22959
-
#5591 mit álmodoztok 6 8 mbit-ről ha a szaros 30gb így is egy nap alatt elmegy -
#5590 szerintem sajnos kizárt, hogy a chello classic 6 v. 8 megabit legyen. Háát na jó, talán 6. -
#5589 Szerintem a upc nem drága, 9et fizetek a 3mbit/0,5 mbitért (ami nemsokára sztem 6 v. 8 mbit lesz). És ugye ehhez nem kell telefon előfizetés.
Kiválasztottam találomra egy tcomon adsl -t szolgáltató céget a sokezer közül, és megnéztem az árait. A 4mbit/256 (!) kbit -et 8ért adják. + telefon. A 8mbit/512kbit pedig 9e + telefon + ha messze laksz a központtól akkor b*szhatod.
Asszem ennyi. -
Robikas #5588 Én még csak október óta vagyok chello-s, de eddig nagyjából elégedett voltam. Igaz votl némi bajom azzal hogy a chellon belüli adatforglaamamt is számolta, de ez a dolgo is most rendeződni látszik.
A szolgáltatással különösebben nem volt baj, stabil, még a standard sávszélességét is kibírom (bár előtte 100as hálóval nyomtam), visznt a korlát azért télleg alacsony. 15gigát nagoyn gyorsan összeszedek:)
Ha most összehsonlítjuk az új ADSL ajánlatokkal mindenképp kell lépnie valamit a UPCnek mind sávszél mind korlát fronton. Korlátban egy triplázás nekem nagyon bejönne, de az se baj ha emelik a sávszélességet is, csak a bilit legyen messze a kezemtől de majd meglátjuk, a lényeg hogy rosszabb biztos nem lesz.
Amúgy meg ez a fórum szerintem nem arról szól hogy anyázzáto egymást a cigizés meg a szesz miatt...
-
Dodo55 #5587 Jó ping, kevés kimaradás, stb... -
#5586 akkor az kérdés h mirét marajak mégis mi a gyakorlati haszna, miért éri meg nekm néha másfélszerannyit fizetni ugyanazért a szolgáltatásért(sávszélt értek ez alatt)
-
#5585 Mindenhol van konkurencia. A konkurencia terjeszkedik, probál olcsobb lenni. Sok embert ezzel lehet megfogni, hogy olcsó a net, a minőség meg szar, de az már mindegy a kuncsaftnak. Azt úgyis akkor tudja meg mikor használja. Ha úgy gondolod hogy az net neked jobb, akkor ha van rá lehetőséged akkor váltani kell.
Ami fontos sok szolgáltatást illetően már nem arra törekednek a piacon lévő szolgáltatok, hogy fillérekért adjanak szolgáltatást, hanem a minőség a lényeg. De ez a világon mindenhol gy van. Én pl: nem veszek kinai cipőt 500 forintért. Gagyi dolgokat már töröltem a napirendről.
De mondom ha neked az a net faszább akkor váltsál. Szabad ország. Valaki lehet onnan akar eljönni. -
zerosdfd #5584 OFF
"A cigi nem olyan káros, sokan 90 évig élnek cigivel."
...és meddig élt volna cigi nélkül, okoska?
ON
1. Az a tény, hogy Mo-on még drága az internet a keresetkhez képest.
2. Aki az SG.hu-n fórumozik azért az nem az átlag csóró magyar, ne sírjunk.
3. Mikor emel/dupláz/eltöröl a cselló?
4. Otthon nekem Yoneked van, ami ma a legjobb ár/érték a piacon.
-
#5583 hát ha az árakon tudnának ejteni az már önmagában elég osk embernek elég lenne, nállunk Debrecenben pl pár éve terjeszkedik a dmcc és sokakl jobbak a tarifái, remélem a upc hamarosan reagál vmit, mert különben kénytelen leszek váltani -
A tumi #5582 Megmondom őszintén, én minimálbérért melózok ebből kell gazdálkodnom.
Fizetni kell ezt azt,de mégis meg tudom oldani,hogy classic-om legyen.
Aki MEG AKARJA OLDANI az MEG TUDJA OLDANI.
Ilyen egyszerű a dolog.
-
#5581 pyrex adsl-nél csak üzleti vonalhoz nem kérnek telefonelőfizut
varjú b+ ez a qeci számolja a ip-szűrt cuccot valami itt nincs rendbe lécci nyomass már egy screen shot-ot a beállításokról hát ha én basztam el valamit -
#5580 azt kihagytad hogy az árakat meg felezzék meg. -
#5579 Mond meg nekik h minden sebességet duplázzanak + a korlátot legalább triplázzák -
LeePí17 #5578 én személyem szerint elégedett vagyok a chello szolgáltatásával.
