UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mighty
Ha jól tudom "patch" kábelnek hívják.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Láttam, hogy vannak kisebb nagyobb kavarodások ADSL és Chello ügyben, itt egy kis szemléltetõ ábra (a teljesség igénye nélkül) így talán könnyebb lesz megérteni, ha kell még tudok csinálni pár ilyen (sorry saját scan) képet, vagy egy jegyzetem, aminek a fele errõl szól... (és a vizsgán is átmentem)

Szaruman:
csak annyi kell, hogy legyen 2 hálókártyád a "szerverben" és egy a másikban. Továbbá ajánlott, hogy mindkettõn XP legyen (bár XP+98 variációban is csináltam már ilyet)
De a legfontosabb: a sima utp kábel NEM jó!!! Un. "fetch" kábel kell (remélem jól írtam) külsõre olyan mint az utp, csak az erek benne megvannak csavarva, kb a sima kábel áráért beszerezhetõ, vagy speciális eszközzel "házilag" csavarható utp-bõl.
Összedugni, és hálózatokban egy kishálót létre hozni nekik, majd azt a háló kártyát, amin a netet kapod megosztani (Kapcsolatok résznél)

Ez után minden megy, még ha a másik tölt le az se szabad, hogy zavarja a "szervert", a koliban ezt többször is megcsináltuk (így csak egyszer 1000Ft volt egy hónapra a 100Mbites net :D )
mrzed001
proxy nem kell, elég a hálózati beállítások -> net-es hálókártya tulajdonságok -> 3. fülön: internet kapcsolat megosztás, és ennyi.
Procit egyáltalán nem eszik

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Szaruman
Igen, ezt sejtettem abból ,h proxyt kell futtatnom.
A szervert ez mennyire terheli le? (3 ghz, 512 mb ram, ilyesmi)
Ill milyen proxyt kell futtatni?
És fõleg, hogy kell ezt beálítani?:) Ezzel lesz a legnagyobb gondom:P

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

deep
Annak a gépnek is mennie kell, amelyiken keresztül a másik kapja a netet.Tehát ha csak a másik akar netezni, a tiednek is mennie kell.
Szaruman
Helló!

(elõrebocsájtom, ha marhaságot kérdezek, ne szóljatok le:P)
2 gépet szeretnék rákötni chelo classicra, ami alapesetben nem lehetséges. Routeren kivül ez még milyen megoldással lehetséges? Hallottam olyat, h utp kábellel összekötöm a 2 gépet, és az egyire egy proxyprogramot rakok. Ezzel megspórolnám a router árát. Ennek van vmi hátránya a routeres megoldáshoz képest? Aki jobban ért hozzá, mint én, az magyarázza el plz:)

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Hûhh, nyah végre bekötötték nálunk is, pénteken a telefont is rákötik a hálózatra ^^
Most h bekötötték már nem is olyan izgi :D Ráadásul semmi gond nem volt vele, szal gyanussan könnyen ment....

Azért dolgozol hogy megélj valahogy, de közben nincs idõd élni!

mrzed001
Itt nincs komoly verseny, szóval nem félek attól, hogy itt komolyan gondolná bárki a 10 megás korlátlan internet elérést normális áron (még 2-3 évig minimum)
Pedig én aztán örülnék neki :)))

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

PyRex
Szerinted ennyi.

Szerintem meg szívem szerint mennék Svédországba (azt hiszem ott van a következõ csomag), ahol a chello plus (vagy nemtom mi ott a neve) az alábbi paraméterekkel rendelkezik:

24Mbit (le) / 8Mbit (fel), természetesen korlát NINCS, az ár pedig átszámítva a hazai chello plus árához van közel...

Na ennyit errõl :)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

szerintem hagyd még lógni a chello torrentett..!
mjad 3-4 hónap mulva lesz az majd ok..!!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Balumann
Nem tudjátok van-e lehetõség csatlakozni a chello torrentesekhez, mert azt írja hogy már elérte a maximumot a chello torrent tagjai ? :(
Mondjuk nem nekem kéne, hanem egyik haverom, akinek chello lightja van és jó lenne neki, bár nekem se lenne rossz (mondjuk még egyszer nem sikerült 30 gigát letöltenem furcsa módon)

Mighty
Amúgy meg a magyarországi chello árak szinte a legjobbak a hozzánk hasonló országokéban található chello árakkal összehasonlítva.

Mighty
Nyugat>Magyarország>Szerbia

Az összehasonlítás egyik esetben sem mérvadó. Erre akartam rávilágítani...

csupán annyiban, hogy ugyanugy UPC és T-Com szolgáltat nálunk is, mint hollandiában és németországban <#ravasz1>

mrzed001
Nem nyugtattál meg azzal, hogy a balkán balkáni részén még rosszabb.
Mi már csatlakoztunk az EU-hoz (elméletileg :)), õk nem (mint ahogy a bantu négerek sem, és az sem vidít fel, hogy nekik mégdrágább)

robotnyk
nincs kevesebb értelme, mint minket hollandiához, vagy németországhoz hasonlítani
azért nem egy olyan országhoz kéne hasonlítani magunkat, amiben évtizeden át háború dúlt. Jó hogy nem afganisztánnal jössz.

