UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mo.Organ
smtp.chello.hu
pop.chello.hu

ezeket kell beírni

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

mohojojo
opsz még elfelejtetem hozzá tenni hogy a levelezés rendesen mûködik nektek ? mert nem igazán tudok fogadni leveleket pedig rendes chellos smtp adtam meg a kliens nek

mohojojo
Mert kedves kis helyi szolgáltatónkat érthetetlen okok miatt kitúrta... ténleg érthetetlen ugyan is volt rá kerslet, rendes magyarázatot se adtak ... 😞
lehett választani ( Chello Vagy Invitel ) na most én a kettõ között vagyok mert lista áras netet kötöttem be .. mind e közbe megjeletn egy harmadik szolgáltató egy Mikros ... de arról sokat hallottam szóval marad ez a kettõ

Mo.Organ
második hónapod? 😊 Kiváncsi leszek majd hogy tavasszal milyen forgalmat generálsz addig.
Persze ha most akarod bepotolni az elmúlt húsz évben forgatott filmek letöltését, akkor biztos nem lesz elég a limit, de akkor nem is chellot kellett volna választanod.
Ha már itt tartunk, mért a chellot választottad?

mohojojo
igen Chellos de csak most kezdtem ez a 2 hónapom 😊 a hivatalos Chellos mérõre gondolsz ?

Mo.Organ
te chellos vagy? Mert ha igen akkor belinkelnéd az ez évi letöltési táblázatodat?

mohojojo
Én úgy értettem, hogy szerinted kevés ember HC töltõ a chellonál és mindenki bele fér a csomagjába, illetve nem tudod elképzelni hogy mi az isten nyilát lehet tölteni ( ha már széttöltötted az agyad 😊 )hogy ne legyen elég a limit.

Erre én válaszként: akik sokat töltenek épp emiatt nem chellosok vagyis alig vannak HC Chellosok ugyanis ilyen nincs a limit miatt max Lehasználtad a havi limited az kész.

Miért alacsony a limit ? mert pl ha nem nézek TV t mert nem lehet elviselni amit sugároznak (tisztelet a kivételnek) akkor pl filmeket tölthetnék illetve sorozatokat esetleg játékokat vagy zenét stb de ezt nem kell ecsetelni és ha szépen össze adjuk igen csak 30 giga fölé kerekedik a rendszerességgel töltött adatatok mennyisége és ha esetleg torrenteznék akkor bizony vissza kell tölteni vagyis máris pl 60 gigából 30 lett ... és akkor a HD filmekrõl nem is beszéltem ... de persze igazad van hogy az átlag felhasználó mail eket néz meg böngészget és nincs baj a szolgáltató limitjével.

Mo.Organ
Vagy te nem értetted amit írtam, vagy én nem értettem amit most írtál

mohojojo
1% ? ez meglepõ adat ezek szerint "a töltõk" nem chellosok
Iletve simán le lehet söpörni a limitet de ezt hagyjuk nem vagyunk egyformák szerencsére.

Mo.Organ
Megtörtén már a családban hogy integetett a rokonnak az adsl. 120 GB után.
Rögtön az elsõ alkalommal.
Indoklás is volt hozzá.

Ami nem igaz nem írom le. Hazudni nem szokásom, azzal én nem égetem magam.
De kinek a pap kinek a papné.

Count Adyn
Na ja, azért a chello light nál az 5 giga kevés tud lenni havonta, ha kell valami dvd pl ami csak külföldi torrent oldalon van meg az már 5-6 giga adatforgalom mig leszedi az ember:/

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

bertino
ugy helyes, hogyha valaki a t-online-nál kötött ADSLt, akkor 150 GBnál szolnak, utána pedig integetnek...

"Nem mindig az olcsobb a gyorsabb és a korlátlan a megbizhatobb."

ez viszont teljesen így van, néhány kivétellel

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
"Ha valaki elõfizet egy adsl csomagra és ott kezd el töltögetni rengeteget akkor figyelmeztetés nélkül szerzödést bont a szolgáltató a kuncsaftal."

ez mostmár nem igaz 😊

Mo.Organ
Utoljára mondom el egyszer és mindenkor. A limit értéke az összes elõfizetõknek csupán az 1%-ak okoz problémát. Kiváncsi lennék arra, hogy mi a picsát lehet letölteni éveken keresztül úgy, hogy a korlátot elérje az ember. Hónapok alatt megunja az ember a sok értelmetlen letöltést. De tegyük fel, hogy valakinek a legfontosabb hogy mennyit tölthet le. Ha valaki elõfizet egy adsl csomagra és ott kezd el töltögetni rengeteget akkor figyelmeztetés nélkül szerzödést bont a szolgáltató a kuncsaftal.
Csak ez a kisbetüs részben található amit köztudottan nem igazán olvasnak el az emberek.

Gondolkozz ember melyik szolgáltató nézné jó szemmel, hogy eszméletlen mennyiségü adatforgalmat generálsz? Vagy mondjuk úgy minden hónap ~500.000 elõfizetõ. <#fejvakaras>
Nem mindig az olcsobb a gyorsabb és a korlátlan a megbizhatobb.

mohojojo
és ha ezeket az okokat biztos kizárjuk ? 😊 Nem a "Cég" nél van gubanc ? Mert õõõ elõfizetésen gondolkodok, ha továbbra is fennálna ez az állapot meg is kötném, viszont a limit igen csak rosszul esne .. és akkor inkább mást kötök ...

