22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • PyRex
    Olyan nincs, hogy ide meg oda összpontosul. Átlagban mindenhol ugyanannyi van. Maximum az lehet, hogy az a város, ahol te élsz, egy viszonylag kicsi (pl. 1Gbit) sávszélességen keresztül kapcsolódik a chellóhoz. Ott pl. be tud tömörülni a dolog, de nyilván ha végeznek az átállással, akkor meg fogják nézni, hogy hol vannak a szűk keresztmetszetek (ugye egy hálózat maximum annyira gyors, mint a leglassabb pontja) és rámennek ezeknek a fejlesztésére.
  • schrank
    de ha az ország bizonyos nagyvárosaira összpontosul az a "párezer" hardcore letöltő igen nagy százaléka akkor ...
  • Mighty
    Egy akkora mértékű csomagvesztés azért még a rossznál is rosszabb. Elkézelhető, hogy a közelében egy új bekötést végző jómunkásember barmolt el valamit.
  • PyRex
    Szerintem sajnos elég egyértelmű volt, hogy a nagyobb sebesség sokszor a pingek rovására megy. Erről nem az a pár 100 (vagy 1000) hardcore letöltő tehet, hanem úgy ánblokk a 100 ezren felüli előfizetői tábor.

De még mindig azt modnom: várjuk meg a fejlesztések végét.

És leírom még egyszer: az, hogy X helyen már a chello befejezte a fejlesztést, nem eredményez feltétlenül 100%-os javulást, mivel lehet, hogy X helyre éppen Y helyen keresztül jut el a net és lehet, hogy ott még fejlesztések folynak... Szóval szerintem akkor lehet látni ennek a végét, amikor tényleg befejezik mindenhol az átállást.
  • Aspyrin
    Mindjárt linkelek nektek egy szpídtesztes sotot, hogy legyen miről témázni :D
  • PyRex
    "azért mert van még egy vonal meg 3 betű a neved mögött "

Micsoda? :)

Egyébként valamit nagyon félreértesz: nekem nem azzal van bajom, hogyha valaki panaszkodik, mert éppen rossz a szolgáltatás. Rendben: mondja el egyszer, vagy kétszer. De ha EGYVALAKI teszi ezt folyamatosan, ráadásul ugyanazt pofázza már hetek óta és igen: ezzel semmi új információt nem ad, csupán feleslegesen flémel, akkor az engem - és sok mást is - roppantul idegesít. Maximum más nem mondja és már rég nem jár ide (ha nem tűnt volna fel, régebben sokkal népszerűbb volt a topic).

És amiatt sem értema folyamatos sirkánkozást, mert ez nem egy hivatalos chello panaszfórum, ergo azért mert beírjátok, hogy szar, jobb nem lesz, az tuti.

Én mindenképpen megvárnám, amíg MINDENHOL (függetlenül attól, hogy hol laktok) befejeződik a fejlesztés. Ha azután is szar marad, akkor lehet panaszkodni (nem ide, hanem a chello-nak, mert ők tudnak talán tenni is valamit), vagy ha az sem segít, akkor tényleg szolgáltatót kell váltani.

Ezt nem bunkóságból írom, hanem én így csinálnám.
  • Mighty
    Feltételezem bejelentetted a 1221-en, hogy ennyire rossz a neted.
  • Mighty
    Jó, nem lusta vagyok, csak nem érzem annyira kirívónak ezeket az eseteket.

Mint mondtam pár hozzászólással lejjebb, ha nem reagáltok az ilyenekre, abbahagyják. Avagy személyesen érint, hogy neki rossz a nete?

