22959
-
#20470 Tudom, valamilyen részt offtopic, de megkérdezném itt:
az új 60as nettel bekötötték a media boxot is amivel vissza lehet tekerni, felvenni, megallitani, stb. az adasokat. Namost meg nem volt idom ra beallitani, de egy dolog feltunt, búg mint az isten nyila. Ez valamilyen hiba, kéne jelenteni, vagy mit kezdjek ezzel, mert szerintem ez nem normális. -
#20469 Milyen kimenetet ad a tracert, vagy a WinMTR?
Ha már a szolgáltató hálózatán jelentkezik a magas ping, akkor hívd fel őket, hogy nézzenek utána. Ha a szolgáltató hálózatán kívül, akkor nem sokat tehetsz - terheltek a szolgáltató hálózatán kívüli vonalak (ezért mondtam, hogy milyen útvonalon megy át a csomag - lehet hogy a T-Home hálózatáról más útvonalon megy el a csomag, mint a UPC-étől, így mások a késleltetési értékek).
Esetleg nincs véletlenül routered? Nem használsz netalántán P2P/fájlmegosztó programokat (Torrent, DC++, eMule)? Nem fut még más netet használó alkalmazás? Valamilyen tűzfal vagy vírusirtó nem blokkol? -
#20468 "Sajnos, az, hogy 12V tápja van, nem jelenti azt, hogy max 12V vesz fel... "
Itt van előttem egy 12 V-ról működő AP (Edimax 7206APg - az adatlapja szerint 12V 400 mA-ről hajtható). Ennek egy 12 V-os tápegysége (DVE DV-1250UP, 12 V, 500 mA) van. Ez terheletlenül 14 V-ot ad le, az eszközre csatolva 13 V mérhető. Nem sokkal tér el a névlegestől.
Ráadásul áramfelvételben kevesebbet vesz fel a tápegységben megadott maximumtól - a tápegységeket jó esetben túl szokták méretezni.
-
chicco24 #20467 Köszi. És hogyan tudom orvosolni a problémát? -
#20466 Köszönöm!!!
vg
Meg sem fordult a fejemben, hogy ezeknek az eszközöknek akár csak ilyen fogyasztása is van. :O
:)
Sokat mondjuk úgysem tudunk elleni tenni, mert használni kell. Magam részéről Én ahogyan írtam annyit teszek, hogy este; napközben amikor nem vagyok otthon 1xerűen kihúzom 220-ból aztán csókolom. De most valóban vennem kell egy kapcsolható hosszabbítót. -
vg #20465 Sajnos, az, hogy 12V tápja van, nem jelenti azt, hogy max 12V vesz fel... -
#20464 Vagy ha jobban szereted a grafikus programokat, van a WinMTR nevű progi. -
#20463 "sőt megnézettem egy t-onlineos és egy diginetessel is és nekik most is 90 ms körüli."
Használj traceroute-tot (Windows alatt tracert néven van), azzal kiderítheted milyen útvonalon megy el a csomag és hol "lassul" be.
tracert 208.43.118.51 -
BIZ0906 #20462 Elvileg sajna nem. De TV tunerrel kártyával rögziteni lehet gépre. -
#20461 UPC kábeltévé beltéri egységéről valahogy le lehet szedni számítógépre a felvett tévéadást? -
chicco24 #20460 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Az egyik MMORPG-nél eddig semmi gondom nem volt a kiszolgálóval, de 2 napja ugyanaz a host 300 ms ping értéket produkál(a régi 90ms helyett) és így játszhatatlan az egész. Pedig a host IP címe nem változott, sőt megnézettem egy t-onlineos és egy diginetessel is és nekik most is 90 ms körüli.
Mi lehet a gond az UPC-vel? Van rá valami megoldás?
Ez amúgy az IP: 208.43.118.51 -
#20459 "Name: EPC2203
Azt honnan lehet tudni, hogy ez mennyi W-ot eszik amikor megy és ha nem forgalmaz adatot?!"
Azt, hogy különböző helyzetekben mennyit vesz fel, azt méréssel lehet meghatározni, de az adatlapjából következtetve, a hozzá adott 12V-os 1 A-s tápegység miatt maximum 12 W-tot vesz fel (általában ezek az eszközök nem vesznek fel 20-25 W-nál többet).
Akár egy akkumulátorról is meg lehetne hajtani, azt meg napelemről lehet tölteni. ;)
"Scientific Atlanta, de van az aljára CICSO is írva."
