22959
-
#6914 Nem gond :) Van ilyen.
Nah de mostmár tényleg vissza a jó hangulatot a toipikba!
a 200.000userből kb 20.000 nem örül ennek a FUPnak, magyarul minimum 180.000 elégedett felhasználó lesz :)
Megszívták mindannyiunk kedves T-rés ismerősei akik eddig cukkoltak minket, szóval
öröm bódottá' :D
Borg: Márciusban kiderül hogy tényleg HC felhasználó vagyok -e. Szerintem semmi gond nem lesz, és én is teljes mértékben elégedett leszek -.- -
Borg #6913 Én azt mondom, hogy a 250GB kitűnő érték.
Az eddigi korlát 30gb volt 3.5mbit updown-hoz, és azt is 1 évben 1x értem el. Még ha csak a korlátot is 3x-ozták volna a sávszéllel együtt, akkor is 90-100GB korlát teljesen jó lett volna. De lett 250.
Aki ezt is túl akarja lépni, az húzzon a sunyiba béreltvonalra, vagy bérelt szerverre. Az átlagembernek szánt best effort szolgáltatás már így is bőven túlmutat az értelmes igényeken, az extreme 10/1+250gb-jával. -
#6912 Ahhh. Nem tudtam :)
Ezt most jól benéztem... -
#6911 4napja 24/7ben megy a gépem :) Bár netforgalamat nem folyamatosan produkál. Ezekeszerint én extrém felhasználó vagyok :)
Hú akkor figyelnem kell majd nehogy kivágjanak ^^
Fejezzük be. Maradjunk annyiban hogy a FUP eléggé korrekt lett.
Eddig 6Megabitért fizettem amit egy teljes hónapon át ki tudtam használni. Most 20Megabitért fogok fizetni úgy 2hétig ha használhatok... (Bár MO-n kevész szerver van ami bírná a 20Mbitet :)) )
De ez meddő vita :) Te nem győzöl meg engem, én se téged, fejezzük be :) -
#6910 "24/7" Áruld már el ki akarja ennyin járatni a gépét??! Mert a userek több mint 90%-a nem! Amúgy meg ha eddig szedhettél 150-et most meg 250-et nehogy már itt agonizálj! Komolyan vicc az egész.
24/7-ben a szervereket kell járatni a hosting cégeknél. Ennyi pénzért ez simán jó.
"Kérdem én, akkor minek fizetek ennyit érte?" Kérdem én: EDDIG mi a francért fizettél?! Úgy írsz mintha visszafejlesztenék. -
#6909 Erre már írtam. Majd figyelek, lekorlátozom a netsebességem. Simán megoldható. Csak az zavar hogy 250Gb-nál nincs értleme a Professionalban maradni, mert az Extremmel is át lehetne lépni simán, ergo 6-8Megabitre kéne saját kezüleg korlátoznom a 10 vagy 20Megabites netem. Kérdem én, akkor minek fizetek ennyit érte?
Engem ez bosszant, nem az hogy a 6Tb-om nem tudom honapról honapra átmozgatni innen-oda...
Elolvastam megint azt a rész ászf-ben, 200Gbnál küld mailt a chello és ha akkor leállsz akkor no problem. így könnyebb lesz kordában tartani a netet :) -
Tovi #6908 És sajnos úgy néz ki, hogy a dolgozónet átkerült a medium csomagba.... -
#6907 Akinek meg nem fog tetszeni a FUP, az mehet a sunyiba. Nagyon nem tud érdekelni, hogy nem tud terákat megmozgatni a kábelmodemén egy hónap alat. -
#6906 Van új ÁSzF Katt
Benne van a 250Gb -
#6905 Azért, mert valaki benyögte a 250 GB-ot, nem kell készpénznek venni. Még semmi sem biztos a FUP (fair use policy) körülményeit illetően.
JELENLEG NINCS ADATFORGALMI KORLÁT MEGHATÁROZVA!
Mérvadó az ÁSZF lesz. -
#6904 Bond...Bond...te nagyon kiakadtál. Egy szóval sem mondtam hogy nem jobb ez így mint volt, de azért nem ott húzták meg a határt ahol ésszerű lett volna. 24/7 20Megabittel 210Gb-ot tudsz letölteni. És mivan akkor ha csak 12órában megy a gép? Akkor 2,5 napig használhatod a chellot és utána hali, mert nem akarom hogy kivágjanak, inkább kikapcsolom a modemet is.
Persze ez pont az extrém eset, amit ugye épp szűrni akarunk, úgyhogy végülis jogos. Azthiszem majd számolok egyet, és olyanra fogom korlátozni a 20Megabitem, hogy 31nap alatt ne érje el a 220Gb-ot ha maxxal tölt le, bár akkor a feltölést nem vettem bele no mind1...
