22959
-
#11053 Thx az értelmes hsz-t. :) -
Dodo55 #11051 Akkor lehet nekem azért nem volt soha semmi korlátozás, mert be van állítva, hogy minden indításkor új véletlenszerű portot állítson be a kliensem? -
#11050 Én most csináltam meg de semmi sem történt. (udp csere) -
#11049 Az UDP port az az, ami a Bitcometben "Figyelt port"-nak van írva? -
#11048 nekem már két hónapja szar a pingem munkaidőn kívül azaz hétköznap délutántól éjjelig és egész hétvégén lehet hogy a környéketeken egy csomóan feljebb léptek egy-két csomaggal esetleg megnőttek az előfizetők száma -
LeePí17 #11047 ezt azért nem hinném..
más tud menni CSzni én nem?..
van 1 szerver ahol 6-7-10 alatt volt a pingem..ott most 60-100 között mozog..az ADSLesek meg vígan 20 alatt vannak..
ez már kib*szás :( -
#11046 hétvége van a hardcore-> töltögetők -
LeePí17 #11045 estét!
az utóbbi 2-3hétben bajlódok a chelloval..
az emelés(10m/1m) után jó volt 1 darabig...
de péntektől megint sz*r az egész..
CS-ben 200-4000 közé megy a ping..más játékban hasonló pingek
letöltés/feltöltés ugrál..1x jó 1x nem
letöltés 136Mb/s..vagy amit láttok a képen.
(2 különböző oldalról tesztelve! pénteken kora délután)
egyszerüen nem értem ezt..OS-t cseréltem..vírus, spyware irtás..modem restart..semmi nem teszi elfogadhatóvá a netet..
valaki világosítson fel erről az ugrálósidegesítő dologról.
thx! -
#11044 " Hát nekünk ilyen problémát még senki sem jelzett." Ezt ismerem!
Valamelyik héten (mint később kiderült)elszakadt a vezeték és az egész főúton nem volt se net se tv se semmi. Aztán beszóltak vagy 4-en mert nekik se volt jó majd mi is. És ezt mondta hogy ilyet nem jelzett senki! Hát mondom ne etessen! Főleg mikor az egész utcában nincs se net se tv. Azt mondja náluk minden rendben van egyedi hiba lehet. Na mondom magamban ezek hülyék! És persze sz*rt*k kijönni (ez este 6-7 körül történt) csak másnap délben lett újra minden jó... -
Grifidos #11043 Akinek már van és azoknak akiknek lesz gondjuk a torrentezéssel, amit nem korlátozik le a UPC.
Venni kell egy routert. Amikor elkezd belassúlni a torrent akkor meg kell változtatni az UDP portot. Átlag 2-3 mnapig bírja azután újra csere.
Mellesleg a nagytudású ügyfélszolgálat a következőket nyomja:
- A hiba önnél van , rosszul van telepítve a. 1. Windows
2. Linux
3. Router
4. Tűzfal
- Indítsa újra a, 1. Számítógépét
2. Modemet
3. Routert
- Mi nem korlátozunk semmit biztos a többi szolgáltató korlátozza.
- Mi innen nem látunk hibát csak önnél lehet a probléma.
- Hát nekünk ilyen problémát még senki sem jelzett.
Szánalmasak.
-
#11042 Most nehogy már leálljatok adsl vs chello-n vitázni! -
#11041 nem állnál be nekem seedelni ha már ennyire belejöttél? -
#11040 Viccet félretéve: nekem kb. átlagosan huszadannyi gondom van a chello-val, mint egy normáls usernek. Én nem tudom miért, de most az átállástól eltekintve gyakorlatilag nem volt szinte semmi problémám. Ráadásul mérni sem mér már több, mint fél éve :) -
#11039 :D -
#11038 Őőő ezt én is elmondhatom (azzal a különbséggel, hogy az én chellom nem laggolt, míg az általam ismert adsl-esek egy része igen). akkor biztos mind a ketten jó helyen lakunk :) -
#11037 Nekem 5 év DSL alatt sose volt gondom, de a chellosok mindig lagoltak.... -
#11036 "semmi lag semmi packetloss"
Aha, multiban néha gyönyörű látvány ahogy az ADSL-esek "karaktere" külföldi szervereken néha ideoda ugrál + egyéb anomáliákat követ el :)) -
#11035 Amiről itt szó van az a következő sztem:
ADSL: 35 körüli stabil ping, semmi lag semmi packetloss
CHELLO: 20 körüli ping, sok usernél nem stabil, előferdül a lag és a packetloss is
Természtesen vannak kivételek.
Pl én. :)
Nálam nincsenek pingbeli anomáliák. -
keeper007 #11034 nekem a netem mindig megszakad. -
#11033 Én úgy tudtam a belföldi és a külföldi is ott van. Na mind1 nem az a lényeg hanem hogy mennyi kraftja van a szolgáltatónkak kifelé. -
#11032 A bix az tudtommal nem a külföldi irány, hanem pont a belföldi.