Mo.Organ
Persze, ha lejárt a hûségidõd, akkor természetesen menj be, és kössél egy új hûségnyilatkozatot. Akkor újból akcióban kapsz mindent.
Nehogy már a listás árat fizess. Na sipirc be hétfön reggel az ügyfélszolgálatra.
<#awink>

Met
ez viszonylag állandó jelenség😊 az az oka, hogy van egy bizonyos átfutási idõ amig az oldalon is jelentkezik az adatforgalom és egy másik fõ ok, hogy ha chello-s embertõl töltesz (vagy õ tõled) akkor az nem számít bele az adatforgalomba mert hálozaton belül vagy

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

mohojojo
értem akkor szerencsére nem egyedül vagyok ezzel a " bajjal" ... illetve a következõ kérdés : hogy nem lehet tudni meddig tart ez az állapot?

... illetve mi az oka hogy ilyen eredményeket mutat ?

Met
nekem nem mér rendesen 😊
az oldalukon 11 giga van saját mérés 23 giga
de pszt😉

mohojojo
Sziasztok!

lenne egy olyan kérdésem hogy nektek a Chello rendesen méri a forgalmat ?

Met
Lehet most hûségnyilatkozatot kötni? Az elõzõ már régen lejárt és most tizenezer forint úgy meg csak 8k lenne

bertino
az oldalon azt írják nincs, de még nem kérdeztem mennyit garantálnak és, hogy valóban korlátlan-e

bertino
igen, az volt, nem véletlenül volt annyi hepciás bajom vele 😊

azért fizetem ezt, mert ha 512es kapcsolattal elvoltam, akkor 1mbit is bõven elég, fõleg korlátlanul (de itt hangsulyozom, hogy én csak azt töltöm le, amire szükségem van) de azért ez az adatmennyiség biztosan nem 5 GB lesz
nameg csak azért, mert csak ezt fogom tudni fizetni

a fórum továbbra is fav marad természetesen, aggodni nem kell, lehet, hogy ugyanugy fogom ezt is szidni, mint nemrégen a korlátot 😉

Mo.Organ
Csak az a bántó hogy itt szidtad a chellot, hogy mennyire kevés a letöltés , de nem mondtad, hogy lightod van. Igen ott csak 5GB a letöltés, de a lightnak nem is az a feladata hogy forgalmat generáljon rajta az ember.
A light lényege a mindennapi levelek és az interneten való böngészés elõségítése, kedvezõ áron.
És ahogy nézem most sem arra a nagy letöltési sebességre vetted rá magad az adsl-nél.

Mondtam ha megtartod a lightot, vagy váltasz nagyobbra akkor segíteni fogok neked hogy a letöltési korlát ne legyen akadály neked.

Azért majd gyere be a ide a fórumba és majd mesélj nekünk milyen is az adsl mert én kiváncsi vagyok rá, de komoly mondom. <#crazya>

Mo.Organ
Igen mondjuk neked ez most elöre lépés lesz, mert ha jól tudom light-od volt.

Chello light
Chello standard
Chello classic

PyRex
Ár / sebesség arányban fele, mint a chello. Legalábbis én a chello plus-hoz hasonlítok 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

bakvarnyu
azoknal nincs korlat se mi?

bertino
hát... igen, el 😊
t-com felezõ dcs. + TVnet ADSL 1024/192 5kért

Mo.Organ
akkor most elmész? Kár, most hogy így belemelegettünk a beszélgetésekbe.

Te és milyen fajta lesz az új neted???

bertino
most korlátolt életemben utoljára a chello <#smile>
gondoltam beírom, ha már összesen 4 évig voltam elõfizetõk sorában <#bee1>

Met
<#fejvakaras>

Mo.Organ
valakinek gondja volt, feltette a kérdését. Meglett válaszolva és kész.

Met
miért volt ez?

Mo.Organ
. . . és az élet csak megy tovább, a rögös kis utján . . .

Met
na, reseteltem a modemet és van net regisztrálás nélkül, új ip-t kaptam

bakvarnyu
ja

Met
jó persze, csak ezalatt a 4 év alatt nem volt még ilyen<#fejvakaras>

Ezek gyíkok.A Majomparádénak persze lehet email-t küldeni.Na mindegy köszi szépen.
bertino
ha nincs reg az oldalon, akkor nincs
ennyi

hogyhogy nem lehet regisztrálni?Nem azért van ,hogy minnél több számkivetett chellos regisztráljon?
bertino
sehogy

Csá emberek nem tudjátok hogyan regisztrálhatok ide:http://chellobay.dyn.hu/?
bertino
regelj ujra természetesen, ha azt akarja

Met
Ma gép bekapcs, és azt írja, hogy az internet kapcsolat nem elérhetõ, modem és kártya regisztrációhoz katt ide.
Nem cseréltem se modemet se hálókártyát.
Ilyenkor mi van? Átmeneti hiba vagy újból kell regisztrálni valamiért?

Match
Az ügyfélszolgálat szídásához odaírtam hogy az a bajom vele, hogy ha nem vagyok az ügyfelük, akkor nem tudok sehogy sem egy emberrel beszélni, hogy megkérdezzem tõle hogy mi kínom van.
Az emailre pedig még most sem érkezett válasz, tehát tényleg elég lassúak...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Mo.Organ
Inteligen kérdésre inteligens válasz. Amúgy szívesen

Match
köszönöm az intelligens válaszodat...

Mo.Organ
"Írtam nektek ide, de rá kellett jönnöm hogy az országban a legszarabb fórumába írtam be."

Ezért választ nem adunk. <#mf1>

Match
arról nem is beszélve hogy a szar ügyfélszolgálatot úgy értettem hogy egy emberrel se tudtam beszélni, mert csak mondja a gép az info-kat amik engem kurvára nem érdekelnek.

Valaki tud valamit reagálni a #4696-ra?

bakvarnyu
Az internet resszel nekem sincs gondom, hat meg ha korlat se lenne.