22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • BigPunisher
    3 hónap ÁTLAGA nem szabad hogy a 250 GB-ot meghaladja (tehát az első hónap 749GB is lehet ha a köv. kettőben nem kapcsolod be a géped:)..igen kicsit körülményes megfogalmazás:)
  • A tumi
    Én a 250Gigás extrém használatról beszélek.
    Ha jól értelmeztem akkor 3 hónap alatt max 250giga adatforgalom a "megengedett",ez után már extrém használat lép érvénybe.
    Tehát ez lebontva havi szinten kb 80giga adatforgalmat jelent.
    Elnézést kérek ha hülyeséget írtam,de én ezt vettem ki az ászf-ből(21oldal).
  • precision
    24 óra folyamatos letöltés állandó maximális 10mbit -et feltételezve, az 105 GB letöltés durván... az extreme esetében :)
  • Tigristank
    Te miről beszélsz? :D
  • A tumi
    Hy
    Ha jól számolom akkor havi kb 80Giga cuccot leht le/fel tölteni.
  • PyRex
    Nálam megint gebasz van: sem index, sem origo nem nagyon akar bejönni, de pl. sg az megy (mondjuk ez a lényeg :)))
  • Mighty
    Jelenleg tényleg elég a 250 giga (kivételek természetesen vannak), de szerintem minden ISP-nek gyorsabban kellene reagálnia az elterjedőben lévő multimédiás tartalmak növekvő sávszélesség igényére, ebből adódóan a megmozgatott adatmennyiségre. Nagyon elterjedőben van az online TV, rádió, stb és ha egy közelmúltban megjelent tanulmányt veszünk alapul, ami azt mutatta ki, hogy a videomegosztó oldalak, élén a youtube-bal, elég nagy százalékát teszi ki a http forgalomnak globálisan.

Összegezve, ahogy az elején is írtam, jelenleg sok mindenre elég a 250 giga havonta, de idővel kevés lesz, mint ahogy pár éve elég volt 10-40 gigás hdd-ket venni, manapság már a 400 gigás is kevés lesz.
  • Robikas
    a 250giga bőven elég kel lhogy legyen midnenkinek :)
    eddig sírtunk a 15-30 gigás korláton, még a végén Mo.Organnak igaza lesz, hogy semmi sem elég :)
  • Zsoltika 007
    Húhh akkor már értem hogy miért csak 120-al jön a file mikor van rá 100+ seeder.
  • PyRex
    Én egy hónapban netlimiter szerint max 200-220gb-ot töltök (lefel) de akkor abban olyanok vannak, hogy mondjuk 4-5 évad sorozat stb. amit az ember eccer letölt aztán a következő hónapban már nem. szerintem bőven jó a 250gb, ráadásul ugye a hálózaton belüli forgalomhoz is kell kábel meg eszközök, szóval valamilyen szinten érthető
  • precision
    igen olvastuk, és sztem is bőségesen elegendő 250 gb
  • Borg
    Azt is olvastátok amúgy, hogy ezentúl nem csak a hálózaton kívüli TCP forgalmat méri a mérő, hanem mindent?
    Tehát hálózaton kívül/belül egyaránt, TCP-t, UDP-t, ki/be mindent. Kivéve a modemkommunikációs jeleket persze, amit a modem bonyolít a hálózattal.

Igy azért ha valaki eddig pl 20gb-ot forgalmazott egy hónapban, az ugyanolyan használat mellett már nem 20gb lesz. (ugyanakkor a 250gb korlát bőven sok még így is)
  • Aspyrin
    Nyet.
  • PyRex
    csatlakozom, néha nagyon nehezen indul be a dolog :)
  • NeoMaN
    Ja, én is észrevettem, hogy a weblapoknál néha gond van. Amúgy qúvára leült a totyik, most 03.01.-ig mindenki sziesztázik aztán 1500komment/nap.
    :))))
  • Borg
    Néhány szervernél én is észrevettem, de nem globális a probléma.
    A legtöbbre még mindig megvan a 300+kb/s.
    Valszeg csak egy router megpusztult valahol.
  • precision
    az utóbbi pár napban elég labilis a net sebessége, weblapok alig akarnak bejönni, ftp -kre alig akar felmászni a tc...stb. másnál is van ilyen? bp 8. ker
  • Zsoltika 007
    Srácok! Ez tök jó de pls maradjon ez a chello topik.
  • Hellhammer
    Ektomorf no komment (mióta a Nuclear Blast úgy nyomta őket, hogy "hungarian gipsy kings" azóta duplanulla számomra, mert előtte sem volt más csak Sepu klón). Egyébként volt már Wacken, Rock am Ring, Aerodrome és idén remélem megint összejön Wacken meg Bécsújhely.

Amúgy a #6975-höz hasonlót írtam én is nemrég. Kicsit furcsállom, hogy az eddigi 3-4000 Ft-os kedvezmény ennyire elkopik majd. Szinte nem is lesz különbség a kedvezményes meg a sima szerződés között.
  • DjDano
    Valaki azt mondta hogy a dolgozónet és a közalkalmazotti kedvezményes net két különböző dolog. Előbbit ugyanis teljes egészében a munkáltató fizeti.