Arra meg "hogy el tudtátok viselni a 30/60GB-ot" csak annyit tudok mondani, hogy nálam minden hónapban volt MAC csere,szar forgalommérő, szoval én 1x sem voltam lekorlátozva az utóbbi 2évben. Az meg mindent elárul, hogy január hónapban 6Megabittel csináltam 150Gb adatforgalmat(ennek fele up irányba)... No sebaj, majd figyelek... -
#6903 Nem tudom mit hőbörögtök. Ha olyan kurva nagy igényeitek vannak akkor rakjatok be egy gépet szerver hosting céghez és hetente cserélgessétek a vinyókat mobile rack-el. Otthonra teljesen jó ez a 250Gb ha eddig el tudtátok viselni a 30/60-at nehogy már itt sírjatok! Omg elégedetlen népség. Ha meg olyan nagyon veritek itt magatokat az adsl-el akkor fizessetek elő arra! Ennyi! -
#6902 7/7 24/7ben csak felfelé 316Gb-ot lehet fenyomni az 1 megás nettel. Szóval kicsit pff-nek érzem a dolgot, egy olyan 350körül lett volna faxa..
No mind1. (Bár kiaz aki a chellonál 7/7 24/7ben nyomja az upot? xD )
ADSL 150Gb-ról meg annyit hogy az Xternet,Invitel már rég nem méri, és a T-réonlinenak is csak azért van még benne az ÁSzF-jében mert lusták kiszedni. Már egy adsl szolgáltató se rugna ki egy 150gbot meghaladó adatforgalomért. :S -
#6901 ja és az adsl 150Gb-ával szemben :D -
#6900 bőven elég -
#6899 Ha eléred a 100%-ot, az adott hónap végéig lekorlátoznak. -
trigonometry #6898 havi 250 gb untig elég, az már durva ha ezt meghaladod -
#6897 ha ezt átléped, meg is érdemled az szerződésbontást -.- -
#6896 250 GB az adatforgalmi limit chellonal, egymast koveto 3 honap atlagaban szamitjak. ha ezt atlepi vki eloszor figyelmeztetnek, kov. honapban szerzodesbontas
Mondtam én hogy visszatér még a korlát ! -
deicide #6895 Érrttteemm:)
kösz a válaszod!:) -
#6894 28 Nappal később... :) -
#6893 Még 28 nap :'( -
Borg #6892 Nem. A felsorolt értékek amit az adott sávszéllel 1 hónap alatt forgalmazni tudsz MAXIMUM. Szimplán, mert több nem fér ki a csövön ennyi idő alatt ezen a sebességen, ha 24/7 töltesz :)
A FUP korlátai állítólag úgy lesznek, hogy ha valaki 2-3 hónapon át többszáz gigákat tölt le havonta, akkor jön az ejnyebejnye. Ez valszeg nem fix x-száz gb-hoz lesz kötve, hanem statisztikailag megnézik ki a userek azon 10%-a, aki a legtöbb forgalmat generálta, és őket fenyegetik meg. -
#6891 Köszönöm -
#6890 Szerintem a földön nincs olyan ember aki 3.2 terát vagyis 3200 Gigát forgalmaz egy hónapban... de ha te igen akkor egészségedre -
#6889 jó lett az új banner -
deicide #6888 Borgnak a kérés..
Jól értelemezm amit irtál tegnap..a korlátozásrol?
" (20 megával 6,5 TB, 10 megával 3,2 TB vihető át havonta, csak downstream irányban)"
akkor tehát van elméletik korlát vagy is ami rám vonatkozik ezek szerint a 10 mega= 3,2 TB
ez 1 hónap max limitje igaz...?
-
#6887 Még mindig megteheted :O -
1Obi1 #6886 Akkor nagyon lemaradhatott az illető, mivel tegnap kaptam meg a levelet.
Holnap akartam megrendelni az ADSL-t, szóval jól időzítettek.
Ja és lemaradt a....: YEEEEEEEEEE -
#6885 hát, most lebuktunk, viccből írtuk ki a bannerbe :DD -
#6884 pffff -
1Obi1 #6883 Most akkor lesz emelés a chello-nál?Mert nemrég írtam nekik mailt és azt írták hogy nem emelnek. -
Aspyrin #6882 Remek ;-) -
#6881 Ja, képet csináltam belőle, hogy ne foglaljon sok helyet a html kód (max 20000 karakter lehet a banner leírásban). -
#6880 fénysebesség. -
#6879 A régi sebsséges az kép volt vagy nem? :S (csak mert onnan vettem a méretét ennek)
A másikon láttam hogy táblázat volt(nem tudtam egybe kijelölni... ;) ), azért lett kicsi a banner... :)
Jól néztek ki szvsz :)
Azt nézem épp, hogyha már mindeki felgyorsult akkor nem lesz elég a 4x4es táblázat a képre mert 4 csomag van, és valahová ki kell majd írni hogy csomag, sebesség,korlát :S
Nah mind1 van 1 hónapom gondolkozni :D -
#6878 Hehe. A táblázat keretén nem is vettem észre :)
Igen, asszem így már jobb lesz.
ps: melyik bannerem tetszett? Ami még ma is fenn volt? Azok szimpla html táblázatok voltak. :) -
Ha már kép, akkor legyen kövér!
:DD -
#6876 Szerintem ha megcsinálod az lesz :)
Mert én ilyet gondoltam ide, más ötletét nem fogom megvalósítani. Bocs :) -
#6875 Sztem legyen az egész narancssárga-kék, mint a chello logó.
Háttér narancs, betűk kék. Meg egy Pisilő figura aki az ADSL betűszóra huggyant rája.
:))