UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Szoval van, ahol UPC tud rendesen is szolgaltatni. Miskolc es par masik varos most sajnos a torkos borz szerepet jatssza.
Meg tudom erteni a helyzeteteket, mert nekem is volt mar ilyenben reszem ketszer, egyenkent 1-2 honapig.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Amugy neked cselos vonalad van? Ha igen nálad mijen a minõsége?
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Ok. Menj es gyujtogass. Biztos megjavul a neted 😛
Szoval en nem tennek ilyen kijelenteseket, bar te lehet olvasod az egesz internetet"
Cinizmus... Légy vele boldog...
Haverom kint lakik németben, õ mondta.
Van ismerõsöm kanadában õ mondta.
Meg néha beszélek amerikaiakkal, németekkel, meg hollandokkal icq-n. Õk mondták...
+ én is voltam kint egy családnál 1 hónapot és SZAJÁT szememmel láttam, én mondom! <#idiota>#idiota>
"Nem arrol beszeltunk, hogy warezzel vagy massal megy el a savszel. Olvasd at meg egyszer Pontius hozzaszolasat.
Nem is kell keresgelned, beidezem neked:
"Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar..."
A warezt behelyettesidheted webradioval, linus isokkal, stb.
Nincs az az ISP, aki ki tudna szolgalni a max savszelesseggel az osszes elofizetojet."
#1286:
"Nyugat Európában átlagosan 4-5x ennyien netelnek, 4-5x gyorsabb vonalon... Hát nem is tom, igaz ott nincs ennyi warez "(warez helyett pl.: netradio vagy DEMO töltes Mighty kedvéért 😊)" na de akkoris... Ott soha a büdös életben nincs lassulás, nemhogy teljes lehalás..."
Nem volt kedvem mégegyszer leírni... <#vigyor>#vigyor>
És szerintem igenis országhatárhoz kötött a dolog, merthogy németben vagy hollandiában elsõre, normálisan meg tudják csinálni az egész rendszert.
Itt viszont ha valamit cserélnek (mert tegyük fel, hogy cseréle vagy fejlesztésre szorul) akkor azt is elbasszák szal 1 év után ujra cserélhetõ az egész, de persze azt sem csinálják jól meg, hogy 1 év után ujra lehessen az egészet csinálni. (hasonlóképp az országvezetés/kormány) Ekkor kérnek állami támogatást amnibõl egy csomó pénz eltünik és miközben mi itt a fórumon tépjük egymás száját addig a sok pénzlenyúló faszkalap veri a farkát valamelyik kanári-szigeten...
Na de nincs kedvem vitatkozni ilyen hülyeségen de ha januárig tényleg nem rakják rendbe a cuccot; rájük gyujtom az épületet... <#idiota>#idiota>
Elarulhatna nekem valaki hogy ez baszott UPC miert nem kepes legalabb 1 levelet kikuldeni, hogy "karbantartas lesz szarakodni fog az interneted te paraszt", igy legalabb meg tudnam magyarazni fateromnak, hogy mi a k****a eletert nem tud itthonrol dolgozni.
A masik, azzal hogy kb ~1 hete ilyen fos a chello (Miskolc), mondjuk hasznalhatatlan (nem csak warez szempontjabol😊, hanem pl. tavmunka vegzesere sem alkalmas) megteriti-e az UPC????
Nem is kell keresgelned, beidezem neked:
"Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar..."
A warezt behelyettesidheted webradioval, linus isokkal, stb.
Nincs az az ISP, aki ki tudna szolgalni a max savszelesseggel az osszes elofizetojet.
Megint csak BKV-s peldaval elve: ha az osszes berletes + jegy vasarlo (+bliccelok) az osszes viszonylat egy jaratara szeretne felszallni 12:16 perckor, szerinted sikerulne?
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
jóval drágább pl a budapest-miskolc vonal
no meg egy bizonyos szint felett csak tizmilliós routerekkel lehet a forgalmat szabályozni <- ez a nehéz ügy
és ha mindenki mondjuk webrádiót halgatna .. vagy valami filmet/közvetítést néznek .. simán játszanának valami sávigényes gémmel
szóval a bix statisztika szép meg jó , de azért ideje lenne bõvíteni esetleg nem csak a cap-en állítani ..
