UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekünk tegnap este óta nincs se internet ,se telefon.A tv viszont megy,juhé😊A upc-s mókus mondta ,hogy õk is észlelik a hibát: nincs kapcsolat köztük és a modemünk között,de csak kijönni tudnak.2 nap múlva tudnak kijönni legkorábban.Cukipofák..
Van erre valami megoldás?
Várható, hogy feloldják?
Ez csak egy adott szolgáltatási területet érint, vagy az egész hálózatra vonatkozik?
Mire is jó ez nekik? Külföldre nem blokkolják, itthon meg igen?
A poén csak az, hogyha megkérdezed egy üzletkötõjüket errõl, akkor az azt mondja, hogy nem korlátoznak semmit...
Csak, mert nem jött semmilyen válasz, hátha, most valaki tud valamit errõl a problémáról... 😊 Továbbra is fenn áll nálam ez a dolog.
Már pár hete tapasztalom, hogy a magyar torrent szervereken baromi lassú a feltöltés... Néha lódul csak meg, de akkor se lesz nagyobb 400kb/s-nál... Általában pár kb max...
Beállításokkal minden rendben... Külföldi torrenteket visszatölti rendesen.
Megint a UPC lehet a probléma forrása?
Amikor megjelentek az új FP csomagok én gold csomagban voltam megnéztem az árakat és úgy döntöttem, hogy megrendelem az fp 60-at és hozzá egy dvr bronz tv csomagot, így olcsóbbra jött ki a dolog, mint az analóg kábel elõfizu, és a 30-as gold. Gondoltam én...
Felhívom nagy lelkesedéssel a Upc hotlinet erre megkaptam, hogy semmi dolgom nincs õk majd automatikusan át dobnak az új fp 60-as csomagba, mondom ok, de mikor, erre jött a válasz hogy majd, és szépen le is zárta a beszélgetést az ügyintézõ.
Gondoltam ezt nem hagyom annyiban, újra hívás és kijelentettem, hogy nem majd hanem most akarok váltani, erre nekem esett, hogy fp 60-ra nem lehet váltani mert az nem feljebb váltás... itt magamban anyáztam egyet, aztán elregéltem, hogy 30<60 szerintem, és mivel van fp 30-as csomag is, ne magyarázza meg nekem hogy ez csak mértékbeli váltás és nem csomag. Aztán elmondtam, hogy amióta van chello elõfizetõjük vagyok.
Végül megjegyeztem, ez egyébként csak blöff volt, hogy amennyiben nem lehetséges a csomag módosítás sajnos épp a hûség lejárta elõtt vagyok 2 héttel ez esetben nem kérném a további szerzõdés hosszabbítást, és felmondanám a szerzõdést. Csávokám idõt kért, majd 5 perc klasszikus zene után megkérdezte hogy akkor fp60+dvr bronz kell?
Tanulság itt is, oda kell lépni, haver mimóza lelkü volt, elhitte amit mondatok, még félévig fizettet 2k-val többet a 30-as netért, mint én az fp 60 + dvr bornz -ért
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Kezdõdött az egész azzal, hogy kb. abban az idõben járt le az aláírt hûségszerzõdésem, amikor a FiberPower csomagok megjelentek. Gondoltam, hogy kipróbálom a 120MBitet - nekem teljesen felesleges volt, csak nagyon extra esetben érné meg, úgyhogy - mivel a 120-asra direkt nem írtam alá hûséget - visszaváltottam kb. 2 hét múlva a 60-as csomagra.
Azóta is azt használom, de a hûséget nem hosszabbítottam meg (14 ezer forintot fizetek havonta - céges elõfizu amúgy), mert a T-kábel nemrég húzta be az optikát oda ahol lakom és gondoltam, hogy kipróbálom ezt is. Azonban ott sem adnak ugyanennyi pénzért sokkal jobb ajánlatot, szóval tegnap elhatároztam, hogy megkímélem magam a szolgáltatóváltástól és maradok a UPC-nél . végülis mûködik, korlátozás sincs nálam, szóval nekem megfelel.
No fel is hívtam az ügyfélszolgálatot - gondoltam 1 perc alatt módosítom telefonon a szerzõdést, mint ahogy ezt már megtettem anno többször is.
