22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • vg
    helyesen teszik, vagyis tennék ha lenne ilyen
  • attiGT
    mit ertesz a lekapcsolgatas alatt? nekem ma is megszakadt 1x, tegnap este 1x ...
  • FSpofon
    torrent mellett másnak is lekapcsolgatják a modemet mostanában?
  • bertino
    akkor altalaban hulyenek neznek.
  • roflkopter
    érdekes... kösz az infot.
    majd panaszkodok akkor mint átlag noob user és meglájuk mi lesz :)
  • Balumann
    Nálam (XIII. kerület) semmi probléma nincs mostanában a pingel, kb. 1-2 hónapja még szervert is készítettem (hamachis játék), nem volt egyáltalán nagy késés. Sávszélesség is maxon van, amikor csak töltök.
  • roflkopter
    hol laksz ? kíváncsiságképpen.. amúgy ja fos a ping kb. március óta folyamatosan 24/7 ingadozik, néha jobb néha rosszabb épp milyen napod van.
    persze csúcsidő legrosszabb, vagy csak rá kell tekinteni bix.hu grafikonra, adott az össszefüggés.

átlagusernek fel se tűnik, gamerként frusztráló, abszolút vacak, hasznavehetetlen szolgáltatás... de ez van -_- illetve most lett digi itt(11 ker gazdagrét) ami egyébként nem tudom milyen, de a hűséget nem fizetem ki sehogyse...

feltűnt még, hogy nagyon kevés embert látok panaszkodni ping kapcsán, pedig mint mondtam március óta folyamtosan szörnyű.. ennyire kevés akinek valójában fontos a megbízható ping vagy területre koncentrálódna a probléma ? amint kiér az első node-ra ott már nagy ingadozás van...

hát szopjuk a faszt... ha jelentem akkor 'kijönnek' na azzal sokra megyek hiába mondom hogy reggel 5 kor tűrhető a ping este meg 1 sec packet lossok vannak, biztos nálam van a probléma ;D;Ð;Ð;ÐÐÐÐÐ
    de igen érdekelne hogy mi okozza, globálisan leterhelt a háló a sok full speed torrentező miatt vagy vmi fejállomás gyenge vhol ?
    bár érzésem szerint előbbi sajnos, mikor lekapcsoltak 1 rakás torrent siteot 1 hétig egész normális volt a ping lol.

na ennyi a rant, peace.
    vélemény/tapasztalat jöhet :)
  • Zsoltika 007
    Mi van már megint ezzel a szarral? Akkora pingjeim vannak hogy esélytelen bármi értelmeset csinálni. Az utóbbbi pár hétben nagyon küzdenek maguk ellen a sorozatos gixerekkel. 2005 óta együttvéve nem volt ennyi baj vele. :/
  • Dj Faustus #20262
    Mint azt már a #20232-es hozzászólásomban említettem, a kábelmodemek többségénél a 192.168.100.1-es IP-címen elérhető egy diagnosztikai felület.

