UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hehe, öröm olvasni a sok lázadó hangját, térjetek át az erõ sötét oldalára és kusé <#hehe>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Mighty
Nalam semmi problema nincs. Ezert sem akarok gyujtogatni 😊

Szoval van, ahol UPC tud rendesen is szolgaltatni. Miskolc es par masik varos most sajnos a torkos borz szerepet jatssza.

Meg tudom erteni a helyzeteteket, mert nekem is volt mar ilyenben reszem ketszer, egyenkent 1-2 honapig.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

nem azért gyujtogatok, hogy megjavuljon... 😛 (csekéjke elégtétel, hogy a pénzemért SZART kapok)
Amugy neked cselos vonalad van? Ha igen nálad mijen a minõsége?

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Mighty

Ok. Menj es gyujtogass. Biztos megjavul a neted 😛

Botond
mmorpg annyira zabálja a sávszélességet,hogy 36k modemen is elfutkorászik :-D
"Ez is ennyire biztos? Nem tudom, mert nem olvasok nemet, olasz, sved, stb forumokat, ahol az esetleges elegedetlenkedok tepnek a szajukat 😊
Szoval en nem tennek ilyen kijelenteseket, bar te lehet olvasod az egesz internetet"

Cinizmus... Légy vele boldog...
Haverom kint lakik németben, õ mondta.
Van ismerõsöm kanadában õ mondta.
Meg néha beszélek amerikaiakkal, németekkel, meg hollandokkal icq-n. Õk mondták...
+ én is voltam kint egy családnál 1 hónapot és SZAJÁT szememmel láttam, én mondom! <#idiota>

"Nem arrol beszeltunk, hogy warezzel vagy massal megy el a savszel. Olvasd at meg egyszer Pontius hozzaszolasat.

Nem is kell keresgelned, beidezem neked:

"Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar..."

A warezt behelyettesidheted webradioval, linus isokkal, stb.
Nincs az az ISP, aki ki tudna szolgalni a max savszelesseggel az osszes elofizetojet."

#1286:
"Nyugat Európában átlagosan 4-5x ennyien netelnek, 4-5x gyorsabb vonalon... Hát nem is tom, igaz ott nincs ennyi warez "(warez helyett pl.: netradio vagy DEMO töltes Mighty kedvéért 😊)" na de akkoris... Ott soha a büdös életben nincs lassulás, nemhogy teljes lehalás..."

Nem volt kedvem mégegyszer leírni... <#vigyor>
És szerintem igenis országhatárhoz kötött a dolog, merthogy németben vagy hollandiában elsõre, normálisan meg tudják csinálni az egész rendszert.
Itt viszont ha valamit cserélnek (mert tegyük fel, hogy cseréle vagy fejlesztésre szorul) akkor azt is elbasszák szal 1 év után ujra cserélhetõ az egész, de persze azt sem csinálják jól meg, hogy 1 év után ujra lehessen az egészet csinálni. (hasonlóképp az országvezetés/kormány) Ekkor kérnek állami támogatást amnibõl egy csomó pénz eltünik és miközben mi itt a fórumon tépjük egymás száját addig a sok pénzlenyúló faszkalap veri a farkát valamelyik kanári-szigeten...

Na de nincs kedvem vitatkozni ilyen hülyeségen de ha januárig tényleg nem rakják rendbe a cuccot; rájük gyujtom az épületet... <#idiota>

nemcsakfeel
nekem néha megy.
- miskolc -

*hihi ** *

Udv!
Elarulhatna nekem valaki hogy ez baszott UPC miert nem kepes legalabb 1 levelet kikuldeni, hogy "karbantartas lesz szarakodni fog az interneted te paraszt", igy legalabb meg tudnam magyarazni fateromnak, hogy mi a k****a eletert nem tud itthonrol dolgozni.
A masik, azzal hogy kb ~1 hete ilyen fos a chello (Miskolc), mondjuk hasznalhatatlan (nem csak warez szempontjabol😊, hanem pl. tavmunka vegzesere sem alkalmas) megteriti-e az UPC????
Mighty
Amint latod, a BIX savszelesseg (amit Garrett linkelt az csak az egyik 1 gigas vonal) nem keves, mert meg nem erte el a maximumot (771Mbit). Gondok a Cat altal is emlitett BP-Miskolc, BP-Varpalota, stb vonalakkal ill switchekkel van. Miskolcot (talan mas varost is) most meg egy ismeretlen hiba is terheli, amit jelenleg nem tudnak kijavitani, de van egy sejtesem, hogy ezerrel meloznak rajta.

