UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

megosztod velünk is?
PyRex
Számomra már eldõlt, most beszéltem két chellós (ott dolgozó) haverral is 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

A kérdés késõ délután eldõl. A rokonnál már van egy aktív classic elõfizetés, ott cserélték le a modemet, de sajna a vacak jelszint miatt csak ma tudják helyrehozni a kábeleket. Egyébként megkérdeztem telefonon, a modem típusa Webstar.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

PyRex
Nem mondtam, hogy te találtad ki, annyit mondtam, hogy szerintem ez nem igaz. Nem osztalak le, hanem helyreteszem a dolgokat. Ha neked van egy meglévõ elõfizetésed a chello-nál és kapsz egy másik modemet, de nem nyúlnak a szolgáltatónál (bent) a neked járó sávszélességhez, az kurvabiztos, hogy az új modem miatt nem fogsz gyorsabban letölteni. Ha te az ellenkezõjérõl akarsz meggyõzni, akkor itt be is fejeztem. Mégegyszer leírom: aki ÚJ elõfizetõ (tehát most kötik be neki a szolgáltatást) az lehet, hogy már egy megemelt sávszélt kap. De ez NEM a modem miatt van.

Fárasztasz isten bizony. Fogd már fel, hogy nem én találtam ki ezt a sztorit erre te nekiállsz leosztani. Méghogy tesztelés céljából nagyobb sávszélt kapnak.. Na jó, nem akarlak megbántani(új modememkrõl nem is hallottál de azért nagyon vágsz mindent). Én is tisztába voltam vele, hogy nem a modemtõl függ a sávszél..
De ha nagyon akarod délután/este szerzek egy screenshotot (mert veszem a fáradtságot) és belinkelem ide a modemet és a speedtestet is (rokonnál délután kötik).

Néhány napon belül hozzám is bekötik, majd kiderül 😊
PyRex
De figyelj már ide. Nem én okoskodom, hanem te. A szolgáltatás NEM függ a modemtõl és nem a felhasználói oldalon van belõve a sebességlimit. Hanem a szolgáltatói oldalon. És milyen új modemekrõl van szó? Nem vágom, ha bent a chellónál le van limitálva 2,5 megára, akkor 600 féle modemmel is próbálkozhatsz, akkor sem fogsz többel letölteni. Maximum az lehet, hogy az új elõfizetõknek alapból egy picit magasabb sávot adtak (tesztelés gyanánt, vagy nemtom), de ennek köze nincs a modemhez.

Szaruman
Nekem a havinál a diagram megjelenik a forgalommérésnél(helyesen). Napihoz azt írja, h nincs adat. A sima forgalomhoz meg annyi, h MB (nincs elõtte szám). Pedig tegnap is lejött 1-1,5 giga.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Bírom az okoskodást.
Utoljára mondom el(gy.k.): a szerelõ ürge azt mondta, hogy a minap kötött be több helyen(szám szerint nem említete) új modemeket, ahol õ is meglepve tapasztalta, hogy a classic elõfizetéssel 3-3.5mbit sebességgel töltött le. Direkt rákérdeztem, még a speedtest oldalát is megnézte, mert õ sem hitt nagyon a szemének.
További ész osztását kérem mellõzni, htx, nem a kisujjamból szoptam ki és nem is vagyok hajlandó flémelni ezért.

bertino
igen, maximum egy két embernél teszteltek, tényleg baromság 😊
a modem kap egy cfg-ot NETbekötésnél, ez az a bizonyos csomag (vagyis sávszél, amire elõfizetett az egyén) persze ha az egyén bõvíti vagy kisebb csomagra vált, akkor azt a modem cfgot küldik ki neki a hálón keresztül, és onnantól kezdve az él, ennyi
hwsw chello topicot sose olvas senki ? 😞

nincs olyan, hogy vkinek már ennyivel meg annyival megy...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Jó, akkor nem kell halgatnom megint a szerelõt amint meglátja a jelenleg 86 ikonnal rendelkezõ asztalom: "Jajj ez a gép totál tele van, hú ezt a windows-t azonnal újra kéne telepíteni, jézusom csoda, hogy még elindult..."
mrzed001
Szerintem most tesztelve lett, hogy nincs korlátozás és forgalommérés, és mégsem omlik össze a rendszer ..... ergo meg lehetne szüntetni <#nyes>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

PyRex
Nem függ, ha csomagot váltasz, akkor egyszercsak gyorsabb / lassabb lesz. Esetleg új IP.

PyRex
Ez baromság 😊

1221
jóéjt<#wave>

Tényleg függ a modemtõl a sebesség? Tehát ha én váltok Lightról Classicra, akkor ki kell cserélni a modemet, és jön a szerelõ meg minden, vagy csak simán átkapcsolnak valamit ott náluk és kész? Szóval mivel jár a Classicra váltás?
Igen de ezt a sávszél emelése nélkül használja ki az új modem..

PyRex
najah, 1mbit már ránk férne 😊

Laky
mondjuk a feltöltést is megemelhetnék :|
#sékhed

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

PyRex
mondjuk a 3-3,5 az a 2,5-nek nagyon nem a duplája 😊
De örülnék, ha duplázás lenne, mert akkor classic menne 5 megával én meg 10-zel 😄

Laky
chello classic-nál annyi 😊
light-nál azt hiszem 5 giga

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

bertino
nem is fog... örülj neki 😊
ha lesz emelés megint sux lesz (remélhetõleg) mert mióta legutoljára volt azóta nem megy a korlát nekem sem

rhinoelekes
nekem sem mér már régóta(2 éve van csellóm, kb 1,5 éve nem mér, mondjuk nem is szoktam nagyon sokat tölteni)
tényleg menniy is lenne msot a korlátozás? 30 G?