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Ez is ennyire biztos? Nem tudom, mert nem olvasok nemet, olasz, sved, stb forumokat, ahol az esetleges elegedetlenkedok tepnek a szajukat 😊
Szoval en nem tennek ilyen kijelenteseket, bar te lehet olvasod az egesz internetet
<#vigyor>#vigyor>
Ez sem teljesen igaz. A csillagpontos (visszirányusított) rendszerre átállást nem a chello miatt csinálták, hanem mert a régi kábelek kapacitása már nem volt elegendõ a ma fogható 40-50 tévécsatorna sugárzásához."
Es ez valtoztat valamit a dolgon? Meg kellett csinalni vagy sem? Meg kellett. Ergo sulyos osszegek mentek el ra.
""Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?"
Ha jóltudom ez UPC-Chello szoba, szal itt a kisvállalatokat hagyuk ki a dologból. Abban biztos vagyok, hogy az UPC-nek még több tíz milliárd sem kottyananna meg..."
Milyen kisvallalatok? Nem ertem...
Az anyaceg nemreg majdnem csodbement. Nem hinnem, hogy most sokkal rozsasabb lenne a helyzet. Szoval a tobb 10 milliard igen is megterhelne a ceget.
"A másik amit el kell mondani, hogy ez nem technológia kérdés, nem a kábel vs. adsl téma, hanem központi, fejállomás és gerinchálózati kérdés. A matáv fel volt készülve az ADSL sávszélességének növelésére, a Chello a bejelentést másnap kénytelen kelletlen tette meg. Egyszerüen muszáj volt nekik is növelni, hiába nem birja a hálózatuk, mert olyan versenyhátrányba kerültek volna, ami megengedhetetlen."
Ezzel mar egyet tudok erteni. ADSL fronton is volt egy kis megtorpanas a bovites utani napokban, de MATAV (leven kapja a milliardokat fejlesztesre) gyorsan ki tudta kuszobolni a tulterhelest ujabb eszkozok uzembe helyezesevel. UPC-nek ez sajnos tovabb tart.
Ez nagyon nem igaz. A DSLAMeket többtucatnyi telefonközpontban kellett telepíteni, és egy-egy ilyen csak párkilóméteres körzetben hatékony.
"a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)"
Ez sem teljesen igaz. A csillagpontos (visszirányusított) rendszerre átállást nem a chello miatt csinálták, hanem mert a régi kábelek kapacitása már nem volt elegendõ a ma fogható 40-50 tévécsatorna sugárzásához.
"Állami támogatással vagy EU-s támogatással vagy azt is megkockáztatom, hogy saját zsebbõl is megoldhatná DE nem!"
kapott egyes körzetekbe állami támogatást (monortel, eger, cirka 150 milliót), és monortel körzetben 98%os a szélessáv lefedettsége.
A fõ gond itt azzal van, hogy hibás az IHM támogatási rendszere. A fejlesztésekhez pénzt az adóbevételek visszaigénylésével lehet kapni, de magyarországon egyetlen egy teco szolgáltató nyereséges, és ez a Matáv. Pont a legnagyobb kap évente 3-4 Mrd ftot fejlesztésre, a kicsik meg lévén veszteségesek a rengeteg befektetés miatt, semmit.
A másik amit el kell mondani, hogy ez nem technológia kérdés, nem a kábel vs. adsl téma, hanem központi, fejállomás és gerinchálózati kérdés. A matáv fel volt készülve az ADSL sávszélességének növelésére, a Chello a bejelentést másnap kénytelen kelletlen tette meg. Egyszerüen muszáj volt nekik is növelni, hiába nem birja a hálózatuk, mert olyan versenyhátrányba kerültek volna, ami megengedhetetlen.