Mighty
Nem arrol beszeltunk, hogy warezzel vagy massal megy el a savszel. Olvasd at meg egyszer Pontius hozzaszolasat.

Nem is kell keresgelned, beidezem neked:

"Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar..."

A warezt behelyettesidheted webradioval, linus isokkal, stb.
Nincs az az ISP, aki ki tudna szolgalni a max savszelesseggel az osszes elofizetojet.
Megint csak BKV-s peldaval elve: ha az osszes berletes + jegy vasarlo (+bliccelok) az osszes viszonylat egy jaratara szeretne felszallni 12:16 perckor, szerinted sikerulne?

The Garrett
chellos technikus mondta hwsw forumon. és õ is adta a képet.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

nem a bix a szük sávszélesség, azt viszonylag olcson lehet bõvíteni
jóval drágább pl a budapest-miskolc vonal
no meg egy bizonyos szint felett csak tizmilliós routerekkel lehet a forgalmat szabályozni <- ez a nehéz ügy

[HUN]PAStheLoD
gondold át még egyszer ^.^
és ha mindenki mondjuk webrádiót halgatna .. vagy valami filmet/közvetítést néznek .. simán játszanának valami sávigényes gémmel vagy demókat töltenek ^.^ , ez a 2 gigabit BIX akkor is kevés .. az UPC forgalmának ez nemtudom hány %-át teszi ki , de biztos nem az összeset , az túl kevés lenne ... 2 gigabit 256megabájt/s az alap csellóval számolva 1 300 júzer .. és akinek csellója van ha csak 10 % töltöget , akkor is simán üti az 5 000 fõt a wareznépesség ...

szóval a bix statisztika szép meg jó , de azért ideje lenne bõvíteni esetleg nem csak a cap-en állítani ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
ezt ki mondta / mibõl szûrted le ? :]]

Mighty
Legutob Belgiumban halt le az orszag bankkartya rendszere. Technikai problemak, hibak mindenutt vannak. Ezek a hibak sem ismernek allamhatarokat, mint ahogy a szelviharok sem. Azert, mert nem hallunk, olvasunk konkret esetekrol, azok meg letezhetnek.

Mighty
"Ott soha a büdös életben nincs lassulás, nemhogy teljes lehalás..."

Ez is ennyire biztos? Nem tudom, mert nem olvasok nemet, olasz, sved, stb forumokat, ahol az esetleges elegedetlenkedok tepnek a szajukat 😊
Szoval en nem tennek ilyen kijelenteseket, bar te lehet olvasod az egesz internetet

<#vigyor>

Mighty
""a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)"
Ez sem teljesen igaz. A csillagpontos (visszirányusított) rendszerre átállást nem a chello miatt csinálták, hanem mert a régi kábelek kapacitása már nem volt elegendõ a ma fogható 40-50 tévécsatorna sugárzásához."

Es ez valtoztat valamit a dolgon? Meg kellett csinalni vagy sem? Meg kellett. Ergo sulyos osszegek mentek el ra.

""Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?"
Ha jóltudom ez UPC-Chello szoba, szal itt a kisvállalatokat hagyuk ki a dologból. Abban biztos vagyok, hogy az UPC-nek még több tíz milliárd sem kottyananna meg..."

Milyen kisvallalatok? Nem ertem...
Az anyaceg nemreg majdnem csodbement. Nem hinnem, hogy most sokkal rozsasabb lenne a helyzet. Szoval a tobb 10 milliard igen is megterhelne a ceget.

"A másik amit el kell mondani, hogy ez nem technológia kérdés, nem a kábel vs. adsl téma, hanem központi, fejállomás és gerinchálózati kérdés. A matáv fel volt készülve az ADSL sávszélességének növelésére, a Chello a bejelentést másnap kénytelen kelletlen tette meg. Egyszerüen muszáj volt nekik is növelni, hiába nem birja a hálózatuk, mert olyan versenyhátrányba kerültek volna, ami megengedhetetlen."

Ezzel mar egyet tudok erteni. ADSL fronton is volt egy kis megtorpanas a bovites utani napokban, de MATAV (leven kapja a milliardokat fejlesztesre) gyorsan ki tudta kuszobolni a tulterhelest ujabb eszkozok uzembe helyezesevel. UPC-nek ez sajnos tovabb tart.