Laky
már több mint egy hónapja nincs adat a kezeles.chello.hu-n
miért van ez?
viszont mintha nem nagyon mûködne a korlátozás 😊
nemrég újra raktam az windows-t, megújúlt az ip-m, stb.stb., 3 GB-ig mért a chello, utána megállt és nem korlátoztak le, pedig legalább 70 GB-t töltöttem 😊

sry, hogy nem olvasok vissza 😄

rhinoelekes
nemtudom ezt mennyire ismeritek, nem nagyon reklámozzák, de van egy olyan leehtõség a UPC-nél, hogy a közszolgálati dolgozóknak olcsóbb a classic. közszolgálati dolgozó pl, kórházban dolgozók, tanár stbstb.
nekem magyarul
7490 Ft
2,5 Mbit down
0,5 Mbit up

(1 év hûségnyilatkozatot kell vállalni)

Azt nemtom. A duplázást is csak nehezen tudtam kiszedni az emberbõl..

robotnyk
no shit??? uploadot is?
Nekem Chello Light-om van, és Motorola Surfboard SB5101E modemem. Lesz valamikor Chello Light-ra is emelés?
Duplázás.

bertino
duplázás ? inkább csak emelés, nem ?

Most már tuti, éppen jelen voltam egy modemtelepítésnél amikor is kérdõre vontam a szerelõt, hogy mit tud. Megerõsítette, hogy valóban duplázni fognak 😊
Akik most kapnak új modemet(valami embertelen neve van) azoknál már most is 3-3.5-el zakatol a classic.

chello = kábel
nincs adsl
nem kell telefon

CalebJoe
Helló!

A chellónál a kábelnethez meg a ADSL-hez nem kell telefon?
Én is voltam még régen chellós csak már nemtudom hogy is van ez.
FtranX
neketek is hülyéskedik most a net?

15-20% packetlossom van minden irányban. A játékban lagzok, a TS-en akadozva hallok midnenkit.

nekem most telik le a kerek 2. évem...és mindig kérem hogy na akkor jöhet az a szerzõdés...!

de oda kell figyelni mert hajlamosak kokánykodni..mert küldi a csekket...meg a felszolitást is hogy fizesem be..meg irgum burgum..!

igy volt most is..és figyelmeztettem öket hogy na mivan az 1 honap ajándék meg szeretünk tégeddel...??

Ja...!!
akkor is fizessem be majd jóvá irják az évvégén..!
Tudod mit sz@rom le az évvégét és moat nem fiezetek..!
és igy is lett..!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

bertino
bõvebben ?

ranGer2
Van és elég régóta kaki a net kb úgy másfél hete..

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

robotnyk
megyek is be holnap, mert már felemelték az enyémet is, mivel lejárt a 2 év, thx
Elhiszem, de az elmúlt évek alatt egy kezemen megtudom számolni hányszor jártam ott.. Mindenestre a tévéreklámokból nem értesültem ilyesmirõl.

Pedig elég nagy betûkkel kint van az akció a UPC honlapján is.
Tanulságos történet:

A minap gondoltam egyet és felhívtam üfsz-t, hogy lecseréljem a classic szolgáltatásom lightra, mivel mostanában nem használom annyit, hogy megérje megtartani. A reklámokból ugye az ember azt hallja, hogy havi 5990-ért már meg is tehetem mindezt. Természetesen a vonal túlsó végén már kiderült, hogy mindez csak 2 év hûségnyilatkozattal együtt érthetõ, 1 évvel havi 6990, anélkül pedig 7990. Hát mondom csak azért nem fogok 4000-rel kevesebbet fizetni, hogy lightom legyen.

Erre kiderült a következõ:
Ha vállalok még egy évet akkor a drága upc eleneged egy teljes hónapot és csökkenti a havidíjat is 10990-re. Döbbbenet, ezt eddig sehol sem hallottam(természetesen vállaltam).
Ha valaki hasonló cipõben jár nyugodtan reklamáljon egy ingyen hónapért 😊

ez is kábelnet.

4 éve chellozom, és simán megéri.

bertino
eh
chellosok közül volt már vkinek 86.101.x.xxx kezdetû IPje ? <#fejvakaras>

M@TriX
persze, csak úgy kérdztem hátha valaki ilyesmit rendelt...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

bertino
www.upc.hu vagy 1212 telefonon tán 😄
én nemtom

M@TriX
köszi, még a kábelnet és e között gondolkozom, de hamarosan megszülöm 😉
jah nem tudjátok nincs valami olyan akció, hogy mûsoradók és light internetbe egybe?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

bertino
a lightnak épp ez a kis sávszél a lényege (ezt is NSD mondta 😊)) )

kis sávszél kisebb pénzért (mint classic vagy plus)

bertino
amire leirtad, hogy kell (sokkal többre én sem használom)

szal tökéletes, 6ezret simán megér

M@TriX
na az legalább jó hír 😉
a light-ról mi a vélemény?

Borcsa
a telefont nem kell vele megrendelni... fakultativ

engem gyíkká változtatott de már elmúlt