22959
-
rezignalt #11173 egyszerű és logikus álláspont, amit mondasz, még igaz is lenne. csak kimarad belőle az a személy, aki a kutat biztosítja. ugyanúgy léteznek ingyenes ftp szerverek, mint ahogy ingyenes torrentoldalak, és léteznek fizetősek is mindkettőből. én azon az állásponton vagyok, hogy aki csak úgy képes fenntartani egy szervert, hogy pénzt kér érte a felhasználóktól, az inkább ne tegye. megfoszt ezzel rengeteg embert a gyors és könnyű letöltögetéstől? igen. viszont itt olyan szempontokat is figyelembe kell venni, mint a filemegosztás szellemisége, aminek a lényege éppen az, hogy a megosztók nem fogadják el pl. a film- és játékgyártó óriáscégek konzumista, "megeszed, amit kiszarunk, és még fizetsz is érte, mert ez a dolgod" politikáját, hanem egy egymással kooperáló közösséget alkotnak, és az ingyenes adatmegosztás jegyében segítik egymást.
rövid távon úgy tűnik, hogy káros dolog lenne az, ha a fizetős szerverek nem üzemelnének, hosszú távon viszont a leírtak miatt építő hatású. minél inkább előretör a fizetős letöltés, annál demoralizáltabbá válik a letöltők közössége. így nem lenne értelme a scene-nek sem, mert akármilyen fellengzősen hangzik, a scene groupok önzetlenül, minden szempontból önfenntartva működnek, és nyomják ki a juzereknek a rengeteg rilizt. a politikájuk lényege éppen az, hogy ne fizess ki ezekért pénzt. -
#11172 szerinted ha lenne egy kút amiből mindenki ingyen használhatná a vizet csak el kéne érte menni vödrökkel (torrent) és lenne vezetékes víz aminek van használati díja de számtalan előnnyel jár (FTP) akkor te melyiket használnád -
rezignalt #11171 organ, szerintem nem annyira jó ötlet az sms díj ellenében történő letöltést favorizálni. már ha az ideológiát nézzük. egyrészt arcátlanság pénzt elkérni egy ilyen szolgáltatásért (ilyen alapon az összes torrentoldal kérhetne pénzt az oldal használatáért, szerencsére ez a szellemiség még nincs elterjedve, ezért csak a pénzéhesebb, gátlástalanabb oldalüzemeltetők kaptak rá egyelőre). másrészt gondold végig: azt reklámozod, hogy pénzért töltsenek az emberek. ha egyre több ember töltene pénzért, akkor egyre kevésbé látnák az értelmét az ingyen forgalmazó oldalak annak, hogy ne kérjenek pénz a szolgáltatásukért, tehát a vége az lenne, hogy szinte csak pénzért juthatna hozzá az ember az anyagokhoz. amikhez egyébként ingyen is hozzá lehet jutni, ha nem csőláma az ember. vagy mostmár új korszak nyílt, és mivel lassú a torrent, ezért szoruljunk rá a gyors, de fizetős ftp-kre? LOGIKUS. ;)) -
#11170 jó ezt az elmélyült zenehallgatás időszakaba kell vagy danlodkor nem az agyzsibasztó fórumozásko -
#11169 de akkor nagyon erősen kell bámulni hogy tudjak fórumozni és ezáltal eléggé rontja a szemet -
#11168 be kell állítani energiatakarékos üzemmódot 30 perc után lekapcsol mindent + monitor is kikapcs nem pihentetésre -
#11167 baszod nekünk is 7k a villany és elég gyatra a konfigom mindenből egy van benne és azok is 4 éves cuccok -
#11166 nekünk ha jól tudom kb 7 ezer a villany abba minden benne van sövénnyíró ollótól kezdve mikró, porszívóig Téve stb -
#11165 de akkor egész nap megy? meg az se mindegy hány vincsi meg egyéb cucc van bekötve -
#11164 igen ez egy pc-nek havi 2000ft + egy konzol-TV kombo fogyasztás ami 100W se volt xboxszal -
#11163 Organ te nagyon gyanús vagy bizta üzemeltetsz valami lyet oldaLT
Nem hinném, hogy 2 k lenne AZ áram legfeljebb ha egész nap folyamatosan megy. Nekem ha otthon csak akkor megy vagy zenehallgatás vagy
jáccás agy valami úhyhogy a háttérben csoroghat a letöltés. -
#11162 ezt akkor vehetitek globális modem reset-nek -
tompka #11161 Nekem a pc este NEM megy! amúgy felhívtam a upc mert hát sz..r a net és azt mondták hogy: a melegmiatt tul hevült az elosztó és nem rég volt egykis áram kimaradás az egész városban mert tulterhelődött a város fő áram kábele és ezért is szar a net. JA és ameddig a központban nem végeznek a dologgal eddig lassú is lessz. -
#11160 há-há-há isten nem bottal ver sok p2p-s kecseg
bakvarjú egy átlagos gép min. 2k villanyt zabál egy hónapban ,forrás : amíg konzolom volt fizettem x ft villanyt a pc-re váltás követő évben kaptam egy 28k-s villanyszámla különbözeti csekket -
#11159 Csak példa mért jobb fizetös helyről tölteni.