A Scientific Atlanta a Cisco egyik leányvállalata - akár csak a Linksys. -
vg #20458 Akkor vegyél egy kibe kapcsolható hosszabbítót, és nyomd ki ha már nem kell. Tescóban pár 100 forint. -
#20457 Érdekes HSZ-ek. :)
Nekem ilyen modem-em van:
Name: EPC2203
Modem Serial Number: 225496436
Scientific Atlanta, de van az aljára CICSO is írva. Azt honnan lehet tudni, hogy ez mennyi W-ot eszik amikor megy és ha nem forgalmaz adatot?!
Notice: Én mindig vagy kikapcsolom (mert hátul van rajta kis billenős kapcsoló), vagy 1xerűen kihúzom a 220-ból estére, ill. még van utána egy passzív Switch is, azt is kihúzom. Már rég akarok szerezni legalább egy 3as kapcsolhatós hosszabbítót, de mindig elfeledkezem róla. -
#20456 igen Cisco EPC3212 típusú. egy francos gomb nincsen rajta.. -
kwzatz #20455 Fiber power 15, Fiber power 30, Fiber power 60, Fiber Power 120, 15 Mbit/s, 30 Mbit/s, 60 Mbit/s, 120 Mbit/s. Ez mind szép. De mikor lesz olyan csomagjuk, ami akár 2 Mbit/s mellett garantálja nekem azt, hogy 20 perc alatt nem fog 8-szor megszakadni a szolgáltatás? Az utóbbi topiclátogatásom óta meglepően stabil volt az egész, naponta csak 1-2-szer ment el a net (igen, ennek már örülni kell), tegnaptól viszont megint borzadály... Nem, nem router, több ismerősöm van ugyanígy ezzel, errefelé meg a UPC egyszerűen sz*rik az egészre. Nincs mit tenni, jön a Digi. -
#20454 Azért az tényleg elég vicces akkor, hogy TV-nél odafigyelnek pl. arra, hogy készenléten 1W alatt legyen a fogyasztás, a modem meg a settopbox meg fogyaszt vagy 60-70 W -ot olyankor is, amikor gyak. használaton kívül vannak. A netmodemre tényleg tehetnének valami kapcsolót, hogy ha nem akarom akkor ne világítsanak a ledek (de be lehessen azért kapcsolni, mert ha valami baj van a nettel, azon azért látszik valamennyire, hogy merre fele van a hiba).
A HD -s (Cisco -s) settopboxal meg annyira a tököm kivan, valamikor bekapcsolom és rossz képjelet küld (vmikor csak 720p-sre rakja mikor be van állítva az automatikus felismerés - ugyanis a 720p-t én nem tudom 4:3 -asra rakni, de valamikor azt írja a tv hogy nem lehet megjeleníteni a videómódot, vagy egyszerűen csak nincs jel, aztán távirányítóval megpróbálom készenlétretenni és visszakapcsolni, akkor visszakapcsolásnál nem reagál...), mindenesetre hátul van egy kapcsolója (szerncsére!), ami csodákat művel, bekapcsolás után jó volt eddig mindig legalábbis... De akkor meg jön az, hogy próbálok elaludni (a box kikapcsolva, mármint hogy az időt mutassa), aztán fogja magát és újraindul (elkezd erős sárgán világítani), majd betölteni jó hangosan.
Na mind1, borzasztó idegesítő az egész. -
vg #20453 Nem árt neki, de bekapcsolva zabál vagy 20-25w áramot simán, nem biztos, hogy megéri... szar setupbox is zabálja az áramot(kétszer ennyit), akkor is ha csak a kurva órát mutatja. amúgy cisco modem? miért ne lehetne kikapcsolni? -
#20452 nem árt neki, de fekete szigszalag csodákat művel:) -
#20451 hali, tegnap bekotottek az uj modemet, a fiber power 60hoz. ez ilyen lapos, fekvő modem, és ég folyton mind a 4-5 led. ezt nem lehet kikapcsolni mint a regi motorolat, vagy nem art neki ha folyton eg? -
bcsaba73 #20450 Tegnap egy kicsit hasított a net.....
-
#20449 ahaaa, értem, nembaj az első 43 is bőven jó (: -
#20448 pár napig több csatorna van, hogy utána felhívd őket, miért vették el a csatornákat és rábeszélnek egy drágább csomagra:) -
#20447 Na bekötötték az új helyre nálunk a netet/tv-t/telefont. Elvileg 69 csatorna lett volna, közbe meg 115 van :| Ez miazisten? ajándék ?:D mert örülök is neki (: -
#20446 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1097248793 -
Sziasztok, ilyen a netem, milyen routert ajánlanátok három géphez, s egy telefonhoz? :-)
Köszi! -
#20444 Annyira kell figyelni hogy gigabites legyen a wan portja. Az jó pár évig elég lesz.