30gb korlátom van..de a letöltött cuccok felét ha számolja mikor éppen működik..pingek általában 3-9 között van CSSben..máshol 20 körül..
és eddig nem volt se net szakadásom se egyéb probléma. -
LeePí17 #5577 bertino él és virul (net nélkül)
februárban már valószinüsíthető h lesz nete.(chello classic)
ugyanis az ADSL vonalt nem tudnak 1 személyért kialakítani.
-
#5576 nem, de akinek nincs pénze (tehát ennyire sincs), az nem fog nyávogni, hogy miért szar a chello, mert rohadtul nem az a problémája, hogy van-e korlát, sőt, valószínű hogy egyáltalán nincs otthoni internet előfizuja. -
#5575 Akkor megpróbálom óvodás szinten. Általánosítás alatt azt értem : akinek nincs pénze AZÉRT NINCS ÉS KIZÁRÓLAG AZÉRT mert CIGIZIK , ALKOHOLISTA és egyéb gazember módon szórja az egyébként rengeteg pénzét. Mindenki. -
#5574 Akkor most, hogy mindenki egyetért mindenkivel, emelhetik a sávszélességünket is akár :DDDDDDDDDD -
#5573 Én meg nagyjából ezzel értek egyet. :) -
#5572 Ezzel egyetértek! -
#5571 egy szóval nem mondtam, hogy aki cigizik, azt én lealacsonítom. de véleményem tán csak lehet róla nem? mint ahogy neked is lehet bárkiről. na nem offolok tovább. -
Cat #5570 "Azért jó lenne egyszer és mindenkorra leszögezni, hogy az adsl-nél a 8 Megás csak azon szerencséseknél van akik a központhoz közel vannak. Ellentétben a chelloval, ahol a legtávolabbi ponton is 6 Mega van."
Ez tökéletesen igy van, pontosan tudom, de az egyszeri előfizetők NEM TUDJÁK. Ők csak annyit látnak, hogy az egyik mellett 8as, a másik mellett mondjuk 3mas van, tudják hogy ez sebességet jelöl, és hogy ugyanannyiba kerülnek. És a reklámokban a chello nem fogja tudni elmagyarázni, hogy az ADSL-nél hiába fizetsz elő 8ra, lehet hogy csak 4et kapsz. Szóval a upcnek igenis reagálnia kell a 8as ajánlatra. -
#5569 Most komolyan ennyire nem érted ? Kurvára nem cigizek ember.
Pont hogy ez az általánosító lealacsonyító demagóg szöveg a dühítő. -
A tumi #5568 Ennyi erővel bármire ráfoghatjuk,hogy egészségtelen,kezdve a józsíros fűszeres Magyar konyhától,egész a sok e-betűs azt sem tudom mit eszek műanyag kajáig.Ugayan így az ital,a drog a nők(kúrvák).
Úgyis annyit él az ember amennyi meg van írva neki.Lehet,hogy cigizik és tüdőrákban vagy bármilyen más a cigi álltal előidézett szarba hal bele 40 évesen.
De ha meg nem cigizne és az a 40 év van megírva neki,akkor meg egy kocsi üti el.
Nem lehet ezt tudni.
De az tény,hogy aki gyorsabb chellot akar az fizessen.
-
#5567 mert cigizel? nemtom, én nagyon egyet értek vele, mindazonáltal nem akarom megszabni senkinek sem, hogy mire költse a pénzét, ha valakinek jó, hogy havi 20-at elver cigire, ami miatt büdös a pofija, a ruhája, a környezete és később rossz esetben idő előtt meghal tüdőrákban, akkor no comment... csinálja. -
#5566 de ez a cigizos szoveg akkor is hanyingerkelto -
#5565 pedig igaza van :D
ha valaki képes nyávogni, nem igaz, hogy nem tud havi 3k-t félretenni... -
#5564 "nem kellene havi 20e cigizni, és 20e discoba járni és inni. 3e kellene többet fizetni és máris lehetne "
ez a büdös bokros gecinek a szövege volt amikor bevezette 10 éve a tandíjat ne gyere te is ezzel -
#5563 Azért jó lenne egyszer és mindenkorra leszögezni, hogy az adsl-nél a 8 Megás csak azon szerencséseknél van akik a központhoz közel vannak. Ellentétben a chelloval, ahol a legtávolabbi ponton is 6 Mega van.
