22959
-
A tumi #9924 "Mert amíg csak fizetgetnek,addig csak dolgozgatunk"
Sajnos ez megy ebben az országban.
És valahol igaza van egy bérből élő embernek is,az árak emelkednek,a fizetés meg nem hogy nőne de csökken,és már nem ér annyit a pénzed mint tavaly ilyenkor....de ez már itt OFF. -
#9923 ettől függetlenül masszívan hozzátartozik a magyar népség nagyobbik részéhez
de ebbe ne menjünk bele inkább :) -
zebrock #9922 én meg 11500 Ft-ot fizetek a 10Megásért , és nem nyavajgok az áráért, én döntöttem így , hogy nem írok alá semmit , örülj , hogy eddig volt ilyen lehetöség , már nincs ilyen . Erről sokat lehetne vitázni , de engem se támogat senki , és nem is várom el. -
#9921 Ez szerintem nem magyar, hanem emberi tulajdonság. -
#9920 Magyar ember csak nyavajogni tud. Ez az ország a segélyek és a rokkantak országa. -
#9919 Ejj basszus pont a ratyi osztrákokkal példálózól
A másik oldalon jóhogy nyavajognék nem is kérdéses. De nem itt, azok
között akiknek nincs semmi kedvezmény. -
#9918 régi dolgozónet: 3072/512 - 7190-ért
új dolgozónet: 5120/768 - 7190-ért
UPC jelenleg úgy látja jónak, hogy ennyit tud engedni az árból, arra a csomagra, hűség aláírása nélkül.
Tudom, mindenki nyavajogna, ha ilyenre lett volna lehetőségük. De miért nekünk sírjátok el a bánatotokat? Forduljatok a UPC-hez, hogy ti "alanyi jogon" többet érdemeltek.
És még egyszer megemlíteném azt az apróságot, hogy nincs a mai magyar internetszolgáltatók között a UPC-n kivül más, aki adna bármilyen kedvezményt a közalkalmazottaknak vagy az egyszerű dolgozó embernek. -
#9917 Problémát értem...
Tisztában vagyok vele...
De ujra elmondom, hogy aki azaz a "többség" ha igénybe tudta volna venni a közalkalmazotti kedvezményt, akkor megtette volna, és ugyanugy nyavajogna ő is meg te is meg a többi a mostani helyzet miatt...
Részemről ennyi... -
#9916 Egyszerűbben leírva, ne az akciós árakhoz hasonlítsátok a dolgozónetes előfizetést, hanem a listaárhoz.
Tessék, a listaárak:
Csomag minimum medium extreme professional
Havidíj 7.670 Ft 9.500 Ft 11.510 Ft 28.790 Ft
Számításaim szerint, 2310 ruppó a kedvezményetek. Rosszul tudom? -
#9915 Csak azt az egy apró dolgot felejted el, hogy a közalkalmazotti net kedvezményes árát a UPC jófejségből adta. Nem az állam egészítette ki az árat. Most a kedvezményt csökkentették az új csomagokhoz képest, illetve nem a megszokott Classic/extrem csomagot kapjak, hanem a mediumot (pár esettől eltekintve). A kedvezmény még mindig él olyan formában, hogy nem kell 1, 2 év hűséget aláírni.
A dolgozónetes előfizu egy kicsit bonyolultabb. Ott a munkáltató is állhatta a teljes internet előfizut (cafeteria rendszerben), vagy nem állta, de még így is kedvezményes áron kaphatták a dolgozónetet.
Azok a dolgozónetesek járnak most kicsit rosszabbul, akiknek nem a cége/munkáltatója fizeti a netet. Itt is él az a dolog, hogy hűség aláírása nélkül kapjátok 7190-ért. -
#9914 Fura...
alakryon normálisan és kultúráltan leirt egy "problémát" és lehurrogjátok, és elkülditek azzal hogy váltson csomagot... És véletlenül se arra lenne megoldás amit irt..
Nembeszélve arról, hogyha a "többség" igénybetudta volna venni a közalkalmazotti kedvezményt, akkor ugyanugy ők is nyavajognának.... rekettyés és társaik.
Nem igazán hiszem hogy bármennyire is tisztelni kéne azokat akik teljes árat fizetnek az internetért, amikor, ha van egy lehetőség, amivel kedvezményt kap egy előfizető, akkor kikell használni..
