22959
-
midsummer #6792 akkor februárban még él a korlát? -
#6791 Én úgy tudtam hogy a chello a csomagban meghatározott maximumot tudja nyújtani minden felhasználójának, persze nem garantáltan, de közel a maximumot.
Egy másik fórumon pedig azt olvastam, hogy a chello minden ügyfelének garantálni tudná a 30Mbit/s-es sebességet. (persze ez lehet hülyeség,én nem is tudom elhinni) ezért kérdezném elsősorban Mo.Organ-t hogy akkor most a chellobol is akár 5, akár 10, és akár 20Mbit/sec lesz? :S
Vagy ez úgy fog kinézni hogy akár 5 = 4,5 akár 10 = 9 akár 20 = 18Mb pl? -
#6790 a 16900Ft 1 év hűség esetén van -
#6789 De amúgy egy dolog nekem is szöget ütött a fejembe... ugye a professional-t 16900-ért hirdetik akciósan - tehát gondolom hűség aláírva, stb. Most ha jól tudom 15900-ért kapom, mert ennyiért írtam alá X évet, akkor az X év lejártáig tuti ennyiért (vagytalán maximum kevesebbért) kapom, igaz?
nem mintha az az ezer forint olyan hűde sok lenne a csomag árához képest :) -
#6788 ezek szerint akkor nekem csak áprilisban emelnek :( az majdnem 2 hónap :o, de majd csak kibirom :), erről jut eszembe lehetne egy másik visszaszámlálót is csinálni a lightosoknak és a standardosoknak is -
#6787 Nem bántani akarlak inkább betudom a késő estének hogy ilyen butaságot kérdezel. -
#6786 1 nem
2 maradnak az árak -
chicco24 #6785 2 kérdésem lenne:
1- módosítanom kell a futó szerződésemet ahoz hogy érvénybe lépjen az új sebesség?
2-kötelezhet az Upc csomagdíj emelésre,vagy továbbra is maradnak az árak? -
#6784 NSD
Mo Organ -
Borg #6783 Gondolom hasznos lesz, annak aki még nem olvasta.
Egyébként ha már felvetődtek a kérdések, félelmek, és egyebek, nem árt, ha összefoglaljuk, mi az, amit tudnotok érdemes:
A sávszélesség emeléséről:
Mint a közleményben is láthatjátok, a régi, Classic és Plus szolgáltatást igénybe vevő előfizetők automatikusan emelt sávszélt kapnak március 1-től, a Light és a Standard szolgáltatást igénybe vevők pedig április 1-től lesznek emelve, és ez vonatkozik azokra is, akiknek a bekötése február 28-ig fejeződik be. Akikhez március 1. után kötjük be bármely szolgáltatást, automatikusan a nagyobb sebességet kapják. Visszás helyzet, de ez van, kellett egy kompromisszum. A régi előfizetők közül az átmeneti egy hónapban upgrade-elők az új sebességet kapják, szóval ez is alternatíva smile2.gif
A várható sebességekről:
Ne felejtsük el, hogy ez best-effort jellegű szolgáltatás, azaz minden csillag kedvező együttállása esetén érheted el a maximális sebességet. A garantált sávszélesség maradt változatlan. Továbbá nagyon komoly sávszélességhasználati többlet várható, így a végrehajtott és végrehajtandó bővítések ellenére sok helyen fordulhat elő torlódás. A sávszélesség kihasználása a userektől is függ, velük pedig nehéz tervezni, szimulálni pedig nem vagy csak korlátozott mértékben lehet a viselkedésüket, tehát bizonyos szinten mi is érdeklődve várjuk a terhelési mutatók alakulását. Tőletek is türelmet kérünk, az éles indulás után bizonyára lesznek tömött szakaszok, lehetőség szerint minél előbb bővítünk mindenhol. Ez nekünk is nagy menet lesz.
A forgalommérésről:
Mérés lesz - ráadásul nem hálón belül-hálón kívül, hanem iránytól függetlenül, minden le- és feltöltés. Trükközés nem fog működni, MAC cserebere értelmetlen lesz a továbbiakban. Szükség lesz rá kapacitástervezéshez is, statisztikázáshoz is.