Az UPC már régen megoldhatta volna a problémát csakhogy magasról szarik bele az egészbe... Állami támogatással vagy EU-s támogatással vagy azt is megkockáztatom, hogy saját zsebbõl is megoldhatná DE nem!
Balkáni balfasznak jó lessz a hulladék is ugysem tud semmit sem tenni ellene...
"Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?"
Ha jóltudom ez UPC-Chello szoba, szal itt a kisvállalatokat hagyuk ki a dologból. Abban biztos vagyok, hogy az UPC-nek még több tíz milliárd sem kottyananna meg...
pl: Talan azert, mert az ADSL halozat kiepitesre nem nagyon kellett penzt forditani, ugyanakkor a kabelTV halozat teljes cserere szorul(t)? Igy a matav-nak volt penze a kozponti dolgokat fejleszteni, hogy birja szuflaval.
Nem tudom mi van, de az ebbe a topicba beirt anyazasoktol ugy se fog mejavulni. Egyszer-ketszer meg megertem, de folyamatosan anyazni, nincs sok ertelme.
adsles már 200ezer, nincs forgalmi korlát, mégis birják...
nem érdekes?
Nem tudom mennyi chellos elofizeto van. Vegyuk mondjuk 50000-nek.
Nem is szamolok chello plus-osokkal, csak classic-kal.
50000*1.5Mbit=~73.24Gbit
Jelenleg a BIX fele, ha jol tudom 2 Gbit van...
Szoval biztos vagy te abban, hogy az a par milla csepp lenne a tengerben?
Ha a kibaszott UPC álldozna pár millát (csepp a tengerben) és rendberakná a rendszerét akkor a warez KURVÁRA NEM terhelné le a hálót... Mindenki annyi warezt tölthetne amennyit csak akar... De baszik a hülye balkáni fejedre...
Nekem pl.: használt, tiszta retek terayon modemet kötöttek be (azóta is az van)
A hibabejelentésekkel nem foglalkoznak, MAGASRÓL szarnak az egészre!!
Hát az ilyenek szopjanak lovat...
1. Miskolci helpdeskes: Áprilisig biztos jólesz.
2. Pest -info központ: nemtudjuk a hiba okát elvileg nincs leterhelve.
3. Szerelõ ha kijön: Szeretnénk minél hamarabb megoldani, ezekszerint nem a jel gyenge.
4. NSD: Nemtudok semmi bíztatót mondani.
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
terhelésváltozás @upc (by bix)
500 fölött van tulterhelve, napközben gyakorlatilag tehat vegig.
Vagyis nem. Ejszakara mindig megcsinaljak, majd reggel 8-kor jol szetbarmoljak...
Ez tisztara olyan, mint a BKV. 7-es busz, az esti jaratok tobbnyire uresek. Nezd meg csucsforgalomban. Tomve vannak, es meg a forgalom is szar...
nem rendeltetés szerûen használja a júzerek döntõ többsége a hálózatot(lop rajta orrba szájba),és ezért a hálózat sem rendeltetés szerûen mûködik...
HA az UPC normálisan megcsinálná a rendszert akkor nem lenne gond a Warezolás. Végsõ soron az egész hálózat egy nagy SZAR; és basznak normálisan megcsinálni! Ezek után a Warez már csak hab a tortán, ami végleg hazavágja az egész rendszert...
Az a sanda gyanum, hogy le van terhelve a hálózat.
kb. éjjel 11-tõl reggel 8-ig 150-170-el tölt de reggel 8 után teljesen szétesik az egész és visszaesik 30-50-re. SÕT!! Most perpil 1-3k-val tölt!!!!
Ha januárig nem csinálják meg, bebaszok egy téglát a HQ ablakán... <#mf3>#mf3><#idiota>#idiota>
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
(folyamatosan 170 fölött van a töltésem)
igaz ez sem tökéletes de legalább nem 30-50k <#zavart2>#zavart2><#idiota>#idiota>
Ma sem lett jobb 😞
¥ xfire: kistekila
+ felbontaná a szerzõdést. BOTRÁNYSZAR lett a net.
nemhogy a 1.5mibtet de még az 512/128 at se produkálja....