UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FtranX
de ha visszamondom a chello-t, és ezt megteszik még mondjuk 5000-en, akkor valszeg arra külföldön is fel fognak figyeleni.

Mighty
Amilyen sok idõm van otthon internetezni, nem vettem észre szakadozást, lassulást. Letöltéseket, ha netán elindítok néhanapján egyet-egyet, nem figyelem árgus szemekkel (már csak azért sem, mert éjjel elketyeg magában), hogy jön-e max. sávon vagy sem.
WoW-ozás közben sem vettem észre semmi különöset.

Ja, és mindez Újpesten, egy az uszoda mögötti házban.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

bertino
hö KKM...

mellesleg nekem nem volt, és elég rendesen kihasználják itt körülöttem a sávszélt, meg én is kihasználom a light-al, mert ezzel is lehet havonta olyan forgalmat produkálni, mint classic-al (septemberi forgalom: 79GB le, 26GB fel)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

mrzed001
Szóval mellesleg nem igazán mûködik, mint az elmúlt 1,5 hónapban.
Nállad valami extra durva a szokásostól eltérõ szakadozás, lassulás, .... valami komoly gond volt ????

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Mighty
Már minek tenne le többet (gondolom nem két fillér egy ilyen eszköz), ha tud élni a korlát adta lehetõséggel (ami most mellékesen nem igazán mûködik)? 😊

mrzed001
Nos, személy szerint nem szoktam átlépni a 25 GB-ot :p
De miértisnem ?
Nem nézhetek online TV-t, mert az forgalom ám a javából (meg a hõnszeretett UPC ugyebár baszik sajátot indítani)
Nem videotelefonálgathatok (esetleg videokonferencia), mert forgalom ám de rendesen
VoD ugyebár nincs, úgyhogy marad a torrentes megoldás

De mielõtt gyökeresen rossz elképzelések rögzülnek, egy valamit azért nem szabad elfelejteni !
Te játszani nagyjából 18-23 között fogsz ami a csúcsidõnek számít sztem.
Tök mindegy, hogy mekkora a korlát, a legtöbben miután hazaérnek kapcsolják be a gépet és kezdenek el letölteni pont ebben az idõszakban. A legtöbben akik sose lépik át is fõleg ebben az idõben töltenek le, szóval attól hogy mûködik a korlátozás nem lesz jelentõsen jobb neted.
És nem a szerencsétlen elõfizetõket kellene b.sztatnod, hogy hogy mernek tölteni, hanem a JúPC-t, hogy miért nem tesz le több fejegységet úgy mellékesen <#ticking>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Az a baj, hogy hiába magyarázod el neki, mert amíg "erõszakkal" nem korlátozzák le, addig õ szarik rá, hogy másoknak hogy megy a netje.
bertino
jolvanna hát..^^ 😊

Mighty
Hidd el, ha nem lenne a korlát, tapasztalnál ilyet. Volt ilyen idõszak és nem kivánom, hogy megint elõforduljon (packet loss, 200+ pingek nem éppen leányálom annak, aki online játékokkal tölti az idejét).

Mighty
Így van. Ha teszem azt, az egy fejegységen lévõ összes chellos töltene ezerrel, igencsak belassítanák egymást, míg ADSL oldalon ez nem jelent problémát.

mrzed001
Ez elég gyenge magyarázat, végülis a fürtök számának növelésével chello-nál is kivédhetõ lenne egymás sávszéljének lefogása ugyebár 😊
Meg aztán ott a tapasztalati tényezõ.
Valakinek voltak nagyobb fennakadásai (nemmegy, nemjön szokott helyrõl ahogy szokott ....) az elmúlt 1,5 hónapban ???
Nekem speciel semmi BPXIV

hozzá nem értõk megint osztják az észt!
A korlátozás a kiépítés jellege miatt van! Míg az ADSL hátrány, hogy minél messzebb vagy az erõsítõtõl (telefon központ) annál kisebb az elérhetõ sávszél. Addig Chello-éknál az egyszerre fentlévõ felhasználók csökkentik a sávszélt. Ezért van az, hogy korlátozás van, aki õrülten töltöget attól elveszik a sávszélt, hogy más is neten maradhasson. Lásd a múltkor már mellékelt, érdekes scannelésû ábráim:

mrzed001
Nem értetted a finom célozgatást 😊
Magyarán ugyanolyan kb mindkettõnek a kiépítettsége, ADSL-nél mégis engedik a korlátlant (illetve T-ohonya 150 GB/hó sztem már azért eléggé súrolja a korlátlan fogalmát, bár még ez is csak kb az elméleti max 1/3-a)

tomsolo
adsl-en hol korlátlan a letöltés ??????????????????????

akik ezt hitték - nagy letöltõk - azokat tudtommal tékomék szó nélkül leválasztották....

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

robotnyk
ha a félévenkénti sávszélemelgetést bírja, akkor a korlátlan töltést is bírnia kellene, fõleg ott ahol normális fejegységek vannak
Balumann
Sõt inkább a forgalom mérés akadályozza a netet, mert azzal van baj sztem állandóan, hoy elromlik, aztán megkell szakítani a felasználóknak a netet, mert megkell javítani. Ha csak szabad "vonal" lenne és mindenki tölthetne amenyit bír, sztem nem lenne ilyen hogy megszakad a net 10 percekre. (gondolom xD)
Sztem azért mûholdas teknikával sokkal többet bír mint az ADSL sebesség és adatkorlát szempontból is.