Vagy legyünk demokratikusak: "tegye fel a kezét", aki nem szeretné Schrank hozzászólásait látni ebben a témában (rossz a ping, letöltők tehetnek róla)?
  • remfarkas
    RyRex, sztem te gondolsz túl sokat magadról, csak azért mert van még egy vonal meg 3 betű a neved mögött nem kéne úgy tenned mintha moderátor lennél vagy mi. Szép és jó hogy neked nincs bajod a nettel, szerencsa vagy fényes valagak dolga, nem tudom, de 97%-os adatveszteség a upc.hu-hoz több napja a nap 70%-ában az tudod nem jó. Főleg ha a 10 megabites netre fizettél elő. Itt valami nagyon gáz, valaki valamit nagyon elszámolt vagy elrontott, nem élünk jól ebben a kicsi országban hogy fizessünk olyasmiért amit nem kapunk meg.
  • PyRex
    Pff...
  • Mighty
    Igazad van. Lusta vagyok erre. Kérlek vetesd el tőlem.
  • bertino
    100%ig tisztában vagyok vele, hogyha csak nyomom neki, nyilván adom alá a lovat
    de sokszor azért csinálom, mert olyan aranyköpéseket tol, amitől mentem hátraesek röhögésemben
    szal emiatt sry mindenkitől :D
  • PyRex
    De flémelni nincs joga.. Vedd már le a szemellenzőt picit! Észre kellene venni, hogy a fórum másról sem szól, mint arról, hogy schrank barátunk mindenkire gúnyos megjegyzéseket tesz, aki esetleg NEM szarozza a szolgáltatást és ebből újra és újra jó kis viták kerekednek. Ha szerinted egy chello fórumnak erről kell szólnia, az elég gáz. Szerintem meg k.rvára le kéne állítani ezt. OK: schrank elmondta, hogy ő játszani szeret de szarok a pingjei. RENDBEN, ELMONDA TÖBBSZÖR IS, DE HOGY MINDEN NAP EZT KELLJEN OLVASNUNK ÉS AZ EHHEZ KAPCSOLÓDÓ MEGJEGYZÉSEIT, AZ K*RVÁRA IDEGESÍTŐ!

Csak pár kiragadott szösszenet, ha még mindig nem esne le, miről beszélek:

"ahogy elnézem az aláírásodat feleslegesen töltesz le dolgokat"
    "nekem ne ilyen képeket küldjél mert veled együtt ...rom le..."
    "ne nyávogj akinek nem elég a 250GB havonta az ....sse fel magát"
    "éljenek a korlátozott p2p-k"
    "az ilyeneknek minek ping"
    "már nemtudod hol tárolni azt a sok szart amit letöltöttél mi ?"
    "kikérdezett tékomos kecseg"
    "nnnna megszólalt a torrent topik létesítője maga a főgonosz"

lehetne folytatni...
    ha meg lusta vagy moderálni akkor legyen más a házigazda.
  • Clarke
    sziasztok!

A hozzáértők segítségét szeretném kérni! a következő a probléma:
    DC-n folyton megszakad a kapcsolat ezzel az üzenettel:
    "A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta." Ez azért fura, mert angol nyelvű a kliens, és a hub is külföldi, és mégis ezt a magyar nyelvű üzenetet kapom. Mi lehet a baj?
    (Próbáltam más klienst is, sőt még routert is cseréltem de ugyanaz a helyzet)
  • Mighty
    Mondd meg kérlek, mi ütközik fórumszabályzatba?

Anyázást kitörlöm, viszont mindenkinek van joga ideírni, mindenkinek van joga elolvasni, vagy átugorni. Mindenkinek joga van reagálni.
  • bakvarnyu
    Kitől ? Azért tettem hozzá, mert meg tudom oldani a problémát saját magam: amelyik nap játszok nem torrentezek, ennyi.
  • PyRex
    Ha válaszoltok neki, ez lesz. Mondjuk Mighty-t sem értem, hogy miért nem moderál... szerintem másik házigazda kéne, mert így kb. egy qrva nagy flém lesz a fórumból (már most is az).
  • PyRex
  • Grifidos
    Miért irtam én bárhol olyat, hogy ha időm engedi akkor nem játszom?