"az ADSL halozat kiepitesre nem nagyon kellett penzt forditani"
Ez nagyon nem igaz. A DSLAMeket többtucatnyi telefonközpontban kellett telepíteni, és egy-egy ilyen csak párkilóméteres körzetben hatékony.

"a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)"
Ez sem teljesen igaz. A csillagpontos (visszirányusított) rendszerre átállást nem a chello miatt csinálták, hanem mert a régi kábelek kapacitása már nem volt elegendõ a ma fogható 40-50 tévécsatorna sugárzásához.

"Állami támogatással vagy EU-s támogatással vagy azt is megkockáztatom, hogy saját zsebbõl is megoldhatná DE nem!"
kapott egyes körzetekbe állami támogatást (monortel, eger, cirka 150 milliót), és monortel körzetben 98%os a szélessáv lefedettsége.

A fõ gond itt azzal van, hogy hibás az IHM támogatási rendszere. A fejlesztésekhez pénzt az adóbevételek visszaigénylésével lehet kapni, de magyarországon egyetlen egy teco szolgáltató nyereséges, és ez a Matáv. Pont a legnagyobb kap évente 3-4 Mrd ftot fejlesztésre, a kicsik meg lévén veszteségesek a rengeteg befektetés miatt, semmit.

A másik amit el kell mondani, hogy ez nem technológia kérdés, nem a kábel vs. adsl téma, hanem központi, fejállomás és gerinchálózati kérdés. A matáv fel volt készülve az ADSL sávszélességének növelésére, a Chello a bejelentést másnap kénytelen kelletlen tette meg. Egyszerüen muszáj volt nekik is növelni, hiába nem birja a hálózatuk, mert olyan versenyhátrányba kerültek volna, ami megengedhetetlen.

"ugyanakkor a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)?"
Az UPC már régen megoldhatta volna a problémát csakhogy magasról szarik bele az egészbe... Állami támogatással vagy EU-s támogatással vagy azt is megkockáztatom, hogy saját zsebbõl is megoldhatná DE nem!
Balkáni balfasznak jó lessz a hulladék is ugysem tud semmit sem tenni ellene...

Erröl beszélek...

Nyugat Európában átlagosan 4-5x ennyien netelnek, 4-5x gyorsabb vonalon... Hát nem is tom, igaz ott nincs ennyi warez na de akkoris... Ott soha a büdös életben nincs lassulás, nemhogy teljes lehalás...

"Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?"
Ha jóltudom ez UPC-Chello szoba, szal itt a kisvállalatokat hagyuk ki a dologból. Abban biztos vagyok, hogy az UPC-nek még több tíz milliárd sem kottyananna meg...

Mighty
De, erdekes, es biztos van valamilyen magyarazat.
pl: Talan azert, mert az ADSL halozat kiepitesre nem nagyon kellett penzt forditani, ugyanakkor a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)? Igy a matav-nak volt penze a kozponti dolgokat fejleszteni, hogy birja szuflaval.

Nem tudom mi van, de az ebbe a topicba beirt anyazasoktol ugy se fog mejavulni. Egyszer-ketszer meg megertem, de folyamatosan anyazni, nincs sok ertelme.

chellos 60ezer van, és a forgalmi korlát ellenére nem bírja a hálózat
adsles már 200ezer, nincs forgalmi korlát, mégis birják...
nem érdekes?

Botond
pedig de...
Mighty
Jol atgondoltad? Ha mindenki teljes savszellel warezolna, minden netszolgaltato csodbe menne.

Nem tudom mennyi chellos elofizeto van. Vegyuk mondjuk 50000-nek.
Nem is szamolok chello plus-osokkal, csak classic-kal.
50000*1.5Mbit=~73.24Gbit
Jelenleg a BIX fele, ha jol tudom 2 Gbit van...

Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?

Miért? Talán Enternetnél, Vnet, Externet, Drávanet, GTS Datanet, vagy Invitelnél (stb...) "rendeltetés" szerüen használják a hálózatot a "júzerek"? Ott mégsincsenek ilyen problémák... Érted...

Ezt most miért nekem írtad? <#conf>

Most nem azért de NE NÉZZETEK MÁR HÜLYÉNEK
Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar... De baszik a hülye balkáni fejedre...
Nekem pl.: használt, tiszta retek terayon modemet kötöttek be (azóta is az van)
A hibabejelentésekkel nem foglalkoznak, MAGASRÓL szarnak az egészre!!
Hát az ilyenek szopjanak lovat...