Úgyintézõ kapcsolása, elmondom, hogy mit szeretnék (FP60-as csomagot hûséggel, havi 8e Ft-ért). Ja igen: annyit kell még tudni, hogy már kb. 4-5 éve nincs TV elõfizetésem, csak internet (UPC telefonom soha nem is volt).
Közli a srác, hogy fel tud ajánlani egy duplaolyangyors internet-csomagot (FP120) csak havi 9900 forintért. Mondom: köszönöm Uram, de nem kérem, én a 60-asra szeretnék hûséget aláírni.
Erre azt mondja, hogy hát arra nem lehet. Mondom WTF??
Azt mondja, hogy mivel én anno használtam a 120-ast pár hétig, majd KISEBB csomagra váltottam, ezért most erre a kisebb csomagra nem írhatok alá hûségek.
Mondom neki, Tisztelt Uram: jól értem, hogy egy olyan elõfizetésre NEM ENGEDNEK hûségszerzõdést kötni, amelyikre jelenleg nincs semmilyen megkötés, tehát akár meg is szûntethetném? Azt mondja erre a srác, hogy csak abban az esetben tudok hûségszerzõdést kötni, ha:
- vagy nagyobb csomagra váltok
- vagy megrendelek egy másik szolgáltatást is (telefon vagy kábeltv)
na ekkor már kurvára ideges voltam és elég ingerült hangon kérdeztem meg újra, hogy a UPC-nál ezek szerint 2010-ben nem lehet hûséget hosszabbítani, ráadásul 10 éve elõfizetõ vagyok, stb, stb.
Srác kb. leszarta, úgyhogy én is leszartam, rávágtam a telefont.
De nem hagytam annyiban mert tudtam, hogy ez egy iszonyatosan nagy faszság és nyilvánvalóan a srác nem volt képben.
Újra hívtam õket. Ezúttal egy másik munkatárs vette fel, egy hölgy (vagy lány - egyébként nagyon kellemes hangja volt). Neki is elmondtam a problémámat. Azt is, hogy hogy jártam a kollégájával. Valamit õ is elkezdett mondani, hogy ennek konkrétan mi az akadálya és akkor lõn a megvilágosodás...!
Mondom neki: "Hölgyem: most TÉNYLEG azt kell, hogy eljátsszuk, hogy rendben, akkor most lejjebb váltok FiberPower 30-ra (mert ugye õszerintük hûséget én csak akkor írhatok alá, hogy ha egyben szolgáltatást is bõvítek), szóval lejjebb váltok, majd 2 perc múlva újra telefonálok és megrendelem a FiberPower 60-ast akciósan, 8 ezerért havonta...?"
Erre a csajszi: "Nézze Uram én nem adhatok tanácsot, hogy Önnek mit kellene tennie, de gyakorlatilag teljesen jól elmondta a megoldást."
Na itt nem tudtam sírjak-e, vagy nevessek. Mert egyébként ezt a srácnak is elmondtam ugyanígy, de õ természetesen nem mondta, hogy lehet ilyet tenni, azt mondta, hogy hát ebben õ nem kompetens.
Mondtam a hölgynek, hogy rendben, akkor ezt fogom tenni, de - mivel úgyis rögzítik a telefonbeszélgetésemet - szeretnék pár szót elmondani, rögzítsék nyugodtan, sõt remélem, hogy a megfelelõ illetékes vissza is hallgatja.
Elmondtam, hogy több, mint 10 éve vagyok elõfizetõ és nekem tényleg nagyon kevés gondom volt a UPC-vel, de:
1. - milyen dolog az, hogy náluk a hûség szó nem a több éve HÛSÉGES elõfizetõket jelenti, hanem az újonnan belépetteket+ Kizárólag az új belépõk kapnak kedvezményt, én meg tegyem össze a kezem, hogy sokszori telefonálgatás és idegeskedés után ALÁÍRHATOK NÁLuK MÉG EGY ÉVRE?? Elég vicces, hogy még kb. nekem kell hálásnak lennem.