Teljesen összezavarodtam, én eddig 7200-at fizettem a kedvezményes Chello Classicért, akkor most ebből médium lesz és csak 700Ft-al lesz olacsóbb mint a normál előfizetés? Vagy Extreme-re változik?

• bakvarnyu
    Melyik fesztiválra jársz te?Egyébként már rég nem Csihart kell emlegetni hanem az Ektomorfot haha
  • PyRex
    csak a "múlva" hiányzik :D
  • schrank
    akkor legalább oda biggyeszthettettetek volna egy tonlájnos A K Á R -t
  • HunnernesKonge
    Hellhammer: Engem ütöttél ki, sg fórummotor sajátosság, semmi gond :D

schank te helisek réme: Ott van bannerba kezdi el a UPC nem elég?
  • Hellhammer
    Uhh. Kétszer ment :( Moderátor törölheti az egyiket (vagy akár mindkettőt, ha tényleg nagyon OFF lett)
  • Hellhammer
    Na akkor OFF :)

Nightwish nekem abszolút nem jön be, az ének nélkül totál színtelen alap metál. Azért van ott az oldalamon, mert a zenekarunkban az énekes egy lány lesz, és kellett valami szám amit próbaképp össze tudunk dobni, hogy meghallgassuk, hogy jó lesz-e. Aztán a Nightwish-től mindenkinek elment a kedve és inkább Lacuna Coil-tól lesz a próbaszám :)
    A Mayhem-et érintőlegesen ismerem, igazából egyik albumukat sem hallgattam végig, csak van pár szám ami bejön. Meg azért érdemes ismerni kicsit, mert ilyen külföldi metálos körökben (pl. valami nagyobb kinti fesztivál) ha furcsán néznek arra, hogy mi az a "Hungary" csak meg kell említeni, hogy Mayhem + Csihar Attila + Hungary és egyből te leszel a zisten (a Mayhem legkultabb lemezét Csiharral vették fel) :)

OFF vége.
  • schrank
    azért a bannerban feltüntethetnétek ezt a minimumosok meg médiumososok plusz 30 nap variációt is
  • PyRex
    pedig nightwish... hmm! :D bár most, hogy lecserélik az énekescsajszit, nem tudom mi lesz, reméljük marad a színvonal.
  • bakvarnyu
    =) jó van nekem nyolc de furcsa.Mondjuk egyiket se szeretem.
  • Hellhammer
    ???
    Megnézted a profilomnál a weblapot? Ne abból következtesss ;)
    Tudom, hogy a Hellhammer a Mayhem dobosának neve, és totál ellentétes a nightwish-el (ráadásul én gitározok). Ha gondolod privátban elmagyarázom a dolgot, de ez nem idevaló.
  • NeoMaN
    "Ha ez nem megoldható, akkor fizeted rendesen a netet és havonta beviszed a cégedhez a számlát igazolásképp, akik aztán a folyószámládra utalják át az igényelt összeget. "
    Nálunk is így lesz.
  • bakvarnyu
    mért Hellhammer a neved ha nightwist hallgatsz:(
  • schrank
    ez az utólag fizetős dolog lehet hogy lehetsége mert a vidékiek bérletét is így fizetik utólag
  • Hellhammer
    Nálunk tavaly óta van cafeteria rendszer, és abban lehet internet használati díj támogatást is kérni. Én csak idén igénylem, mert tavaly még nem az nevemen volt az előfizetés. Sztem cégtől függ, hogy hogyan működik, de nálunk úgy van, hogy választasz egy összeget, ami akár havonta más is lehet, és a cég köt egy szerződést a szolgáltatóddal ha lehet. Aztán utalják oda az általad választott pénzösszeget, a netszolgáltató meg annyival kevesebbet számláz neked. Ha ez nem megoldható, akkor fizeted rendesen a netet és havonta beviszed a cégedhez a számlát igazolásképp, akik aztán a folyószámládra utalják át az igényelt összeget. Nálunk így megy, nemtom nálatok hogy lesz.
  • Scooby87
    thx...
  • scs17
    huh ez egy jó kérdés és engem is érdekelne
  • K Ace
    Ugye classic-nál, és plus nál márciusban, ligh, és standard-nál pedig áprilisban változtatnak. Viszont light-nál, és a standard nál a forgalmi keret eltörlése is csak áprilisban lessz, vagy az márciusban, és csak a sebessség növelés lessz április környékén?
  • schrank
    nálunk pont márc. 1-től lesz ilyen cefeteria vagy mi a ...szom és annál választható a net is mint lehetséges alternatíva és arra szeretném kérni a szakértő urakat hogy ebbe a rendszerbe beletartozik a upc is
  • Borg
    A dolgozónetes classicot mediumra emelik csak fel, nemtom mit nem lehet ezen érteni.
    Akármit kötögetsz, akármikor a dolgozónet akkor is max medium lesz később.
    A mostani dolgóznetesekét sem emelik fel extreme-re.
  • Tmac
    Akkor mostantól ez a közalkalmazott dolog a medium csonagra fog vonatkozni? És mi van akkor ha én március elött kötök egy ilyen kedvezményes közalkalmazotti szerdődést akkor nekem 1 évig extreme-m lesz? Mert ugye ha márc elött rendelem akkor még a classic lenne és nekik azt kéne emelni. Morgen te erről mit tudsz?