A korlátlanságról:
Igen, korlátlan lesz. És valószínűleg Fair Use Policy is lesz a mérési adatok alapján. Ez még elég képlékeny, a végleges az ÁSzF-ben lesz benne, de félni nem kell tőle, tényleg a real heavy userek miatt lesz. Kb olyasmire lehet számítani, hogy ha 3 egymást követő hónapban meghaladod N értéket, ejnyebejnye. N egy párszáz gigás nagyságrend lesz (20 megával 6,5 TB, 10 megával 3,2 TB vihető át havonta, csak downstream irányban). Normális használat mellett nehéz meghaladni. Pl egy 1 MBites TV stream napi 4 órában a hónap 30 napján ~50 GB, de már ez is erősen életszerűtlen példa. Viszont aki bekapcsolja a torrent klienst és 24/7 ott hagyja full sávon hónapokig, azt érheti meglepetés, de hogy micsoda, az jogi kérdés, nem tudom.
Most sokkal hangsúlyosabben látható lesz, hogy a userek kis százaléka (<10%) generálja a forgalom több, mint felét.
A pingekről:
Szinte biztos, hogy emelkedni fognak. Sajnos. Ez van. Ennek elkerülése végett kerül be a FUP, hogy ne kelljen a mérővel foglalkozni, de azért ésszerű határokat húzzunk. Aztán ha valahol szükséges lesz további bővítés, a pingek heyreállnak, amint utolérjük magunkat.
A dolgozónetről:
Erre még visszatérünk a napokban, egyelőre nem tudok mit mondani. Annyi biztos, hogy náluk is emelünk és a kapcsolódó szolgáltatások tekintetében sem jut kevesebb.
----------
Ezeket kérlek vegyétek figyelembe mindenképp, mielőtt anyázni kezdetek az ügyfélszolgálattal. Hamarosan ÁSzF is lesz és akkor minden homályos részlet kitisztul. /// NSD -
#6782 Betettem mike0013 (koszi!) szamlalojat. Jo lesz? :) -
#6781 Nálam igen, de amúgy nem. -
Cat #6780 a legelső. -
Dodo55 #6779 Tehát én választom ki? -
#6778 loool -
#6777 esküszöm ma nyugottambban alszok el mert gyorsabb lessz a netem:D -
#6776 Kicsit átmegyek az adsl fórumba is. Megutáltatom ott is magam -
#6775 melyiket szeretnéd? -
#6774 egy kicsit sok az üzi^^ Hirtelen a legnépszerűbb téme lettünk -
#6773 :D:D azért írtam mert az jó:D -
#6772 ICQ számhoz nem a születésed évét kell írni :c -
Dodo55 #6771 Valaki nagyon gyorsan válaszoljon plz.
Lejárt a hűségem, hosszabbítani akarok(1 évre).
Ha az 1 hónap ingyent választom ajándékba, akkor melyik hónapban lesz ingyen?
Szerk: mégse kell nagyon gyorsan, mert fáj a hasam, el kell mennem WC-re.
De mire visszajövök, valaki válaszoljon plz. -
#6770 Na adj egy felkiáltó jelet nekem is. Ne légy önző -
Cat #6769 két hónap mulva 1100al fogsz. -
#6768 akkor most jó ez a Chello?:D nekem is az van 350 kb/s szedek egész király! -
#6767 arcod még mindig nagy egy csöppet nem? :D -
#6766 vigyázz a szádra mert kapsz +1 -
#6765 jólvan mennyé nézni berényit -
#6764 kösz
:D -
#6763 nekem is köszönd meg. Sokat nyaltam fölfele hogy nektek jó legyen -
#6762 haggyadmá a hülyeségedet, ekkora lámulást vazzeg
:DDDDDDDDDD
úristen te hány éves vagy öcsi? -
#6761 utálom a kifogást, most már ne szivass minket old meg. Öt perc mulva müködjön. -
#6760 Nagyon köszönöm a UPC-nek, és nem utolsó sorban a T-Comnak is!
Brutális vazzeg, ezt azért nem gondoltam volna.
Ez már bőven EU szint feletti spííííd!
God Bless UPC!
:DDD -
Dodo55 #6759 Csak azt nem tudom, hogy hogy lehetne automatikusan elindítani, mert eddig a body tag onload értékével indítottam, de itt nem tudunk a bodyba belenyúlni. -
#6758 na mivan???? Még mindig nincs berakva? -
#6757 loál :D -
#6756 ez kell nekünk :D -
#6755 Teát főz-e? :D -
#6754 lol és orálisan is kielégít? :D -
Dodo55 #6753 Az enyém olyan, hogy ezredmásodperceket is kiír, és 40 fázisú egysoros ASCII animációt is bele lehet állítani :P