Ez pont olyan hogyha én akciósan veszek egy HD TV-t x összegért, a másik meg 4x többet ad érte, akkor nehogy már én legyek a feketeseggű mert akciósan vettem?
Még kell egy kis idő mig eljutunk egy osztrák életfelfogás és életstílus szintre... megnyilatkozást és a problémára való megoldást is idesorolom...
A kommentemre való hurrogások elkerülése végett : dolgozonetes vagyok.
Nah pá -
#9913 Az a helyzet, hogy a többségünk mindig is a teljes árat fizette ezért nem bírunk együttérezni a nyavajgókkal -
#9912 Még mindig nem válaszoltál. Te fizeted a netedet, vagy a munkáltatód? -
#9911 -
#9910 add meg a bankszámlaszámodat és igérem minden hónap elsejéig átutaljuk neked azt a 290ft-ot amit buksz a sávszéllel sajnos nem tudunk mit kezdeni -
alakryon #9909 Bocsi, hogy egy chello-ról szóló nyilvános fórumon leírtam a véleményem egy dologról, ami sokezer embernek probléma a chello-val kapcsolatban. Látom itt mindenki boldogan fizeti ki a többletösszeget, nem érdekel senkit, hogy esetleg lehetne normális megoldást találni azon kívül, hogy ha nekem nem tetszik, keressek más szolgáltatót. Sok sikert a birka embereknek, akik addig boldogok, amíg irányítják őket, és nekik semmit se kell tenni, még ha kicsit kényelmetlen is a helyzetük, bár ezen változtathatnának, de minek is?!?. Én nem szoktam hagyni, hogy átverjenek, vagy hogy ne adjanak kellő tájékoztatást valamiről. Na mindegy. Legytek jók, vigyázzatok magatokra, jó sávszélt mindenkinek. -
#9908 Nem én nem értem de télleg. Légyszives ird le még 100x napjában és talán felfogom. köszi -
zebrock #9907 köszi:) , reméljük -
#9906 a nagyobbik halat vállalta be előbb a UPC, sztem itt különösebb gebasz nem lesz, mikor a kis csomagokat átváltják... -
zebrock #9905 jupiiiii :) itt is , már 2 napja stabil :)+ más téma , szerintetek április 1-én , amikor a másik csomik is átállnak , gördülékenyebb lesz , vagy megint 2 - 3 hét ? Persze ha valaki bennfentes itt :) , vagy simán megy mint a karikacsapás . -
#9904 mi lenne, ha ezt is kitárgyalnánk. tudom, hogy nem olyan érdekes, de engem ez is érdekel:)) -
#9903 Hát én ezt nem értem, kaptam új ip-t, azóta 100-200-al jön akárhonnan.
Úgy 2000 méterrel arrébb lévőnél meg 1300-al jött ugyanaz. -
#9902 Hidd el, a munkáltatód nem egészítette ki 11000-re. -
Neoncsoves #9901 visszalassították a netem 3mb-ra és 512 feltöltésre :o -
#9900 Hidd el értjük a problémádat, már vagy harmincszor ki lett tárgyalva ha visszaolvasol. -
alakryon #9899 Látom nem sikerült megérteni a problémát, megpróbálom egyszerűbben elmagyarázni.
Eddig a classicért egy sima előfizető fizetett 11000-et.
Eddig a dolgozónetért(classic) az előfizető fizetett 7000-et plussz a munkáltató 4000-et (11000).
Most a mediumért egy sima előfizető fizet 6900-at vagy 7900-at
Most a dolgozónetért(medium) az előfizető fizet 7000-et plussz a munkáltató 4000-et (11000).
Érted már a problémát??? Ha lenne kedvezmény, akkor a dolgozónetes mediumnak 2900-nak kéne lenni, vagy legrosszabb esetben 3900-nak!