Illetve ha be van kapcsolva az SNMP a modemben, akkor azon keresztül is le lehet kérdezni a modem paramétereit - erre szolgál például a DocsDiag nevű alkalmazás.
  • vg
    Hol nézted a jel-zaj dolgot?
  • kontar
    Igen rövid ideig, áramtalanítom és már újra van net, tulajdonképpen netezni tudsz, semmi probléma a sebességével, csak multit képtelenség így játsszani ledobál mire újraindítod mehetsz másik szerverre.
  • kontar
    Szia! Nekem is ugyanez van. Tegnap volt a szerelő modemet cserélni, kaptam szép új modemet (valami atlanta). Azt mondta roszz volt a jel a házba, és a környéken is de megcsinálták. Este 2x connection losttal kidobott Multiplayer játékból szakadás miatt, az új modem ugyanúgy nem jelezte a netszakadást. XIII ker Üteg utca.Teljesen felesleges újrakábeloznod nem nálad van a hiba. 2001 decembere óta van netem, ezt a szakadást május végén kezdte, pont lejárt a hűségem váltottam is vissza FP30-ról FP15re. Teljesen mindeggy milyen neted van ha rossz a jel, van szomszédom akinek 1év alatt 3x cseréltek modemet start csomagnál, és van ahol a 30-as net is ugyanúgy szakad. Multira a chello, ha komolyan gondolod (warozol, szim. ligába indulsz) ilyen környéken ahol gyenge a jel, márpedig a szakadások azért vannak, teljesen alkalmatlan lett. Nálunk tavaly nyáron mértek valami értéket házon belül mindenhol rossz volt. Társasház főleg nyugdíjasokkal kb 10 embernek van bekötve a net szerintem nem is nagyon foglalkoznak vele. Erről ennyit. Üdv!
  • Zsoltika 007
    Meg is van:
    Jul 28 2010 21:52:33 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
  • NecroJoe
    Most kapott a modem egy teljesen saját ágat, a power level felment 1-2-ről 4-re, de ugyanúgy szakadozik. A 192.168.100.1-re belépve egy modem restart helyrehozza, csak az a baj hogy ez így elfogadhatatlan.
  • Zsoltika 007
    Nekem is ezt játsza mostanában. Ilyen rövid ideig megy csak el. Minden led ok még a win se veszi észre. De ha ez marad így akkor inkább az adsl mert képtelenség játszani...
  • NecroJoe
    Sziasztok! 36-37 dB-es jel-zaj (a modem alapján) gyengének számít? Elmegy a net naponta többször (az összes LED tovább világít a modemen mintha minden rendben lenne) és már ott járok hogy újrakábelezem az egész kurva rendszert, mert ez nem állapot...
  • vg
    Maradjunk annyiban, hogy a T sem engedi a sok sok tb/hó dolgot.
  • pyrohun #20253
    pont a tré -ét kérdeztem ha nem tűnt volna fel :)
  • Stefling
    Hogy miért olyan jó? Mert a feltöltés 25Mbit/sec, stabil, sosem szaakd meg (max csak este, de akkor nem kell kockulni :D) de este is ritka egyébként.
    Sebességben a upc csak a 120-as netével veri oda, de a mellette lévő up sebesség, nagyon kicsi...
    A másik pedig, jópár tera adatforgalom meg se kottyan neki /hó! A T-Opti-nál nem tudok véleményt nyílvánítani, de ott se lehet rossz a 80/40, de a tré, az drága!
  • bertino
    optika ?
    hat eleg nagy a valoszinusege, hogy az leginkabb csak jo lehet... nyilvan semmi sem hibatlan, ezzel is lehet gond.

meg ha dragabb is, en akkor is inkabb azt vennem, ha nincs mas upc-n kivul.
  • pyrohun #20250
    Az OptiNet az miért olyan jó? Árban ha jól láttam nem egyértelműen jobb, sebességben sem feltétlenül, nálam korlátozás sincs a UPC-nél, de itt lóg az ajtó fölött a T Opti doboza is :)
  • gduck
    Van ott is LAN NET, csak nem sok helyen (olyan lakótelepen, ahol vannak családi házak is)

Meg kell érdeklődni
  • bertino
    hat szet kell nezni, ha van ott t-home optinet, akkor egyertelmuen az kell.
    ha nincs normalis, maradnek upc-s.
  • somdav95
    nem igazán tudom ezért kérek segítséget :) akkor azt mondod upc-nél maradjak?
  • bertino
    csaladiban digi ?

lehet, hogy van, de nem lan net.
  • somdav95
    családi házba fogunk költözni társasból, tudtommal arra fele van digi net is , érdemesebb bekötni azt mint a upc-t?
  • attiGT
    13 ker. 20 óra környéke
  • attiGT
    tegnap is fullra elment a net, a tv meg szemcsés lett, szakadozott... egyre undoritobb ez a kibaszott upc
  • Tikal #20242
    megoldva.. modem ujraindítás :)
  • Tikal #20241
    most kötötték be a netet, de valamiért a google.hu nem jön be, minden más igen, a upc-s oldal jön be helyette?? miért?
  • Dj Faustus #20240
    Hát ha 10/100-as portok vannak rajta, fenntartom #20238-as hozzászólásom.
    Bár a gyártó oldalán nagy bőszen hírdetik a 99.8Mbps-os adatátviteli sebességet:
    "NAT can provide you 99.8Mbps high performance throughput to access Internet application quickly."