Mighty
Hasonlítgatni nem érdemes, vagy ha mégis, akkor hasonlítsátok össza a magyar és a szerb sávszélt/árakat. Õk még jobban le vannak maradva...

mrzed001
inkább ne politizáljunk, abból jó még sosem sült ki
vicc:
Petõfi március 16-án bemegy a Pilvax kávéházba.
- két felest kérek.
mire a pincér:
- ugyanmár Sanyikám, látod tegnap is mi lett belõle
:)

bertino
behozhatatlan lemaradásunk van, hogy a kádár korszakos kölcsöntartozásokról ne is beszéljek <#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

mrzed001
Majd egyszer mi is felnövünk .... igaz addigra a nagyok meg mégnagyobbak lesznek :))

bertino
nahja <#szomoru1>

mrzed001
Persze, mégis mit vársz itt a balkánon ? :)
Amikor itt az 512 volt a király >11-ért, akkor volt a németeknél 2-3 mega 5 ezer, szóval kb ennyi a lemaradásunk :(

bertino
Mo.-n valóban nem... de külföldön... ott azokhoz képest, mi a sárga föld alatt vagyunk

FtranX
a Docsis-nál meg az "egy kábelen" lévõ felhasználók között oszlik meg a sávszélesség, szal' valószínüleg nekünk sem tudnák az elméleti határig emelni a sávszélt.

mrzed001
A 8 mega egyenlõre csak a messze jövõ. Most, amikor az chello plusz a maximum, és ez is csúnya korlátozás mellett, sztem vágyálom kategória a >8 megás kapcsolat.
Egyébként miért lenne muszáj nekik átállni ?
Nem kergeti õket sem a tatár, sem a komoly konkurencia :(

robotnyk
szóval nem lassabb, hanem lassabb <#idiota>
PyRex
magyarul annál lassabb :)))))))

nem annál lassabb, hanem egy felhasználónak annál kisebb sávszélességet tudnak biztosítani minél távolabb van a telefonközponttól.

Balumann
hát azt gondoltam dehát ennyire <#pardon1>

bertino
nem, de számít, teljesen más a felépítése egy ADSL kapcsolatnak egy kábelNEThez képest, emiatt is
hwsw fórumban chello topicban irta le ezt ANNO egy belsõs chello hozzáértõ szakértõ :)

Balumann
?? ezt valahogy nagoyn nem értem?
Az ADSL szolgáltatójánál minél messzebb van a felhasználó annál lassabb a netkapcsolata? <#wilting>

bertino
mellesleg ezért jó a kábelNET, ott nem számít a távolság, csakhogy mennyit bír az elosztó/modemek/kábelek, ennyi
100km-re is el tudja vinni uazt a sávszélt, amit 10km-re

Gondolod ezért átállnak az ADSL2 technológiára?

Mindenképp átállnak, muszáj, mert 8 megabit fölé másképp nem növelhetõ a sávszélesség, másrészt valóban, a távolság kérdése is számit
A kép egyébként innen van: http://www.sg.hu/cikkek/37136

FtranX
<#sir>

mrzed001
Gondolod ezért átállnak az ADSL2 technológiára ?
Egyébként az ábra szerint 3 km-re kb 5 megabit a sávszél ADSL esetén, és ADSL2 esetén sem sokkal több, max 5,5-6 megabit. Az ADSL2-re pláne igaz, hogy csak kis távolságokra érdemes, még kisebbekre, mint az ADSL-t. Árbra szerint ADSL 1 km-ig a 8 megabitet, ADSL2 0,5 km-ig a 10 megabitet képes nyújtani, szóval nem tûnik igazából kifizetõdõnek elsõ ránézésre :)

[HUN]PAStheLoD
nekem 25-öt .. meg 40 gigával ezelõtt is annyit mutatott ^-^

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

gyakori hiba

FtranX
bah. nekem 17 gigát mutat...

Balumann
megpróbálom <#pardon1>

PyRex
nyugi... nem kell nagydobra verni. inkább csendben örülni neki...

Balumann

?

Balumann
jááááj alig várom a karácsonyt ;)))))

elöször is nem vagyok öreg még..!ne becézges..nem vagyok a haverod..!
a másik..az én hangnemem olyan amilyen..de hogy te kioktatol és azt gondolod másik hülye..na ezt már nem..!

és téma lezárva..!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

"ha jól tévedek az ADSL 6-8 megát simán elvisz"
8at, de már kezd elõjönni az adsl nagy korlátja, a távolság arányában történõ sávszélességcsökkenés. A központtól 3 kmre már örülnek ha 2 megabitet nyujtani tudnak...

mrzed001
Öreg, tanulj meg magyarul. Nem csak nekem nem esett le, hogy a chello-s torrentrõl zagyoválsz, másnak sem.
L E Í R N I pedig, hogy chello-s torrent oldal egyszer sem írtad, csak hõbörögtél (ami elég kultúrálatlan viselkedés, lévén hogy nem mi vagyunk nyomorúságod okozói, vagy igen ? )

Emelés
"a vállalat sajtóosztályán megerõsítették, 2006-ban a T-Com valóban beindítja az ADSL2-szolgáltatását"
Ez nem úgy nangik, mintha az eredeti ADSL helyett akarnák adni azonos áron, ráadásul felesleges is lenne, mert ha jól tévedek az ADSL 6-8 megát simán elvisz, szóval ez inkább mint új szolgáltatás várható. Ennek eredményeképpen max a chello pluszt emelik, hogy azért látszatra még jobb legyen (korlátot persze nem biztos, hogy szintén emelnek, pedig inkább arra lenne szükség, a sávszél már elég jó)

ki van zárva

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

bertino
vlszleg növelés, törlést már idáig is megtehették volna <#shakehead>
(már ha egyáltalán lesz vmi ebbõl...)

PyRex
Nem csak emelés lesz, hanem más is (én a forgalomkorlát törlésére tippelek, vagy legalábbis a növelésére - mint ahogy azt anno mondtam már párszor). De fõleg a jövõ évben lesznek durva dolgok, csak tudjátok kivárni... :)