Vagy a dolgozónetnek nem mediumnak, hanem extreme-nek kellene lennie! bár még akkor sincs egálban az érte fizetett összeggel. -
#9898 délután -
#9897 délután lehetett játszani -
#9896 Te fizeted a számlát, vagy a munkáltatód? He nem a munkáltatód fizeti, megjelenik a fizetési papírodon, egy ilyen "adómentes természetbeni juttatás"? Ha te fizeted a csekket és nincs ilyen tétel a fizupapírodon, Nem járul hozzá egy fillérrel sem a munkáltatód a Te internet előfizetésedhez. -
#9895 Tudod mit? Mutass másik szolgáltatót, amelyik akár csak 1 forint kedvezményt is ad. -
#9894 de ne a upc-t baszogassátok nem ő a kecseg miért olyan nehéz ezt felfogni -
alakryon #9893 Értem . Csökkentették a kedvezmény mértékét. Hogy többet fizessek, mint akinek nincs kedvezmény.
Idézek a chello.hu-ról:
"A DolgozóNet keretében nemcsak a dolgozó, hanem a munkáltató is jelentős költségeket takaríthat meg, ha az új jogi szabályozás adta lehetőségeket kihasználva, a bruttó béralapból, adómentes természetbeni juttatásként biztosítja az otthoni internethasználatot. "
Tehát a munkáltató FIZET(!) de nem pár száz forintot, hanem pát ezret és ezzel a dolgozót jutalmazza akinek ennyivel KEVESEBBET(!) kell havonta fizetni. Tehát ha a upc nekem nem adja meg azt a kedvezményt, amit a munkáltató kifizetett neki, akkor tőlem veszi el, mert nekem kell többet fizetni, mint amennyi járna... Remélem követhető és érthető a dolog. -
#9892 Én meg erre azt mondom 700 forint nem nevezhető támogatásnak... pláne ha azt nézzük 2 éves Medium hűséggel olcsóbban kapják még nálunk is! -
#9891 ez így igaz, ha valaki 7190 fizet a dolgozó netre azt a cége szopatja. Úgyanis nem fizet neki vagy helyette a cég. :):):):):)
Ezt nevezik szopatásnak. -
#9890 milyen okai lehetnek a korlátozásnak? úgyértem ami az Én részemről előfordulhat? valamint ezt hogy tudom ellenőrizni, hogy kinél van a hiba? -
#9889 Nem loptak ki semmit a zsebedből. Egyszerűen csökkentették a kedvezmény mértékét.
Kérdésem: a számlát te fizetted vagy a munkáltatód?
1. Ha te fizetted, akkor itt szó sincs arról, hogy eltűnt volna a munkáltató által vállalt rész. Nem vállalt a te munkáltatód semmit. A UPC adta a kedvezményt.
2. Ha viszont a munkáltatód fizeti a számlát, akkor nem tök mindegy, hogy mennyivel csökken a kedvezmény?
Ha az első igaz rád, akkor kérdezd meg a munkáltatódat, hogy hány forinttal járul hozzá a te internet előfizetésedhez. -
alakryon #9888 Amikor automatikusan kapod az ip-címet és egyéb beállításokat, mint ahogy a chellónál is van, a vonal túlvégén van egy szerver (DHCP), aki küldi ezeket a gépednek. Frissítéskor a géped újra megpróbálja lekéri a szervertől ezeket az adatokat. Akkor van rá szükség, ha nem sikerült elsőre lekérnie a gépednek, és ezért a kapcsolatod korlátozottá válik. Ennek viszont általában valamilyen oka van, és amíg azt nem sikerül elhárítanod(elhárítaniuk), addig másodszorra se fog sikerülni... :) -
#9887 hali!
ha belépek a hálózati kapcsolatokba, ott jobb gombbal kattintok a "helyi kapcsolat" parancsikonon (ami a net lenne természetesen), ott van egy olyan parancs, hogy frissítés. ezzel mit tudok elérni és mikor lehet használni? magyarán mire jó? bocs ha hülye a kérdés, de nem úgy születtem, mint egyesek:))) -
alakryon #9886 gondolom neked nem dolgozóneted van, és neked nem pénz az a kb 3000 forint, amit kilopnak a zsebünkből, de nekem számít, és eddig korrekt cégnek ismertem a upc-t, ezért nem értem miért csinálnak ilyet, miért csapják be az embereket. Egyébként amikor más 290 forintal olcsóbban kapja ugyanazt a szolgáltatást, amit én, pedig nekem kedvezményes, neki meg nem, akkor az szerintem sántít. -
#9885 "tehát kb -290/710 Ft kedvezmény"
én látom a kedvezményt és igen volt már téma, ez van, ha nem tetszik válts classicra vagy t-onlinera