1. Full sebességgel jön mindig
2. Nem kell hisztizni azon hogy mikor töltöm vissza
3. 2 nap alatt letöltesz Kb. 50GB és ha ezt vissza kellen töltened na akkor az mennyi idő és mennyi felesleges gépjáratás.
4. Sokszor a legszarabb minőséget fogod letölteni.
Ez az én véleményem.
Amugy nem szoktam letölteni max havonta egyszer vagy még annyiszor sem. Ilyenkor én sms oldalt használok. Nekem gyors kényelmes, és leszarhatom a visszatöltést.
-
#11158 mindig a villanyszámláról beszéltek mennyit fogyaszt egy gép egy hónap alatt? nem hinném, hogy 1000Ft-nál többet. -
Aspyrin #11157 Organ tegyél valamit, mert estére elborul az agyam és félek, hogy önkívületi állapotomban júpíszisekre fogok vadászni = szar a net hetek óta.
-
#11156 Azért ez így egy picit demagóg volt, lásd pl én, reggeltől estig megy gépem és a lényeg nem a letöltés miatt, hanem mert nappal dolgozok vele, és azért páran biztos vannak még így. Na már most miért fizetnék én egy petákot is xy-nak, hogy az ő általa is vmelyik relatíve nyilt p2p közöségtől lenyult anyagot még pluszba megvegyem, ha már úgy is napi 16 órát megy a gépem én ráérek:)Ráadásúl nem vagyok HC downloader csak ami érdekel azt szedem mostanában ez heti 1-2 letöltés. Modjuk nekem nincs bajom a speeddel minden jön 300k és 1.2m között nekem ez a tartomány bőven megfelelő. -
do2 #11155 de ő extramegagigaspéci ritka filmet tölt le ami azokon a 200 ft-s ftpken nincs fent:))
-
#11154 Ha befizetsz egy sms oldalra 200 Ft. és 2 nap alatt annyi filmet letölthettél volna ammenyit a nyár végéig sem néztél volna meg. Nem beszélve arrol hogy a villanyszámla is csak töredéke lett volna.
Ja hogy soher vagy 200 ft-ra akkor remélem még töltöd akkor egy pár hétig és majd fizeted a villanyt. -
rezignalt #11153 látod, kell neked filmeket töltened, pláne torrentről. magadnak keresed a bajt. szegény upc erőforrásai zokogva nyögik rabigád. -
tompka #11152 Akkor ezért szedek én egy hete egy 8gigás filmet?még csak 48%-nál jár. -
rezignalt #11151 ugyan dehogy korlátozza. csak priorizálja a forgalmat. ;) -
#11150 Sziasztok!
Most váltottam Medium csomagra. Eddig 4Megás ADSL volt és a torrent letöltés simán ment 300K környékén. Mióta chello van max 100-150-re megy fel de az is jó esetben. Most töltök egy filmet 35000 Seed és 45K-al jön. Én állítok rosszul be valamit vagy a UPC korlátozza a torrent forgalmat? -
tompka #11149 A chello vagy még mindíg gőzerővel bővíti a központot vagy a gyorsítás miatt nem bírja a nete? eszméletlenül lassú.az oldal betőtése kva lassú sőtt a rendes le-fel töltés is lassú.néha olyan lassú hogy az msn azt hiszi hogy már nincs net. -
#11148 Nektek megy a webmail? Nekem nem. -
#11147 emlékeztek május első vasárnapjára ... -
do2 #11146 nekem van eladó pingcsökkentő progim 2 rongyér adom:D szuperspéci pinged lesz az összes szerverrel:) ja és ha elmegy a neted akkor 10 percig fentudja tartani a serverrel a kapcsolatot műholdon keresztül:)
az én pingem mindig olyan 2-3 között van:)
-
#11145 nah az előzmények fényében kívácsi leszek a frappáns válaszra -
#11144 pingcsökkentő program... -
do2 #11143 egyiken EZ a másikon AZ -
#11142 áruld már mi van az egyiken ami nincs a másikon -
do2 #11141 ja nemsokminden van ottan majomparádéra kéne meghivó, az összes normálisabbra már sikerült meghivót szereznem csak ide nem.. independe torrentre 900 ft-s smessel lehet csak bejutni:D:D:DD én nem regelem úgy oda magam:):):) -
#11140 az enyhe kifejezés és a korlát eltörlése óta meg felesleges is -
#11139 nem érdemes , alig van ott fent valami. -
#11138 de csak meghívóval lehet még mindig, nem? :( -
#11137 megint kezd használhatóvá alakulni a tracker, ugyh egyre jobb (felhasználókat kell gyűjteni/visszacsalogatni). és a sávszéllel sincs gond :) -
do2 #11136 szóóóóóóóóóóóóóóóóóóó szondjátok chellon belül fasza még a torrent is ?:D van chello torrent még:D akkor érdemes még használni ?:) -
Aspyrin #11135 Mert tőlem vetted el a sávszélt :P -
keeper007 #11134 most jo a netem :D ijen se vóót még XD