Egyébként igaz hogy kicsi az a csoport akiket zavar a letöltési limit, de azok az emberek általában a Light-ot használják. ( Erről is kifejtettem már a véleményem: nem kellene havi 20e cigizni, és 20e discoba járni és inni. 3e kellene többet fizetni és máris lehetne egy nagyobb chello)
Egyébként lehet menni küzdeni az adsl csapattal, Bertino szerencsétlen tudna nektek mesélni. Ha még él és nem kapott idegbajt tölük :)
Valakiknek tetszeni fog a változtatás valakiknek nem. Engem nem kérdeztek meg, hogy mi lenne jó a népnek szerintem, pedig ha hiszitek ha nem ha valaki tudja akkor az én vagyok hiszen nap mint nap beszélek az ügyfelekkel és halgatom a panaszaikat.
Na fasza még a végényt regényt irok.
Szóval kitartás, az biztos hogy szarabbul nem fogtok netezni mint 4 éve... -
#5562 jó hát ezzel nem tudok mit kezdeni :) Mindig mindenhol van, aki szív :D Ameddig nem én vagyok az, addig jó :D -
#5561 És mi van azzal, ha a lakásodban még nincs ott a drót, de lehetne? Annak a költségét viszont tuti rádverik, mint vonalkiépítés, ami nem kis összeg. -
#5560 most elrontottad a kedvem:( -
#5559 lehet, hogy rosszul tudom de csomó helyen úgy hirdetik, hogy már nem kell telefon előfizu. -
#5558 kicsit irreális amikor kimondom de én egy 16 megabitet nem tartok elképzelhetetlennek (plus vagy extreme?) -
#5557 Azért add hozzá a telefon vonal árát is, úgy meg már 10e felett vagy havidíjban. -
Cat #5556 havi limittel nem lehet a reklámokban kampányolni, azzal nem lehet uj usereket szerezni, szóval ezt ezért nem forszírozza senki. Eleve ha megemlitik, negatív felhanggal jön ki, hisz az ADSLnél 150 giga a korlát, és azt is több hónapban át kell lépni, hogy letiltsanak. Emiatt a korlát növelése szvsz nem közvéleménykutatás, hanem usability kérdése: a hálózati szakembereknek meg kéne néznie hogy hány % lépi át, mennyi embert "érint", és belekalkulálva azt, hogy nő a sávszélesség - ami csupán max. pár tiz %os forgalomnövekest is hoz), növelni valamennyivel a korlátokat is, hogy továbbra is csekély, pár % emberke essen bele a letöltési korlátba.
Sebességnövekedés: a plusnál 6rol mindenképpen legalább 12-re kellene növelnie a chellonak, hisz 8at a sima adsl is tud adni, és ez egy prémium csomag. A Classic 3ról legalább 6ra lenne jó ugrás, mert árban ez a 8 megás ADSLel versenyzik (lényegtelen hogy sok helyen nem tudják azt nyújtani - rengetegen fognak arra "felfelé bukni"). A standard másfélről 2 megára - ha háromra növelik, akkor nagyon sok classicos vált le csomagot, takarít meg vele havi 2e ftot, és az komoly bevételkiesés. A light meg olymindegy (meg akarnak alá is hozni valamit? legalábbis ezt nyilatozta a szóvivő), hisz ez belépő, levelező, böngésző csomag. Itt totál lényegtelen, hogy 512, 768, vagy 1 megabit - SEMMILYEN változást nem érzékel az ember. Persze az 1 megabit azért megfontolandó, mivel a legalacsonyabb ADSL is ennyi lesz, de én itt inkább árban konkurálnék - továbbra is 512, de olcsóbban, mint a legolcsóbb ADSL. -
#5555 Ki van zárva. 7 ezer forintért van max 8 megabites (ami általában 6 és 7 között van a gyakorlatban) korlátlan (!) adsl és a chello majd 16-ért adná a megás korlátos plus-t?? na neee :) -
#5554 mert pesszimisták vagyunk, mondván _ugyse_ törlik el őket -
#5553 Eddig mindenkinek az volt a baja hogy havi limitek vannak. Most meg azt veszem észre, hogy ez most hirtelen senkit nem zavar. Csak kiljebb toltátok a korlátokat. -
#5552 light: 1024/384, 10 gb
standard: 2048/512, 15 gb
classic: 6144/1024, 60 gb
plus: 8192/1536, 100 gb
SZVSZ.