Én is ezért vettem D-link Gamerlounge-t de az meg buziskodott néha. (Rengeteg routert láttam, meg lőttem be ismerősöknél) De mégis az Apple Airport Extreme az egyetlen amit láttam és soha semmilyen baromságot nem csinált. (Nem hülyült meg magától, nem kell áramtalanitani stb). Akinek eddig ajánlottam és vett teljesen meg volt elégedve vele. Én is ezt használom jó ideje. -
#20443 Ja és még valami router-témában: router és router között is van különbség. Mivel a routernek útválasztási funkciói megterhelik a router processzorát (és közben még pár egyéb dolgot is végez), ha a router processzora alul van méretezve, vagy a firmware nem túlzottan optimalizált, az csökkentheti az elérhető adatátviteli sebességet.
Hiába van a routernek 100 Mbps-os portjai, ha gyenge a procija, még 30 Mbps-ot sem fog átvinni (WAN-tól LAN-ig). Itt lehet olvasni teszteket. -
#20442 "g -s wifi elvileg 54 mbitet -et tud, papíron, gyakorlatban én 20mbitnél többet nem tudtam belőle kisajtolni "
Az 54 Mbps-ot (az 1.) fizikai rétegben értik - mint egyfajta "ütemjelet" (ez talán a legjobb szó rá), a 20 Mbps-ot meg (a 4.) adatátviteli rétegben méred - mint TCP vagy UDP csomagokkal egységnyi idő alatt átvitt bitek számát.
Általában elmondható a Wifi-nél, hogy az eszközön levő "ütemjel" maximum felét lehet kihozni adatátviteli sebességként.
120 Mbps-os nethez érdemes Gigabites portokkal felszerelt routert, 2 antennás (2x2 MIMO), 802.11N szabványú eszközöket használni.
"Az első vírusirtó kikapcsolása mellett,a második bekapcsolt vírusirtóval.
Mindez FP60-as csomaggal. Kajak egy éve nem találok rá magyarázatot!!!!"
1. A speedtest.net nem épp egy mérvadó teszt - a szolgáltató hálózatán kívül mér (tehát olyan tényezők is szóba jöhetnek, amit a szolgáltatód nem tud befolyásolni).
2. A vírusirtódban valószínűleg van Internet-védelem - tehát mielőtt a speedtest.net adott szerveréről jövő csomag elérné a böngésződet, elidőzik a vírusirtód berkeiben - ezért mérsz kisebb sebességet.
3. Routered van? Valamilyen más Internetet használó program - akár egy Windows Update - fut? -
bcsaba73 #20441
Bocs,így jobb. -
bcsaba73 #20440 http://www.speedtest.net/result/939491190.png
http://www.speedtest.net/result/939494745.png
Az első vírusirtó kikapcsolása mellett,a második bekapcsolt vírusirtóval.
Mindez FP60-as csomaggal. Kajak egy éve nem találok rá magyarázatot!!!!
-
#20439 g -s wifi elvileg 54 mbitet -et tud, papíron, gyakorlatban én 20mbitnél többet nem tudtam belőle kisajtolni amikor még 30mbites csomagom volt
ezért is váltottam 15mbites csomagra :)
N -es router és N -es wifi vevő kell a laptophoz hogy ha gyorsabb netet akarsz wifin keresztül -
#20438 Sziasztok, FP 120-at fölösleges rendelni 802.11b/g wifis laptophoz?
Ha jól informáltak, akkor ez a wifi nem képes ilyen sebességre. -
#20437 köszi szépen :) -
#20436 Valóban nem ez, hanem EZ a topicja
A választ a kérdésre pedig ITT találod! -
#20435 bár ez az topik úgy látom nagyrészt az internetes szolgáltatásra vonatkozik, azért megkérdezem, hátha tudja valaki :)
digitális kábeltv-nél a digital gold hd dvr ugye netes rendeléssel most 7000 forint. de ez asszem csak akkor, ha csak egy mediaboxot rendelsz (legalábbis digital bronze-nál havidíjas a többi), goldnál mennyi a második és a harmadik mediabox havidíja? -
#20434 -
#20433 Legalább nem az én gépem:D -
#20432 na majd ha razziánál viszik a céges servert :D -
#20431 melóba torrentőni? CÖHH :D