Jelenleg a chello egy AORTA nevű gyűrűn van, de ha jól tudom a kábel nem a sajátjuk, hanem bérlik, de akkor sem több szolgáltatóval osztozik. -
#11031 Ez azért nagyban szolgáltató függő. Az a lényeg hogy az adott szolgáltatónak milyen vonala van a bix-en külföldi irányba. -
#11030 A TV + telefon + internet, mind a három ugyanazon a kábelen jön. -
#11029 Csinálhatunk egy tesztet felőlem, hogy az én "szarpinges" chellóm, meg a te (vagy más) hiperszuperjó ADSL netjéről találomra kiválasztott 20 szervert megpingelünk a világ minden tájáról...
szerk: 1,5 évig elég aktívan toltam a Far Cry-t EU-s szervereken és a 15-20-as ping elég lazán bejátszott. Havernak szintén ennyi volt - szintén chello-s. ADSL-esek minimum 35-től kezdődtek és néha egészen 80-120-ig felmentek. Nekem néha jobb volt a pingem egy külföldi szerverre, mint az adott országban élő ADSL-es usereknek... -
KisKolok #11028 Miért, mi van még mo-n chellon és adsl-en kívül?
Ha meg adsl-nek (is) szarok a pingjei akkor ki játszik egyáltalán? csak a kolikból nyomják, mi?
püfflol:D szánalmas -
#11027 Sziasztok!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a UPC-nél különböző típusú kábelen jön a net és a kábeltv vagy sima koax mindkettő?
Előre is köszi! -
#11026 "Adsl meg miért bírja jó pingekkel, hogy van ez?"
Pfflol, az ADSL-nek mikor voltak jó pingjei? :)))))))))) -
Dodo55 #11025 Khmm, de jó film az a Messzi Sírás :D -
KisKolok #11024 De tényleg, most ha olyan qrvajó ez a cucc amin keresztül a chello megy (nem tudom igazán, technikai háttérrel nem vagyok tisztában; csak okoskodtak h 100000x jobb mint az adsl technológia),
akkor miért nem bírja el ezt a "sok" letöltőt? Mégsem olyan jó, vagy mivan? Adsl meg miért bírja jó pingekkel, hogy van ez? -
#11023 Amúgy pedig:
"Letölthetek-e magáncélra filmeket, zenéket, játékprogramokat?
A másolás a szerzői jogban főszabályként engedélyköteles, a letöltés pedig másolatkészítést jelent . A törvény azonban egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a magánszemély magáncélra szerzői jog által védett művekről másolatot készíthessen. A kivétel vonatkozik például a zeneművekre, filmekre - ha azokat nem védi másolásvédelem - , de nem vonatkozik a szoftverekre. Így az előbbiek lemásolása (letöltése) ma nem minősíthető jogellenesnek, míg a szoftverek másolása, letöltése a jogosult kifejezett engedélye jogellenes."
Mivel én spec. filmeket és zenéket szedek le magáncélra és nem terjesztem őket ezért nem tekinthető jogellenesnek, tehát schrankocska nem kéne butaságokat beszélni.
Visszatölteni természetesen csak olyan torrenteket szoktam, ami free (csak azért írom le, ha véletlenül ebbe kötnél bele). -
#11022 "nekem ugyan annyi jogom van játszani neten mint neked töltögetni"
Kimondtad! Ez a lényeg. Jogunk van töltögetni szal ne "torrentes kecsegezzél". Mi sem mondjuk hogy ne játszál. Csak azt hogy ne sírjál ha szar a pinged...igen a letöltők miatt van, de ugye jogunk van hozzá h letöltsünk, szal feleslegesen sírsz.
Miért is felelek én? :D Ja tudom, várj, én vagyok ott a házigazda ezért én vagyok a felelős, hogy neked szar a pinged, értem én :D :D :D -
#11021 Ó a kis szekrénynek jogai vannak!!! Beszarok komolyan, ez jobb mint egy kabaré! Még, még!!!! :)) -
#11020 miért ne lenne igazam nekem ugyan annyi jogom van játszani neten mint neked töltögetni sőt én eredeti cuccal nyomom te meg warezolsz úgy hogy jó lenne a fejedhez kapkodni kinek mihez van joga
te vagy ott a házigazda te felelsz éte nem pedig a témaindító -
#11019 1. nem az én topikom, 2. nemtom miről beszélsz, 3. mikor nincs igazad v. a másiknak van igaza tereled a szót egyből :) :P -
#11018 öröm olvasni a topikodban a haldokló oldalról -
#11017 Én amúgy eddig direkt visszafogtam magam: sosem töltögettem feleslegesen, de amióta ez a kis szekrény itt siránkozik esküszöm mindig újult erővel ugrok neki a le-föl töltésnek Eddig úgy havonta kb. 120GB-ot (maximum) töltöttem le-fel, most 230-ig meg nem állok (a 20 giga az a biztonsági rés minden hónapban) :) Ha más nem, akkor hagyom visszatölteni a klienst, így az arányom is nő :) -
#11016 ez jó!
:DDD -
#11015 lehet hogy ugyanúgy gondolnám mint te, de az tuti hogy nem sírnék minden nap itt, mert attól nem lesz jobb mr. csak negatívan tudok hozzászólni egy topikhoz -
#11014 ha te lennél ebben a cipőben biztos nem így gondolnád -
#11013 ez kb olyan mint az autóvásárlás, hogy sok ember vesz autót, de ugyanmár mia***ért megy ki az utakra, így csak dugót csinálnak...maradjanak már otthon, ne kelljen a dugóba ülnöm, majd én megmondom mindenkinek hogy mire használja azt amiért ő is fizetetett... GiGALOÁL