Balumann
De akkor mér van hogy nem mindenhol van korlátozás, hoygha terheli a szervert ha sokat töltenek?

bertino
nincs az ADSL se vlszleg fullosan jól kiépítve, nem csak a chello problémás...

mrzed001
Végülis igazad van, az a hülye aki használja amiért fizet, és nem az aki csak böngészni veszi meg a szolgáltatást <#idiota>
Az, hogy "állítólag" nem felkészült technikailag a sok letöltõre csak annyit jelenthet, hogy míg ADSL esetén elég állítólag rendesen kiépítették a hálózatot, ezért ott "korlátlan", addig itt az állítólag "gyengusz" kiépítettség miatt korláttal kell lefogni a usereket.
Bár állítom hogy nem kellene, végülis láthattuk hogy ~1,5 hónap nem mérés ellenére -azaz mindenki töltött mint az állat- szépen ment a háló.
Szivatás ^ 3 ???

Borcsa
off: <#banplz>

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

Valszeg nem is lenne korlátozás, ha a Chello rendszere technikailag alkalmas lenne rá, hogy mindenki többszáz gigákat töltsön le szabadon. Dehát ehhez gondolkodni is kellene ugye.
Persze ha más földjére dobod a szemeted az nem érdekel, amíg a tiéd tiszta. Ha te úgy gondolod, hogy 100gb-ok letöltésével nem érdekel, ha kibaszol más chellosokkal, akkor nincs mirõl beszélnünk.
Én tegnap este óránként szakadtam 10 percekre. Este jött is az infó, miszerint "tudnak róla, hogy valami gáz van".
nem a magyar részleg felelõs a forgalommérésért, nem náluk van ez a felület, szóval semmit nem tehetnek.

Balumann
Sztem a UPC-sek is tudják hogy nem megy normálisan a számláló, nemhiszem hogy eddig csak úgy hagyják így. És nemhiszem hogy azért csinálják meg mert itt panaszkodunk 😄...
A másik sztem a rendszer nem úgy megy, hogy ha valaki sokat tölt és nem korlátozzák le, terheli a másikét, hisz ha jól tom külföldön nincs letöltési korlát.
Én mondjuk még egyszer nem értem el a 30 gigát, engem annyira nem érint ez a letöltési korlát meg számláló, 23 giga volt eddig a rekordom...

FtranX
Aki masszív letöltõ akar lenni, az jobb, ha ADSL-t köttet be. Akire pedig csak néha jön rá a letölthetnék, attól sztem nem kell sajnálni azt a pár plusz gigát. Ha majd anyáznak a gémerek (mint pl. én) akkor valaszeg meg fogják csinálni a forgalommérõ rendszert.

amúgy most 5 percenként szakadok...

EvilDevil
az ilyen "mintaemberek" mint te a legnagyobb sumákok...

Olastam már nem egy hozzászólásod...határtalanul nagyképû és bunkó vagy... persze lehet hogy csak ezzel próbálsz valamit ellensúlyozni.. az ilyen embereket messzirõl elkerülöm az életben,,,

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Balumann
nekem 6 gigát mutat, most töltötem le 2 nap alatt 12 gigát (és elõtte is). Mondjuk a 30-hoz még akkor is messze vagyok, engem a túllépés szempontjából nem nagyon érint.
De ha nem mûködik rendesen amúgyse a mérõ akkor minek erõltetik <#wow3>

Balumann
ha letölti valaki az 5/30/60 gigát, akkor lelassul, hó elsõ napján meg felgyorsul elvileg

bertino
<#fejvakaras> hm, akkor sry, én erre emlékeztem

PyRex
Hmm...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

ha az én 2 gigás forgalmamhoz hozzárendelnének egy lekorlátozott 60ast, igencsak nagy balhét csapnék!

mozesapo
Adatbázis hiba van a mérõnél, nem jól rendeli hozzá az adott ip-n történõ forgalmat a megfelelõ felhasználóhoz. HWSW-t olvasgassátok, már rengeteg embert lekorlátoztak, volt olyan is, hogy a mérõ szerint korlátozva letõltött 1 nap alatt 4GB-t. Hogy akinek keveset mutat az oldal az örüljön neki.

PyRex
de

robotnyk
adott hónapra vonatkozik a korlátozás
Nem úgy van, hogy annak a hónapnak a végéig, amelyikben átléptem a határt?
bertino
köv hónapban jár a korlátozás...

Nekem rendesen mér a chello...(chello light-val) letöltöttem ebben a hónapban 16Gb-ot<#wow1> de még nem korlátoztak le úgy hogy tényleg valami gáz lehet!!!

Super DANTE
Azt tudod, hogy milyen frekvencián jön?

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

PyRex
eszedbe ne jusson telefonálni. megõrültél??? 😊

Borcsa
nekem is ez a bajom... de nem akarok nekik telefonálni, mert évekbe telik mire élõ ember kerül a vonalba.

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

PyRex
én az elmúlt 2,5 hónapban már megszoktam 😊 Jó lenne, ha nem kéne VISSZAszoknom a rosszféle mérésre 😊))

mrzed001
Ezt sztem meg tudnánk szokni 😊)))

Nekem is csak ennyit ir 😊
PyRex
dettó. 1 / 1000 -re tippelek... 😊

mrzed001
Kb 1/100 - 1/1000-ét, de méregeti nekem a forgalmat.
Ez persze elviselhetõ arányszám :pppp

Székesfehérvár
PyRex
Hányadik kerület? Vagy milyen város? 😊

hehe
tomsolo
ebben a hónapban eddig 164mb volt az adatforgalmam...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Igen persze, és Budapest sem a te 1db eldobott szemetedtõl olyan dzsunka amilyen.
Majd ha kijártad az ovit remélem változnak a nézeteid.