22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • PyRex
    valaki nyögje már be az összes chello-s ip tartományt :)))
  • PyRex
    mindjárt megnézem ip filterrel...
  • Munch
    Hát én nemtom mit látsz, de sehogy sem barátságos ez a dolog a torrentezőkkel. Remélem csak a fejlesztgetés miatt van még...
  • Aspyrin
    Nemték.
  • PyRex
    nem felugrik 30-ra, hanem addig 30-cal tölt, ameddig a chello-s seederek nem kapcsolódnak.
  • Aspyrin
    1200Kb/s-el töltök esgéről :O
  • Munch
    Azért, mert hirtelen felugrik 30-ra a jobb pingtől, attol az még nem 30.
  • Aspyrin
    ööööö....

Még mindig eksztrém... Kicsit magas nem? :)
  • PyRex
    Ha marhaság, akkor mondd már meg nekem, hogy miért van az, hogy ha elkezdek letölteni és még NEM csatlakozott a utorrent sok chello-s ip-hez, akkor simán jön 30k-val máshonnan is. De ahogy sok chello-s seederhez csatlakozik, egyből leesik az előbbi helyekről 2-3k / sec-re...
  • Met
    írták, hogy a limitbe ezentúl a hálózaton belüli forgalom is bele fog számítani
  • precision
    :PP
    thx, logoműhelyben készült
  • bakvarnyu
    ő úgyis tagadni fog mindent
    arra gondolok ez nem-e a korlátozós időszak hagyatéka lehet, nem ezzel akarták segíteni, hogy később érjük el a limitet?
  • Sikoly85
    na majd ki probálom én is. ugy is van még tölteni valo:D
  • Aspyrin
    Váó, végre egy értelmes logo :P
  • Aspyrin
    Közkívánatra! :)

eksztrém
  • precision
    Mo.Organ, mondhatnál vmit, portokat korlátoz a upc? Vagy vmi ip-filtert rakott be?
  • precision
    hát eddig jópár tucat torrentet próbáltam ki, és mindehol a nem chellos ipkről max 8k -val jött...
  • Sikoly85
    Ez most azt jelenti hogy a chello lekorlátozta a torrentet?
  • bakvarnyu
    a kurva életbe
  • Munch
    Asszem látszik a határvonal letöltési sebesség szerint elrendezve.
    Ennél már semmi nem egyértelműbb.
  • Munch
    Ez egy durva marhaság. xD
    Csatlakozik a seedekhez, akitől jönne gyorsabban, attol fog is gyorsabban jönni. Ennyi. Az a durva, hogy teljesen látszik, hogy mindegyik egyéb vonalrol ugyanannyival jön, és nem lépi át azt a sebességet.
    A fenti két ip meg egyszerűen bérelt vonal a chellotol. Van oan is.
  • precision
    Mo.Organ -ék lebuktak?
  • PyRex
    Ez minden esetre izgalmas :) Úgy látszik, hogy a chello-n belül is torrenteznek, a felső 2 szerver is chello-s ip... :)

• precision
    én is pont erre gondoltam
  • PyRex
    Nemtom, nekem meg az az érzésem, hogy ezt nem a chello, hanem maga a torrent kliens csinálja. Szerintem azoknak a seedereknek ad nagyobb prioritást, amelyektől eleve gyorsabban tud tölteni. Mivel amikor pl. elindítok egy letöltést, csomó adsl-estől, meg normál szerverről is jön simán 30 kbyte feletti sebességgel, aztán ahogy csatlakozik a chello-s seederekhez, egyből leesik a többi seeder sebessége. Ezt úgy lehetne kipróbálni, hogy egy ip filterrel a torrnet kliensben kizárod a teljes chello-s ip tartományokat és így elkezdeni egy letöltést...
  • precision
    Ircen, dccn keresztül egyik haver most küldött át vmit és 50kval jött tőle (512-es upja van), t-online adsl, szal ez egyre furább, lehet hogy csak torrentnél korlátoz? Ezt már tényleg kizártnak tartom.
  • Munch
    A monornet-adsl teljesen chellos vonalat használ.
    Szervere válogatja. T-onlinetol nálam most fix 3K/s max, atw-s serverről 30 K/s, chellotol amennyit bír, miskolci kolesz vonalrol szintén 3K/sec.
    Beleszól itt a upc a torrentezésünkbe erősen. Remélem nem marad így, mert akkor itt a bukta a 10 mbitben.
  • precision
    ok
  • PyRex
    A monornet adsl-esektől is jön - tudom, hogy van köze a chellohoz.
    De megkeresem azt a torrentet, amelyiknél volt az a szerver, amelyikről rohadt gyorsan jött...
  • precision
    viszont most jópár torrentet kipróbáltam, és mindenhol a chellos userektől jön csak 8k felett, úgy hogy nem érem el a max sebességet, szal jöhetne többel is...tényleg érdekes
  • PyRex
    Ez hülyeség, nekem csomó szerverről jön több 100 kbyte/sec sebességgel. Volt interware-es szerver, amiről 250-nel jött a cucc. Szóval már itt bukik az állításod. UPC nem tudja bekorlátozni, ha titkosítva van...
  • precision
    ezt kizártnak tartom...mindjárt le is ellenőrzöm egy másik torrenttel
    ehhez sztem joga se lenne a UPC -nek
  • Munch
    Valaki felfogja amit mekegek?
    Nem te korlátoztad be, hanem a UPC.
  • precision
    ha arra célzol hogy vmi ipfiltert v. hasonló izét használok, akkor tévedsz
  • Munch
    Ezen is teljesen látszik, hogy chellon kívüli vonal 8K/s-re van korlátozva...
  • Munch
    Hoppá, kép lemaradt.
  • Sly06
    hát nekem márc1 óta a torr letöltési seb a felére csökkent :S remélem hogy a buherálás miatt..
  • Munch
    Akkor figyeld meg a torrenteknél a peer listát. Teljesen egyértelmű, hogy mi a helyzet. Ha lehet, akkor olyannál nézd meg, ahol weben keresztül látod a peer-eket. Nem csak adsl-ről, szerverekről sem tölt gyorsabban.
    Például itt egy, az aláhúzott sebességnek max 400-nak kellene lennie, és max 30-al jön. (Tudom, hogy 400, én állítottam be annyira a serveren.)
    Chello most nem látszik, de figyeld meg, hogy csak chellostol jön gyorsabban. Korlátlan torrentet egyedül a hajnali órákban tapasztaltam.
  • precision
    chellosok?
  • PyRex
    Hogy mi van? Te miről beszélsz? :))

Azért gyorsabb a chello seed, mert a chello internet kapcsolattal rendelkezők túlnyomó többségének (extreme és prof előfizetők) 1mbit sávja van felfelé.