Te egy nagyon-nagyon szűk látókörű ember vagy.
  • bertino
    háttöö...
    hagyjuk
  • remfarkas
    --- upc.hu ping statistics ---
    256 packets transmitted, 6 received, 97% packet loss, time 255123ms
    rtt min/avg/max/mdev = 37.990/40.707/44.402/2.186 ms

Balatonalmádi, 4 napja ez van. Be kell mennem Veszprémbe netcaféba levelet nézni. Eléggé vicces...
  • Yan
    neked meg 30%-ról egy hete nem mozdul!
    szuper
  • Yan
    ez mi?? játék?
  • Yan
    b+, mindenki hozzáteszi "..nem panaszkodom...". Fostok vmitöl/vkitöl?
    Igenis panaszkodjál!
  • schrank
    "Jó nektek lelki szegényeknek akiknek csak a fórumozás és a játék tölti ki a mindennapjaitokat." tegnap még ezt írtad
  • Grifidos
    Hmm
    Pedig nálad tényleg valami gáz van. Én olyan szerverre be sem megyek ahol 50 fölé megy a pingem.
    Magyar szervereken átlag 15-20 szokott lenni.
    A kedvenc német és osztrák szervereimen 25-35.

Schrank ÚRnak üzenem ezek a délutáni átlag pingek, csúcsidőben.
  • schrank
    muszály a topikba irogatni ne legyen egysíkú
    "- nekem 1MB/s neked mennyi ?
    - nekem 2MB/s !!!
    - lehetek a barátod "
  • bertino
    én legalább annyit rinyálok, amennyit szükséges
    a te idiotizmusoddal szemben, amivel már a fél fórum tele van
  • schrank
    ahogy elnézem az aláírásodat feleslegesen töltesz le dolgokat
  • bertino
    :DDDDDDDDDD
  • schrank
    milyen időpontban csináltad a Szkrínsotot mert ilyenkor éjjnek évadján nekem is ilyen majd délután 5-kor csinálj ilyet vagy hétvégén bármikor
  • bertino

szenvedjél csak te reklámlúzer
  • schrank
    nekem ne ilyen képeket küldjél mert veled együtt ...rom le a letöltéssel nekem sincs gond hanem olyanokat amin 20-as pinged van
  • bakvarnyu
    Na itt egy példa amit nem hittél el, kb fél órája kikapcsoltam a torrentet és megpróbáltam játszani, ennyi lett a ping:

Persze nem folyamatosan ennyi hanem ugrál összevissza. És mindig csak torrent után csinálja.Nem panaszkodok csak érdekességből tettem be. Lehet azért ilyen mert minimum csomag, nem tudom.
  • Zsoltika 007
    Itt is egész jó. (extreme)
    A következő képet meg schrank-nak küldöm

• Mo.Organ
    Ha jól tudom akkor ott a router beállítási problémák lesznek.
  • Sil3nt
    sziasztok

kov lenne az en nagy problemam:
    itthon [chello extreme-biztos] csomagom van es wireless net [laptophoz] a router egy smc 108mbps-es...de a laptopok csak 48-54mb kozotti sebesseget latnak igy olyan 4-5mbittel tud csak jonni a cucc...a nagygepen ami kikeruli a wirelesst ott rendes 10/1mbit van...mac csere is volt... mar nemtudok mit tenni...pls ha valaki tud barmilyen megoldast akkor irjon! [esetleg a halokartya a laptopokban nem birja?]
  • Skynet85
    Én az új ütem terv szerint visszacsusztam az utolsó helyre, de valamiért nem tapsztalok oylan eget verő szolgáltatás romlást 1-szer 2-szer fordult elő, hogy az elvielg 10Mbites netem vissza tért a 3Mbites korszákba, de akkor is max 1-2 órára és ez is csak ritkán, ping nos szinte midíg 100 alatt az átlag 50 körüli...
  • mgenya911
    véégre megjavult a torrent! eddig 60k-s download limit et tapasztaltam tegnap meg eccer csak maximummal szedek! =) chello xtreme!
  • nyamiag #10607
    2007. május 29. Bp. XIII.

pedig mostanában nincs panasz (mint kiderült nem is biztos h szar volt valaha itt a net, mivel a router miatt volt olyan, mint valami legszarabb vonal)