2. - Felháborítónak tartom, hogy ilyen trükkökhöz KELL folyamodni az embereknek ahhoz, hogy egy meglévõ szolgáltatást ugyanúgy akciós áron tuják használni. És igazából nem is értem, mert a 10 év alatt - érdkes módon - eddig mindig meg tudtam hosszabbítani a szerzõdést. Még mindig nem értem, hogy ebben az esetben miért nem engedték...
Szóval a tanulság: baromira álljatok a sarkatokra és ne engedjétek, hogy hülyének nézzenek titeket! Szerintem ki lett adva az ukáz, hogy minél több lóvét szedjenek ki az elõfizetõk zsebébõl és ilyen egyszerû esetekben is próbáljanak meg drágább / plusz szolgáltatást is rásózni a szerencsétlen és tájékozatlan elõfizetõre.
Ha nem lenne létszükség hogy ne legyen fél nap kiesés sem az internetszolgáltatásban (a munkám miatt), akkor bementem volna egy ügyfélszolgálati irodába, beírtam volna a panaszkönyvbe ezt az egészet + a srác nevét, aki téves infomrációt adott és hivatalos kivizsgálást kértem volna az ügyben + azonnal lemondtam volna a szolgáltatást.
Hát ennyi.
Hát ennyi.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
A parancssori pingelés valamivel jobb de azt is el lehet baszni a gép állítgatásával. Az emberek nagy százalékánál nem a net rossz csak a gép van elbaszva. Ez a tapasztalatom.
Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?
persze ettõl még lehet rossz pinged pl cs közben, a szervertõl is függ amin játszol, én voltam már olyanon ahol mindenkinek legalább kétszerese volt a normálnál... szar konfig, vagy túl sokan voltunk vagy szar vonalon volt a szerver...stb.
csak azt akarom érzékeltetni, hogy nem mindig a szolgáltatótól függ
Bazinga!
külföldre mindig is szarabb lesz a pinged, érthetõ módon
amúgy meg többet érsz egy parancssori ping parancssal... pl: ping index.hu
Bazinga!
Armageddonal egy netrõl de 2 géprõl vagyunk. <#nevetes1>#nevetes1>
Server:Budapest
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
2010 EUROPA MAGYARORSZAG ROHEJ a balkan legszele is jobb mint ez itt.
Már pár hete tapasztalom, hogy a magyar torrent szervereken baromi lassú a feltöltés... Néha lódul csak meg, de akkor se lesz nagyobb 400kb/s-nál... Általában pár kb max...
Beállításokkal minden rendben... Külföldi torrenteket visszatölti rendesen.
Megint a UPC lehet a probléma forrása?
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Nekem egy Cisco modem jött.Nem valami Motorola-t szoktak hozni?
Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.
Az normális, hogy FB 15 - ös nettel, hivatalos oldalról, max. 1,8Mb/s - kel tudok csak letölteni ?
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
nehogy még fele ilyen lassú legyen a net,mert beköttetek egy 56-os modemet a végén<#falbav>#falbav><#ravasz1>#ravasz1>
Amióta megnövelték a sebességeket azóta fájdalmasan lassú az internet.
Nem is tudom,hogy 1 éve a ma 30mbit-nek megfelelõ csomag mennyi is volt... 10-15mbites? de semmi baj nem volt vele és gyorsabban töltöttem le mint a mostani 30-al.
Felesleges pénzkidobás.Sõt.Talán ha EGYSZER átléptem a 2mb/s-os letöltést,de az se biztos.
max elzavarnak a francba, de más lehetõség szerintem nincs (azonkívül, hogy eszedbe jut a jelszó)
Bazinga!
de a #19655 szerint ez sem gond, tehát hívd csak nyugodtan az ÜFSZ -ot
Bazinga!
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
mivel szerintem szerzõdésbontáskor törlik az (mail)accountot
de jobb lesz ha tényleg felhívod õket és megkérdezed
Bazinga!
nekem is õk adtak annó újat, igaz nem a mailhez külön, hanem a upc profilomhoz
Bazinga!
elfelejtettem a chello webmail jelszavam, és kb 2 éve nem használtam, most viszont szükségem lenne fontos regisztrációs adatokra amiket emailben kaptam még régen arra a címre
lehet valamit tenni ilyenkor?