De egy forgalmazónál csak 40 Mbps-ot írnak:
    "40Mbps WAN throughput"

Szóval gyanús. A legbiztosabban úgy tudnál erről meggyőződni, ha kiiktatnád a routert (a router WAN felíratú portjából átdugnád a kábelt a géped hálózati kártyájába), és közvetlenül a géppel csatlakozva mérnél sebességet. Ha Windows XP-d van, tedd fel a Fiber Power sebességoptimalizáló programot.
  • pirosBoci
    hali. EDIMAX 4x10/100 Broadband XDSL/Cable Router BR6214K(vagyis szerintem ez lesz az nagyon hasonlitanak és a leirásuk egyezik)
  • Dj Faustus #20238
    "Hali.router van, méghozzá edimax"
    Ha régebbi sorozatú Edimax (pontosan milyen típus?) sejtésem szerint nincsenek rajta Gigabites portok.
    Ráadásul egy router az útválasztási, tűzfal, DHCP/PPPOE-kliens funkciók biztosítása miatt az elérhető adatátviteli sebessége csak a töredéke lesz a rajta levő portok maximum adatátviteli sebességének - itt láthatsz ilyesmire példákat.

"+nem volt más weboldal közben."
    Nemcsak weboldal, hanem más netet használó alkalmazás - fájlmegosztó program, operációs rendszer frissítéseinek letöltése, stb...
  • pirosBoci
    Hali.router van, méghozzá edimax(a neten nem találom, már régebbi sorozat:/), egy másik gép rá van dugva de ritkán van bekapcsolva, és azt hiszem ez
    /Marvell Yukon 88E8056 PCI Gigabit Ethernet/,+nem volt más weboldal közben.
  • Dj Faustus #20236
    1. Egy, a szolgáltató hálózatán kívüli oldalon mérsz, így a szolgáltató hálózatán kívüli hálózati tényezők (amiért nem a szolgáltató a felelős) is befolyásolhatják az adatátviteli sebességet.
    2. Van-e routered? Ha van, milyen? Csatlakozik-e más valaki is rá? Milyen hálózati kártyád van?
    3. Más hálózatot használó alkalmazás/más weboldal futott a mérés alatt (vagy a mérés előtt nem sokkal)?
  • Gery85
    tedd fel az optimalizáló progit a upc honlapjáról
  • bertino
    van ilyen.

ennyi.
  • pirosBoci
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy ez most pontosan milyen net is akar lenni? és, hogy bárhonnan töltök max. 3MB/s-kel töltök és enm tudom pontosan miért??!:/Ja és ez egy FP120 társasházi ajánlat akarna lenni de egyszerüen nem értem más a házban nem is netezik...:/
  • Dj Faustus #20232
    "Motorola modem"
    A Motorola Surfboard 5101, 5102 (de msá lábelmodemeknél, illetve szerintem az újabb Docsis 3 rendszerű Motorola kábelmodemeknél is) a 192.168.100.1 IP címen található weboldalon érhető el a modem diagnosztizáló felülete, ahol meg lehet nézni hogy mit csinál a modem. Ha szakadáskor eléred, akkor kéne megnézni hogy mit csinál.

"send gomb alszik el par mp-re majd visszajon"
    Ha neked is Motorola modemed van, a Send LED "elaludása" a küldő csatorna "elvesztését" jelzi - mint azt a Motorola Surfboard 5102-es kábelmodem dokumentációjának 32. oldalán is olvasható.
  • attiGT
    fiberpower 30, es a send gomb alszik el par mp-re majd visszajon, hal' istennek par napja mar nem csinalt ilyet