The Garrett
válasz:
1. Miskolci helpdeskes: Áprilisig biztos jólesz.
2. Pest -info központ: nemtudjuk a hiba okát elvileg nincs leterhelve.
3. Szerelõ ha kijön: Szeretnénk minél hamarabb megoldani, ezekszerint nem a jel gyenge.
4. NSD: Nemtudok semmi bíztatót mondani.

ÁjjLe BoBBi
az isten bassza meg. felhívom már õket, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz.

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

The Garrett

terhelésváltozás @upc (by bix)

500 fölött van tulterhelve, napközben gyakorlatilag tehat vegig.

Mighty
Biztos igazad van es a semmi miatt dugul be a savszelesseged nappal...
Vagyis nem. Ejszakara mindig megcsinaljak, majd reggel 8-kor jol szetbarmoljak...

Ez tisztara olyan, mint a BKV. 7-es busz, az esti jaratok tobbnyire uresek. Nezd meg csucsforgalomban. Tomve vannak, es meg a forgalom is szar...

Botond
ez hülyeség...
nem rendeltetés szerûen használja a júzerek döntõ többsége a hálózatot(lop rajta orrba szájba),és ezért a hálózat sem rendeltetés szerûen mûködik...
Ez hülyeség...
HA az UPC normálisan megcsinálná a rendszert akkor nem lenne gond a Warezolás. Végsõ soron az egész hálózat egy nagy SZAR; és basznak normálisan megcsinálni! Ezek után a Warez már csak hab a tortán, ami végleg hazavágja az egész rendszert...

Nekem megint szétqrodott a letöltésem
Az a sanda gyanum, hogy le van terhelve a hálózat.
kb. éjjel 11-tõl reggel 8-ig 150-170-el tölt de reggel 8 után teljesen szétesik az egész és visszaesik 30-50-re. SÕT!! Most perpil 1-3k-val tölt!!!!
Ha januárig nem csinálják meg, bebaszok egy téglát a HQ ablakán... <#mf3><#idiota>

Botond
ez a megoldás,ha mindenki tölt orrba szájba akkor ping elszáll a végtelenbe...sajnos elõbb utóbb fel kell fogni,hogy a warezolásnak is meg van az ára,és még a végtelenbe tartó ping is jobb mint 2-8 év...
[HUN]PAStheLoD
viszont a pingem tényleg szar :C

[HUN]PAStheLoD
nekem torrentrõl a multkor úgy jött 360K-val hogy öröm volt nézni ..

ÁjjLe BoBBi
na mivan ez soha nem lesz már jó? packetlossos meg 80-130k között ugrál a letöltés...130 fölé baszik menni. szar

nekem most F@szán megy minden letöltésem
(folyamatosan 170 fölött van a töltésem)
igaz ez sem tökéletes de legalább nem 30-50k <#zavart2><#idiota>

Ennyire nehéz visszaolvasni 10 hozzászólást? <#ejnye1><#lama><#falbav>

Azt mondja meg valaki mi ez a Chello Hub, hogyan lehet csatlakozni stb.
Yan
Nem rossz 😊

&#165; xfire: kistekila

The Garrett
hehe hwsw fórumon is vagy 1000 miskolci anyázza a chellot 😛

Yan
Érdekes, nekem azt válaszolták, hogy "nem jelenkezik tömegesen a probléma Miskolcon", már ha egyáltalán felveszik a telefont.
Ma sem lett jobb 😞

&#165; xfire: kistekila

The Garrett
nem vagy egyedül... ti tu ti tu tu tu tu tu ti tu (berescsepp)

Nekem néha vagyis nem néha minden nap kb 1x-er elmegy a net...csak kiírja hogy nincs a "hálózati kábel bedugva" vagy mi...De lehet hogy a modem szarakodik..De olyan idegesítõ letöltés közben.Meg néha felmegy 170-180-ra (hetente 1x-er) de utánna vissza 50-60-ra...lehet jobban járnák valami Mikrohullámu szarral.

The Garrett
nem lennék meglepõdve ha most egész miskolc kollektívan felgyujtaná a chello HQ-t.

+ felbontaná a szerzõdést. BOTRÁNYSZAR lett a net.

nemhogy a 1.5mibtet de még az 512/128 at se produkálja....

ÁjjLe BoBBi
jó hát ez szar. nem tudok sokat hozzáfûzni. :|

ÁjjLe BoBBi
úgynézem eddig szart nem ért a javításuk mert fos szar ingadozik...áh