22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • bertino
    ez majd akkor fog kiderülni, ha végre bekötötték
    egyébként eddig ja, mert 1024/192-t kapok annyiért, amennyiért 512/128at kaptam korlátosan...
  • PyRex
    akkor érdemes volt válatani... :|
  • bertino
    nézd meg ADSL topicot, még bazz odáig nem jutottak el, hogy rendes szerződést kössek velük, olyan töketlenek
    az idegeimen gitároznak
  • Mo.Organ
    Na mesélj, milyen a net?
  • bertino
    hello
    használd keresőt és olvass vissza
    nm, 500
  • Zeta100
    Sziasztok!
    Hol tudom regelni chellobayt. Mert nagyon szeretnék. Vagy valaki meghívót tud adni nekem. Én is chellos vagyok.
    Köszi.
  • CUCLI
    nálam is szar volt délután.
  • vizes
    Ilyet már velem is eljátszott párszor...
  • Tmac
    Nem hinném mert vagy 5* próbáltam (nem töltöttem közben és tűzfal is kivolt kapcsolva), egyszerűen nem tudta elérni az oldalt... (de bármi megeshet még az is hogy én nem csináltam valamit jól)
  • Mo.Organ
    az még véletlen sem lehet hogy te voltál pancser?
  • Tmac
    Ok, most már megy de az elöbb sz*rakodott
  • Tmac
    Nektek bejön a folgarommérés oldal?
  • Mo.Organ
    még mindig jó?
  • bobey
    Sziasztok!
    Nekem egy hete van, költözés miatt kellett áttérnem ide. Egyenlőre elégedett vagyok vele.
  • passatgt
    nekem chello classic van és 7500ft havonta:)
  • autoszimulator
    nekem nem régóta van csellom... asszem standard.. nagyon nem izgat fel a számlálo, főleg a megbízhatatlansága miatt.. van netlimiterem, ami ugye reális adatot ad a forgalomrol.. nah annak kb a felét számolgatja a csello :DD persze ez nem probléma... meg korlátozva még nem voltam, pedig... hát.. töltögetek énnis meg szobatársam is :D
  • tom235
    csá mindenkinek. chello lightom van ezzel a fránya 5 gigás korláttal.
    eddig ezt ki tudtam játszani, hogy a router mac-címét átírtam, majd mint egy új hálókártyát regisztráltam a chello oldalán, általában ilyekor 1-2 napig nem számolt a chello adatforgalom mérője. azonban mostanában ez nemigen jön össze. változtattak valamit a chello rendszerén vagyy miért nem működik ez?
  • Mo.Organ
  • mozesapo
    Nagyon sok HC chellos van, csak ugyebár az UPC a mérő adataiból indul ki, és a szerint nincs sok. Kész röhej az egész mérő. Működik, nem működik, rosszul mér, visszafelé számol, stb... Az egészet ki kéne dobni a fenébe, mert így semmi értelme sincs.
    Aki meg akarja, úgyis meg tudja oldani, hogy többet töltsön, mint a limit.
  • mozesapo
    Muhaha, csak röhögni tudok.
  • Mo.Organ
    smtp.chello.hu
    pop.chello.hu

ezeket kell beírni
  • mohojojo
    opsz még elfelejtetem hozzá tenni hogy a levelezés rendesen működik nektek ? mert nem igazán tudok fogadni leveleket pedig rendes chellos smtp adtam meg a kliens nek
  • mohojojo
    Mert kedves kis helyi szolgáltatónkat érthetetlen okok miatt kitúrta... ténleg érthetetlen ugyan is volt rá kerslet, rendes magyarázatot se adtak ... :(
    lehett választani ( Chello Vagy Invitel ) na most én a kettő között vagyok mert lista áras netet kötöttem be .. mind e közbe megjeletn egy harmadik szolgáltató egy Mikros ... de arról sokat hallottam szóval marad ez a kettő
  • Mo.Organ
    második hónapod? :) Kiváncsi leszek majd hogy tavasszal milyen forgalmat generálsz addig.
    Persze ha most akarod bepotolni az elmúlt húsz évben forgatott filmek letöltését, akkor biztos nem lesz elég a limit, de akkor nem is chellot kellett volna választanod.
    Ha már itt tartunk, mért a chellot választottad?
  • mohojojo
    igen Chellos de csak most kezdtem ez a 2 hónapom :) a hivatalos Chellos mérőre gondolsz ?
  • Mo.Organ
    te chellos vagy? Mert ha igen akkor belinkelnéd az ez évi letöltési táblázatodat?
  • mohojojo
    Én úgy értettem, hogy szerinted kevés ember HC töltő a chellonál és mindenki bele fér a csomagjába, illetve nem tudod elképzelni hogy mi az isten nyilát lehet tölteni ( ha már széttöltötted az agyad :) )hogy ne legyen elég a limit.

