjtve leadják az újrahasznosító-telepen; akkor úgy hiszem ez teljesen érthető. -
#20214 nyiregyi vagyok, nem szakad, minden jó, letöltés is , neten is játszok, nemkell félni :) -
#20213 Na bakker...:S Hát akkor nem tudom mi legyen. Nem igaz, hogy nincs normális választék. Digi nem rak netet kertes házba? -
#20212 nyiregyhazi upc ?
hwsws forumon jot meg nem olvastam ilyen kombinacioban :D -
#20211 Sziasztok!
Jelenleg a T-hominál van ADSL netem. És eddig csak telefonvonalas volt. Most tervezünk netet váltani, és hát kertes házakban nem sok lehetőség van...UPC-re gondoltam. Most jöjjenek a kérdések :)
1. Jelenleg megéri váltani, nincs velük gond (nyíregyházi vagyok amúgy)?
2. Volt valami gebasz a torrentezőkkel, korlátozták őket...Van még ez?
3. Van a 300 Gb-os letöltési limit. Ez napi 10Gb letöltést jelentene...nem hiszem, hogy átlépném. Addig nincs gond (korlátozás)? Vagy a torrent egyáltalán nem játszik alapesetben?
4. Jelenleg ugye telefonos nethez való routerem van. 3 gépen netezünk. Ez a router alkalmas lenne a Fiber Power 15 megosztására? Vagy tök mások a csatlakozók és új kell? Amúgy Netgear RP614v3
5. A gépbe (hálózati kártyába) ugyanolyan kábel megy majd, mint jelenleg a telefonosnál? Csak a modembe megy majd TV kábel?
Kicsit sok a (láma) kérdés, bocsi:) De ha valaki megteszi, hogy válaszol, akkor hatalmas köszönet! -
#20210 es ? -
#20209 Pedig lehet, hogy készülnek valamire, ma a Népfürdő utcai lakótelepen mókoltak, kábeleket huzigáltak. Egész nap melóztak vele. -
#20208 melyik kerulet? asszem egyeznek az idopontok -
#20207 szakadások (amikor gépnél voltam) júni 14 óta, akkor volt itt szerelő az ügyben, előtte rosszabb volt.
6/16 23:45 auto rr
6/18 23:55-58 offline
6/19 11:15 manual rr
6/20 hajnal auto rr (Ts)
6/20 20:19 manual rr (T)
6/21 00:15 manual rr (Ts)
6/21 11:38 manual rr
6/23 15:33 auto rr (Ts)
6/23 21:05 manual rr (T)
6/23 22:49 manual rr (Ts)
6/24 07:03 manual rr (Ts)
6/26 22:00 auto rr (T)
6/29 03:20 manual rr (T, 3hr off)
6/29 09:34 manual rr (T)
6/29 14:51 manual rr
6/30 12:45 manual rr (T)
7/02 09:49 manual rr (Ts)
7/03 01:13 manual rr (T)
7/03 09:50 manual rr (Ts)
7/04 06:52 manual rr (T)
7/04 12:23 manual rr
7/07 11:37 manual rr (Ts)
7/11 04:17 manual rr (T)
manual amikor kézzel kellett újraindítani azt a szart -
BIZ0906 #20206 Akkor már kezdem érteni, hogy itt nálunk Gazdagréten miért jött be egyszer csak ilyen hírtelen a Rubicom és a Digi :D -
vg #20205 Társasház? Ha igen, akkor nem árt ha tudod, hogy az új társasház törvény értelmében minden társasházban két tv/internet szolgáltatónak minimum KELL lennie. Tessék a közös képviselőt kikérdezni a dologról. -
#20204 Nekem a modemem is jelzi, hogy megszakadt a net, ugyanis a SEND felirat alatt elalszik a led, majd vissza-vissza jön, ez körülbelül 3-4 mpig tart, aztán visszajön, de ez elég ahhoz nekem, hogy egy szép mennyiségű adatot veszítsek, amire szükségem van.
(a vicc az egészben az, hogy mivel hulla sötét van perpillanat a szobában, ezért felkapcsoltam a villanyt, hogy megnézzem melyik felirat alatt alszik el a led olykor, és mialatt ezt megtettem, meg is történt a szakadás... :-D) -
kontar #20203 Hali szia! XIIIker Üteg utca ugyanez a probléma, naponta többször is szakad a net, és nem modemhiba mert a házba többnek is ugyanezt csinálja. És igen kb 1hónapja kezdte el ezt a szakadozást nekem pont lejárt a hűségem és ez miatt váltottam fp30-ról vissza a 15 megásra, azért elég idegesítő online játék közben állandóan connection lostot olvasgatni.Így marad az állandó modem restart, érdekes hogy a modem nem is jelzi hogy megszakad.Egy pozitívum a dologban hogy nincs már az egyszeri 2500-ft kisebb csomagra váltás díja.Nálunk nincs alternatíva úgyhogy kénytelenek leszünk evvel a 4750ft beérni.Nem is értem ilyen körülmények között az összes csomag felesleges számunkra, dehát ők tudják. Üdv! -
vg #20202 Úgy, hogy szar a speedtest, nekem 60-as nettel mért már 240 körül is a napokban. Hagytam is a picsába. -
#20201 Hogy a fenébe mértem én ennyit a 15 megabites netemre:
Többször is próbáltam , de mindig irreálisan magasat mér... Pedig pont, hogy akadozik a netem. -
#20200 -
#20199 Nem igazán kellene sávemelés! Jobban örülnék ha most inkább árat csökkentenének -
#20198 Nagyobb csomagokra? Még ezt se bírja a hálózat, nemhogy a nagyobb csomagokat.. szerintem idén ne számítson senki sávemelésre, esetleg jövőre csak.. -
vg #20197 Biztos készülnek a 200 meg 300 megás csomagokra. -
#20196 a 2. kerületben is többször van hiba, pl. ma délelőtt is többször nem kapott ip-t a modem. -
#20195 (XIII. ker Visegrádi utca) nekem is ugyanezt csinálja... -
#20194 Hali,
Fiber Power 30-al rendelkezem, és az elmúlt 1-2 hétben többnyire esti órákban meg-meg szakadozik a net, általában 2-3 naponta egyszer, de az esti órákban engem elég kellemetlenül ér a munkám miatt. Nem mellesleg ma reggel sem volt net, betelefonáltam és már bemondták, hogy hiba van és javítják. XIII. kerületben lakom, másnál elő szokott fordulni hasonló? -
#20193 2 perc -
Reg5 #20192 Mennyi idő alatt jött le? 10 sec? -
#20191 Ez tényleg így van