Erre én válaszként: akik sokat töltenek épp emiatt nem chellosok vagyis alig vannak HC Chellosok ugyanis ilyen nincs a limit miatt max Lehasználtad a havi limited az kész.

Miért alacsony a limit ? mert pl ha nem nézek TV t mert nem lehet elviselni amit sugároznak (tisztelet a kivételnek) akkor pl filmeket tölthetnék illetve sorozatokat esetleg játékokat vagy zenét stb de ezt nem kell ecsetelni és ha szépen össze adjuk igen csak 30 giga fölé kerekedik a rendszerességgel töltött adatatok mennyisége és ha esetleg torrenteznék akkor bizony vissza kell tölteni vagyis máris pl 60 gigából 30 lett ... és akkor a HD filmekről nem is beszéltem ... de persze igazad van hogy az átlag felhasználó mail eket néz meg böngészget és nincs baj a szolgáltató limitjével.
  • Mo.Organ
    Vagy te nem értetted amit írtam, vagy én nem értettem amit most írtál
  • mohojojo
    1% ? ez meglepő adat ezek szerint "a töltők" nem chellosok
    Iletve simán le lehet söpörni a limitet de ezt hagyjuk nem vagyunk egyformák szerencsére.

• Mo.Organ
    Megtörtén már a családban hogy integetett a rokonnak az adsl. 120 GB után.
    Rögtön az első alkalommal.
    Indoklás is volt hozzá.

Ami nem igaz nem írom le. Hazudni nem szokásom, azzal én nem égetem magam.
    De kinek a pap kinek a papné.
  • Count Adyn
    Na ja, azért a chello light nál az 5 giga kevés tud lenni havonta, ha kell valami dvd pl ami csak külföldi torrent oldalon van meg az már 5-6 giga adatforgalom mig leszedi az ember:/
  • bertino
    ugy helyes, hogyha valaki a t-online-nál kötött ADSLt, akkor 150 GBnál szolnak, utána pedig integetnek...

"Nem mindig az olcsobb a gyorsabb és a korlátlan a megbizhatobb."

ez viszont teljesen így van, néhány kivétellel
  • bertino
    "Ha valaki előfizet egy adsl csomagra és ott kezd el töltögetni rengeteget akkor figyelmeztetés nélkül szerzödést bont a szolgáltató a kuncsaftal."

ez mostmár nem igaz :)
  • Mo.Organ
    Utoljára mondom el egyszer és mindenkor. A limit értéke az összes előfizetőknek csupán az 1%-ak okoz problémát. Kiváncsi lennék arra, hogy mi a picsát lehet letölteni éveken keresztül úgy, hogy a korlátot elérje az ember. Hónapok alatt megunja az ember a sok értelmetlen letöltést. De tegyük fel, hogy valakinek a legfontosabb hogy mennyit tölthet le. Ha valaki előfizet egy adsl csomagra és ott kezd el töltögetni rengeteget akkor figyelmeztetés nélkül szerzödést bont a szolgáltató a kuncsaftal.
    Csak ez a kisbetüs részben található amit köztudottan nem igazán olvasnak el az emberek.

Gondolkozz ember melyik szolgáltató nézné jó szemmel, hogy eszméletlen mennyiségü adatforgalmat generálsz? Vagy mondjuk úgy minden hónap ~500.000 előfizető.
    Nem mindig az olcsobb a gyorsabb és a korlátlan a megbizhatobb.
  • mohojojo
    és ha ezeket az okokat biztos kizárjuk ? :) Nem a "Cég" nél van gubanc ? Mert őőő előfizetésen gondolkodok, ha továbbra is fennálna ez az állapot meg is kötném, viszont a limit igen csak rosszul esne .. és akkor inkább mást kötök ...
  • Mo.Organ
    Persze, ha lejárt a hűségidőd, akkor természetesen menj be, és kössél egy új hűségnyilatkozatot. Akkor újból akcióban kapsz mindent.
    Nehogy már a listás árat fizess. Na sipirc be hétfön reggel az ügyfélszolgálatra.
  • Met
    ez viszonylag állandó jelenség:) az az oka, hogy van egy bizonyos átfutási idő amig az oldalon is jelentkezik az adatforgalom és egy másik fő ok, hogy ha chello-s embertől töltesz (vagy ő tőled) akkor az nem számít bele az adatforgalomba mert hálozaton belül vagy
  • mohojojo
    értem akkor szerencsére nem egyedül vagyok ezzel a " bajjal" ... illetve a következő kérdés : hogy nem lehet tudni meddig tart ez az állapot?

... illetve mi az oka hogy ilyen eredményeket mutat ?
  • Met
    nekem nem mér rendesen :)
    az oldalukon 11 giga van saját mérés 23 giga
    de pszt;)
  • mohojojo
    Sziasztok!

lenne egy olyan kérdésem hogy nektek a Chello rendesen méri a forgalmat ?